bir aile mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lirosa

🧚‍♀️
Pro Üye
12 Nisan 2016
2.095
8.474
158
24
Hanımlar selaaam, iyi geceler.

Uzun zamandır bir sorunum var fakat şu aralar daha çok bana batmaya başladı bu olaylar.
Biz dayımla birlikte yaşıyoruz buraya kadar problem yok fakat dayım sorumsuz bir insan.
Örnek vermek gerekirse; Yemek yeriz herkes tabağını makineye atar o atmaz. Dışarı çıkar kapı önündeki çöpleri atmaz (çöp kovası hemen ev dışında olmasına rağmen), Yemek seçer, sevmediği bir şey olunca surat asar. Dün dışarıdan yemek siparişi verdi kutu çöplerini yere atmış. Odasını asla toplamaz. Şu anda çalışmıyor, sınava girecek ondan sonra iş bulacak. Evlenmeyi düşündüğü bir ilişkisi var fakat elinin altında ne ev var ne de bir birikim kıza da hayret ediyorum nasıl kabul edebiliyor? Kızın ailesi şunları şunları istiyoruz dese alacak durumu yok. Ha evlenir ise tabi ki yardımcı olacaklar el atacaklar ama nereye kadar?

Artık bu durum beni de sinirlendirmeye başladı. Biz annemle güneşi severiz o ise uyanır uyanmaz salona girer perdeleri kapatır evde bir karamsarlık oluşturur. Çalışmadığı için bütün gün evde bir kere bile diğer ablama gideyim orada kalayım diye düşünmüyor evden dışarı çıkmıyor. Kendime bir şey alırken evdekilere de alıyorum yiyorlar kendim için olanı saklıyorum bir bakıyorum sakladığım yerde yok yenmiş. Evde erkeklerin halletmesi gereken bir iş oluyor kimse oralı olmuyor çalışan çağırmak zorunda kalıyoruz.

Annem çamaşır makinesi aldı, yerleştirelim diye rica etti ama odasına gidip uyudu biz iki kadın kurabildik anca.

Annemde artık istemiyor evet kardeşi ama kardeşlikte bir noktaya kadar ben asla ablamın evine gidip bu şekilde yaşayamazdım kötü bir durum olmadıkça. Kardeşim bile kendi yemeğini hazırlıyorken, odasını toplayabiliyorken 40 yaşında ki adamın bunları yapamaması bana absürt geliyor. Bir arazimiz var onu satacaklar ve dayım olacak kişi ben kendi payımı alırım siz ev alırsanız ortak yaparsınız beni diyor. Zekaya bak?

2 gün önce konuştular ve ayrı yaşamak istediğini artık kendi özel alanı olması istediğini söyledi annem. Bunların ne kadar farkında olsam da anneme söylemiyorum kardeşi diye. Doğru mu yapıyorum, haklı mıyız bu konuda?

Dedenizin evi falan yok mu bu yaşta adam neden sizde ki ya? Hadi kalıyorsun da cidden az özen gösterir insan ayıp
Maalesef yok kalmasında gerçekten sorun yok çokta severim dayımı ama bazı durumlar sevginin önüne geçiyor. Dediğiniz gibi insan yaşadığı evin içerisine özen göstermeli, yaşam alanına dikkat etmeli. Ama artık hem surat asmalar, hem yerlere çöp atmalar girince artık ben de sabır kalmadı ben o yerdeki çöpu almadıkça asla almıyor ben bunun zorunluluğunda mıyım? Artık almıyorum tabi o ayrı.

Sizi hizmetçi bellemiş sırtını dayamış. 40 yaşında adam ne sınavını bekliyor?

Toksik akrabalık ilişkilerine müthiş bir örnek. Açık konuşucam defedin. Herşey de biryere kadar. Evimi pislik içinde bırakıcak, hiçbirşeye el atamayacak, mirastan hakkı olmayana göz dikicek birde ben dayım/kardeşim bilmem neyim severim dicem. Hayır efendim sevmem de istemem de. Vicdan yapacağınız bir durum yok bence.

Yorum için teşekkürler, çok haklısın. Bu konularda kardeşlikte bir noktaya kadar zaten

Allah aşkına bu adamın nesini seviyorsun evlat olsa sevilmez. Ben senin yerinde olsam annemi şimdiye kadar bin kere fişeklemiştim evden yollamadan rahat etmezdim. Bence annen de istememeli. Gitsin çalışsın eşşek kadar adam iki kadına sırtını yaslamış ekmek elden su gölden oh ne ala.

40 yaşına kadar sorumluluk almayan bu saatten sonra zor sorumluluk alır.Buyuk ihtimal evin en küçüğü erkek çocuk diye şımarık yetiştirilmiştir.

40 yasında adam nıye sızle kalıyoOnla evlenecek kıza da Allah akıl fıkır versınAdam ablasının evınde yasıyor neyıne guvenıp evlenecekmıs

Annene bi kere bile söylemedin mi?
Aman sus o senin dayın modları varsa boşver sen kötü olursun

Evlenince eşi düzeltir onu bir an önce evlenir umarım ama 40 yaşında bir neden yalnız yaşamıyor keşke kabul etmeseydiniz

Niye sizinle yaşıyor? Faturalara vs destek oluyor mu?

Evlenince eşi düzeltir onu bir an önce evlenir umarım ama 40 yaşında bir neden yalnız yaşamıyor keşke kabul etmeseydiniz
40 yaşında herifi niye kadının biri alıp kendi başını yaksın? Anası babası düzgün yetiştirseymiş , adam olsaymış hayatını yoluna koysaymış. Böyle saçma sapan tipleri aman karısı düzeltir aman evlenince düzelir aman çocuğu olsun sorumluluk alır diye diye kadınların hayatlarını yakıyorsunuz bu saçma bakış açısıyla

Bi sakin ol bence ben o şekilde bir bakış açısı içerisinde değilim bu tipler evlenince eşek gibi düzelir demek istiyorum. Ama ben de karşıyım bu arada bu tiplerin evlenmesine

Konunun satır aralarından anladığım 2 kız evladından sonra doğmuş bir şehzade bu dayı, tek erkek evlat diye annesi babası paşa gibi büyütmüş, herkes bana bakmalı, babamın soyunu yürütecek tek errrkek evlat benim sendromlu, kımıl zararlısı bir adam.
Muhtemelen doğduğundan itibaren ablalarına bile o erkek ona bakacaksınız talimatı verilmiş, bu da kendini nimetten sayıyor.
40 yaşında kazık kadar adam bu zamana kadar bir baltaya sap olmamış, ben erkeğim bana bakacaklar diye yiyip içip yatmış, annesi babası ablası bu duruma çanak tutmuş, haliyle ablasının evinde yayılır totosundaki donu bile toplamaz.

Tutacaksınız ensesinden koyacaksınız kapının önüne ama bunu siz yapamazsınız annenizin yapması lazım, anneniz bu yaşına kadar yapmadıysa kabahat kendisinde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…