Bir Araba Mevzusu

Her şeye yatırım gözüyle bakmayı sevmiyorum.

Araba istiyor musun?
Gelirin arabayı ve masraflarını karşılayabilecek düzeyde mi?
Evetse zarar etmek çok gözüme batmaz benim.

Bir de amortisman değeri diye bişey var. Yıllarca kullanıyorsun, gidip geliyorsun, rahat ediyorsun. Üç sene sonra da kar etmeden satıver, kullandığına say.

Tipo 8000 ne aldim..haftalik on tl gaz yukluyorum artiyor bile markete pazara hastaneye falan gidp geliyorum yol parasi versem daha cok tutar..hem daha rahat ediyoruz vakit kaybimiz olmuyor istedigimz saaate isimizi halediyorz mahllede dolmusta abuk subuk insanlarla muhatap olmak zorunda kalmiyoruz cok artisi var oyle dendigi gibide cok masraf olmaz..

Tipo 8000 ne aldim..haftalik on tl gaz yukluyorum artiyor bile markete pazara hastaneye falan gidp geliyorum yol parasi versem daha cok tutar..hem daha rahat ediyoruz vakit kaybimiz olmuyor istedigimz saaate isimizi halediyorz mahllede dolmusta abuk subuk insanlarla muhatap olmak zorunda kalmiyoruz cok artisi var oyle dendigi gibide cok masraf olmaz..

Ya benim için en önemli olan şey o. Saçma sapan insan dolu bizim olduğumuz yer. Belki bilen bilir Pendik'te oturuyorum. İğrenç bir yer yani. Erkek arkadaşımda araba var sağolsun her buluştuğumuzda gelip evimin önünden alıyor. Ama o yokken ya da onsuz bi yere gideceğimde sürekli gel beni al demek de istemiyorum en iyisi kendi arabam olması sanırım

Tabiki kendini daha rahat guvende hissedersin..mesela uzak yeremi gitcem aracla metroya kadar gidiyorum isimi haledincede tekrar araca binip eve geliyorum bu bile buyuk kolaylik..ehliyetin varmi arac kullanabiliyormusun..ilk aldiginda bir kac ay zorluk cekersin kullandikcada daha cok alisirsin..

Tabiki kendini daha rahat guvende hissedersin..mesela uzak yeremi gitcem aracla metroya kadar gidiyorum isimi haledincede tekrar araca binip eve geliyorum bu bile buyuk kolaylik..ehliyetin varmi arac kullanabiliyormusun..ilk aldiginda bir kac ay zorluk cekersin kullandikcada daha cok alisirsin..

Ehliyetim var 2 senedir. Araç da kullanıyorum erkek arkadaşım genelde bana kullandırtıyor trafiğe alışığım yani. Onun dışında annemde şirket arabası var iş yerinin verdiği bazen onu kullanabiliyorum ama çok nadir

Bir de amortisman değeri diye bişey var. Yıllarca kullanıyorsun, gidip geliyorsun, rahat ediyorsun. Üç sene sonra da kar etmeden satıver, kullandığına say.
Hıh işte yani.
Faydacılığı sadece nakit olarak düşünmemek gerek.

Bu araba azalarak biten bir şey olsa yine alırım.

Ehliyetim var 2 senedir. Araç da kullanıyorum erkek arkadaşım genelde bana kullandırtıyor trafiğe alışığım yani. Onun dışında annemde şirket arabası var iş yerinin verdiği bazen onu kullanabiliyorum ama çok nadir
Iyi ne guzel iste hic bekleme evlendikten sonra alman daha zor olur simdiden bir adim at sonra daha iyisini alirsin

Merhaba ,

Benim naçizane fikrim,araç alabilirsin,kredini de karşılarsın diye düşünüyorum.Ama aracın masraflarını karşılayabilecek misin ? Vergisi,sigortası,bakımları,benzin parası karşılayabilirim diyorsan şimdiden hayırlı olsun :)

Sevgiler.

1000 tl ortalama krediye gidecek,geriye kaldı 600. Onunda yarısı benzin parası.. Geriye kaldı 300.. Bikere markete girsen bitti zaten para.. Ee arabayı aldın neden ? Gezmek için.. Ama kafeye gitmeye para kalmadı :)

Back
X