Bir akıl verin lütfen

uzumlukekkk

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2023
187
105
23
Merhaba ben boşanalı 5 ay oldu ve çalışmıyorum ailemle kalıyorum. Bir iş buldum,bulunduğum yerde değil ilçe de ve 20 dk mesafede ailem iş ararken yanimdaymis gibi davrandı yeni boşandığımda nereye istersen geliriz vs diyordu neyse iş buldum ev tutmam gerekiyor bana yurtta kal dediler ama yurt pahalıya geliyor ev tutsam daha iyi asgarî ücretle çalışcam ve 5000 ne ev tutsam yeterli onlardan destekte istemiyorum. Aile evinde ne yapsalar memnun değilim zaten eski düzenimde yok gitmek istiyorum annem yapabilir misin sürekli çalışabilir misin diyor evlenmeden önce çalıştım ama farklı işlerde. Şimdi bizimkiler surat yapıyor çalışma diyemiyorlar maddi açıdan destekte değiller ne yapicam bilmiyorum çalışıp kendi evime çıkmak saçma bir düşünce mi sizce

Bulunduğum yer çok pahalı bir yer değil kendimde harcamalarına dikkat ederim bütün masrafları çıkınca bana 3000 kalıyor tek kişi içinde yeter bence kişisel ihtiyaçlarımı karşılarım diye düşünüyorum ailemde yapamazsin açık verirsin diyor sözde destekleri olacaktı benimle geleceklerdi yalan oldu hepsi

Ev tutmakla bitiyor mu ki? Bunun eşyası, faturası ıvır zıvır bir sürü detayı var. İlk etapta apart/ yurt gibi bir yerde yaşayıp para biriktirip sonra eve geçmek daha mantıklı. Yurt ya da apart evden daha pahalı olmaz mümkün değil.

Merhaba ben boşanalı 5 ay oldu ve çalışmıyorum ailemle kalıyorum. Bir iş buldum,bulunduğum yerde değil ilçe de ve 20 dk mesafede ailem iş ararken yanimdaymis gibi davrandı yeni boşandığımda nereye istersen geliriz vs diyordu neyse iş buldum ev tutmam gerekiyor bana yurtta kal dediler ama yurt pahalıya geliyor ev tutsam daha iyi asgarî ücretle çalışcam ve 5000 ne ev tutsam yeterli onlardan destekte istemiyorum. Aile evinde ne yapsalar memnun değilim zaten eski düzenimde yok gitmek istiyorum annem yapabilir misin sürekli çalışabilir misin diyor evlenmeden önce çalıştım ama farklı işlerde. Şimdi bizimkiler surat yapıyor çalışma diyemiyorlar maddi açıdan destekte değiller ne yapicam bilmiyorum çalışıp kendi evime çıkmak saçma bir düşünce mi sizce

Ailene kulak asma. Maddi özgürlüğünü al, çık evine.

çalış, kendi evine çık kimsenin ağız burun yapmasına manipüle olma. üç kuruş lazım olsa kalbini kıracaklar sonra istedin ettin diye. ayaklarının üstünde durmak gibisi yok, kimseye minnet etmeden.
Bende öyle düşünüyorum bana 1000 de kalsa hem kendimi gecindirmis hemde kendime birşeyler alabilrim diye düşünüyorum

Ev tutmakla bitiyor mu ki? Bunun eşyası, faturası ıvır zıvır bir sürü detayı var. İlk etapta apart/ yurt gibi bir yerde yaşayıp para biriktirip sonra eve geçmek daha mantıklı. Yurt ya da apart evden daha pahalı olmaz mümkün değil.
Konuştuğum birkaç yer var yemek yok günlük olarak hesap yapıyorlarmış aylikta 7.200 le 9000 arasında yemekgide katarsak olmuyor

Tabii ki çalışın aileniz destek de olmuyormuş hem.
Ama önce yurda çıksanız duruma baksanız ona göre sonra eve çıkarsınız.
Hem belki uygun bir ev düşer önünüze ilanlara bakın iki günde bir.

Eşyaları annemlerde alırım sonra işe alışınca ikinci elden lazım olanları alırım birikimişim var ama gelir olması da lazım işe girmezsem o para bitecek diye korkuyorum

Konuştuğum birkaç yer var yemek yok günlük olarak hesap yapıyorlarmış aylikta 7.200 le 9000 arasında yemekgide katarsak olmuyor
Ev tutabiliyorsaniz tutun ayol. Ama iyi hesap yapın. Evin kirası ile bitmiyor. Yurtta kira+ yemek olacak fatura ödemeyeceksiniz. Eşya derdiniz falan olmayacak.

Tabii ki çalışın aileniz destek de olmuyormuş hem.
Ama önce yurda çıksanız duruma baksanız ona göre sonra eve çıkarsınız.
Hem belki uygun bir ev düşer önünüze ilanlara bakın iki günde bir.
Bende öyle düşündüm ama yurt yok galiba pansiyon gibi kalacak yerler var onlarda çok pahalı ev fiyatları desen 3 hafta önce baktığım 4.500 ev aynı ayda 5000 olmuş ben eve çıkana kadar kim bilir kaç olur diye düşündüm

Bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor çok iyi düşünüp öyle karar verin veya biraz daha sabredin 3 5 kuruş kenara koyunca haydi diyip kendi hayatınızda kendi yolunuza çıkın

Pansiyon ,apart tarzı yerler bakın eğer varsa. Eşya fatura derdiniz olmaz hiç değilse. Aileniz zaten size destek olmuş bakın onlarla berabersiniz şu anda,sokakta değilsiniz. Sizinle nereye geleceklerdi ki, herkesin kurulu düzeni var,bozması kolay değil. Aileniz elinden geleni yapmış bana göre. Burada ne aileler okuyoruz çocuklarını koca evinde bırakıp dönüyorlar.

20 dk uzak bir mesafe degil ki. Buyuksehirlerde insanlar iki saat yol gidiyor. Eger ulaşım zor degilse en azindan biraz birikim yapana kadar ailenizin evinden git gel yapin ise, o arada kenara para atarsiniz.

20dk yol hiçte uzak bir mesafe değil, aile evindeyken çalışın paranızı kenara koyun birikim yapıp daha sonra kendinize düzen kurun. En iyisi ayrı yaşayıp kendi düzeniniz olması fakat acele etmeyin bunun için bazen evdeki hesap çarşıya uymaz. Çalışma saatleriniz nasıl? Kaç yasindasiniz?

20 dk zaten yol değil cok rahat gidilir gelinir. ben olsam sizin yerinizde bi ilk dişimi sıkar ailemle kalırım çalışmaya başlarım, kenara cok rahat para koyarsınız. hatta kira ödüyo gibi düşünüp ona göre harcayın çoğunu kenara koyun, bi senede bile para koyarsınız. seneye düşünün derim ayrılmayı.
ekonomi feci, daha da kötü olcak. bi anlık panikle ayrılmayın evden hemen ev açmayın derim. ama kesin çalışmaya başlayın iki eliniz kanda dahi olsa.

Bi kaç ay birikim yapıp öyle ayrılın evden diyeceğim ama piyasa o kadar oynakki ve yeni yılda yeni zamlar demek... En geç Aralık ayında olacak şekilde taşınmayı planlayabilirsiniz. Güvenin kendinize.
Boşuna dememişler azıcık aşım kaygısız başım diye

Back
X