Dramatik ve tutkulu ifadelerinin karşısına (!) koydum özellikle, kendi fikrim olmadığını, bu sahnenin böyle algılandığını belirtmek için. zaten kelimeyi teatral manasıyla kullandım ki esas manası budur.
Bir de sadece size yönelik yazmıyorum ama siz dahil birkaç arkadaş daha aynı noktaya vurgu yapmış; kadının gücü erkekten normalde az olduğu için kadının erkeğe vurmasına "ne var bunda, zaten aciz olan taraf erkek değil ki kadının dayağından ne çıkar, erkekler her gün kadını dövüyor, bir kere de kadın vursun" gibi bakış açıları kurulmuş ki bunlar pek sağlıklı düşünce biçimleri değil bana göre. Bedensel kuvvetlerimiz eğer ilişkimizde rol oynayacaksa erkeğin kadını dövmesini normalize etmeye kadar gider olay. Erkek şiddetine karşı çıkarken kadın şiddetini görmezden gelirsek tutarlı olmayız, sadece işimize gelene göz yuman çifte standartçılar oluruz.
Son olarak "karşı tarafın hataları ne olacak?" diye soran arkadaşa şunu eklemek istiyorum, suçların ve hataların bedelinin dayakla ödetilmesini haklı görmeye başlarsak çorbayı tuzlu yaptığı için karısını döven adamı da haklı görmeye başlarız bir süre sonra.
Kısacası, kadının bedensel gücü az bile olsa karşısındaki insanla iletişim kurmaksızın şiddete başvurmasının kabul edilir ya da hafifsenir bir yanı yok, ikisinde de esas mesele onur hissinin hedef alınması çünkü. Benim fikrim özetle böyle.