- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi laviienrose
-
Herkese merhabalaaar,
Nasılsınız kızlar ? Halinizi hatrınızı sordum, her zamanki gibi derdime geliyorumÖzel sektörde çalışıyorum, 21 yaşındayım. 1,600 maaş alıyorum. Araba almak gibi bi hayalim vardı. İlk önce çeyiz aldım onun taksidini ödüyorum 9 aydır ve en sonunda bitecek. Maaşımın bir kısmını emeklilik hesabına yatırıyorum. Ailemle yaşadığım için fatura derdim yok. Araba alma konusu tekrar gündeme geldi şu anda benim için. Ama biraz korkuyorum açıkçası. Sizler benden büyüksünüz, önerilerinizi, tecrübelerini dinlemek isterim. Sizce araba almak için erken mi yani onun kredisine girsem ödeyebilir miyim ?
Senin yaşlarındayken ilk arabamı almıştım. 7500 liraya 98 model ford ka. Hayatımda kullandığım en güzel en sorunsuz arabaydı. Sonra 9500'e sattım 12 bine clio aldım 2001 model 5-6 sene kullandım, o sorunsuz denilebilecek bir arabaydı. Onu da 18.000 liraya peşinat olarak verdim. Şimdi altımda 2014 model sıfır araba var. Düşükten başla yavaş yavaş yükseltirsin. Hiç bakma 10 yaşında 15 yaşında falan diye. Piyasası olan, güzel kullanılmış bir araç alırsan zarar etmezsin. Ama mutlaka bilen birine danışarak yap alışverişini.
Ve lütfen diğer hatunlar gibi otomatik vites diye tutturma. İsteyen herkes düz vites bir arabayı kullanabilir. Araba kullanmaya nasıl başlarsan öyle gidersin. İnan verdiğin fazladan paraya değmez.
Kredisiz bişey sahibi olamazsın şu durumda. Kesinlikle maaşının bir kısmını krediye bağla. Eğer evdekiler arabanın masraflarına ortak olacaksa mesele yok. Olmayacaksa çok açılma. Vergisi sigortası düşük olan bişey bul. Araba eski sahibi de 20'li yaşlarının başında bir kadın olunca sigorta şirketleri biraz kasıyor. Ya yapmıyorlar ya da fahiş fiyatlar çıkartıyorlar. O yüzden muhtemelen kasko yaptırmayacaksın, çok da üstünde durma.
Herkese merhabalaaar,
Nasılsınız kızlar ? Halinizi hatrınızı sordum, her zamanki gibi derdime geliyorumÖzel sektörde çalışıyorum, 21 yaşındayım. 1,600 maaş alıyorum. Araba almak gibi bi hayalim vardı. İlk önce çeyiz aldım onun taksidini ödüyorum 9 aydır ve en sonunda bitecek. Maaşımın bir kısmını emeklilik hesabına yatırıyorum. Ailemle yaşadığım için fatura derdim yok. Araba alma konusu tekrar gündeme geldi şu anda benim için. Ama biraz korkuyorum açıkçası. Sizler benden büyüksünüz, önerilerinizi, tecrübelerini dinlemek isterim. Sizce araba almak için erken mi yani onun kredisine girsem ödeyebilir miyim ?
benim aracım polo 70 bin tl ye aldımOpel corsa - wolkswagen polo 1.6 - toyota yaris - citroen c3 - hyundai getz .. diye sıralayabılırız.
Bence akıllı bir yatırım olmaz
Araba sadece kapının önünde dursa, hiç kullanmasan ortalama 5.000 TL gideri var + yakıt var + 2. el araçta arıza durumu var + yaşlanma kaybı var
1.600 TL maaş araba sahibi olmak için bence doğru bir şart değil ha arabayı ailece kullanıp, hep birlikte harcama yapacağız derseniz olabilir tabi
benim aracım polo 70 bin tl ye aldım
otomatik polo 15 bin e zor
Arabayı annemin üzerine yaptıracağım alırsam. Çünkü şirketimiz var şahıs şirketi annemin adına. Vergisi falan şirketin işine yarayacak. Masrafları gider göstereceğiz falan. Otomatik diye tutturmuyorum düz vites de kullabiliyorum ama İstanbul'da düz vites araba kullanmak hamallık gibi geliyor bana. Ama baktım bulamazsam alırım düz vites ne olacak. Bizim evin orası çok fazla yokuş oralarda biraz sorun olur sanırım ama alışırım kullana kullana. En iyisi düşükten başlamak sanırım. Ford ka'lara bayılırım en sevdiğim arabadır ufak şirin. Ama çok yaşlı kalıyor artık en az 20 seneliktir
Ya yanlış anlamayın nolur ama 5000 gider nasıl olur ? Ayda en fazla 300-400 lira benzin parası vereceğim. Bunun dışında da ekstrem bi durum olmazsa nasıl 5000 olur ? Gerçekten bilmediğim için soruyorum yanlış anlamayın
99-2000 model pololardan bahsediyorlar sanırım.
benim aracım polo 70 bin tl ye aldım
otomatik polo 15 bin e zor
Ben aldığımda 12 yaşındaydı şimdi 20 oldu. Hala canavar gibi ama. Bir tanıdığa satmıştık arada gidip seviyoruz. İmkanım olursa ikinci araba olarak geri almayı düşünüyorum.
Sadece senin araban olacaksa çok önemli değil yaşı inan. Temiz olsun yeter. Ama aile arabası olacaksa daha iyi bişey almakta fayda var.
Söz konusu istanbul olunca bişey diyemiyorum otomatik vites konusunda. Trafik gerçekten korkunç. Ama yokuşları dert etme. Eve gelene kadar 9 yokuş tırmanıyorum sorun olmuyor.
Bir de yazmayı unutmuşum lpg'den uzak dur. Lpgli araçlar her zaman sorun çıkarırlar. Az yakan bir benzinli eğer çok fazla km yapmayacaksan seni idare eder.
Yılda ayda değil :):):):)):
Toplam tüm sigortaları
Geçen gün bir Ford Focus almaya niyetlenir gibi oldum, o zaman bakmıştım yıllık vergi toplamlarına =))
Yılda ayda değil :):):):)):
Toplam tüm sigortaları
Geçen gün bir Ford Focus almaya niyetlenir gibi oldum, o zaman bakmıştım yıllık vergi toplamlarına =)) O da senin 3 aylık maaşından fazla bir tutar, bence yazık
Benim sıfır arabamın ( yakıt hariç) yıllık masrafı beş bin tutmuyor yahu. 10-12 yaşında ikinci el bir arabada mümkün değil o rakamlar. Konu sahibi için konuşuyorum tabi.
OWWW 180-200 km de otomatik araba almak o parayı çöpe atmak demektir98 model 180-200 bin kmde falan var 17-18 bine polo. 15 bin zor tabi.
Editledim ben mesajımı canım
Yaptığım araştırma 7-9 yaş arası Ford Focus içindi
OWWW 180-200 km de otomatik araba almak o parayı çöpe atmak demektir
bir o kadar da arızası bakımı ıvır zıvırı cıkar
Neden çeyiz aldın ortada evlilik planı yokken? Her ay 600 liralık altın alaydın evlenirken en güzelinden çeyiz yapardın zaten? He bu arada düğün tarihi falan vermediğin için plan yok gibi anladım. Araba çok ihtiyaç mı senin için? Değilse bulaşma bir süre.
Her şeye yatırım gözüyle bakmayı sevmiyorum.
Araba istiyor musun?
Gelirin arabayı ve masraflarını karşılayabilecek düzeyde mi?
Evetse zarar etmek çok gözüme batmaz benim.
Al kardesim hic erteleme.baslangicta uygun fiyatli masraf cikarmayan az yakan bir arac al..hem kendini gelistirirsin hemde birikim olur bir iki yil sonra gonlune gore bir arac alirsin aldigin arabayida satar pesinat yaparsin..
Evlilik planı var aslında ama daha nişan falan yok. Altın almayı denedim ama şu anda altın almak çok saçma geliyor bana. En son çeyrek altınımı 180 liraya aldım, şu an 210 lira. Ne olacağı belli değil, bir düşüyor bir çıkıyor. Kendime yarayan bir şey yapmak istedim, zaten 5 sene içinde değiştirme garantisi olan bir set aldım o yüzden çok da problem değil. Arabaya ihtiyaç şöyle var bizim oturduğumuz yer çok tenha bir yer ipsiz sapsız çok insan var. Minibüse binmek için yolun aşağısına yürümem gerekiyor ve o yolu yürüyene kadar milyon tane laf yiyorum. Otobüs zaten çok nadir geçiyor. O yüzden ihtiyaç var yani.
Haklısınız tabi ama insanoğlu işte bir şey alıyorsam ileride bana ne katacak diye düşünmeden edemiyor
Çok teşekkür ederim inşallah alabilirim
Evlilik planı var aslında ama daha nişan falan yok. Altın almayı denedim ama şu anda altın almak çok saçma geliyor bana. En son çeyrek altınımı 180 liraya aldım, şu an 210 lira. Ne olacağı belli değil, bir düşüyor bir çıkıyor. Kendime yarayan bir şey yapmak istedim, zaten 5 sene içinde değiştirme garantisi olan bir set aldım o yüzden çok da problem değil. Arabaya ihtiyaç şöyle var bizim oturduğumuz yer çok tenha bir yer ipsiz sapsız çok insan var. Minibüse binmek için yolun aşağısına yürümem gerekiyor ve o yolu yürüyene kadar milyon tane laf yiyorum. Otobüs zaten çok nadir geçiyor. O yüzden ihtiyaç var yani.
Haklısınız tabi ama insanoğlu işte bir şey alıyorsam ileride bana ne katacak diye düşünmeden edemiyor
Çok teşekkür ederim inşallah alabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?