Bipolar Bozukluk

uykusuzbezelye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2016
100
58
28
Bir arkadaşım evleneli iki sene oluyor.
Eşinde obsesif kişilik bozukluğu var. Evlenmeden önce ailesinden çok tepki aldı, karşı çıktılar ancak fark eden bir şey olmadı evlendiler. Evlendikleri zaman bir sıkıntısı yoktu eşinin. Uzun süre de olmadı. Şu an bir çocukları var hemen hemen 1 yaşında. Ancak son zamanlarda eşinin tavırları değişti. En son çocuğunun ağlaması için 'Şunu alın burdan köpek gibi sesler çıkarıyor' diye bağırınca ailesi ikna etmiş İstanbul'a geldiler, tedavi altına alındı şu an hastanede yatıyor hemen hemen iki aydır. İşinden çıktı haliyle, arkadaşım da kayınvalidesinde kalıyor şu an.
Bu tarz rahatsızlık geçiren yakını olan, kendisi atlatan vs var mı? Geçiyor mu tedaviyle tamamen?
Tabi boşan demiyor kimse kıza ama 'Yavrunu düşün nasıl olacak' tarzı tepkiler alıyor ailesinden.
Ne desem, nasıl destek olsam bilemiyorum.

Düzeltme: Rahatsızlığın adını yanlış belirtmişim. Bipolar bozukluk olacak, kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Aileyi baştan dinlememek konuyu özetliyor aslında ama artık çok geç.
Psikolojik rahatsızlıkların geçtiğini sanmıyorum
Ülkemizde psikoloji konusunda çok idealist araştırmalar yapan bilim insanları var mıdır bilmem.Varsa da biz halk olarak çok ilgili değiliz.
Veriyorlar sakinleştirici uyuşturan hapları yolluyorlar.
Geçer inşallah.

Aileyi baştan dinlememek konuyu özetliyor aslında ama artık çok geç.
Psikolojik rahatsızlıkların geçtiğini sanmıyorum
Ülkemizde psikoloji konusunda çok idealist araştırmalar yapan bilim insanları var mıdır bilmem.Varsa da biz halk olarak çok ilgili değiliz.
Veriyorlar sakinleştirici uyuşturan hapları yolluyorlar.
Geçer inşallah.

Haklısınız. Çok seviyordu, söz geçiremediler.
Ancak bir gün iyi üç gün kötü bir babayla da o minik nasıl büyüyecek bilemiyorum :(

bir miktar önlem alınır ama tamamen geçmez öyle hastahenelerde ilaçlarla geçer ömrü.

insan hastalıkta sağlıkta sevmeli elbet kıza ayrıl diyemez kimse ama zor bir hayatı olacak belliki Allah yardımcısı olsun.

Bir arkadaşım evleneli iki sene oluyor.
Eşinde obsesif kişilik bozukluğu var. Evlenmeden önce ailesinden çok tepki aldı, karşı çıktılar ancak fark eden bir şey olmadı evlendiler. Evlendikleri zaman bir sıkıntısı yoktu eşinin. Uzun süre de olmadı. Şu an bir çocukları var hemen hemen 1 yaşında. Ancak son zamanlarda eşinin tavırları değişti. En son çocuğunun ağlaması için 'Şunu alın burdan köpek gibi sesler çıkarıyor' diye bağırınca ailesi ikna etmiş İstanbul'a geldiler, tedavi altına alındı şu an hastanede yatıyor hemen hemen iki aydır. İşinden çıktı haliyle, arkadaşım da kayınvalidesinde kalıyor şu an.
Bu tarz rahatsızlık geçiren yakını olan, kendisi atlatan vs var mı? Geçiyor mu tedaviyle tamamen?
Tabi boşan demiyor kimse kıza ama 'Yavrunu düşün nasıl olacak' tarzı tepkiler alıyor ailesinden.
Ne desem, nasıl destek olsam bilemiyorum.

okb o kadar da şizofrenik bir hastalık değildir yahu. Evlenmeden önce uyarmalar falan. Bende de var. Temizlik takıntısı şeklinde var bende. Temizlik takıntısı olarak da baya kişide vardır. Umumi tuvaletleri peçetelerle açıp kapayan musluk başlarına dokunamayan insanlarız sadece.
Arkadaşınızın eşinin başka bir takım sıkıntıları olabilir. Köpek gibi sesler çıkartıyor demek için evladına ne gibi bir takıntısı olması gerekir ki.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Obsesif_kompulsif_kişilik_bozukluğu
Alın burda tanımı var ama o adamın olayı bundan farklı sanırım.

Haklısınız. Çok seviyordu, söz geçiremediler.
Ancak bir gün iyi üç gün kötü bir babayla da o minik nasıl büyüyecek bilemiyorum :KK43:
O miniğin uzak kalması lazım tedavi tam anlamıyla olumlu olarak sonuçlanmazsa.
Arkadaşının eşi ailesi vs Allahtan bilinçliymiş ki eşi hastaneye yatırmışlar tedavi için.Bir çoğumuz aslında öyle manyak ebeveynlerle büyüdük ve bilinçsizlikten çektik her belayı ve kabullendik normalmiş gibi.
Burada duygusal değil ,herkesin sağlığı açısından mantıklı yaklaşmak gerekir.

okb o kadar da şizofrenik bir hastalık değildir yahu. Evlenmeden önce uyarmalar falan. Bende de var. Temizlik takıntısı şeklinde var bende. Temizlik takıntısı olarak da baya kişide vardır. Umumi tuvaletleri peçetelerle açıp kapayan musluk başlarına dokunamayan insanlarız sadece.
Arkadaşınızın eşinin başka bir takım sıkıntıları olabilir. Köpek gibi sesler çıkartıyor demek için evladına ne gibi bir takıntısı olması gerekir ki.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Obsesif_kompulsif_kişilik_bozukluğu
Alın burda tanımı var ama o adamın olayı bundan farklı sanırım.

Evlenmeden önce de belli aralıklarla hastanede yatmış olduğu için uyardı ailesi.
Ama rahatsızlığın ismi farklı da ben karıştırdım herhalde, dediğiniz gibi olsa sıkıntı olmazdı sanıyorum.
Teşekkür ederim yorumunuz için, geçmiş olsun :)

Evlenmeden önce de belli aralıklarla hastanede yatmış olduğu için uyardı ailesi.
Ama rahatsızlığın ismi farklı da ben karıştırdım herhalde, dediğiniz gibi olsa sıkıntı olmazdı sanıyorum.
Teşekkür ederim yorumunuz için, geçmiş olsun :)

Bipolar falandır belki.
Arkadaşınız işini bırakmasaydı keşke. Ya da bi an önce yeniden iş olayına girişsin. Allah yardımcısı olsun.

O miniğin uzak kalması lazım tedavi tam anlamıyla olumlu olarak sonuçlanmazsa.
Arkadaşının eşi ailesi vs Allahtan bilinçliymiş ki eşi hastaneye yatırmışlar tedavi için.Bir çoğumuz aslında öyle manyak ebeveynlerle büyüdük ve bilinçsizlikten çektik her belayı ve kabullendik normalmiş gibi.
Burada duygusal değil ,herkesin sağlığı açısından mantıklı yaklaşmak gerekir.

İnşallah olumlu bir şeyler olur. :(

Okb, ilaç ve terapi tedavisiyle giderilebilen bir hastalık. Ancak köpek gibi sesler çıkarma olayını anlamadım. Obsesifliği hangi konudaymış? Seslere karşı mı hassas?

Bipolar falandır belki.
Arkadaşınız işini bırakmasaydı keşke. Ya da bi an önce yeniden iş olayına girişsin. Allah yardımcısı olsun.

Arkadaşım değil eşi bıraktı işini, daha doğrusu durumundan dolayı uzaklaştırıldı gibi.
Arkadaşım öğretmen, okulların açılmasıyla devam edecek işine inşallah.

Yanlış bir şey söylemek istemem ama bipolar olabilir, çok bilgim yok kusura bakmayın. :)

Haklısınız. Mevzu evlat olunca benim de gözüm görmezdi sanırım hiçbir şeyi.
Ancak sürekli hastanede kalmıyor ve kendine zarar vermesinden korkuyoruz.

Sürekli kaygıyla, korkularla nasıl bir hayat süreceksiniz?
Eşiniz ve ailesi için de çok zordur eminim ama önce kendinizi ve evladınızı düşünmek zorundasınız..

Sürekli kaygıyla, korkularla nasıl bir hayat süreceksiniz?
Eşiniz ve ailesi için de çok zordur eminim ama önce kendinizi ve evladınızı düşünmek zorundasınız..

Konuyu arkadaşım için açmıştım :)
Ben de böylesinin daha hayırlı olacağını düşünüyorum. Hem arkadaşım hem bebeği için ancak sevdiği kişiyi kendine hatta çevresine zarar verebilecek durumdayken bırakması da riskli değil mi sizce de?

Konuyu arkadaşım için açmıştım :)
Ben de böylesinin daha hayırlı olacağını düşünüyorum. Hem arkadaşım hem bebeği için ancak sevdiği kişiyi kendine hatta çevresine zarar verebilecek durumdayken bırakması da riskli değil mi sizce de?

Farketmemişim kusura bakmayın..
Çok zor bir karar..
İşte bu zararlardan dolayı endişelerim benim de arkadaşınız için..
İnşallah en doğru kararı alırlar..

yazdığınız hastalık okb değil bipolar bozukluk. konu başlığını düzeltin isterseniz. okb ilaçla kontrol altına alınıyor ve karşı tarafa zarar veren bişey değil. ama bipolar tam tersi. offf durumu çok zor. ayrılsın ayrılmasın diyemem ama bu durum arkadaşının dayanma gücüne bağlı

Back
X