Bir anlık tereddüt

Nasıl biriymiş ki o kadın da sen de hemen beni de öyle biri sanarlar mı diye sordun?
İğreniyorum artık şu mahalle baskısından ya. Katil veya tecavüzcü olmadığı sürece kime ne kadının kimlerle göründüğünden?

Sen gibi insanlar da olayı bilmeden gözüyle görmüş gibi inanır bir de etrafa yayar. Şimdi sen bu kadınla konuşan başka birisini görsen gidip çok bilgin varmış gibi ona da sana söyleneni söyleyeceksin. İşte dedikodu denen illet böyle yayılıyor.

Memleketin çoğunluğu kadının ne iş yaptığını biliyorsa o memleketin çoğunluğunu sorgulamak gerek. Anan anamı nerde gördü hesabı... Kimse kendini sütten çıkmış akkaşık ilan etmesin yani... Tamamen iftira da olabilir, neticede yalnız yaşayan genç bir kadın, iki üç kişi ile görüştüyse adı derhal çıkıverir zira...

Böyle ahlaksız insanlara çok sinirleniyorum. Onunla bununla konuş, iftira at ya da arkadan söyle sonra sen ahlaklı o giden ahlaksız olsun.

Eski Türk filmleri canlandı gözümde. :)

Yapmayın Allah aşkına , bir selam vermekle sizi de , sizin degiminizle " öyle sanmazlar "

Benim hiç erkek arkadaşım olmadı. Bu konuda çok katiyim. Bu dusuncedeyken bile asla o sözde arkadaşınızın dediği cümle çıkmaz ağzımdan.

Dedikoducular , yarın sizin de arkanızdan aynısını yapar.

sana onla konuşma dıyen arkadaşına sor bakalım,onun kocası ile mı yatmış,görmüş gözü,töbe töbe,bu mıllet uçmuş vallahı,

İyi günler bayanlar. Konuya giriş yapmakta zorlanıyorum. Apartmanımızda genç bir bayan var çok tanımıyorum sadece girip çıkarken karşılaşıyoruz bazen iyi günler filan diyoruz çok muhabbetimiz olmadı. Bir kaç kez de dışarıda karşılaştık. Ayak üstü konuşmuştuk ama nasılsınız gibi abla diyorum kendisine benden büyük. Şöyle ki bu bayan hakkında çok iyi şeyler söylemiyorlar ne yazık ki. Çok gören var başkalarıyla sanırım memleketin çoğunluğu biliyor gibi öyle konuşuyorlar. Ama kimseye bir zararı dokunmuyor kimse de karışmıyor doğal olarak. Benim nerede çalıştığımı filan bilmiyordu. Bugün çalıştığım yerde karşılaştık nasılsın canım filan dedi iyiyim abla hayrola falan dedim. Sen burada mı çalışıyordun dedi evet burada çalışıyorum dedim. Yardımcı olabileceğim bir şey varsa söyle abla dedim o da sağol işim olursa uğrarım gibi bir şey dedi. Neyse benim yanımda arkadaşlar vardı bayan bay. Bayan arkadaşım da sen nereden tanıyorsun dedi ben de bizim apartmanda oturuyor dedim. Çok konuşmuyoruz zaten dedim. Konuşma zaten boşver muhatap olma gibisinden suratını bozarak uyardı. Benim de birden moralim bozuldu. Acaba etrafımdakiler beni yanlış mı anladı öyle biri mi sandılar diye düşündüm. Bir kötülüğünü görmedim. Açıkçası aklıma da gelmedi iyi niyetle yardımcı olabileceğim bir şey varsa abla diye sordum. Beni uyaran arkadaşım da oturduğum yerden çokça uzak bir yerde oturuyor. Bana eskiden bizim oralarda oturuyordu çok gören oluyordu çok görüyorduk birileriyle falan filan dedi. Bilmiyorum bu durumda ne yapılır ne diyebilirim ama çok moralim bozuldu. Ben çok korkarım yanlış anlaşılmaktan :KK43: benim onunla konuştuğumu görüp bana yakıştırma yapmalarından korkuyorum. :KK43: hele bir de arkadaşım sakın konuşma gibi şeyler söyleyince acayip bozuldu moralim. Sizce boşuna mı tedirgin oluyorum?
benim anladığım şu ki oralardaki bay bayan herkes her türlü şeyi düşünmeye pek bir musait.duyarsan şaşırma.

Böyle ahlaksız insanlara çok sinirleniyorum. Onunla bununla konuş, iftira at ya da arkadan söyle sonra sen ahlaklı o giden ahlaksız olsun.

Eski Türk filmleri canlandı gözümde. :)

Yapmayın Allah aşkına , bir selam vermekle sizi de , sizin degiminizle " öyle sanmazlar "

Benim hiç erkek arkadaşım olmadı. Bu konuda çok katiyim. Bu dusuncedeyken bile asla o sözde arkadaşınızın dediği cümle çıkmaz ağzımdan.

Dedikoducular , yarın sizin de arkanızdan aynısını yapar.
kadından daha ahlaksız geldiler bana

Gozunuzle gormediginiz bir insani yaftalamayin, hatta buna izin de vermeyin
Ne kadar cirkin ya kadin kimse kim, kiminleyse kiminle millete ne?!
Onceden oturdugumuz bir apartmanda apartman toplantisi, adamin teki daire bilmem kactaki kadin pavyonda calisiyor istemiyoruz onu burda diye yirtiniyor, kimsenin haberi yok, kadinin kimseye de rahatsizlik verdigi yok. Nitekim kimse desteklememisti.
Sormazlar mi adama sen nerden biliyorsun kusum diye!

Teşekkür ediyorum arkadaşlar. O bir anlık tereddütle bu konuyu açmıştım ama şimdi gerçekten iyi ki de konuşmuşum başkaları kötü biliyor diye birinden görünce kaçmak konuşmamak asla doğru olmaz. Güzel bir şekilde yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Güleryüzlü ve kimseye zararı olmayan biri, kötü ne yaparsa yapsın gözümle görmedim o yüzden haklısınız kim ne derse desin, kötülüğünü görmedim deyip konuyu kapatırım bundan sonra.

Lisedeyken sınıfımıza yeni bir kız gelmişti. Bu kız sınıftan bir arkadaşın hoşlandığı kişinin eski sevgilisiymiş. Bana gelip o kızla konuşma arkadaşlık etme dediler. Ben de istediğim kişiyle arkadaşlık edip istemediğimle de etmem bana karışamazsınız dedim. Sonra zaman geçince istemedikleri kızla çok samimi arkadaş oldular. Ben de kızın dedikodu ve laf taşıma huylarını sevmediğim için fazla arkadaşlık etmedim onla. Demem o ki insanların bir günü bir gününe tutmuyor. Ben onların düşüncelerine göre hayatıma yön verip kendimi şekilden şekille sokamam. Siz de öyle yapın tabi ne güzel. :super:

Back
X