bir arkadaş mevzusu....

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.983
173
aslında olay olalı bir kadar oldu ama ben hala kafama takıyorum.

birde sizin fikrinizi almak istedm.4 senelik bir arkadaşım var. .ilk başta iyi ama sonra zayıflayan bir arkadaşlığımız vardı. yüzyüze çok görüşmesek de internet ve sms üzerinden sürekli görüşüyoruz. ben evlenmeden öncede birbirimize gelmişliğimiz gitmişliğimiz var.evlenince vakit bulamadık.

neyse uzatmayayım. bu arkadaş daha önceden benim sevmediğim insanlara benim durumumu falan aktarmıştı. önce onunla ilgili bir kırgınlığım oldu. sonra önemsemedim söledikleri çok önemli şeyler değildi.

neyse bunun uzun süreli bir ilişkisi vardı , benden önce nişanlandı ama ben daha önce evlendim. nişan tecrübelerini o bana aktarmıştı vaktiyle düğün tecrübelerinide ben ona. haliyle düğün daha stresli. arkadaşım evlenirkende stresliydi baya. hergün ağlıyprum fln diordu. ben tabi o günleri atlatmıştım buna tavsiyeler veriordum kendini üzmeye değmez die. evlilik hazırlıkları ile dertliydi. evlenince buna değmeyeceğini göreceksin nasılsa deyip bütün iyi niyetimle teselli etmeyeçalışırken lafı bana çakmasın mı. niye ben evlenince kendi başıma olcam nasıl olsa ne sorun olcak ki. ben kayınvalidemle oturuyorum ya ondan laf çakıo. hey Allahım. ben empati kurmak için kendi sorunlarımı döküom onu rahatlatmaya çalışıom o bana ne dio. o zmanda kızmıştım demiştim ona.

neyse dağıtmayayım.benim eşim işsiz gibi birşeydi. bu arkadaş ben istememe rağmen bi yerden görüşme ayarlamış.yarladı die ayıp olmasın die gitti eşim. ilk gün gidemedi nakit yoktu o gün.ertesi günde adama görüşme sırasında biraz sorunlarım var ondan gelemedim demiş. neyse akşam bana anlatmıştı zaten. sonra biz bu görüşmeyi takip etmedik çünkü zaten hem bu iş iyi değildi hemde eşimin başka yerden kesin olmamakla birlikte bulduğu bir iş vardı. o yüzden bu iş görüşmesine isteksiz gitti.
neyse arkadaş soruyor sürekli aradılarmı noldu die. yok dedim. sonra o kendisi sormuş. kendi aracı olmuştu çünkü. bana dio sordum dior msn de devamını getirmiyor.ordamısın ne oldu falan dior. benim sormamı beklior sanırım. neyse ee dedim sonunda. alım yapmışlar dedi. tmm dedim. bişey soracam bana ayıp olmasın die mi gitti eşin görüşmeye dedi. yoo ne alaka dedim. üsteleyip duruyor. ağız arar gibi. işte görüşmede kafası karışıkmış. belki sana da söylememeiştir.neyse falan die belli belrsiz konuşuyor. üsteleyince bakla çıktı. bizimkinin beyaz yalan olarak söylediği sorunlarım var lafı olmuş aile sorunlarım var. o kadar sinirlendim ki. böyle ağzımı arar gibi lafı uzata uzata söylemesi falan. yani direkt sorsa. böle birşey duydum hayrola bir sıkıntımı var dese eyvallah.

bu ilk de değil o yüzden sinirlendim. sanki sürekli eşimle benim aradamda sorun varmış gibi imalı imalı sözler. tmm sorunlarımız var ve ben evlendim bulutların üstündeyim gibi davranan insanlardan değilim. yeri geliyor çok mutlu oluyorum yeri gelior dipte oluyorum. ama benim çevremde gördüğüm bi kaç insan var sürekli bulutlardayım havası facebook dan falan pozlar. tmm belki gerçekten öledir ama bana inandırıcı gelmior. sevgiliyken bile bir sürü sıkıntın vardı anlatıodun evlenince mi birden herşey ii oldu. kaldı ki ii olsa bana ne kötü olsa bana ne. ama bana sürekli bu tür imalarda bulunması beni sinir ediyordu. mesela yeri geliyordu eşim x almış aklınca hediye olarak diom. nie gönlünümü almaya çalışıordu dio.

bu son olay sabrımı taşırdı. sen hep böle yapıosun dedim eteğimdeki taşları döktüm. oda üste çıktı tabi. sen bana iki yüzlü dionda vs.hakkımı helal etmiom vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkesin çevresinde bu tarz insanlar vardır ve ben hep şuna yorumlarım..demek ki kendisinin sorunları var ve kendisi mutsuz.o nedenle herkesi de öyle görmeye çalışıyor,kendi durumunu karşıdakine yüklüyor.ayrıca eşinin sana içinden gelip bir şey alması çok normal ama O bunu ''gönlünü almaya çalışma'' olarak görüyorsa demek ki ne zaman eşiyle bir sorun yaşasa adam ona gönül almak için hediye alıyordur..ayrıca bu tarz insanların yarardan çok zararı dokunur.her ilşkinin inişli çıkışlı süreci vardır önemli olan bu süreci nasıl atlattığınız.ama bu tarz insanlar da iki gün sonra bir sorun yaşasanız kalkıp bunu başkalarına anlatmakla kalmaz bir de yalan yanlış anlatır..hatta evinize geldiğinde bile gözleri evin içindedir acaba bir eksik görebilir miyim diye...çok kınadımmm.eşiniz de iyi ki o işe kabul edilmemiş yoksa her yerde ''eşine de ben iş buldumm,benim sayemde işi var.'' diye hava atardı ki o işe kabul edilmediğine içten içe sevindiğini de düşünüyorum yoksa neden ''işe biri alınmış'' diyebilmek için sormanızı sağlasın ki.konuyu açmaz olur biter..

ya zaten daha işi ayarlama sürecinde bile öle bi havalara girmişti. işte gitti mi ne zaman gitcek. mahçup olmayayım falan. bi taraftan diorum bu arkadaşım ama bir taraftanda özellikle evlendikten sonraki bu tavırları var. ilişkilerimi nie bitiremiorum kendime anlam veremiom. sonuçta kız iyi niyetli olsa bile aramızdaki artık kirlenmiş bir ilişki. görüşme gitsin.

bence iyi niyetli değil..evliliğinde mutlu olmayan insanlar saracak yer ararlar bu da genelde en yakınları olur..bizim de iş yerinde var böyle birisi...anlatsam bu arkadaşına şükredersin. kız bildiğin ''numunelik''

bir de zoruma giden şu. hadi diyelim bizim sorunumuz var ki o aralar aramız çok iyiydi eşimle. neyse farz edelim ki sorun var. bunun işle ne alakası var. 3. şahıs bir adamla ailevi sorunu varmış muhabbetine nasıl giriorsun. ve benim ağzımı arar gibi nasıl soruyorsun. inceden inceye.
birde ben şunuda anlamıyorum. insanlar evlenince bir mutluluk yarışına girior sanki. herkes ayrı showlarda. ya insan mutsuz olduktan sonra çevre mutlu bilse ne olur mutlu olduktan sonra çevre mutsuz bilse ne olur.insan ailesine karşı mutluluk oyunu oynarda çevreye oynasan ne olur oynamasan ne olur. bu arkadaşla da kendimi s. yarışında gibi hissettim son zamanlarda yani.

ikimizin evliği arasın da bir 5-6 ay var. evlenmeden önce sıkıntılarımızı paylaşırdık. dertleşirdik. evlendikten sonra ben yine sorunum olunca anlatıyordum ama bunu sonra yüzüme vurunca anlatmamaya başladım. çok anlatmıyordum artık. o ise daha evlenir evlenmez başka boyuta geçti. eşi de eşinin aileside kanatlandı melek oldu. sonra s. yarışı gibi oldu işte. :)

Bir de hamile kalsın gör bak sen onu..''ayyy canım siz hala çocuk yapmadınız var mı bir sorun..göründünz mü doktoraa'' gibilerinden..abaavvvvvvvvvvvvvvvvvv..hatta ''ayy bizimki matematikten 100 almış..sizinki neden düşük almışş yoksa evde rahat huzurlu çalışma ortamı mı yok çocuğuunnn''........

belkı kendısınınde sorunları var ve sızınde acıgını arayarak kendını rahatlatmaya calısıyor
2 ihtimal var zaten ya siz bazı sorunlar yasadıgınızdan gereksız alınıyorsunuz
ya da arkadasınız gercekten itici ınsan tıplerınden...
küsmesenizde mesafe koyun sizde ona cok ıyıyız havası verın...

birde ben bana sıkıntılarını anlatann insana kendi sıkıntımı anlatırımki bilsinki yalnız değil herkesin sıkıntısı var. yaşadığı şey normal. bu değilde başka bir arkadaşa da böle yaptım. düğün hazırlıkları sıkıntısını anlatıyordu.dedim ki bu zamanlar sıkıntılı olur. herkes sorun yaşar. mükemmel olmaz takma. bak bende düğünüme geç kaldım. neyse bu kızı böle rahatlattım. aradan zaman geçti gördüm nasılsın düğün nasıl geçti. iyi çok şükür bir aksilik olmadı gecikme falan olmadı. gecikme kısmı vurguluydu. yani ben empati kuruyorum seni rahatlatmaya çalışıorum sen benim sorunumu içimde cidden acı olacak şekilde üzüldüğüm birşeyi dan die suratıma söylüyorsun.o zaman anladımki herkese herşey anlatılmaz.
bu arkadaşdada öle olmuştu. ben kendi başıma yaşayacam ne sorun olcakki dedi bi anda. ben şokdayım tabi.cidden çaba gösteriyorum nasıl rahatlatayım kızı die. o ne dior. kaldı ki ben sorun yaşarsın demedim. ama her kız düğün hazırlıklarında çok takıor mükemmeli arıor. sonuçta evlenince herşey geçiyor. o kadar sıkıntıya değmezmiş bunu göreceksin diorum. o ne dio. neyse ya. ne de uzattım gece gece. ama çok az insan gerçekten iyi niyetli. ve sanki yetişkin oldukça insanlar daha çok kirlenio gibi.

ya o konu söyle oldu bende. ben 1 yıldır çocuk istiyorum ama olmuyor. kmseye demiyordum stres yaparım die. çünkü herkes sormaya başlıyor ya. böyle şimdi düşünmüyorum deyip kesip atıyordum. sonra hasta olup gene hayal kırıklığına uğradığım bir gün buna mesaj attım. ya sana bir şey dicem. aslında uzun zamandır bir durum ama kimse sorup surmasın die söylemiordum dedim. buda söyle canım ben sen anlatmadıkça sormam dedi. ben mesaj yazarken ikinci mesajını da attı. ben anlıyordum zaten senn sıkıntın olduğunu. sorunun olduğunu. falan bu ibi mesajlar. yani gene eşimle aramda sorun varmış gibi yazıo. ben çocuk mesajını atmasam devam edecek.

İnsanların çevresi geniş olmalı,güzel arkadaşlıkları da olmalı elbet; kafası uyuşan olmalı ama en yakın hiç olmamalı..

Çok sık görüşmek,devamlı olarak gelip gitmek, hele hele herşeyini anlatmak doğru değil.

Çoğu zaman hüsranla sonuçlanıyor.. Aklıma gelmişken yazmak istedim.

...

Yazdıklarınızı anlamakta güçlük çektim biraz ama sanırım arkadaşınızla aranızda iletişim problemi var.

O sizi, sizde onu anlamıyorsunuz..

Üstelik eşinize iş bulacak önemli bir konumda değilse uğraşmasın, gereksiz bence arkadaşınızın böyle bir işe karışması.

........

Sizi mutsuz eden, huzursuzluğunuza neden olan, iletişim sorunları olan kişileri hayatınızda tutmak zorunda değilsiniz.

İllaki çıkarmak gerekmiyor ama şuanki mesafe neyse onun önüne bir çizgi daha çekmek lazım.

yok gereksiz alınganlık yapmıyorum. onun hep bu yönde imaları var. ben sorunlarını saklayan biri değilim. anlatırım hep. aleyhime kullanan insanları görünce o insanlara anlatmıyorum tabi. ya hatta ben beni iyi mutlu bilmelerindense kötü bilmelerini tercih ederim. ii birşeyimi dile getirdiğimde anında bozuluyor çünkü. onun sorunu olup olmadığı hakkında en ufak bir fikrim yok

Demek ki neymişşşşşş iyilikteen maraaz doğabilirmiş bazennnn....genellemiyorum tabiii

iyilikten maraz yüzde 93 doğuyor. bu arkadaş için demiorumda yaşadıklarım gördüklerim bu. dengeli olmak lazım. iyiliğinde iyi niyetinde ölçüsü olmalı.

kararsız kaldım işte. bi yanda tanıdığım sevdiğim eski arkadaşım. bi yanda bu halleri. ben mi abartıyorum anlamadım. ama çocuk mevzusunu anlattığımda bile bunu eşime yorup ben biliodum zaten sorunun olduğunu falan demesi sinir bozucu. bide direk açık olsa bu kadar zor gelmeyecek. hep bi ima. alttan altta söylemeler. direkt demior görüşmede böle demiş falan die. usul usul.belki sende bilmiosundur. belki eşin söylememi istemez dio. bende inanmadım ama ailevi sorun var demiş dior. ben aracı oldum die isteksiz mi gtti acaba ondan mı öle dedi acaba falan demesi o an sinirimi tepeme çıkardı. geçen gün gene aklıma bu söledikleri geldi. gene sinir oldum işte.

arkadaşlıklara çok önem veririm.severim çevremin geniş olmasınıda. ama arkadaş seçmek gerekior gerçekten. öle tamamen ii niyetli olan daha doğrusu her daim benim iyiliğimi isteyecek br arkadaşım var oda uzakta. innterneti yok. telefonda da maddi imkanlar ölçüsünde konuşmaya çalışıoruz işte. ben arkadaşa iş bul dememiştim. işssiz olduğunu duyunca benim aklımda olsun olursa birşeyler falan dedi.

Ailenden biri değilki sonuçta sürekli görmek zorunda değilsin boşver gits,n görüşme ne olurki

bu ilişki tipi insanı bitirir. arkadaşlığı da...

aynısını yaşadım. oysa hep alttan alırdım ama dayanamadım.bana yaptıklarını saydım.ki bu arkadaş, benim düşük yaptığım gün, hamile olduğunu söylemek için aramış, düşük yaptığımı öğrenince üzülmek şöyle dursun ballandıra ballandıra yok beta hcg şu çıkmış, kese görünmüş diye anlatmış sonra da utanmadan "sen bilirsin, eşimle ilişkiye girerken neye dikkat edeyim" diye sormuştu. ben salak da nasihat etmiştim...

ertesi ay ben de hamile kaldım.bu kez onun yarışı başladı.dayanamadım, ramazanın 2. günüydü hatta. bitirdim. taa ki o doğum yapana kadar. bir anda duygusallıktan herhalde, telefonda bebek ağlaması duyunca yumuşadım. annem konuşuyordu kızla, ben de aldım telefonu. şimdi arada arıyoruz. ama samimiyet kalmadı tabii...

demem o ki, hiç kendini yıpratma... görüşme gitsin. ne sinir olacaksın boşuna...

ya işte son olayda bende kendime kızdım. ne bu dedim her insanla görüşüorum. madem sinir oluyorum niye görüşüyorum. kıza da söyledim. artık görüşmek istemiorum. ama aynı günün ertesimi ne evde su patladı. o kadar çok uğraştım ki. ağladım sinirlendim. sonra dedim kızın hakkına mı girdim. ben mi art niyetli yaklaştım. ertesi gün kendim yazdım hemen nbr falan die. şimdi soğukluk var ama konuşuoruz gene. ama olaylar, söyledikleri aklıma gelince gene sinirleniyorum. yok görüşmeyeceğim artık diorum. şundan emin olamıyorum. acaba gerçekten art niyetli mi. yani benle birşeyleri yarıştırma derdinde mi yoksa ben mi kuruntu ediyorum. gerçi kuruntu etsem bile bi kere kurt düşmüş içime niye görüşüorum ki.

insan anlıyor niyetini... ben hala inanmıyorum niyetinin temiz olduğuna. ama sen daha iyi tanırsın arkadaşını...şu da var, eğer hayatında yolunda gitmeyen başka şeyler de varsa, insan fazla karamsar olabiliyor...polyanna olmadan, fazla da kötü düşünmeden kararını ver canım. ama sonuçta boşanmayacaksın. fazla da kafana takma derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…