- 11 Aralık 2018
- 42.602
- 264.765
- 598
- Konu Sahibi kafadengimm
-
Hayır tabiki annemin ihtiyaçlarını da ben karsılıcam. O paraya geçinmem biraz imkansız olur. Cok pahali bisey istemiyordum aslında. Dediğiniz gibi 40 bin en fazla
Zaten daha önce de 10 bin biriktirmiştim onu kardeşlerimle paylaştığım icin bir şekilde bitti oevlenırken oğlan tarafı zaten bütün borcu geline ve oğlana yıkıyor
mobilya eşyaları dugun salonu herşeyi , ama kız tarafı ne yapıyor herşeyi önceden alıp borçsuz evlenıyor
birde üstüne erkek tarafının borcunu yüklenıyor , boşverrr hem birikimini yap hemde ye iç gez , hepsini bir arada ödersin ,
hee bu arada birikim yapma demıyorum yap ama kimseye söyleme , bu benden sana bir abla tavsiyesi
40 binlik arabanın da masrafı çok olur.
Zaten kullanmayacakmışsınız, bence pek zamanı değil araba almanın.
Zaten daha önce de 10 bin biriktirmiştim onu kardeşlerimle paylaştığım icin bir şekilde bitti o
Öncelikle merhaba. Bugünlerde kafam karışık. O yüzden size danışmak istedim.. 5 yıldır calısıyorum. Ama gelin görünki doğru dürüst bir birikimim yok. Sebebi ise aileme de yardımcı olmam. Aile derken kız kardeşler erkek kardeş anne baba vs.. O yüzden 15 bin kadar birikim yapabilidim. İlerde evlilik Durumu olur ve kimseye muhtaç olmamak icin birikim yapıyorum aslında. Ailemin de bana yardımcı olacak durumları yok. Suan ailemin 1250 tllik borcunu ödüyorum kredi cekmistim. 5000 kadar da maaşım var. Annem yanımda kalacak ve bir araba almak istiyorum yıllardır. Kiram da 800. Sizce 15 binin üstüne kredi çekip bir araba mı alayım yoksa bu şekilde biriktirmeye devam mı edeyim. Araba alırsam da ilerde evlenme durumu olursa bir birikimim olmıcak çeyiz icin falan. Ödenir mi ya da geçinilir mi bu şekilde. Bir fikir verir misiniz ?
Evim yakın işime. O yüzden kullanmıcam hafta içi en fazla hafta sonu bi yerlere gitmek icin40 binlik arabanın da masrafı çok olur.
Zaten kullanmayacakmışsınız, bence pek zamanı değil araba almanın.
5000 maaş iyi bir miktar. Tabi siz ailenin sorumluluklarını üzerinize almışsınız. Bir daha kimse için kredi çekmeyin. Yardım edin ama kredi olayına girmeyin bence.
Şuan orta halli bir araba için belki 35.000 40.000 tlniz olmalı. Sonuçta alacağınız arabanın size sorun çıkarmaması gerekli. Sürekli tamirci vb. uğraşamazsınız.
35.000 lik bir araba için 48 ay vade 25.000 çekseniz ay da 750 tl ödemeniz olur... 5.000 fazla çekiyoruz ki araç bakımları, vb. ihtiyçları da karşılayabilmek için.
ayda 750 kredi + 250 de yakıt desek... (Tabi alttan tuttum yakıtı) .. Şuanki giderlerinize ayda 1000 tl minimum eklenecek..
Üstesinden gelebilecek olursanız bence alın..
Evlenirken satarsınız arabayı da dert etmeyin
yazık o parana bir gün gelecek ne yaptın ki diyecekler
bana dediler çünkü ,
hiç bir şey yapamıyorsan bile 1+1 ev al o paraya taksit öde , ama lütfen kıymetini bil paranın
15 bin ile araba alınmaz. Siz biraz binilebilir araba almak için kredi çekeceksiniz. O halde masraflarınız şu şekilde olacak:
Taşıt kredisi
Temizlik ve bakım masrafı
Araç muayenesi
Motorlu taşıt vergisi
Trafik sigortası
Ötv Ödemesi
Kasko
Yakıt masrafı
Gittiğiniz yerlerde otopark ücreti (Geçen gün Ortaköy'de 30 tl verdik.)
Arkadaşımın arabasıydı , zaman zaman ben de düşünüyorum ama tüm bunları düşününce vazgeçiyorum açıkçası.
Sizin de çok açılma lüksünüz yok diye anladım, o halde birikim yapmanızı öneririm.
Üstesinden gelebilir miyim bilmiyorum. Asgari ücretle çalışıp arabası olanlara imreniyorum aslında
Ben de siZin gibi olmak isterdim. Kendi çabamla okumama rağmen yine de onlara yardımcı olmak istedim. Kardeşimin geleceği için 25 bin kadar kredi cektim ama o geçen gün bana demediğini bırakmadı. Babama bugüne kadar çektiğim kredi 40 bini geçmiştir. Kız kardeşlerime yaptığım yardımı saymıyorum Bİle. Ama onlara kalırsa hic bisey yapmadım. Çevremde arabası olan gününü gün Edenleri gördükçe gercekten üzülüyorum. Ablamın kızına geçen yaz bi sürü harcama yaptım. Kıyafet ayakkabı aldım Ablam bi teşekkür Bİle etmedi. Teşekkürünü beklemiyorum, amacım yeğenimin mutlu olmasıydı. Ama anladım ki bunlar onların gözünde hic. Geçen de o ablama yeğenimin odası icin 500 tl gönderdim nevresim seti gönderdim üStüne. Demin mesaj attım beğendi mi yegenim diye. Daha görmedik yarın alacam diye cevap verdi. Yine bir teşekkür yok. Ama su saatten Sonra ben de kimseye yardım etmeyi düşünmüyorum. Yeni bir eve taşındım hala evimin eksikleri var. Bi sürü borç altına girdim. Onlara kalırsa cok para harcıyorum.Ben çok hayırsız evladım vallaha bak ben de böyle insanlara çok arada imreniyorum ama yapımda yok....
şöyleki ailemden biliyorum arabanın masrafı çok
2. El arabalar 50000 gıbı başlıyor fiyatı dusuk olanların km si çok zaten araba bitmiş oluyor....
Ayrıca faizler en son yüksekti....
ya ev kirası 800 kredi 1250 ymiş e ustune annenizin masraflarını koyun...
Daha market alışverısı var oralara girmiyorum bosuna almış olursunuz....
siz aileniz için zaten çok iyi bir şey yapmışsınız asalak gibi başlarına kalmamışsınız daha ne
Kahramanlığa gerek yok cidden...
Babam daha dün yok kardeşlerini okutursun falan dedi tavrımı koydum yok öyle kendim için yaşıcam üzgünüm kusura bakma dedim...
hem kardeşlerimin sorumluluğunu üstüme koyacak sonra da şey diyor düğününü kendin yaparsın....
yok vallaha kimse için psikolojimi yaralamıcam kendımı paralamıcam da
Size de öneririm
Kredi malesef ki 2 yıl sürecek. En iyisi birikim yapmak sanırımO zaman bence şuan paranızı dolar ya da altın olarak biriktirin hesabınızda. TL olarak biriktirmeyin ta da faizde bırakmayın. Tl olarak zaten zarar edersiniz sürekli, küçük meblağlarda da faiz az olduğu için paranızın değerini bile koruyamaz... Arabayı da kredi borcunuz bitince tekrardan kredi çekerek alın. O zaman zorlanmazsınız...
Harcarsınız onlara ne hahaha para sizin değil mi?Ben de siZin gibi olmak isterdim. Kendi çabamla okumama rağmen yine de onlara yardımcı olmak istedim. Kardeşimin geleceği için 25 bin kadar kredi cektim ama o geçen gün bana demediğini bırakmadı. Babama bugüne kadar çektiğim kredi 40 bini geçmiştir. Kız kardeşlerime yaptığım yardımı saymıyorum Bİle. Ama onlara kalırsa hic bisey yapmadım. Çevremde arabası olan gününü gün Edenleri gördükçe gercekten üzülüyorum. Ablamın kızına geçen yaz bi sürü harcama yaptım. Kıyafet ayakkabı aldım Ablam bi teşekkür Bİle etmedi. Teşekkürünü beklemiyorum, amacım yeğenimin mutlu olmasıydı. Ama anladım ki bunlar onların gözünde hic. Geçen de o ablama yeğenimin odası icin 500 tl gönderdim nevresim seti gönderdim üStüne. Demin mesaj attım beğendi mi yegenim diye. Daha görmedik yarın alacam diye cevap verdi. Yine bir teşekkür yok. Ama su saatten Sonra ben de kimseye yardım etmeyi düşünmüyorum. Yeni bir eve taşındım hala evimin eksikleri var. Bi sürü borç altına girdim. Onlara kalırsa cok para harcıyorum.
Haklısınız öyle 80 bin 90 binlik bir araba alamam asla. En iyisi birikim yapmakAraba ihtiyaç ama neye göre kime göre eğer ki araba olmadan da yapabiliyorum diyorsanız almayın çünkü para yer çok yer hele ki km fazla/hasarlı/alt sınıflarda vs bir araba düşünüyorsanız tabiri caizse sadece araba almış olmak için alacaksanız sanayiden çıkamazsınız yanlış yaparsınız hiç bulaşmayın derim bin pişman olursunuz çok örnekleri var çevremde sonra da ellerinden çıkaramıyorlar öyle kalıyor Zarar..
Harcarsınız onlara ne hahaha para sizin değil mi?
Annem sizin yaptıgınızın aynısını yaptı şuan en kıymetsiz insan hahahaha
2 kardeşini 3 yıl dershaneye gonderdi üniversite masraflarını karşıladı...
şimdide bana artık psikolojim bitik diyor yok öyle bir şey bak şimdi bizimle ilgilenemiyor onu da Geçtim çok üzülüyor
değermiydi değmezdi....
Çok üzüleceksiniz çoook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?