bir aylık evlilik ve yorgunluk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
822
123
sanki yıllardır kocama kahvaltı hazırlıyor ve yemek yapıyor gibi bir bıkkınlık var üzerimde. ufak işler gözümde büyüyor, gerçi bir iş yaptım mı 2-3 saat sürüyor. süpürme, mutfak tezgahını toplama, ocak silme, etraftaki dağınıklıkları toplama, toz alma..
bunun sebebi daha evlilikten önce yatağımdan çıkmamam, herşeyin hazır önüme gelmesi, hiç bir işe daha bu yaşa kadar bulaşmamış olmam.

eşimde biliyor bunu evlenmeden önce sana yardım edeceğim diyordu. sadece masadaki tabağı tezgaha koyuyor. bi de ilk bir iki gün yemek yaptı o kadar. sabahları her gün erkenden kalkıp kahvaltı hazırlamamı bekliyor. güzel yemek yapıyormuşum yeni öğrendim yaptıklarımın da güzel olduğunu görünce yemek bekliyor. kaç kez uyardım çıkardığı kıyafetleri yere atıyor ters bir şekilde. meyve istiyor dolapta var al yıka ye diyorum.

o da sabahtan akşama kadar çalışıyor ayakta olan bir iş hiç oturmuyor. ama o işte çalışırken kendi evi vardı ve kendine yemek yapıyordu mesela çamaşırlarını yıkıyodu. bu temel işlerini yapıyordu ama evi pisti pek temizlik yapmıyordu kıyafetleri yerdeydi, ayda yılda bir yaparmış.

sanki yıllardır kocama kahvaltı hazırlıyor ve yemek yapıyor gibi bir bıkkınlık var üzerimde. ufak işler gözümde büyüyor, gerçi bir iş yaptım mı 2-3 saat sürüyor. süpürme, mutfak tezgahını toplama, ocak silme, etraftaki dağınıklıkları toplama, toz alma..
bunun sebebi daha evlilikten önce yatağımdan çıkmamam, herşeyin hazır önüme gelmesi, hiç bir işe daha bu yaşa kadar bulaşmamış olmam.

eşimde biliyor bunu evlenmeden önce sana yardım edeceğim diyordu. sadece masadaki tabağı tezgaha koyuyor. bi de ilk bir iki gün yemek yaptı o kadar. sabahları her gün erkenden kalkıp kahvaltı hazırlamamı bekliyor. güzel yemek yapıyormuşum yeni öğrendim yaptıklarımın da güzel olduğunu görünce yemek bekliyor. kaç kez uyardım çıkardığı kıyafetleri yere atıyor ters bir şekilde. meyve istiyor dolapta var al yıka ye diyorum.

o da sabahtan akşama kadar çalışıyor ayakta olan bir iş hiç oturmuyor. ama o işte çalışırken kendi evi vardı ve kendine yemek yapıyordu mesela çamaşırlarını yıkıyodu. bu temel işlerini yapıyordu ama evi pisti pek temizlik yapmıyordu kıyafetleri yerdeydi, ayda yılda bir yaparmış.
Bana da esim derdi sana şöyle olacam evde vs ... 😆😆😆 Hiçbiri olmadı 1.5 senedir

Birlikte yapmayi teklif edin? Canim hadi ben meyve hazirlayayim sen de cay koy mesela en basiti. Ben yemek yapıyorum sen de şu utuleri halletsen olur mu gibi yada.

Ama bireysel düşüncem, biri çalışan biri evde 2 insan olunca sizin ev islerinde daha buyuk pay almaniz gerekli. Temel temizlik yemek yapmaniz lazim bir de işi yorucu diyorsunuz eve gel temizlik yap denmez.

Ama tabi çamaşırlari yere atma ortalığı dağıtma vs gibi mevzulari konuşun, sürekli peşini toplayamazsiniz

Zamanla alışacaksın.kendin de demişsin herşey önüme hazır geliyordu diye yapa yapa artık öğreneceksin.
eşinin yemek yapması abes olur ama en azından çamaşırlarını yere atmaması gerekir.meyveye gelince dolapta var al yıka ye demen daha 1 aylık evlilik için erken olmuş:))fazla abartmamak gerek sonuçta yorucu bi işi var diyosun.bi meyve ikram etmek zoruna gitmesin.kahvaltıya bişey diyemiycem sonuçta evdesin sırf erkenden kahvaltı hazırlamak için kalkmayabilirsin.ama güzellikle hallolur herşey biraz zaman lazım

Cok normal daha yeni evlisiniz. O da yapmasi gerekenlere alisacak,siz de alisacaksiniz kendi sorumluluklariniza.
kiyafetini yere atan adam uzun sure yalniz yasadiysa da artik evde kendisinden baska bir insanin varligina da alisir zamanla. Bu surecte nezaketi elden birakmamak onemli. Kiyafetini yere mi atmis,birakin orda kalsin, bunu kaldir demeyin. İlle kaldirmasini istiyorsaniz rica edin. Meyve mi istedi,kalk al demeyin. hadi ben meyve hazirlayayim sen de cay koyar misin kek de yapabilirsin deyin.

Yeni evliyken bende çok yoruluyordum. Çünkü yardım edecek annem veya kardeşim yoktu. Eşim taş döşüyor ağır bir işte çalışıyor, benden yemek meyve çay istediğinde gözüme gelmezdi.
Anne evinde yaptığım temizliği burda yapmamin gereksiz olduğunu anladım, bu beni dadece yoruyordu çünkü sadece iki kisiydik. Evlenen tüm arkadaslar bu konuda muzdarip olmuştu, sonra herkes düzenini oturttu rahatladi.Evlilik aslında birbirine destek ve paylaşım degilmidir? Siz eşiniz sözünü yerine getirmediği için bana tepkili geldiniz, yoksa bir meyve getirmek problem olmamalı.
Çalışmıyorsunuz çocuk yok ve yeni evlisiniz. Ben yurtdışında yaşıyorum ve bu tepkiyi yabancılarda bile görmüyorum doğrusu...
Ama en azından kendi çıkardığı kıyafetlerini ortalığa atmada iyi olurdu, burda hemfikiriz.

Düşünsenize siz o işte calisiyorsunuz akşam eve gelince takatiniz kalmıyor, hayatım bı meyve getirirmisin gelirken dediniz diye eşiniz size bileniyor. Zorunuza gitmemi?

Erkek ailelerine kızıyoruz ama yetişkin çocuğuna bebek muamelesi yapıp bu kadar hazıra alıştırmamali aileler.

Daha önce yapmadiysaniz şuan zorlanmaniz normal.

Eşinizin arkasını toplamayin, size yardım etmesi için konusun elbette. Daha yeni evli olduğunuz için ikinizin de alışma süreci olacak, ılımlı yaklaşmaya çalışın.

Çalışmıyorsanız, yemeği sizden beklemesi normal değil mi?

Son düzenleme:
Daha once is yapmadgn icin suan zorlaniyorsn gozunde bu kadar buyutme zamanla alisirsn ama esin sabahtan aksama kadar ayakta calisiyor diyorsun sen evdesn yani yemek istemek meyve istemek hakki dgil mi
vallahi memnun olmayan adam ne yapsan yap illa buluyor eleştirecek birşey eşim çalışmıyordu ben çalışırken hiç böyle destek görmedim bunun söylediğinizle ilgisi yok 😉

1 yıllık evliyim daha yeni oturdu. Kahvaltı ilk başlarda hazırlayamadım bile. Şimdi rayına oturunca onun da yardımı kolaylaşıyor. Atıyorum ben mutfağı toplarken sen de çamaşırları asar mısın, yada evi sen süpür sen ben de tozları alsam gibi paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

O çalışıyor siz şu an evdeyseniz bir kaç güne bölebilirsiniz işleri.
Klasik mutfak, tezgah toplama zaten en çok vakit alan en nankör iş :D

Evcilik oynamıyorsun.
Evlilik bu.
Eşin zor bir işte çalışıyormuş sen de gayet evini temizleyip, yemek yapabilirsin.
Yorucu bir işte çalışıyor olsam ben de iş yapmam.

Zamanla alışacaksın.kendin de demişsin herşey önüme hazır geliyordu diye yapa yapa artık öğreneceksin.
eşinin yemek yapması abes olur ama en azından çamaşırlarını yere atmaması gerekir.meyveye gelince dolapta var al yıka ye demen daha 1 aylık evlilik için erken olmuş:))fazla abartmamak gerek sonuçta yorucu bi işi var diyosun.bi meyve ikram etmek zoruna gitmesin.kahvaltıya bişey diyemiycem sonuçta evdesin sırf erkenden kahvaltı hazırlamak için kalkmayabilirsin.ama güzellikle hallolur herşey biraz zaman lazım

bu bir ayda her gün akşam birşey istediği bende getirdiğim için en son sıkıldım ve dedim dolapta var al diye :D

Paranız çoksa eve yardımcı tutun. Eğer yoksa mecburen genel yükü siz almalısınız. Dışarıda ve yorucu işte çalışan biri yemeğe ve temizliğe girmek istemeyebilir haklı olarak. Yaptıkça eliniz alışır, pratikleşirsiniz merak etmeyin. Bunun dışında döklüntü toplamayın derim. Bu kez üstünüze yapışır. Kıyafetini kendi toplasın, çayını, meyvesini sizden beklemesin. Bunlar sizi evdeki köle durumuna getirir. Ayağımı da yıka der şaka değil. Sınırınızı iyi çizmelisiniz. Sadece söylerken emir kipi kullanmayın ki karşı taraf da kullanmasın.

Bekarken ben de oyleydim de evlenince gerceklere donus yaptik 😅😅😅
Alisirsin merak etme suan her isimi gayet guzel yapiyorum ve zamanla pratikligi de kazaniyorsun.
Sen calismiyorsan esinden is beklemen biraz garip ama. Sonucta disarda yoruluyor eve gelip bir tabak corba istemesi hakkidir. Ha mesela haftasonu sana yardim edebilir, ama is gunlerinde bence beklememelisin.
Ayrica erkeklerin hepsi ayni yalani soyler evlenmeden once 😅

Cok normal daha yeni evlisiniz. O da yapmasi gerekenlere alisacak,siz de alisacaksiniz kendi sorumluluklariniza.
kiyafetini yere atan adam uzun sure yalniz yasadiysa da artik evde kendisinden baska bir insanin varligina da alisir zamanla. Bu surecte nezaketi elden birakmamak onemli. Kiyafetini yere mi atmis,birakin orda kalsin, bunu kaldir demeyin. İlle kaldirmasini istiyorsaniz rica edin. Meyve mi istedi,kalk al demeyin. hadi ben meyve hazirlayayim sen de cay koyar misin kek de yapabilirsin deyin.
Kek çok iddialı olmamış mı 😀

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X