Bipolar bozukluk eğer doğru şekilde tedavi edilirse büyük oranda remisyonda, yani ataksız seyreden bir hastalık.
Tedavisinde lityum veya depakin denilen ilaçlar kullanılıyor ve bunların düzenli kullanımı çok önemli. İlaç kullanımı olmasına rağmen yine de atak geçirme ihtimali var ancak bu oldukça düşük bir oran.
Hızlanma dönemi, yani manik atak olarak tabir ettiğimiz dönem asıl spesifik belirtilerin görüldüğü ve en sık yaşanan dönem oluyor.
Bence bipolar bozukluk korkulması gereken bir hastalık değil. Şu zamana kadar onlarca, hatta birkaç yüz tane bipolar bozukluğu olan hasta gördüm, doğru tedaviyle gayet normal bir hayat yaşıyor çoğu.
Ancak dürüst olayım, beni endişelendiren tek bir şey olurdu, bu tarz hastalıklara psikoz eşlik edebiliyor, zaten kişinin hayatını zorlaştıran kısım da asıl olarak burası oluyor.
Psikozla seyretmeyen ataklar genelde kolayca kontrol altına alınıyor ve doğru tedavi ile kolay kolay yeni bir atak geçirmiyorlar.
Çok bilgi kirliliği olduğu için naçizane genel hatlarıyla kısaca bilgilendirmek istedim