- 10 Kasım 2006
- 6.246
- 1.616
- 373
Ben böyle bir uygulamayı daha önce görmedim,şimdi bu fotoğrafta görüyorum.Sanırım avrupa ülkelerinde yaygın.Orada besledikleri evcil hayvanlarınada çocuklarına verdikleri kadar değer veriyorlar,bu yüzden şaşmamak gerek.
Bizim ülkemizde hayvanları aşağlayan,onlara akla gelmedik eziyetler yapan insanların olduğunu düşünürsek,çocuklarını korumak için kullanılan askıları "tasma" diye nitelendirmelerinide çok göremiyorum.
Bizler alışmışız,3 tane 5 tane çocuk yapıp,onlarlada korkusuzca peşimize takıp gezmeye..bunuda bir marifet sayarız.Sonrada sorumsuzluktan bahsederiz,uygulama çok yerinde ,umarım buradada yaygınlaşır ama zor görünüyor.Bizler hala sorumluluğun ne olduğunu kavrayamadık.

Bence de iyi bir uygulama nihayeti çocuk bu bir an dalgınlığınıza gelip koşup kaybolmasından arabanın altında kalmasında çok daha iyi ve mantıklı.. Böylece çocuk kaçırma olayı da gündemden kalkmış olur..Hem kimse merak etmesin Avrupada bizde olduğundan çok daha fazla çucuklara değer veriliyor..ve çok daha fazla hakka sahipler..