Bir arpa boyu yol alamamış olmak :(

Çeyrek altın almam gereken paraya peynir alabiliyorum.artık bir arpa boyu yol alamamış olmak bile bir başarı sayılmaya başlayacak çünkü ilerlemek yerine geriliyoruz.
Karnımızı doyursak şükredecek hale geldik aman Allah'ım.Bu kabus günler bitse artık ama pek umut yok

Kim ki hiç bişeyin sahibi olamamış o hep ya annesine ya kardeşine ya da sağa sola para harcamıştır. Ailem ile yaşarken 5 yıllık iş tecrübem vardı. Bırakın birikimi karnımız zor duyuyordu. Evlendim. Şükür yavaş yavaş bişeylerin sahibi olmaya başladım. Şimdi bir aracım var. Eşimin ailesi görüşmeyi kesti benimle paramı aracımı kullandırmadığım için. Kendi ailem manevi yönden çok destek oldular bana ondandır aracımı verdim. Ama biraz b...u çıkarmaya başladılar şimdi yavaştan onları da keseceğim. Evladım olacak Allh nasip ederse.herşey onun için yapacağım. Sizde artık iyilik meleği olmayı bırakın. Zararın neresinden dönerseniz kar dır

Kim ki hiç bişeyin sahibi olamamış o hep ya annesine ya kardeşine ya da sağa sola para harcamıştır. Ailem ile yaşarken 5 yıllık iş tecrübem vardı. Bırakın birikimi karnımız zor duyuyordu. Evlendim. Şükür yavaş yavaş bişeylerin sahibi olmaya başladım. Şimdi bir aracım var. Eşimin ailesi görüşmeyi kesti benimle paramı aracımı kullandırmadığım için. Kendi ailem manevi yönden çok destek oldular bana ondandır aracımı verdim. Ama biraz b...u çıkarmaya başladılar şimdi yavaştan onları da keseceğim. Evladım olacak Allh nasip ederse.herşey onun için yapacağım. Sizde artık iyilik meleği olmayı bırakın. Zararın neresinden dönerseniz kar dır
Aynen öyle.Arkadaslarim maaşını kendine harciyordu ben ay sonunu zor getiriyordum.Neyseki artık benden bisry bekleyemezler,bir oğlum var,ona olur bütün yatırımim benden bu kadar.Vicdanim rahat borçlu değilim kimseye

TOKİ ya da ikinci el uygun bir araba almaya çalışın kredi ile, enflasyon duracak gibi değil seneye ödemeniz azalır. Sonra yavaş yavaş yükseltirsiniz arabayı ya da satıp ev kredisine girersiniz

TOKİ ya da ikinci el uygun bir araba almaya çalışın kredi ile, enflasyon duracak gibi değil seneye ödemeniz azalır. Sonra yavaş yavaş yükseltirsiniz arabayı ya da satıp ev kredisine girersiniz
Evet her sene bir önceki seneyi arar olduk.Once bütçeme uygun krediyle araba alıp pratiklik de kazanıp sonra satıp uygun yollu ev almak mantıklı.

Merhabalar arkadaşlar,bu defa farklı bir konuyla geldim.Mesele şu ki l,17 yıllık öğretmenim güya ama elde ne bir araba ne bir ev.Borcum da yok malım mülküm de yok.Bakiiyorum paylaşımlara memlekette benden kaç yaş küçük ,evli ve ev hanımı komşu ve akrabaların bile hiç değilse bir arabasi olmuş,kıskandım desem yalan olmaz.Yaş 41,bir de küçük oğlum var,evim olmaz da bari yaşlılıkta bir arabam olsaydı keşke, ehliyetim 16 yıllık küflenmiş artık.Atandigimda kredi karti ile almıştım kıyafetlerimi,eşyayı taksitle aldım fln,borçlu başladım yani.Sonra da aileye yardım ettim,hala daha ediyorum.Anneme on yıl SGK primi ödedim, eşyalarını yeniledim,mutfağını tadilat ettim, erkek kardeşime ehliyet aldırdım,telini aldım vs.Sonra birikime başladım araba için.Evlendim elimde olan üç beş kuruş gitti üstüne de borçlandım.Son durumda kamburu (ex eş)sırtımdan attım,anneme de ödeyeceğim tek bir SGK taksidi kaldı, benimle yaşıyorlardı memlekete döndüler.
Şu durumda kendime kalabildim nihayet ama bu defa da ev araba fiyatları ulaşılmaz fiyatlara uçtu benzin fiyatları da malûm 🙄Bu devran böyle mi gidecek hanımlar:KK43:
Annem gibisiniz resmen etrafa saçmışsınız her şeyi :) Annem kardeşlerine bu kadar gereksiz yedirmeseydi şuan iki dairemiz vardı bizim. Gerçek anlamda ihtiyacı olan ve nankörlük yapmayanlara yapılan yardıma üzülmüyorumda bu hayatta ki beleşcilerin yediklerine üzülüyorum. Ben çocukken bile farkındaydım dayımların annemi sömürdüğünü ama yok anacığım beni dinlemedi şimdi haklısın dese de fayda yok :D Siz annenize destek olmuşsunuz iyi hoşta anneniz çalışabilecek bi yaşta güçte insan mıydı peki onu merak ettim. Benimkide sgk ödüyordu ama işe girdi artık mecbur çalışıyor mesela. Kardeşiniz kaç yaşında biliyorum ama büyükse eğer oda kendi telefonunu, ehliyetini alabilirdi. Demek istediğim bunlar çok acil önemli şeyler olmadığı gibi onlarında fazla rahata alışmalarına sebep oluyor.

Annem gibisiniz resmen etrafa saçmışsınız her şeyi :) Annem kardeşlerine bu kadar gereksiz yedirmeseydi şuan iki dairemiz vardı bizim. Gerçek anlamda ihtiyacı olan ve nankörlük yapmayanlara yapılan yardıma üzülmüyorumda bu hayatta ki beleşcilerin yediklerine üzülüyorum. Ben çocukken bile farkındaydım dayımların annemi sömürdüğünü ama yok anacığım beni dinlemedi şimdi haklısın dese de fayda yok :D Siz annenize destek olmuşsunuz iyi hoşta anneniz çalışabilecek bi yaşta güçte insan mıydı peki onu merak ettim. Benimkide sgk ödüyordu ama işe girdi artık mecbur çalışıyor mesela. Kardeşiniz kaç yaşında biliyorum ama büyükse eğer oda kendi telefonunu, ehliyetini alabilirdi. Demek istediğim bunlar çok acil önemli şeyler olmadığı gibi onlarında fazla rahata alışmalarına sebep oluyor.
Annem çalışsa babam parasını elinden alırdı, değilse çalışmasına izin vermezdi.Aslinda bu on yılın son üç yılında ben SGK öderken o da oğluma baktı,ona vermesem bakıcıya verecektim, karşılıklı işimiz görülmüş oldu.
Kardeşime tel aldığımda lise okuyordu,ehliyet konusu da babamın başından çıktı, emrivaki şekilde kardeşimi benim yanıma gönderdi ehliyete yazdirsin seni deyip.Oysaki babam tonla para kazaniyodu kendi ehliyete yazdırabilirdi ama kendine hayrı vardı sadece.
Neyse olan olmuş, neyseki şu an yüklerden kurtuldum şükür.Bundan sonrasında telafi yapmak istiyorum.Birikim yapıyorum da enflasyon darbe atıyor birikimi hic ediyor malesef

Evet maaşa %41,geri kalan her şeye %100-150 zam gelince bir şey değişmiyor.Bu maaş artışları kredisi olanlara yaradı bence sadece
Yinede sıfır olmasa da 2.el bir araç alın derim. Sizin için küçük bir yatırım olur. Kredileri biraz zorlayın.

Annem gibisiniz resmen etrafa saçmışsınız her şeyi :) Annem kardeşlerine bu kadar gereksiz yedirmeseydi şuan iki dairemiz vardı bizim. Gerçek anlamda ihtiyacı olan ve nankörlük yapmayanlara yapılan yardıma üzülmüyorumda bu hayatta ki beleşcilerin yediklerine üzülüyorum. Ben çocukken bile farkındaydım dayımların annemi sömürdüğünü ama yok anacığım beni dinlemedi şimdi haklısın dese de fayda yok :KK70: Siz annenize destek olmuşsunuz iyi hoşta anneniz çalışabilecek bi yaşta güçte insan mıydı peki onu merak ettim. Benimkide sgk ödüyordu ama işe girdi artık mecbur çalışıyor mesela. Kardeşiniz kaç yaşında biliyorum ama büyükse eğer oda kendi telefonunu, ehliyetini alabilirdi. Demek istediğim bunlar çok acil önemli şeyler olmadığı gibi onlarında fazla rahata alışmalarına sebep oluyor.
Bazı anneler ailesi tarafından sevilmediğini, kabul görmediğini düşündükleri için onlari ve sevgilerini paralarıyla ellerinde tutmaya çalışıyorlar.

İnanın anneniz siz demesenizde her şeyin farkında olarak parasını yedirmiş. Böyle insanlar eşlerinin ve çocuklarının çok hakkını yiyor yediriyor.

Bazı anneler ailesi tarafından sevilmediğini, kabul görmediğini düşündükleri için onlari ve sevgilerini paralarıyla ellerinde tutmaya çalışıyorlar.

İnanın anneniz siz demesenizde her şeyin farkında olarak parasını yedirmiş. Böyle insanlar eşlerinin ve çocuklarının çok hakkını yiyor yediriyor.
Maalesef öyle. En son kardeşim sonuçta annem bana emanet etti demesinden anladım onuda. Hayır kendisi zengin olsa üzülmem babamla üç kuruş için kavga edip onuda işsiz beleşci kardeşine yedirdiğine üzülüyordum ki sonunda kardeşi yüzüne bakmayınca arsa parası vermedi diye şimdi oturdu her şey kafasında :D

Maalesef öyle. En son kardeşim sonuçta annem bana emanet etti demesinden anladım onuda. Hayır kendisi zengin olsa üzülmem babamla üç kuruş için kavga edip onuda işsiz beleşci kardeşine yedirdiğine üzülüyordum ki sonunda kardeşi yüzüne bakmayınca arsa parası vermedi diye şimdi oturdu her şey kafasında :KK70:
Ben size bir şey söyleyim mi? Kardeşinin böyle yapacağını bilse bile yine yedirirdi. Özellikle böyle insanlar evlenip kocasının parasını da yedirince kocasıyla sırf bu yüzden kavga edince çok kızıyorum böyle kadınlara.

Sonradan akıllanmış gibi yapıyorlar sadece düzelmiyorlar yoksa.

Amaan şu dünyada kaç insana ailesinden bir mal varlığı kalıyor ki? Bana kalmadı mesela. Rahmetli babam beni okuttu meslek sahibi etti atandım evlendim çocuğum oldu paşa gönlüme göre ne istediysem aldım, alıyorum yavruma. Sevgi dolu bir yuvada büyütüyorum. Ne eşimin ne benim evimiz yoktu evlenirken hala da yok. İstanbul gibi bir yerde ev almak hayali geç rüya bile olamaz galiba artık. Allah nasip eder de tayin falan aldırırsak gittiğimiz yerde bakacağız. Hayat bu planla programla olmuyor. Çocuklarımızdan yana gönlümüz rahat olsun yeter. Belki kendime alamam ama ilerde onun almasına yardım ederim birilim yaparım ne bileyim olur yani birşeyler. Araba konusunda hevesiniz varsa alın bence ev kadar zorlamaz hem değerlenen bir yatırım. Bakarsınız bir şans olur satar ev alırsınız. Bende evlenince almıştım arabamı belkide ilerde alamam diye duruyor şuan öyle. Kafanıza takmayın. Annenizi emekli yapmışsınız. Üzmek için söylemiyorum ama yarın birgün ona birşey olursa o maaşta sizin bilmiyorum çalışırken alabiliyor musunuz ama sonuçta o da bir yatırım olmuş bir nevi. Belki yeniden evlenirsiniz belki eşinizin yatırımları olur. Akışına bırakın. Üzmeyin gelmemiş zaman için kendinizi.

Dediğiniz gibi aslında hatanız kredi çekmemek olmuş.
Çünkü maaşlar öyle böyle artacak krediler sabit kalacakti.
İyi kotu bir artı bir alabilirdiniz.
Benim çoğu arkadaş öyle yapti.
Çünkü tek çocuğunuz var rahat kira vermeden yaşayabilirdiniz.
Bence durumunuzu biraz toparlayip bir artı bire yönelin ve bunun için kredi şart.

Amaan şu dünyada kaç insana ailesinden bir mal varlığı kalıyor ki? Bana kalmadı mesela. Rahmetli babam beni okuttu meslek sahibi etti atandım evlendim çocuğum oldu paşa gönlüme göre ne istediysem aldım, alıyorum yavruma. Sevgi dolu bir yuvada büyütüyorum. Ne eşimin ne benim evimiz yoktu evlenirken hala da yok. İstanbul gibi bir yerde ev almak hayali geç rüya bile olamaz galiba artık. Allah nasip eder de tayin falan aldırırsak gittiğimiz yerde bakacağız. Hayat bu planla programla olmuyor. Çocuklarımızdan yana gönlümüz rahat olsun yeter. Belki kendime alamam ama ilerde onun almasına yardım ederim birilim yaparım ne bileyim olur yani birşeyler. Araba konusunda hevesiniz varsa alın bence ev kadar zorlamaz hem değerlenen bir yatırım. Bakarsınız bir şans olur satar ev alırsınız. Bende evlenince almıştım arabamı belkide ilerde alamam diye duruyor şuan öyle. Kafanıza takmayın. Annenizi emekli yapmışsınız. Üzmek için söylemiyorum ama yarın birgün ona birşey olursa o maaşta sizin bilmiyorum çalışırken alabiliyor musunuz ama sonuçta o da bir yatırım olmuş bir nevi. Belki yeniden evlenirsiniz belki eşinizin yatırımları olur. Akışına bırakın. Üzmeyin gelmemiş zaman için kendinizi.
Geç yaşta çocuk sahibi olduğum ve oğlumun kardeşi olmadığı için mi bilmiyorum, sanki ben ölecegim o ortalarda kalacak (Allah korusun).O yüzden bir yatirim istediği ve geçmişe yönelik pişmanlıklarim artıyor git gide.Bir de tabi herkes bir şeyler yapınca kendimi beceriksiz savurgan hissediyorum.Halbuki savurgan biri de değilim.Nereye harcadigim belli.Yiyici bir kocadan sonrs bana muhtac olmayacak biriyle evlensem dediğiniz gibi yüküm de belki azalır kısmet.Aslinda en büyük zenginlik şu saatten sonra çocuğumun eğitimi,ileri yaşlarını görürsem tabi..🤲

Dediğiniz gibi aslında hatanız kredi çekmemek olmuş.
Çünkü maaşlar öyle böyle artacak krediler sabit kalacakti.
İyi kotu bir artı bir alabilirdiniz.
Benim çoğu arkadaş öyle yapti.
Çünkü tek çocuğunuz var rahat kira vermeden yaşayabilirdiniz.
Bence durumunuzu biraz toparlayip bir artı bire yönelin ve bunun için kredi şart.
1+1 ler bile en son baktığımda 550 den başlıyordu en son ama bir yerden başlamak lazım,al sat yapa yapa ilerlemeliyim belkide..

Evet maalesef 17 yıl kayıp olmuş. Ben de 11 yıllık memurum. Bir araba aldım çocuklarımın babasından kurtarabildiğim bu. Yoksa değeri 2,5 milyon olan 3 araba ve 2 milyonluk çiftlik çocuklarımın babası tarafından yendi! Bunu boşanma aşamasına az kala öğrendim büyük bir yıkım oldu. Şimdi boşanmış olduğumuz için toki başvurusunda önceliğimiz var onu bekliyorum. Siz de takip edin. Bşr de 3-5 ne varsa kredi çekip araç alın. Araç bizim için lüks değil ihtiyaç. Hem kendinizi de iyi hissedersiniz

Son düzenleme:
Sanırım birikim yapamayangillerdensiniz. Bende öyleyim. Ailemde bu durumu bildikleri için maaş almaya başlar başlamaz hemen bana bir araba aldılar ve üstüme borç yaptılar. Onu ödeyince hemen arabamın modelini yükseltip yeni bir borç yaptılar. Babam bana ödeme planı çıkardı hemen. 4 bin maaşsa 2 bini her ay bana vereceksin. Allah bin kere razı olsun onlar sayesinde arabam oldu. Sonra para göz biriyle evlendim fakat araba benim demedim. Ailemin ama ben kullanıyorum dedim. Eğer benim deseydim satardı kesin. Boşandıktan sonra öğrenim kredimi öde evlilik borçlarını öde aile evine onu al bunu al derken geçen bir baktım bir yıl geçmiş ama köşeye on lira atmamışım. Hemen bankaya gidip 100 milyar kredi çektim. Hepsiyle altın aldım. 2 yıl boyunca 5.300 ödeyeceğim fakat en azından iki yıllık yapabileceğim birikimi garanti altına almış oldum. Çünkü ben borç ödemeyince o para nereye gidiyor anlamıyorum. Sizin içinde geç değil. Hemen kendinize ufakta olsa bir araba alıp kredi çekin bence. Kredi bitince aracının fiyatı iki kat olur onu satar yeni bir kredi çekip ev alırsınız. En azından 50 yaşına geldiğinizde bu buhranı yaşamazsınız

Evet maalesef 17 yıl kayıp olmuş. Ben de 11 yıllık memurum. Bir araba aldım çocuklarımın babasından kurtarabildiğim bu. Yoksa değeri 2,5 milyon olan 3 araba ve 2 milyonluk çiftlik çocuklarımın babası tarafından yendi! Bunu boşanma aşamasına az kala öğrendim büyük bir yıkım oldu. Şimdi boşanmış olduğumuz için toki başvurusunda önceliğimiz var onu bekliyorum. Siz de takip edin. Bşr de 3-5 ne varsa kredi çekip araç alın. Araç bizim için lüks değil ihtiyaç. Hem kendinizi de iyi hissedersiniz
Tokilere nasıl başvuru yapılıyor ben bilmiyorum

Tokilere nasıl başvuru yapılıyor ben bilmiyorum
Önce toki sitesine girin ikamet ettiğiniz il de başvuru var mı bakın. Varsa e devlet üzerinden başvurabilirsiniz. Şartları falan tokinin kendi sitesinde yazıyor. İnstagram ve Facebook üzerinden de TOKİ’yi takip edin oralarda da güncel bilgiler oluyor

Back
X