Bir anlık tereddüt

Haklısınız. Ben açamıyorum fazla konuyu. Bir çok kişi söylüyor ama gerçekten kötülüğünü bir zararını görmedim. Ona insan değil gibi davranmak da olmaz sadece bir an tereddüt ettim söyleyince.
Aboov insan yerine koyamamak ne demek sevgili konu sahibi :KK57: yani insanlık dışı ne yapmış bu kadın ??

Birisini mi öldürmüş?
Birisine mi cinsel istismarda bulunmuş?
Evli Ada'm ile birlikte olmuş?
Kocasını mı aldatmış?
Napmış?

Yav ne kadar kolay insanın namusuna laf atmak,sütten çıkmış ak kaşık gibi davranmak.

Size bir kötülüğü yok ise insanlık dışı bi şey yapmamış ise selamınızı veri tabi,naçizane tavsiyem. Ki öyle yapmışsınız.aslında selam sabahı kesmeme,işin varsa söyle diyerek doğru olanı yapmışsınız.

İnsanların sizin Hakkı'nda ne düşündüğünü önemsemeyin,eğer korktuğunuz yönde düşünen insanlar olacak ise çevrenizde onlardan uzak durunuz,çünkü kalbi kötü kara insanlar böyle düşünür ancak.

Kadın adına üzüldüm. Belki başına kötü bir olay geldi ve iftira atıldı. Herkes boşyere günahını alıyor. Ben olsam böyle düşünürdüm.
Ama siz onun yanında sizin de öyle olduğunuzu düşünürler mi diye korkmuşsunuz. Yazık böyle zihniyete.

Ayrıca kadın evli erkeklerle ilişki kurmasını sürece istediği adamla birlikte olur..istediği kadar adamla da görüşür..isterse hergün başkası ile flört eder..kime ne?
Ona buna çamur atan o çok sevgili namuslu komsulariniz önce bir kendilerine baksınlar.Allah bilir o lafı eden adam sandiklariniz kadının arkasından ağzından salyalar akarak bakiyorlardir!!

İyi günler bayanlar. Konuya giriş yapmakta zorlanıyorum. Apartmanımızda genç bir bayan var çok tanımıyorum sadece girip çıkarken karşılaşıyoruz bazen iyi günler filan diyoruz çok muhabbetimiz olmadı. Bir kaç kez de dışarıda karşılaştık. Ayak üstü konuşmuştuk ama nasılsınız gibi abla diyorum kendisine benden büyük. Şöyle ki bu bayan hakkında çok iyi şeyler söylemiyorlar ne yazık ki. Çok gören var başkalarıyla sanırım memleketin çoğunluğu biliyor gibi öyle konuşuyorlar. Ama kimseye bir zararı dokunmuyor kimse de karışmıyor doğal olarak. Benim nerede çalıştığımı filan bilmiyordu. Bugün çalıştığım yerde karşılaştık nasılsın canım filan dedi iyiyim abla hayrola falan dedim. Sen burada mı çalışıyordun dedi evet burada çalışıyorum dedim. Yardımcı olabileceğim bir şey varsa söyle abla dedim o da sağol işim olursa uğrarım gibi bir şey dedi. Neyse benim yanımda arkadaşlar vardı bayan bay. Bayan arkadaşım da sen nereden tanıyorsun dedi ben de bizim apartmanda oturuyor dedim. Çok konuşmuyoruz zaten dedim. Konuşma zaten boşver muhatap olma gibisinden suratını bozarak uyardı. Benim de birden moralim bozuldu. Acaba etrafımdakiler beni yanlış mı anladı öyle biri mi sandılar diye düşündüm. Bir kötülüğünü görmedim. Açıkçası aklıma da gelmedi iyi niyetle yardımcı olabileceğim bir şey varsa abla diye sordum. Beni uyaran arkadaşım da oturduğum yerden çokça uzak bir yerde oturuyor. Bana eskiden bizim oralarda oturuyordu çok gören oluyordu çok görüyorduk birileriyle falan filan dedi. Bilmiyorum bu durumda ne yapılır ne diyebilirim ama çok moralim bozuldu. Ben çok korkarım yanlış anlaşılmaktan :KK43: benim onunla konuştuğumu görüp bana yakıştırma yapmalarından korkuyorum. :KK43: hele bir de arkadaşım sakın konuşma gibi şeyler söyleyince acayip bozuldu moralim. Sizce boşuna mı tedirgin oluyorum?
Saçmalamayın ya karalamayın su insanları neyse ne herkes kendi halnde iste of en sinir oldgm konu susyyorm

Dedikodu yapmak icin harcanan vakti ilim -bilime harcasak uzaya cikmistik,ne merakliyiz baskalarinin hayatini elestirmeye.

Her insan iyidir diye bi kural yok ama bi insana kotu diyosan sebebini soylemek zorundasindir oyle yuvarlak cumlelerle o onu dedi bu sunu dediyle olmaz.

Bi de hanim dururken neden hemen abla hitabini kullandiniz ki ,gerek yok bence.

ya 100 kişiden duy istersen gözünle gördün mü Allasen! biri bi b.k atmış kalmış kadının üstüne kimbilir. ona sorsan o birinden duymuş öbürüne sorsan öbürü birinden duymuş gören var mı desen bir tanesi de ben gördüm demez! keza kadın gerçekten biçok kişi ile görüşmüş olsa bile kime ne???? sen evlenecek misin , oğluna gelin mi alacaksın yooooo seni ne ilgilendirir kadının özel hayatı!
bir kadın olarak bari siz yapmayın yaa..
Aynı fikirdeyim.
Ayrıca ne malum kadının öyle birisi olduğu...
Hemen yafta hemen damga... Belki kadın özgür ruhlu ve kendi ayaklarında durabilen kimseye eyvallahı olmayan kendi istediği gibi yaşayan bir kadın, onu hazmedemiyorlardır.

Sen boşver elalemin lafını da, milletin ne dediğine göre yaşarsan daha çoooookkk "ay bunu mu derler, onu mu düşünürler" diye evhamlanırsın... Bırakın şu evhamları, etrafı, el-alemi! Kendiniz gibi yaşayın biraz....

Siz böyle yaptıkça yaftalanan- etiketlenen kadın ile dolup taşar memleket zaten.
Dar, at gözlüğü zihniyetler çoğalır ve bu mentalite ile yetiştirilen çocuklarda farksız bir birey olmazlar...

kime ne ise. milletin ağzı cidden torba değil ki büzesin. hani derler ya karşındakine çamur atmadan önce düşün ilk kirlenecek olan senin ellerin diye. ne yazık ki millet bunu düşünmüyor

Yaa sizin Çevrenizdeki bu dedikoducu insanlardan ve sizin gibi bu dedikodulara çanak tutanlardan hiç hoşlanıyorum.

Sonra da lou salome bu toplumu neden sevmiyor?
Yüzde doksani böyle bu ülkenin.
Allahın cezalari yaa.

Rahat bırakın kadını.

Ayıp ayıp, kadının özel hayatı. Siz de isterseniz görüşürsünüz istemezseniz görüşmezsiniz. Bence bu zihniyet sizi de yanlış anlar.

İyi günler bayanlar. Konuya giriş yapmakta zorlanıyorum. Apartmanımızda genç bir bayan var çok tanımıyorum sadece girip çıkarken karşılaşıyoruz bazen iyi günler filan diyoruz çok muhabbetimiz olmadı. Bir kaç kez de dışarıda karşılaştık. Ayak üstü konuşmuştuk ama nasılsınız gibi abla diyorum kendisine benden büyük. Şöyle ki bu bayan hakkında çok iyi şeyler söylemiyorlar ne yazık ki. Çok gören var başkalarıyla sanırım memleketin çoğunluğu biliyor gibi öyle konuşuyorlar. Ama kimseye bir zararı dokunmuyor kimse de karışmıyor doğal olarak. Benim nerede çalıştığımı filan bilmiyordu. Bugün çalıştığım yerde karşılaştık nasılsın canım filan dedi iyiyim abla hayrola falan dedim. Sen burada mı çalışıyordun dedi evet burada çalışıyorum dedim. Yardımcı olabileceğim bir şey varsa söyle abla dedim o da sağol işim olursa uğrarım gibi bir şey dedi. Neyse benim yanımda arkadaşlar vardı bayan bay. Bayan arkadaşım da sen nereden tanıyorsun dedi ben de bizim apartmanda oturuyor dedim. Çok konuşmuyoruz zaten dedim. Konuşma zaten boşver muhatap olma gibisinden suratını bozarak uyardı. Benim de birden moralim bozuldu. Acaba etrafımdakiler beni yanlış mı anladı öyle biri mi sandılar diye düşündüm. Bir kötülüğünü görmedim. Açıkçası aklıma da gelmedi iyi niyetle yardımcı olabileceğim bir şey varsa abla diye sordum. Beni uyaran arkadaşım da oturduğum yerden çokça uzak bir yerde oturuyor. Bana eskiden bizim oralarda oturuyordu çok gören oluyordu çok görüyorduk birileriyle falan filan dedi. Bilmiyorum bu durumda ne yapılır ne diyebilirim ama çok moralim bozuldu. Ben çok korkarım yanlış anlaşılmaktan :KK43: benim onunla konuştuğumu görüp bana yakıştırma yapmalarından korkuyorum. :KK43: hele bir de arkadaşım sakın konuşma gibi şeyler söyleyince acayip bozuldu moralim. Sizce boşuna mı tedirgin oluyorum?

Mahalle baskisi dedikleri bu olsa gerek.

Canim gunun birinde bu bayanla aksam yemegine cikarsan falan tedirgin ol. Bana arkadasini soyle sana kim oldugunu soyleyeyim ayagina adini cikartirlar.
Ama su an ki durumda bir sey yok.

Cok rahatlamak istersen o cok bilen arkadasina kendi gozuyle ne gordugunu sor.
Kime ne kadinin isinden hayatından anlamıyorum. Kimse kendine bakmaz zaten.
Vereceği cevaba gore davran. Misal meslegi iyi degil derse ben hic anlamam oyle seylerden, oyle insanlari hic tanimam bu komsum. Demek siz karsilasiyorsunuz bir yerlerde derdim ben olsam.

Sunu da yazmadan gecmeyeyim, bu toplumda nedense cocugunu doven,anne babasina eziyet eden,dedikodu yapip kari-kocanin arasini bozan,arkadaslarini kiskanan kadinlara degil de sevgilisi olan kadina 'kotu kadin !' yaftasi yapistiriyolar ya iste bu zihniyet degismeden bir arpa boyu yol almaz bu ulke.

Birileriyle görmekten kasıt ne? Herkes birileriyle görülebilir. Ahlaka aykırı şeyler yapması da sadece o kadının sorunu. Tabi sorun olarak görüyorsa..

Size bi zararı yoksa etraftan duyduğunuz laflarla hareket etmeyin. Komşunuzun kim olduğuna göre size etiket yapıştıran, dedikoducu insanlardan da uzak durun.

Bu kadını yaşadığınız yerde herkesin tanıması ne kadar tuhafsa, insanların size rahatça "görüşme bence" diyebilmesi de o kadar tuhaf. "Bana zararı yok, sizin gördüğünüz hiçbir şeye ben şahit olmadım" deyip geçin.
Birkaç kişiden duyduğum kadarıyla söyledim. Çok açamıyorum ne yazık ki. Sadece hiç iyi bilinmediğini belirtmek için söyledim.

Sunu da yazmadan gecmeyeyim, bu toplumda nedense cocugunu doven,anne babasina eziyet eden,dedikodu yapip kari-kocanin arasini bozan,arkadaslarini kiskanan kadinlara degil de sevgilisi olan kadina 'kotu kadin !' yaftasi yapistiriyolar ya iste bu zihniyet degismeden bir arpa boyu yol almaz bu ulke.
Birçok kişiden duyduğum bu kişiler birbirini tanımazlar ve çok güvendiğim kişiler de var. İyi yolda olmadığını iyi işler yapmadığını söylüyorlar. Ama dediğim gibi bir zararını görmedim. Sadece yanlış anlaşılmaktan korktum. Bir an öyle samimi konuşunca ben sadece yardımcı olabileceğim bir şey varsa gibi söyledim o da ben yanına uğrarım gibi bir şey söyledi. Üstüne bir de arkadaşım öyle deyince beni de yanlış anlarlarsa diye bir an tereddüt ettim moralim bozuldu.

Siz kendinizi bildikten sonra, başkasının ne düşündüğü önemli değil. Niye bu kadar takıldınız?

Onların haddine mi kaldı milleti yargılamak, sınıflandırmak. Herkes kendi ayıbıyla uğraşsın önce.
Öyle olmuyor işte :(

İnsanlara sana şununla görüşme gibi bir cümle kurma selahiyeti verme
Kim olursa olsun
Ayrıca bir insanla görüşmeme kararını almak için gözünle bir şeyler görmen lazım
Milletin lafıyla insan yaftalanmaz, onlardan farkın kalmaz
Rahmetli annem matrak bir kadındı, ona bir kadın için kötü bir şey söylendiğinde benim a... ı ödünç alıp yapmıyor, beni ilgilendirmez derdi, herkes kendi ayıplarıyla uğraşsın

Kadını görmeden kafanızda hangi kategoride ilan ettiniz ?
Zaten görsenizde bu ne sizi ne de o sevgili arkadaşlarınızı ilgilendirmez!
Çok çok muhabbetinizi kesersiniz olur biter.
Sizde demişsiniz kimseye zararı yok diye kadın kimseyi taciz etmiyor yağmalayıp soymuyor ayıp yani.
Sizi ne gibi bir yakıştırma yapabilirler ki yani!
Yaparlarsada yargısız infa yaptıkları için zaten onlar size arkadaş değil DÜŞMAN dır.
Böylelikle kendilerini göstermiş olurlar.....

Birçok kişiden duyduğum bu kişiler birbirini tanımazlar ve çok güvendiğim kişiler de var. İyi yolda olmadığını iyi işler yapmadığını söylüyorlar. Ama dediğim gibi bir zararını görmedim. Sadece yanlış anlaşılmaktan korktum. Bir an öyle samimi konuşunca ben sadece yardımcı olabileceğim bir şey varsa gibi söyledim o da ben yanına uğrarım gibi bir şey söyledi. Üstüne bir de arkadaşım öyle deyince beni de yanlış anlarlarsa diye bir an tereddüt ettim moralim bozuldu.
Mesela nasıl işler?
Sevişmek gibi mi?

Back
X