Bir Araba Mevzusu

laviienrose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2016
794
822
53
29
Herkese merhabalaaar,

Nasılsınız kızlar ? Halinizi hatrınızı sordum, her zamanki gibi derdime geliyorum Özel sektörde çalışıyorum, 21 yaşındayım. 1,600 maaş alıyorum. Araba almak gibi bi hayalim vardı. İlk önce çeyiz aldım onun taksidini ödüyorum 9 aydır ve en sonunda bitecek. Maaşımın bir kısmını emeklilik hesabına yatırıyorum. Ailemle yaşadığım için fatura derdim yok. Araba alma konusu tekrar gündeme geldi şu anda benim için. Ama biraz korkuyorum açıkçası. Sizler benden büyüksünüz, önerilerinizi, tecrübelerini dinlemek isterim. Sizce araba almak için erken mi yani onun kredisine girsem ödeyebilir miyim ?

Sıfır mı ikinci el mi alacaksınız bilmiyorum ama sıfırsa eğer önce bir peşinat biriktirmenizi tavsiye ederim. Yoksa aylık ödeme maaşınıza göre sizi zorlayabilir.

Sıfır mı ikinci el mi alacaksınız bilmiyorum ama sıfırsa eğer önce bir peşinat biriktirmenizi tavsiye ederim. Yoksa aylık ödeme maaşınıza göre sizi zorlayabilir.

Sıfır almaya gücüm yetmez çünkü en düşük model arabalar bile 45-50binden başlıyor. İkinci el modeli çok düşük olmayan bir araba düşünüyorum. Hani 20 yıllık araba da alırım fiyatları uygun ama sorun çıkartır diye korkuyorum.

21 yasinda hayatini yasa. Krediye bulasip bankanin kolesi olma...

Bi yandan da onu düşünüyorum. Ama inanın ben bir yere taksit falan ödemezsem o para boşa gider. Kenarda olduğunu bildiğim için harcarım yani yazık olur. Bu çeyiz işine de öyle giriştim. Bütün çeyizlik eşyalarımı aldım deli gibi 9 ay oldu yeni bitiyor taksidi daha

maaşın düzenli yatıyorsa al.
şimdi bu işe girişmezsen ilerde evlenince kendine ait bir araba zor alırsın. taksitler krediler faturalar mutfak masrafları kıyafet vs vs derken.
iyisi mi bence şimdi gidip al

O halde önce biriktirin sonra alın derim ben. Ülkenin bu halinde krediye bulaşmak akıl karı değil. Hem de krediyle alsanız bile arabanın masrafı da olacak. İkisini aynı anda ödemek sıkıntı yaratabilir. Yakıt, kasko, sigorta, vergi gibi masraflar yanında arabanın bakım arıza masrafları da olur. Bence para biriktirmeden almaya kalkmayın. Araba başlı başına masraf çünkü. Maaşınıza göre zorlanabilirsiniz

Her ay kenara kredi öder gibi harcayamayacağın şekilde (döviz,altın olabilir)belli miktar ayır. Ailenede söyle biriktiriyorum diye destek olsunlar. Güzel bir birikim yaparsan peşin alırsın,yada daha az kredi çekersin. Birde araba almakla bitmiyor,trafik sigortası,kaskosu,yakıtı,bakımı derken masrafların artacak,bu sebeple ne kadar az kredi çekersen o kadar iyi.

Altin al. Araba alma bi yatirim isi degildir. Olup olmadim masraflarla maaşını yer bitirir. Alinma ama ,çok yüksek bir maasinda yok. daha doğru kanallara yatırım yapmalisin.

bence 15-20-25 bin tl ye cok guzel ıkıncı el bayan arabaları var. onlara bakın derım. 36 ay yanı 3 sene ödersınız . 25 bin ihtyac kredısı cekersenız ; 36 ay vade koydurursanız 694 tl gibi bi ödemenız olur . rahatlıkla odersınız. 1600 tl nin 600 ü oraya gitse 1000 tl rahatlıkla yeter size.

Biraz birikim yapın öyle girin derim şahsen şuanda evlilik gibi bir düşünceniz yoksa arabanızı alın borcunu bitirin düğün zamanı isterseniz satar ev peşinatı gibi kullanırsınız isterseniz devam edersiniz çeyiz masrafları bitmiş zaten hayırlısı olsun

maaşın düzenli yatıyorsa al.
şimdi bu işe girişmezsen ilerde evlenince kendine ait bir araba zor alırsın. taksitler krediler faturalar mutfak masrafları kıyafet vs vs derken.
iyisi mi bence şimdi gidip al

Maaşım düzenli yatıyor hiçbir problem yok, her sene de zam yapılacak maaşa. Bende öyle düşünüyorum hemde çok istediğim bir şeydi araba. Hayırlısı olsun artık

Biriktirip almayı beklersem daha çok beklerim bu yüzden de krediye yöneldim. Tabi ki ülkenin halinde kredi çekmek mantıklı değil, ama kredisiz almak çok zor. 5bin-10bin peşinat biriktireyim desem neredeyse 1-2 sene gidecek. 1-2 seneye evlenirim ben o zamanda düğün masrafı başlar çekilecek dert değil

Altin al. Araba alma bi yatirim isi degildir. Olup olmadim masraflarla maaşını yer bitirir. Alinma ama ,çok yüksek bir maasinda yok. daha doğru kanallara yatırım yapmalisin.

Yok neden alınayım, maaşım çok yüksek değil, ama harcama yaptığım bir şey olmadığı için tek yaşayan bir kadının 2,500 maaş almasıyla eşdeğer gibi görüyorum. Çünkü kendim hariç hiçbir şeye para harcatmıyor ailem sağolsun. Altın almaya başladım bi ara. Ama şu anda altının ne olacağı da belli olmuyor 214 küsür lira çeyrek altın. En son altın aldığımda 180 liraya almıştım çeyrek. O yüzden altınla uğraşmak istemiyorum. Trafik sigortası, kaskosu bunlar da benim aklımda olan şeyler. Aslında babamla birleşip alacaktık ama şu anda borçları olduğu için pek yanaşmadı. Onunla beraber girersek krediye 40bin çekip 1500 ödeyeceğiz ayda bölüşüp. Daha güzel olacak aslında.

Evet ben de 25bin liraya güzel arabalar buldum, ama model yılları çok düşük neredeyse yaşıtım Peugeot 206 almak istedim bi ara 18-20bin arasıydı, 2000 model arabaya değmez dedim. Babamla 2009-2010 model Peugeot 308 almaya karar verdik 30-35bin arası şu anda rafa kalktı bakalım ne olacak

2-3 sene içerisinde evlenmeyi düşünmüyoruz erkek arkadaşımla ama hayat şartları ne olacağı belli olmaz. 3 sene para biriktirip arabayı 3 sene sonra almak mı yoksa krediye girip 3 senede taksidi bitirip bu 3 sene içinde de paşa paşa arabaya binmek mi ? İşte bu ikilemde çok kalıyorum. Çok teşekkür ederim

Ben şahsen dayanamamış 3 sene boyunca çeyiz taksitine girmiştim düğüne kadar bitirmiştim araba için para biriktiriyor olsaydım ya da çeyiz için düğün zamanı o para düğüne harcanacaktı bundan emindim pişman olmadımAraba çok istiyorsanız önceliğinizse alın bence hem kullanırsınız hem de ödemiş olursunuz daha sonra satarsınız eşinizle üzerine ekler başka bir araç alırsınız sonuçta gün geçtikçe modeller de değişiyor fiyatlar da artıyor aslında hiç peşinat biriktirmeye kalkışamadım ufak tefek birikmişti onu da ev peşinatına verdik öyle senelerce biriktiremem kredi faizi ödüyoruz işte

Ben de ilk arabamı alıcam. Pratiği o arabayla yapıcam, sakinliğimi korumayı o arabada öğrenicem o yüzden 15 bin civarında bi araba düşünüyorum ama bulamıyorum. Çok eski kasalar var. Önereceğiniz bi model var mı? Bi de eylülden sonra araba fiyatları düşer mi yoksa bu söylentiler şehir efsanesi mi?

20 binlik bi arabaysa mesela Micra'lar, 5 bin peşinat biriktirip 15binlik krediye girebilirsin. Ya da 20 binlik kredi. İşin sıkıntılı değilse kendine güveniyorsan al.

Çeyizi Allah'a şükür hallettim acaba diyorum araba işine bulaşmayıp beyaz eşya mı alsam Babam en sonunda diyecek bu kız evden kaçıp evlenecek herhalde diye

20 binlik bi arabaysa mesela Micra'lar, 5 bin peşinat biriktirip 15binlik krediye girebilirsin. Ya da 20 binlik kredi. İşin sıkıntılı değilse kendine güveniyorsan al.

20binlik arabalar dediğim gibi eski model. benim düşündüklerim genelde 25-35 arası değişiyor. 35e çıkmam çok zor ama babamın desteğiyle belki

Ahaha 2 senelik üniversite okuyunca rahat oldu benim işim. Şimdi de açıktan 4 senelik ikinci bi üniversite okuyorum. Aynı zamanda da çalışıyorum. Parayı boşa harcayacağıma işe yarar şeyler yapmaya çalışıyorum işte kendi çapımda

Sonuçta ilişkiniz var mı bilmiyorum beyaz eşya da farklı olabiliyor bizde mesela kız tarafı beyaz eşyalardan birini alır yatak odasını alır diğer eşyalarını alır öyle bir ikileme girilirse bu sefer farklı olabilir biz sen onu ben bunu yapmadık eşimle hallettik ama araba aman aman olmasa da olur diyorsan ailen de çok yardım edemeyecekse en azından 1 yatak odası parası 1 beyaz eşya kadar para biriktirebilirsin 10 bin civarı iyi olur sizin için ben öyle yapmıştım altın almıştım düğün zamanı sağolsun ailem yaptı onları ben çeyizimi elektrikli aletleri halletmiştim ve ben o birikimi ev peşinatına ekledim

Ülkenin bu zamanında krediye bulaşmak Pek doğru gelmiyor bana. Ama zamanından ben de yapmak istediğinizin aynını aynen yapmıştım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…