Bipolar Bozukluğu teşhisi kondu, ama çok daha ilerisi gibi..bilgisi olanlar lütfen bakabilir mi

Anladım, genellikle ailenizin veya sizin şikayetçi olduğunuz ruh halleriniz neler peki

Anladım, bipolar bozukluğunuz varsa ilaçla kolayca atlatabileceginizi düşünüyorm. İlaçlarınızı düzenli kullanmaya devam edin. Yardımcı olabileceğim bir konu varsa yazabilirsiniz
Bildiğim kadarıyla bipolar ruhsal değil fiziksel bir hastalık.Beyinde bir şeylerin ters gitmesinden kaynaklanıyor.Umarim ilaçla düzelirim.Tmdir:)

Arkadaşım bipolar, ilaçlarını aksattığı için atak geçirmişti iki yıl önce. Atak döneminde normalde yapmayacağı şeyler yapmıştı ya da söylemeyeceği şeyler söylemişti. İlaçlarını dogru dozda ve düzenli kullanıldığında hiçbir sorun yaşamıyor. Arkadaşınız da atak döneminde gibi. Bir de ilkbahar ve sonbahar döneminde daha fazla atak geçirildiğini okumuştum bipolarla ilgili makalelerde.

Duygu durumu inişli çıkışlı olur hatta intihara meyilli olurlar aman sakın yalnız bırakmayın !!!

Ben de bipolar tanım var. 7 senedir her ay tedavi görüyorum. En son atağım 4 sene önce oldu. Doktorum ilaçlarımı bıraktırdı son 1 Aydır iyiye gittiğim için. Doğru ilaç tedavisi ve terapi ile kontrol altına alınabilecek bir hastalık. Ama ömür boyu bu hastalığı kontrol etmek için uğraşacak arkadaşınız. Şu an anlattığınıza göre mani atağında. Ve paronoik epizotları da var. Bu dönemde çok fazla dışarı çıkmasın ve çok fazla görüşmeyin. Emin olun ne kadar çok insanla görüşürse paranoyası artacak ve mani süreci uzayacak. İlaçlarını alsın uyku düzenine dikkat etsin terapiye gitsin kahve tüketimine dikkat etsin yeme düzenine dikkat etsin madde kullanımı (sigara alkol vs. ) azaltsın hatta alkol almasın. Özellikle lityum alkolle etkileşime girer. Mani dönemi bitiğinde çoğu yaptığı saçmalığı hatırlamayacak. Sormayın neden bunu böyle yapmıştın vs diye. İnşallah dostluğunuz baki kalır.

Sizlere de çok geçmiş olsun..Detaylı anlatımıniz için teşekkür ederim, ama mani dönemi mutlu olunduğu dönem değil mi? Acaba ben mi yanlış hatırlıyorum. Bir de onun ilk atağı yani ve çok ağır ilaçlarını bir süredir kullanıyor gelişme yok henüz doktor ağır demiş sanırsam, ve ilacın baş harfi Z imis

Manide bir insan mutlak mutlu olmaz. Coşkulu taşkın bir dönem olarak tanımlanıyor ama duygu durumu fazlasıyla iniş çıkışlıdır. Dakikalar içinde pil yapıp en dibe düşebilir. Kestiremezsiniz. Tanı alınca bipolar hastası devamlı kullanacağı ilacı ya da ilaçları belirlenene kadar deneme yanılma yöntemi ile uygun ilacı bulmaya çalışır doktor. Yani onun ilacı muhtemelen daha belirlenmemiştir ve şu an iyi olmasını bekleme bu yüzden. Ha doğru ilacı kullanıyor olsa bile atak döneminde zaten ilaçların dozu yükseltilir gerekirse ek antipsikotikler eklenir atak dönemi geçene kadar.

Anladım umarım onunda ilacı en kısa sürede bulunur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…