- 21 Kasım 2024
- 161
- 45
- 13
- 32
- Konu Sahibi You belong to me
-
Bu arada esim yardimci olamaz müzisyen ve gece evde olmuyor..Merhabalar herkese.. 15 ay kontrolünde kizimin boyu 76 cm cikti. Uyku saatine yemesine icmesine dikkat etmeme ragmen böyle cikti. Endokrinoloji takibi verildi. Esimle boylarimiz 170-182 bi arada.vGece emziriyor musun dedi doktor, emerek uyuyor dolayisiyla uyanip emiyor dedim dedim. Insülin salgilar vücutta bu da büyüme hormonuyla yarisir hatta baskilar gece emzirmesini birak yapamiyorsan emzirmeyi tamamen birak artik emzirmenin bebege bir faydasi yok dedi. Emzirmeden nasil uyuyacagim gece uyaninca nasil geri döndürecegim neler yaptiniz nolur benimle tecrübelerinizi paylasin ben cok yoruldum artik bu isten(Allah baska agir hastaliklar vermesin ama iste yasayan biliyor)
Peki bu sekilde yaparsam memeden tamamen kopmaz mi? En azindan uyumadan falan emsin istiyorum ben yine 2 yasina kadaremzirerek uyutmayı bırakmanız lazım. Gece uyanınca da su verin ve meme yok bitti diye konuşun. İlk 3 gün zor geçiyor ağlıyor ama sonra suyu içip uyumaya başlıyor. En sonunda su içinde uyanmaz oluyor. Zor süreçler farkındayım ama sabır gösterip meme vermeyin inanın vazgeçiyor çocuklar.
Endokrinolojiye yönlendirildik bilemiyorum Allak bullak olduk neyi nasil yapacagimi bilmiyorum memeden keserken bu süreci yönetebilirim diyordum bir anda böyle olunca hazirliksiz yakalandim. 76 cm az dendi 47 cm dogmustu zaten Ben de anlamadim76 cm azmıymış ya 2 yaş 85 cm çıktı kızım ne bileyim bana kısa gelmedi önemli olan düzenli uzaması bi doktora daha sorun kafanıza takmamanız açısından diyorum. gece beslenmesi büyüme hormonunu baskılıyormuş evette buna da 2 yaş sonrası falan özen gösterilebilir bebek sonuçta neyse bunlar benim fikrim sadece. Kademeli olarak kesin zor bir süreç kolay gelsin bir anda bıraktırmayın.
Ben kendimden geçmistim bu konuda bir de bilmiyorum emzirmeyi çok seviyorum ben bu büyüme hormonu ileriki yaslarda yasayacagi pedagojik sorunlar olmasa daha da emzirirdim Yani cidden. Ama gece uykusu çok önemliymis, bugün tokat gibi çarpti Adam yüzüme. Insallah bir cozum bulurum tesekkür ederim yardiminiz içinKopmuyor merak etmeyin . Bnde 23 aylıkken kestim memeden son aylarda sadece bir ya da iki kere veriyordum gündüz. Siz kesene kadar kopmaz tamamen. Dirençli olan gece uykusu hem çocuğunuz için hem kendiniz için çok önemli.
Hiç alerjisi yok ama benim kizimin her seyi yer bol bol yer üstelik bizim porsiyonlarimiza yakin olur bazen yedikleri.. Ama 47 cm dogdu zaten minikti hep minik gidiyor. Atak zamanlari varmis boy konusunda oralarda bile uzamamis. Endokrinolojiye gittigimizde görecegiz durumun nihayetiniOrtanca oğlum 3,5 yaşında boyu 95 cm persentilde en düşük değerde.
Onu 15 aylıkken sütten kestim.
Ama küçüğüm ve büyüğümün boyları en yüksek yani yüzde 99 yaşıtlarından uzunlar. Onları erken kesmedim emzirdim bol bol.
Emzirmekle gece uyumakla alakası yok bana kalırsa.
Alerjiye bağlıyorum ben. Çok alerjik bebekti ortanca yavruşum. Bence ondan
Mama Ile beslemek yardimci olmus olabilir mi size acaba cünkü beni ne zaman koklasa gece hemen gögsüme yapisiyorGece beslenmesi hakkında bir bilgim yok. Bizim kız prematüre olduğu için uzun süre gece 2 saatte bir uyandırıp mama ile besledik.
Desteksiz uyutmanın en önemli yolu sabır bence. Bol bol sarılıp öpüp uyutacaksınız her kalktığında yani ben hâla öyle yapıyorum.
Geceleri biz de kızla beraber yalnızız.
Merhaba,öncelikle kilo alımı kan sınuçları notmalse kafayı takmayın ,siz uzun olabilirsiniz ama belki çocuğunuz sizin kadar olmayabilir genlerle aileden herşey taşınabilir, ama şunu net söyleyebilirim gece mama meme farketmez gece beslenmesi uyku katili bence çocuk uykuya neyle geçiyorsa uyandığında aynı şeyle uykuya dönüyor,ben beslemeyi keseli çok oldu ama sallamayo kesemedik daha 21.aydan sesleniyorum, emzik verdim sadece uykuya gecerken ,sütten kesileli çok oldu ama gündüzleri canı sıkıldıkça veya beni özledikçr(çalışıyorum) memeye yapışıyr hala ,meme onlar için beslenme aracı değil artık sadece bizle bağları tatil dönüşü tamamiyle kesicemMerhabalar herkese.. 15 ay kontrolünde kizimin boyu 76 cm cikti. Uyku saatine yemesine icmesine dikkat etmeme ragmen böyle cikti. Endokrinoloji takibi verildi. Esimle boylarimiz 170-182 bi arada.vGece emziriyor musun dedi doktor, emerek uyuyor dolayisiyla uyanip emiyor dedim dedim. Insülin salgilar vücutta bu da büyüme hormonuyla yarisir hatta baskilar gece emzirmesini birak yapamiyorsan emzirmeyi tamamen birak artik emzirmenin bebege bir faydasi yok dedi. Emzirmeden nasil uyuyacagim gece uyaninca nasil geri döndürecegim neler yaptiniz nolur benimle tecrübelerinizi paylasin ben cok yoruldum artik bu isten(Allah baska agir hastaliklar vermesin ama iste yasayan biliyor)
Bilmem ki…Mama Ile beslemek yardimci olmus olabilir mi size acaba cünkü beni ne zaman koklasa gece hemen gögsüme yapisiyor
Yani ben doktorun hangi şeyleri göz önünde bulundururak söylediğini bilemem işte okuduğum ettiğim ortalama kilo boy değerleri açısından söyledim. Zaten ilk sene ortalama 25 cm uzuyorlar sizinki 15 ayda 30 cm uzamış panik olmayın bir doktor fikri daha alın.Endokrinolojiye yönlendirildik bilemiyorum Allak bullak olduk neyi nasil yapacagimi bilmiyorum memeden keserken bu süreci yönetebilirim diyordum bir anda böyle olunca hazirliksiz yakalandim. 76 cm az dendi 47 cm dogmustu zaten Ben de anlamadim
Iste bana da bir önceki doktorumuz meme midesini degil kalbini doyuruyor artik demisti. Bu da böyle dedi. Insan kime neye inananacagina sasiriyorMerhaba,öncelikle kilo alımı kan sınuçları notmalse kafayı takmayın ,siz uzun olabilirsiniz ama belki çocuğunuz sizin kadar olmayabilir genlerle aileden herşey taşınabilir, ama şunu net söyleyebilirim gece mama meme farketmez gece beslenmesi uyku katili bence çocuk uykuya neyle geçiyorsa uyandığında aynı şeyle uykuya dönüyor,ben beslemeyi keseli çok oldu ama sallamayo kesemedik daha 21.aydan sesleniyorum, emzik verdim sadece uykuya gecerken ,sütten kesileli çok oldu ama gündüzleri canı sıkıldıkça veya beni özledikçr(çalışıyorum) memeye yapışıyr hala ,meme onlar için beslenme aracı değil artık sadece bizle bağları tatil dönüşü tamamiyle kesicem
Hayirlisi olsun, kirmadim insallah siziBilmem ki…
Bana emzirmek hiç nasip olmadı…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?