Bir arpa boyu yol alamamış olmak :(

Ne yazık ki para işe geni girdiğinizde henüz çocuk ya da evlilik yokken birikiyor. Ama siz bu dönemde ailenize harcamışsınız. Ben bu yüzden aile evine tadilata karşıyım mesela.
Evlendikten hele çocuk sahibi olunca çok zor bazı şeyler. Ev kredisi çekseniz kalanla geçinemez misiniz

Evet maalesef 17 yıl kayıp olmuş. Ben de 11 yıllık memurum. Bir araba aldım çocuklarımın babasından kurtarabildiğim bu. Yoksa değeri 2,5 milyon olan 3 araba ve 2 milyonluk çiftlik çocuklarımın babası tarafından yendi! Bunu boşanma aşamasına az kala öğrendim büyük bir yıkım oldu. Şimdi boşanmış olduğumuz için toki başvurusunda önceliğimiz var onu bekliyorum. Siz de takip edin. Bşr de 3-5 ne varsa kredi çekip araç alın. Araç bizim için lüks değil ihtiyaç. Hem kendinizi de iyi hissedersiniz
Hem araba hem TOKİ bir arada çok gelir bana,birini secmem lazım.Araba ihtiyaç ama masrafı da çok :(

Haklısınız.Aslında sevdiğim işi yapıyor olmak ve çok şükür oğlumun varlığı beni mutlu ediyor.Simdi bundan sonraki süreçte şunu da düşünüyorum,çocuğumun eğitimi mi Mak mülk konfor mu..
bence evladınızın egıtımı... guzel egıtım alırsa evı de arabayı da kendı alabılır emın olun

Sanırım birikim yapamayangillerdensiniz. Bende öyleyim. Ailemde bu durumu bildikleri için maaş almaya başlar başlamaz hemen bana bir araba aldılar ve üstüme borç yaptılar. Onu ödeyince hemen arabamın modelini yükseltip yeni bir borç yaptılar. Babam bana ödeme planı çıkardı hemen. 4 bin maaşsa 2 bini her ay bana vereceksin. Allah bin kere razı olsun onlar sayesinde arabam oldu. Sonra para göz biriyle evlendim fakat araba benim demedim. Ailemin ama ben kullanıyorum dedim. Eğer benim deseydim satardı kesin. Boşandıktan sonra öğrenim kredimi öde evlilik borçlarını öde aile evine onu al bunu al derken geçen bir baktım bir yıl geçmiş ama köşeye on lira atmamışım. Hemen bankaya gidip 100 milyar kredi çektim. Hepsiyle altın aldım. 2 yıl boyunca 5.300 ödeyeceğim fakat en azından iki yıllık yapabileceğim birikimi garanti altına almış oldum. Çünkü ben borç ödemeyince o para nereye gidiyor anlamıyorum. Sizin içinde geç değil. Hemen kendinize ufakta olsa bir araba alıp kredi çekin bence. Kredi bitince aracının fiyatı iki kat olur onu satar yeni bir kredi çekip ev alırsınız. En azından 50 yaşına geldiğinizde bu buhranı yaşamazsınız
Yok ben birikim yapabiliyorum,her ay birikime bir şeyler ayirmazsam rahatsız oluyorum fakat şu enflasyonda birikim de eriyor malesef 🙄 Altın için kredi çekince faizi karını götüruyor ama

Ne yazık ki para işe geni girdiğinizde henüz çocuk ya da evlilik yokken birikiyor. Ama siz bu dönemde ailenize harcamışsınız. Ben bu yüzden aile evine tadilata karşıyım mesela.
Evlendikten hele çocuk sahibi olunca çok zor bazı şeyler. Ev kredisi çekseniz kalanla geçinemez misiniz
Evet maalesef annemin evini kendime saçma şekilde dert etmişim 🙄
Bulunduğum yerde evler 1500 den basliyor bu şartlarda elimde bişey kslir mi bilmiyorum bir emlakçı gezip bankaya sormak istiyorum,TOKİ de aklıma yatıyor onu da araştıracağım

Hem araba hem TOKİ bir arada çok gelir bana,birini secmem lazım.Araba ihtiyaç ama masrafı da çok :KK43:
TOKİ’nin şöyle bir avantajı var ev teslim edilince ödenmeye başlıyor. Yani kira gibi düşünün. Araç ise hemen alırsanız zaten değerlenmeye aynı gün başlıyor. Maaşınız çocuk gideri nafaka tazminat falana göre bir ayarlama yapın

TOKİ’nin şöyle bir avantajı var ev teslim edilince ödenmeye başlıyor. Yani kira gibi düşünün. Araç ise hemen alırsanız zaten değerlenmeye aynı gün başlıyor. Maaşınız çocuk gideri nafaka tazminat falana göre bir ayarlama yapın
Annemler gidince masrafım çok düştü, tazminat itiraz ederse 3-4 yıl sonraya kalıyor,nafakayi düşük söyledim ona pişmanim ama hiç yoktan iyidir beraberken hiç katkısı yoktu.Bu yaz bu konuda mutlaka bir adım atmak istiyorum.Promosyon alacağız bu yaz onu da elimdeki birikime ekleyince anca 50 bin fln oluyor ama maaş arttı zar zor da olsa bir şeye baglamaliyim Kendimi..Oğlus ortaokula geçene kadar rahatlayacak şekilde..Bu yıl tam gün kreşe gidecek sonra devlet okulu ortaojulu bakacaz artık

Maalesef öyle. En son kardeşim sonuçta annem bana emanet etti demesinden anladım onuda. Hayır kendisi zengin olsa üzülmem babamla üç kuruş için kavga edip onuda işsiz beleşci kardeşine yedirdiğine üzülüyordum ki sonunda kardeşi yüzüne bakmayınca arsa parası vermedi diye şimdi oturdu her şey kafasında :KK70:
Bizde de babam öyle idi. Önüne gelen sömürdü. Sadece kardeşlerine değil arkadaşlarına da. 5 kardeş hepimiz çalıştık. Babam elimizden alırdı maaş. Ne faturalar ne kira ne taksitler hiç ödenmedi Şimdi dikili bir ağacı yok. Şimdi de etrafına bize eziyet ediyor.kardeşinin torununun çocuğu bile ev araba sahibi oldu tatillerde. Utancından saldırıyor herkese. Ama düzelmedi de. Halen daha sömürüyorlar.

Yaşınız daha çok genç maşallah. İşe erken başlamışsınız . Valla yeni nesil geç işe başladığından ekonomik durum da göz önünde bulundurulduğunda o yaşa gelince artık çoğunun arabası, evi olmayacak. 27 yaşındayım. Evlenmeden evim olacağını hiç sanmıyorum mesela . O yüzden geç kalmışlık hissini bir kenara koyarak bundan sonrası için plan yapın. İlk iş araba bence. Çünkü o artık ihtiyaç , lüks değil. Hem oğlunuz varmış ne güzel . Maddiyat ne ki böyle şeylerin yanında . Allah sağlıklı hayırlı bir evlat versin .

Annemler gidince masrafım çok düştü, tazminat itiraz ederse 3-4 yıl sonraya kalıyor,nafakayi düşük söyledim ona pişmanim ama hiç yoktan iyidir beraberken hiç katkısı yoktu.Bu yaz bu konuda mutlaka bir adım atmak istiyorum.Promosyon alacağız bu yaz onu da elimdeki birikime ekleyince anca 50 bin fln oluyor ama maaş arttı zar zor da olsa bir şeye baglamaliyim Kendimi..Oğlus ortaokula geçene kadar rahatlayacak şekilde..Bu yıl tam gün kreşe gidecek sonra devlet okulu ortaojulu bakacaz artık
Maaşımız aşağı yukarı aynıdır. Ben de devlet memuruyum. Benim aldığım nafaka şimdilik kreşe gidiyor eylülde yetmeyecek ama.
Annemin bana verdiği evde oturuyorum. Kardeşlerimin de onayı ile bana verdi ama tapuyu almadım henüz garanti değil ama kira vermiyorum.
Borçlarım o salaktan kalan kasım da bitiyor. Sonra kendime harcayacağım valla. Hiç takım bile yoktu üç beş altın takı alacağım 😬 içimde kalmasın. Çocuklarımın biri güzel bir kreşe gidiyor diğeri devlet okulu ama çok iyi bir okul başarılı da çok şükür. Özel düşünmüyorum. TOKİ’yi bekliyorum. Peşinatım var TOKİ için yeter ancak. Bir de aracım var Allah elimden almasın inş. Şehir dışında oturuyorum çocukları merkeze okula kreşe götürüyorum kendim işe gidiyorum aşırı ihtiyaç araba bana. 1 nisana kadar 105 gram 24 ayar altın alacağım ondan ki veremeyecek 🤣🤣 icraya versem de sıra gelmez icralarından ama velev ki alırsam çocuklarıma saklarım. Sen kesinlikle araç al bak. Çocuğu da devlet anaokuluna ver çok başarılılar bence.

Birikiminiz tl de mi 50 bin demissiniz. Birikimi altına yapsanız ve hemen bozmayacaksanız zamanla artıyor. 2020 yılında sözlenirken altının gramı 270 liraydı sadece iki yılda bin lira seviyesine geldi. Evet her yıl böyle artmıyor ancak enflasyon olduğu sürece de artacak gibi duruyor.
Nisbeten evlerin daha uygun olduğu bir şehire taşınma ihtimaliniz var mi? 1+1 ev almak isterdim bende olsam. Çocuğum için.
Evet eğitimi de önemli ancak sizde eğitimcisiniz bilirsiniz ki devlet ya da özel pekte fark etmiyor çocuğun icinde istek varsa okuyor. Ben özel okuldan ziyade ihtiyaç duyduğu konularda özel ders aldırmak, spor sanat gibi etkinliklere yönlendirmek gibi faaliyetleri daha uygun buluyorum.

Bizde de babam öyle idi. Önüne gelen sömürdü. Sadece kardeşlerine değil arkadaşlarına da. 5 kardeş hepimiz çalıştık. Babam elimizden alırdı maaş. Ne faturalar ne kira ne taksitler hiç ödenmedi Şimdi dikili bir ağacı yok. Şimdi de etrafına bize eziyet ediyor.kardeşinin torununun çocuğu bile ev araba sahibi oldu tatillerde. Utancından saldırıyor herkese. Ama düzelmedi de. Halen daha sömürüyorlar.
Sizin babanız en azından utaniyormus.Benim babam da herkese paraları dağıttı, alkollerde dağıttı, metreslerine harcadı,hatta birine daire bile almış.Su anki durumda işsiz, sigortasız, beş parasız ama annemle laf açılınca yine olsa yine yaparım diyebiliyor.Baba olunca hayatından da cikaramiyorsun.Bir sürü para geçti elinden ama bize hiç yatırımı yok

Maaşımız aşağı yukarı aynıdır. Ben de devlet memuruyum. Benim aldığım nafaka şimdilik kreşe gidiyor eylülde yetmeyecek ama.
Annemin bana verdiği evde oturuyorum. Kardeşlerimin de onayı ile bana verdi ama tapuyu almadım henüz garanti değil ama kira vermiyorum.
Borçlarım o salaktan kalan kasım da bitiyor. Sonra kendime harcayacağım valla. Hiç takım bile yoktu üç beş altın takı alacağım 😬 içimde kalmasın. Çocuklarımın biri güzel bir kreşe gidiyor diğeri devlet okulu ama çok iyi bir okul başarılı da çok şükür. Özel düşünmüyorum. TOKİ’yi bekliyorum. Peşinatım var TOKİ için yeter ancak. Bir de aracım var Allah elimden almasın inş. Şehir dışında oturuyorum çocukları merkeze okula kreşe götürüyorum kendim işe gidiyorum aşırı ihtiyaç araba bana. 1 nisana kadar 105 gram 24 ayar altın alacağım ondan ki veremeyecek 🤣🤣 icraya versem de sıra gelmez icralarından ama velev ki alırsam çocuklarıma saklarım. Sen kesinlikle araç al bak. Çocuğu da devlet anaokuluna ver çok başarılılar bence.
Ben devlet okulundayim, devlet okuluna gider o da.İlkokulda çok masrafı olmaz beraber girer çıkarız okula inşallah.Bu yıl için mi diyorsun devlet anaokulunu ? Saatler uyuşmuyor yoksa okulumuzun bahçesinde bir devlet anaokulu var.Orasi 13.00 te bitiyor ben 15.30 da okuldan çıkacağım.
Ev verdikleri ne iyi olmuş bana kimse bir şey vermiyor valla.Altin vs ne kadar hakkın varsa da alırsın ins.
Benim için en büyük kar ex in hayatımdan çıkmış olması onu da ben besliyordum çünkü

Birikiminiz tl de mi 50 bin demissiniz. Birikimi altına yapsanız ve hemen bozmayacaksanız zamanla artıyor. 2020 yılında sözlenirken altının gramı 270 liraydı sadece iki yılda bin lira seviyesine geldi. Evet her yıl böyle artmıyor ancak enflasyon olduğu sürece de artacak gibi duruyor.
Nisbeten evlerin daha uygun olduğu bir şehire taşınma ihtimaliniz var mi? 1+1 ev almak isterdim bende olsam. Çocuğum için.
Evet eğitimi de önemli ancak sizde eğitimcisiniz bilirsiniz ki devlet ya da özel pekte fark etmiyor çocuğun icinde istek varsa okuyor. Ben özel okuldan ziyade ihtiyaç duyduğu konularda özel ders aldırmak, spor sanat gibi etkinliklere yönlendirmek gibi faaliyetleri daha uygun buluyorum.
Altın olarak duruyor,çok az da döviz.Altindaki karlı haliyle 50 bin diyorum 🙄 gerçi yeni hesap yapmadım.Yok zaten devlete gider çocuk.İlkokuldan temeli sağlam olursa inşallah devamı da iyi olur

Önce toki sitesine girin ikamet ettiğiniz il de başvuru var mı bakın. Varsa e devlet üzerinden başvurabilirsiniz. Şartları falan tokinin kendi sitesinde yazıyor. İnstagram ve Facebook üzerinden de TOKİ’yi takip edin oralarda da güncel bilgiler oluyor
Çok teşekkür ederim. Bende boşandım belki bana da öncelik verirler

Yok ben birikim yapabiliyorum,her ay birikime bir şeyler ayirmazsam rahatsız oluyorum fakat şu enflasyonda birikim de eriyor malesef 🙄 Altın için kredi çekince faizi karını götüruyor ama
Evet faiz karını götürüyor biliyorum ama en azında birikim yapmış oluyorum. Eğer bu şekilde yapmazsam iki yıl sonra bi bakıyorum en fazla 30 binim var. Şimdi mecburen ödemek zorundayım ona göre planımı yapıyorum. Ben alışveriş bağımlısıyım. Gördüğüm beğendiğim tüm kıyafetleri almak istiyorum borcum olmayınca da alıyorum

Ben devlet okulundayim, devlet okuluna gider o da.İlkokulda çok masrafı olmaz beraber girer çıkarız okula inşallah.Bu yıl için mi diyorsun devlet anaokulunu ? Saatler uyuşmuyor yoksa okulumuzun bahçesinde bir devlet anaokulu var.Orasi 13.00 te bitiyor ben 15.30 da okuldan çıkacağım.
Ev verdikleri ne iyi olmuş bana kimse bir şey vermiyor valla.Altin vs ne kadar hakkın varsa da alırsın ins.
Benim için en büyük kar ex in hayatımdan çıkmış olması onu da ben besliyordum çünkü
He ben de besliyordum 6 yıl civarı benim lojmanım da oturduk kira derdi yoktu. Annem de çocuğa baktı. Ben d yatırım yapıyor diye kredileri çekip eline verdim. Meğer pavyonlarda yiyip içip s.çıyırmuş. 6 aydır hayatımda yok cebim para görüyor. Hanzo artık içiyor açık açık paylaşıyor. Evlenirken namazında dinindeydi beni de acık giyiniyorsun diye sıkıştırıyordu güya! Neyse kurtulmuşum ben de.
Evet 36 aydan itibaren alan devlet okulları var. Büyük yavrum oralarda eğitim aldı. Ben beğendim saati de 8-17 arasıydı. Nöbetçi öğretmen 7-30 da alıp 18 e kadar bekliyordu. Ücreti var ama cüzi. Mesela şu an 600-700 dür.

Bu zamana kadar olan olmuş. Bundan sonrası için konuşuyorum. Maaşınızın bir kısmına hiç dokunmayın ve altın hesabı alıp o parayı orada kullanın. Dünya yansa o ay o para harcanmasın. Çocuğunuza nafaka bağlandı mı? Tazminat aldınız mı boşanırken? Bunlara göre karar verin birikecek miktara

Herseyin basi saglik bizde de birsey yok. Agir agir ödersin bende agir agir birseyler yapma derdine gidecem
Cocugun kucik olduğu icin bence araba iyi bir yatirim masrafi cok ama git gel okul hava kar yagmur camuru var kucuk cocukla zor oluyor arabayi satip sonra ev dusunebilirsin yakin ilkokulun oldugu yere kucik yerlere tayin istersen ev alma sansin daha mi cok olur ne

Back
X