• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir akıl verin bacılar.

Beyaz_Kartopu

D*A*H*E*
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
1.663
12
46
Avusturya
Arkadaşlar merhaba!
5 yıllık evliyim ve yurtdışında yaşıyorum.
Maddi sıkıntılar yüzünden, bu sene türkiyeye gidemiyoruz.

Yalniz 1 hafta sonra dayımın kızının dügünü var türkiyede.
Ben altin göndericem ablamla kendim gidemedigim icin.

Dün akşam görümcem aradı ve oda kızını sözlendiriyormus bugün.
Yani illa kışa doğru gelin dügün yapicaz dedi.

Şimdi eşim illa gitmeliyiz diyor ama bizim maddi sıkıntımiz devam ediyor yani.
Bende dedimki, canim sen git yalniz hem daha az para harcanir hemde ben
kuzenimin dügününe bile gidemedim icin onada ayip olur.
Para isini halletsek bile, kuzenim küsebilir bana.

Ben ve esim farkli sehirlerdeniz.

Kafam karıştı ya neyapicami bilemedim.
Bir akıl verin bacılarım. Eşimi kırmadan nasil ikna edicem
gitmeyecegim icin.
Onunda bacisinin kizi, cok seviyor onlari.
Beraber gidecegiz diye tutturdu.

bence git.hem vatan kokusu alırsınız hem tatil olur hem de düğünde bulunmuş olursunuz. eşin bu kadar istediğine göre maddi açıdan çok çok fazla zorlamayacak.kuzenine de asıl rsmi bir iş için geldiğini düğünün tesadüf olduğunu söyle

imkanlar dahilinde gerçekleşir bu durumlar..kuzeninizin sizi anlayışla karşılayacağına eminim..görümceniz artık sizin kardeşiniz,yeğeniniz evleniyor hemde kışın..kışa kadar para biriktirebilirsiniz..imkanınız olursa kuzeninizede hayırlı olsuna gidersiniz..çok düşünüp,canınızı sıkmayın..zaman imkanlar zamanı..imkanınız varsa eşinizi yalnız bırakmayın..

ben olsam beraber giderdim

dayının kızına da ayıp olacak birşey yok maddi sıkıntılar yüzünden gelemedik kusura bakma dersin

görümcemin düğünüe gelirse konu durumumuzu toparladık diye söylersin

beraber gitmeniz maddi durumunuzu çok etkiler mi

bence git.hem vatan kokusu alırsınız hem tatil olur hem de düğünde bulunmuş olursunuz. eşin bu kadar istediğine göre maddi açıdan çok çok fazla zorlamayacak.kuzenine de asıl rsmi bir iş için geldiğini düğünün tesadüf olduğunu söyle

Zaten anacığımda türkiyede onuda çok özledim ama işte kuzenimin
kırılmasından korkuyorum.
Birde face denen şu illet olmasa zaten söylememde.
Herkes dügün resimlerini paylaşınca görür, üzülür kuzenim.

Arkadaşlar merhaba!
5 yıllık evliyim ve yurtdışında yaşıyorum.
Maddi sıkıntılar yüzünden, bu sene türkiyeye gidemiyoruz.

Yalniz 1 hafta sonra dayımın kızının dügünü var türkiyede.
Ben altin göndericem ablamla kendim gidemedigim icin.

Dün akşam görümcem aradı ve oda kızını sözlendiriyormus bugün.
Yani illa kışa doğru gelin dügün yapicaz dedi.

Şimdi eşim illa gitmeliyiz diyor ama bizim maddi sıkıntımiz devam ediyor yani.
Bende dedimki, canim sen git yalniz hem daha az para harcanir hemde ben
kuzenimin dügününe bile gidemedim icin onada ayip olur.
Para isini halletsek bile, kuzenim küsebilir bana.

Ben ve esim farkli sehirlerdeniz.

Kafam karıştı ya neyapicami bilemedim.
Bir akıl verin bacılarım. Eşimi kırmadan nasil ikna edicem
gitmeyecegim icin.
Onunda bacisinin kizi, cok seviyor onlari.
Beraber gidecegiz diye tutturdu.

Canım kuzeninde şimdiden konus hediyeni gönderiyorum gelemeyeceğim durum böyle böyle diye. Diğer düğüne geldiğinizde de yeni evine ziyarete gidersin ev hediyesi alıp. İki kere git gel çok masraf olur gercekten.

İkinci seçenek de sen kuzeninin düğününe gel esın de yigenininkine gelsin diyeceğim ama çok saçma olur ayrı gayri ya.

Eğer sizi çok zorlamayacak ise eşinizle beraber görümcenizin düğününe gitmelisiniz... Sonuçta eşinizin yeğeni kuzenden daha yakın... Ama eğer maddi olarak çok zorlanacaksanız sadece eşinizde gidebilir...

imkanlar dahilinde gerçekleşir bu durumlar..kuzeninizin sizi anlayışla karşılayacağına eminim..görümceniz artık sizin kardeşiniz,yeğeniniz evleniyor hemde kışın..kışa kadar para biriktirebilirsiniz..imkanınız olursa kuzeninizede hayırlı olsuna gidersiniz..çok düşünüp,canınızı sıkmayın..zaman imkanlar zamanı..imkanınız varsa eşinizi yalnız bırakmayın..

Bende cok severim görümcemi ve kizlarini.
Gitmekte istiyorum aslinda.
Hepsi üst üste geldi.
Çok sagol canim yorumun icin.

ben olsam beraber giderdim

dayının kızına da ayıp olacak birşey yok maddi sıkıntılar yüzünden gelemedik kusura bakma dersin

görümcemin düğünüe gelirse konu durumumuzu toparladık diye söylersin

beraber gitmeniz maddi durumunuzu çok etkiler mi

Beraber gidersek biraz bunaliriz geri gelince ama altından kalkarız
Allahın izniyle insallah.

Asıl sorunum dayımìn kızınıda üzmek istemiyorum.
Teşekkürler canım yorumun icin :)

Beraber gidersek biraz bunaliriz geri gelince ama altından kalkarız
Allahın izniyle insallah.

Asıl sorunum dayımìn kızınıda üzmek istemiyorum.
Teşekkürler canım yorumun icin :)

gerçi huyunu sen daha iyi bilirsin ama ben olsam kırılmazdım
eşin kardeşi daha yakın sonuçta
yurtdışındasınız gidip gelmek hep maddiyat
hem düşünmemiş olsan takısını da yollamazdın
demek ki değer veriyorsun

bence görümcekızının düğününe git.. hem ozaman kadar maddi anlamda durumunuzu toparlarsınız.. eşinizi mutle ederseniz sizde mutlu olursunuz...
hem memleket havası alırsınız, hemde bir yıılda 2 düğüne gitmemek gurbette olarak sizleri üzer.güler, eğlenir, oynar zamnı güzel geçirirsin....bu vesile ile kendi yakınlarının yanındada gidersin...

Dayınızın kızını arayıp durumu açıklayabilirsiniz... Aslında hiç durumunuzun olmadığını bu yüzden Türkiye ye gelmek gibi bir plan içinde olmadığınızı ama gelemeyeceğiniz için görümcenizin tafra yaptığını bu yüzden eşinizin gelmek istediğini anlatırsanız alınmayacaktır... Arada pembe yalanlar söylemek gerek :1::1::1:

Dayınızın kızını arayıp durumu açıklayabilirsiniz... Aslında hiç durumunuzun olmadığını bu yüzden Türkiye ye gelmek gibi bir plan içinde olmadığınızı ama gelemeyeceğiniz için görümcenizin tafra yaptığını bu yüzden eşinizin gelmek istediğini anlatırsanız alınmayacaktır... Arada pembe yalanlar söylemek gerek :1::1::1:

Bir tarafta benim aile bir tarafta eşimin ailesi.
İki tarafada cok deger veriyorum.
Ama dedigin gibi yalansiz olmayacak galiba :)

bence görümcekızının düğününe git.. hem ozaman kadar maddi anlamda durumunuzu toparlarsınız.. eşinizi mutle ederseniz sizde mutlu olursunuz...
hem memleket havası alırsınız, hemde bir yıılda 2 düğüne gitmemek gurbette olarak sizleri üzer.güler, eğlenir, oynar zamnı güzel geçirirsin....bu vesile ile kendi yakınlarının yanındada gidersin...

Vallaha haklisin gitmesen cok üzülürüm.
Annecigimide görmüş olurum.
Cok sagol canim ya.

Bence de sizinkiler bizimkiler ayırımına gerek yok..:19:

İmkan olsa şu an da beraber giderdiniz ama maalesef her zaman durumlar aynı olmuyor..

Maddi imkan olsa bile aynı yılda 2 kez izin oluyor mu bilmiyorum ama.. :44:

Bence durumlar el verirse eşinizle beraber gidin yeğeninin düğününe , ne olacak ki :34:

dayının kızını seviyorsun, eminim oda sizi seviyordur ve mazeretinize hoşgörü gösterecektir.
ama mutlaka dayının kızı ile telefonda konuş. gelemediğin için çok üzüldüğünü anlat.

görümcenin düğününe gelince de maddiyatı toparladık dersin, dayının kızının da evine gidersin.

iki defa git gel epey masraf.

Bence git. Eşinin de kuzeni evleniyor olsa gidilmeyebilirdi ama yiğeni bu. Hem arada bayağı bir zaman var o zamana kadar daha da toparlanırsınız maddi açıdan. T.C. ye gelince kuzenine de uğrarsınız onun da gönlü olmuş olur

Yurtdışındasınız, elbette her düğüne gidemeyebilirsiniz,
kaldı ki bizler bile çogu zaman farklı şehirlerden kaynaklı tüm düğünlere gidemiyoruz.

Arayıp tebriğinizi edersiniz, hediyenizi gönderirsiniz.

Kimse de onun düğününe gitti benimkine gelmedi diye düşünmez.

İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın :)

Anladıgım gitmek istiyorsunuz, diğer taraf kırılacak diye düşünüyorsunuz.

Back
X