• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir anne adayinin calisma sorunsali :(

Su kotu is bulamama olaylarindan sonra iyice ben calismaktan korkuyomusum gibi konuscaklar. Zaten niyeti yoktu gibi.
Başkası ne dusunurse dusunsun. Bebegimle vakit geçirip büyüyünce calismAyi dusunuyorum artık dersiniz. Tabi bunu hamilelikten sonra sizin de artık çalışmaya çok gönüllü olmadığınızı hissederek söylüyorum.

Yurumeye bile baslasa olur olmaz kucak istiyolar sende annesin biliyosundur canim valla kendim gibi dusunen birine rastlamak iyi geldi. Aslinda cook ihtiyacimizda yok bende sirf sigortam yatsin emekli olabileyim diye calismak istiyorum zaten kimsem yok surekli eşimin tarafiyla ic iceyim bu durumdan bende hoslanmiyorum ama ne diyim umarim anlarlar. En az 2 yil düşünmuyorum calismayi diyim degil mi

tabi oyle soyle bencede.
yani ne demeye oraya buraya cv attiriyorlar ki hamile kadina,onlarda ayri komik gercekten.
sigorta da isler,calismaya da baslarsin hatta bi baslarsin bidaha durmazsin.
oncelik bebek olsun,madem acilen para ihtiyaciniz yok.
zaten ilk 2 sene anne bebek arasi guvenli baglanma kurulmasi lazim,hani eger imkan varsa bu surede aile buyuklerinin degil annenin buyutmesi lazim bebegi,arada buyukler yardim eder tabi ama asil is annede.
esinle konus,annen bakamaz filan deme ama ben ilk kez anne oluyorum ve bi sure bebegimle vakit gecirmek istiyorum,bebek dogdugu gibi calismaya niyetim yok,su cv gonderme isini erteleyelim de bence.

İnsanlar ne konuşursa konuşsun, siz moralinizi bozup da strese girmeyin. Bebişe yazık. Maddi olarak çalışma zorunluluğunuz yoksa hiç işe girmeyin. Olur da başvurulardan olumlu bi sonuç çıkarsa görüşmeye gidersiniz, zaten 5 aylık hamile bi kadını çoğu kimse işe almaz. Sizde ben görüşmeye gittim onlar almadı der kurtulursunuz. Sonra da bebek büyüyesiye kadar bu konuyu rafa kaldırırsınız. Sıkmayın canınızı, hem kafalarına göre cv nizi dağıtacaklar hem de kimin bakacağına karışacaklar, yok öyle iş.

Başkası ne dusunurse dusunsun. Bebegimle vakit geçirip büyüyünce calismAyi dusunuyorum artık dersiniz. Tabi bunu hamilelikten sonra sizin de artık çalışmaya çok gönüllü olmadığınızı hissederek söylüyorum.

Anliyorum ve gonulden inaniyorum. Onu karnimda her hissettigimde bile gozlerim doluyor. Nasi birakirim hemde gozum arkada kalarak...

İnsanlar ne konuşursa konuşsun, siz moralinizi bozup da strese girmeyin. Bebişe yazık. Maddi olarak çalışma zorunluluğunuz yoksa hiç işe girmeyin. Olur da başvurulardan olumlu bi sonuç çıkarsa görüşmeye gidersiniz, zaten 5 aylık hamile bi kadını çoğu kimse işe almaz. Sizde ben görüşmeye gittim onlar almadı der kurtulursunuz. Sonra da bebek büyüyesiye kadar bu konuyu rafa kaldırırsınız. Sıkmayın canınızı, hem kafalarına göre cv nizi dağıtacaklar hem de kimin bakacağına karışacaklar, yok öyle iş.

Aynen oyle. Bana yüzde 99 yanima kadin alirim o indirip kaldirir yine ben olurum yaninda diyecek (parasida benden diyecek) ama eminimki yalniz birakip ay su komşu cagirdi ay su gün parasini verip geleyim. Yok diger torunun okulunda su var diyip eminim birakacak ve bende sinir kupu olacagim. Hele su son medyada duydugumuz malum olaylardan sonra gozumun bebegine bile guvenmiyorum

tabi oyle soyle bencede.
yani ne demeye oraya buraya cv attiriyorlar ki hamile kadina,onlarda ayri komik gercekten.
sigorta da isler,calismaya da baslarsin hatta bi baslarsin bidaha durmazsin.
oncelik bebek olsun,madem acilen para ihtiyaciniz yok.
zaten ilk 2 sene anne bebek arasi guvenli baglanma kurulmasi lazim,hani eger imkan varsa bu surede aile buyuklerinin degil annenin buyutmesi lazim bebegi,arada buyukler yardim eder tabi ama asil is annede.
esinle konus,annen bakamaz filan deme ama ben ilk kez anne oluyorum ve bi sure bebegimle vakit gecirmek istiyorum,bebek dogdugu gibi calismaya niyetim yok,su cv gonderme isini erteleyelim de bence.

Dun kitapta okudum zaten ilk 2 yil anneden ayrilmayan cocuk sonrasinda daha rahat ayriliyormus... bir kres yaşına gelsin calisirim diye dusunuyorum. Kadin olmak ne zor ya

Onlar ne dusunurse dusunsun,"cocuk buyuyene kadar çalışmayı dusunmuyorum" diyeceksin bitecek .Kimseye sen bakarsın sen bakamazsin diye açıklama yapmana gerek yokki."İstemiyorum" bu kadar basit.

Her halükarda yenidoğan bebeği hemen bırakıp gidemezsiniz ki.ben de anne oldum iki bucuk aydır evdeyim.iznim bitince ücretsiz izin isteyeceğim 6 ay daha.hep kokumu sıcakĺığımı beni isteyen minicik yavrumu bırakamam.hele ki bir de kolik bir bebeğiniz olursa devamlı ağlayan bebeği o kadıncağız nasıl sustursun nasıl kucakta taşıyıp avutup gazını çıkarsın?neyse doğurup kucağınıza aldığınızda anlatacaksınız zaten:)

Ben devlet memuruyum dogumdan sonra kesin çalışmam lazım ama ücretsiz izne ayrılıp bebegimi kendim büyütcem inşallah.sizinde maddi sıkıntınız yoksa başlamayn bence :KK51:

Her halükarda yenidoğan bebeği hemen bırakıp gidemezsiniz ki.ben de anne oldum iki bucuk aydır evdeyim.iznim bitince ücretsiz izin isteyeceğim 6 ay daha.hep kokumu sıcakĺığımı beni isteyen minicik yavrumu bırakamam.hele ki bir de kolik bir bebeğiniz olursa devamlı ağlayan bebeği o kadıncağız nasıl sustursun nasıl kucakta taşıyıp avutup gazını çıkarsın?neyse doğurup kucağınıza aldığınızda anlatacaksınız zaten:)
Bebegniz hayırlı olsun dogum öncesi izin aktarabildinzmi merak ettm o_O

Bebeği olan annenin çalışmamak en büyük hakkıdır. Çalışmak zorunda olması üzücü bir durumdur. O çocuğun ihtiyacı var, en az 3 yaşına kadar anneye. En azından yürüyene kadar çok ihtiyacı var. Bu başkalarının sözüne göre davranılacak bir mevzu değil. İhtiyacınız yoksa, hiç kafanıza takmayın derim.

Ne güzel aktarabilmişsin sen ben 32 de ayrılcam hemen gebeligm çok sıkıntılı şuan bile heyet raporluyum
Ben gebeliğimin ilk üç ayi psikolojik dertlerle bogustum bir ay rapor kullandım.son aylar davul gibi şiştim ama hırs yaptım çalıştım.

Back
X