• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir anne bunu nasıl yapabilir ?

Ben böyle bir uygulamayı daha önce görmedim,şimdi bu fotoğrafta görüyorum.Sanırım avrupa ülkelerinde yaygın.Orada besledikleri evcil hayvanlarınada çocuklarına verdikleri kadar değer veriyorlar,bu yüzden şaşmamak gerek.
Bizim ülkemizde hayvanları aşağlayan,onlara akla gelmedik eziyetler yapan insanların olduğunu düşünürsek,çocuklarını korumak için kullanılan askıları "tasma" diye nitelendirmelerinide çok göremiyorum.

Bizler alışmışız,3 tane 5 tane çocuk yapıp,onlarlada korkusuzca peşimize takıp gezmeye..bunuda bir marifet sayarız.Sonrada sorumsuzluktan bahsederiz,uygulama çok yerinde ,umarım buradada yaygınlaşır ama zor görünüyor.Bizler hala sorumluluğun ne olduğunu kavrayamadık.

:46::46::46::46::46::46:

Bence de iyi bir uygulama nihayeti çocuk bu bir an dalgınlığınıza gelip koşup kaybolmasından arabanın altında kalmasında çok daha iyi ve mantıklı.. Böylece çocuk kaçırma olayı da gündemden kalkmış olur..Hem kimse merak etmesin Avrupada bizde olduğundan çok daha fazla çucuklara değer veriliyor..ve çok daha fazla hakka sahipler..

Ben böyle bir uygulamayı daha önce görmedim,şimdi bu fotoğrafta görüyorum.Sanırım avrupa ülkelerinde yaygın.Orada besledikleri evcil hayvanlarınada çocuklarına verdikleri kadar değer veriyorlar,bu yüzden şaşmamak gerek.
Bizim ülkemizde hayvanları aşağlayan,onlara akla gelmedik eziyetler yapan insanların olduğunu düşünürsek,çocuklarını korumak için kullanılan askıları "tasma" diye nitelendirmelerinide çok göremiyorum.

Bizler alışmışız,3 tane 5 tane çocuk yapıp,onlarlada korkusuzca peşimize takıp gezmeye..bunuda bir marifet sayarız.Sonrada sorumsuzluktan bahsederiz,uygulama çok yerinde ,umarım buradada yaygınlaşır ama zor görünüyor.Bizler hala sorumluluğun ne olduğunu kavrayamadık.

:46::46::46::46::46::46:

Bence de iyi bir uygulama nihayeti çocuk bu bir an dalgınlığınıza gelip koşup kaybolmasından arabanın altında kalmasında çok daha iyi ve mantıklı.. Böylece çocuk kaçırma olayı da gündemden kalkmış olur..Hem kimse merak etmesin Avrupada bizde olduğundan çok daha fazla çucuklara değer veriliyor..ve çok daha fazla hakka sahipler..

bence gayet faydalı bir uygulama
sadece yaramaz çocuklar için uygun olur diye de düşünmemek lazım
çocukları elimize yapıştırıp dolaştıracağımıza onlara bir iki metrelik de olsa özgürce dolaşma şansı tanıyor.
ayrıca resimlerde de görebileceğiniz gibi alısverise gidip ili eliniz de dolu olursa cocugu rahatca tasıma imkanı da tanıyor.
köpek gibi gezdiriyorlar yazmıssınız da
benim köpeklerim de var ama onlara tasmayı eziyet olsun diye degil dısarıda rahat rahat dolassınlar sokaga fırlayıp zarar görmesinler ya da kaybolmasınlar diye takıyorum.

çocukları elimize yapıştırıp dolaştıracağımıza onlara bir iki metrelik de olsa özgürce dolaşma şansı tanıyor.
ayrıca resimlerde de görebileceğiniz gibi alısverise gidip ili eliniz de dolu olursa cocugu rahatca tasıma imkanı da tanıyor.
benim köpeklerim de var ama onlara tasmayı eziyet olsun diye degil dısarıda rahat rahat dolassınlar sokaga fırlayıp zarar görmesinler ya da kaybolmasınlar diye takıyorum.

:46::46::46::46:

:46::46::46::46:

katıldığım ve katılmadığım bir çok yorum yapılmış hepsini es geçiyorum ve rica ediyorum ürünün adının "GÖBEKBAĞI" olduğunu düşünün ve fotolara tekrar bakın...

çok hareketli bir oğlum var hiç gocunmadan kullanacağım
çocuğumun ardından ağlamaktansa "bir anne bunu nasıl yapabilir?" diye yargılayan gözlere ve/veya sözlere katlanmayı tercih ederim

birbirine iple bağlanan ebeveyn- çocuk ilişkiside ancak o ip kadar duygsusuz olur.
ben yavrumun elini tutar sıcaklığını hissederim. aksi beni bağlamaz:63:

bu olayı ben 2 yıl önce yaz tatilinde didimde görmüştüm yabancı bir aile çocuklarını baglamışlar aynen son fotografdaki gibi bir uçu cocuga figer uçu kadına baglıydı ozaman bana çok tuhaf gelmişti hatda ben çocukda acaba özel bir durummu var böylemi yapmak zorunda kalıyorlar diye düşünmüştümki degilmiş yurt dışında pek çok aile kullanıyormuş aslında bana hala oldukca tuhaf geliyor özelliklede biz moderniz biz gelişmiş toplumuz diyen insan hakları mahkemesi olan çocuk haklarını korumalıyız diyen bir toplumun böylesine insanlıkdan çıkmış bir uygulamayı kullanmasına anlam veremiyorum

böyle cocuklara baglanan tasma görmüstüm
1. cocuk daha yürümeyi yeni ögreniyor yani yeni yeni adimlar atiyor bir anne bunu cocugunu gezdirirken baglamis düsüp dizlerini yere vurmasin diye iple yukari cekiyordu cocugu (bayan türktü) .. kötü niyet yok ebebeyinde ama görüntüsü alisilmisin disinda oldugundan garip gelmisti.
2. cocuk arabasinda oturan cocugu anne ayritetten böyle bir tasmayla baglamis bebek arabasinda bulunan kemerden harik.. biz arabada seyir halindeyiz bayan isiklarda bekliyor cocuk cok hareketli oldugundan durmuyor koltugunda ve arabasindan kendini atmak istedi ozaman gördüm ki anne bu ayritten taktigi kemer cok faydali cocugu baglamamis olsaydi cocuk arabasindan atalayarak yola kosacakti. böyle durumlarda faydali buluyorum.

Fakir ülkelerde cocuk kacirma olaylari cok fazalymis cocuklari calip zengin aylelere evlatlik satiliyormus yada organ mafyasina satiliyormus organlar öyle bir ülkede yasamis olsam bende takardim bir degil 10 tane yavrumu korumak icin.
Normal sartlarda ise cirkin buluyorum..

katıldığım ve katılmadığım bir çok yorum yapılmış hepsini es geçiyorum ve rica ediyorum ürünün adının "GÖBEKBAĞI" olduğunu düşünün ve fotolara tekrar bakın...

çok hareketli bir oğlum var hiç gocunmadan kullanacağım
çocuğumun ardından ağlamaktansa "bir anne bunu nasıl yapabilir?" diye yargılayan gözlere ve/veya sözlere katlanmayı tercih ederim

tamamen katılıyorum..
Allah korusun bebeklere çocuklara ne işkenceler yapılıyor sonunda..
onları korumak adına çok mantıklı bence.
trde bu uygulama yaygın bir şekilde kullanılsa bende böyle birşeyi kullanabilirdim.
her ne kadar riskli de olsa!
çünkü tepkiler gelecektir ve her ne olursa olsun çocuğunu korumak adına aile bu riski alacaktır.
arkadaşa katılıyorum.bir tasma değilde göbek bağı gibi bakarsak uygulamaya bence harika birşey...

Geçen gün sultanahmet'te gördüm böyle bir turist çifti.Çocuk 4 yaş civarıydı ve erkekti annesi de göbek bağı türünden birşeyle kendisine bağlamıştı.
Sultanahmette adım atacak yer yoktu çok kalabalıktı.Çocuk değil adam kaybolur turistse eğer..
Gayet mantıklı çocuğa köpek muamelesi falan yaptıkları yoktu,gayet mutluydu çocukta.
Kaybolmasından bin kat iyidir.

eğer çocukları bir şekilde korumazsak
daha sonra çocuklar kötü insanların eline geçtiğinde bin kat beter muamele görüyorlar
özür dileyerek söylüyorum köpek muamelesini
çocuklarımıza onlar yapıyorlar..
anne babalar ne kadar güzel tedbir alıyorlar.

Yahu yorumlara baktimda ve resimlere bu ne tepki ya?
yani sadece tasmaya takili kaldiniz hangi anlamda kullandiklarini dusunemiyormusunuz?
nedenini idrak eden arkadaslarada "o zaman cocuk yapmasalardi diyorsunuz"
kopek gibi gorduklerinden degil sadece onlarin emniyeti ve ayni zamanda tek basina yurumeleri
icin dusunulmus.. kasla goz arasinda cocuk kaciriyorlar
kasla goz arasinda bes saniye el birakmakla cocuk suya dusebiliyor yada kacabiliyor..
bu kadar dar dusunceleri kiniyiorum ben sahsen..

$35047428.webp Allah askina bunun neresi kötü?

bu güvenlik kemerleri çok güzel. çocuk aniden yola fırlayamaz. yada rahat bir yürüyüş esnasında iki elini de kullanarak dondurmasını yiyebilir.
çocuk annenin elinden kaçabiliyor. kısa süreli de olsa bırakmak zorunda kalabiliyoruz. bu çok pratik birşey.
bebişim doğsun mutlaka alacağım.

ve benim 2 tane köpeğim var köpek oldukları için mi takıyorum tasmayı? onlar gayet güzel takip edebiliyor beni.. ve ileri derecede eğitimli olduğu halde sırf insanlardan korumak adına onlara ''dur, gitme ,gel '' diye bağırmamak için takıyorum. ve oynayacağı müsait alan varsa çıkarıyorum kayışını.

o yüzden bunlara bakıp köpek muamelesi denmesi çok kötü. çünkü köpeklerimizde bizlere evlat kadar değerli..:69:

hatta geçenler chicco da gördüm yürüyüş yardımcısı diye satılıyordu.
dedim ben çocuğu bunla tutarım çocukda bizim minik köpeği tutar hep beraber gezeriz.:1:

tamamen katılıyorum..
Allah korusun bebeklere çocuklara ne işkenceler yapılıyor sonunda..
onları korumak adına çok mantıklı bence.
trde bu uygulama yaygın bir şekilde kullanılsa bende böyle birşeyi kullanabilirdim.
her ne kadar riskli de olsa!
çünkü tepkiler gelecektir ve her ne olursa olsun çocuğunu korumak adına aile bu riski alacaktır.
arkadaşa katılıyorum.bir tasma değilde göbek bağı gibi bakarsak uygulamaya bence harika birşey...

Kesinlikle haklısınız..Kim ne düşünürse düşün böyle bişey kullanılması gayet mantıklı kadın kendi beline de bağlamış kendisini de köpek gibi mi görüyor ??? Bence herkes kullanmalı pazarda gözlerin gözlere temas ettiği bir anda çocukları kaçırıyorlar kimsenin ruhu bile duymuyor..Olmadı mı bunlar yaşanmadı mı ? böyle bişey olsaydı sizce olur muydu ?

Back
X