bir aylık evlilik ve yorgunluk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani bence abartiyorsun...tamam kiyafetlerini ortada birakmamali ama bazen ben de birakirim isten gelince daha sonra toplarim hatta bazen esim toplar ne yapayim ben de isten gelincr biraz dinleneyim isterdim...ben evde olsam ya da izinli oldugum gunler esim gelsin de yemek yapsin demem ne alaka...calismanin ne kadar zor oldugunu bildigim icin istemem...madem beklentilerinz var bir meyve bile zorunuza gidiyor o zaman sizde ise girip calisip destek olun, o da ev isinde destek olsun

sanki yıllardır kocama kahvaltı hazırlıyor ve yemek yapıyor gibi bir bıkkınlık var üzerimde. ufak işler gözümde büyüyor, gerçi bir iş yaptım mı 2-3 saat sürüyor. süpürme, mutfak tezgahını toplama, ocak silme, etraftaki dağınıklıkları toplama, toz alma..
bunun sebebi daha evlilikten önce yatağımdan çıkmamam, herşeyin hazır önüme gelmesi, hiç bir işe daha bu yaşa kadar bulaşmamış olmam.

eşimde biliyor bunu evlenmeden önce sana yardım edeceğim diyordu. sadece masadaki tabağı tezgaha koyuyor. bi de ilk bir iki gün yemek yaptı o kadar. sabahları her gün erkenden kalkıp kahvaltı hazırlamamı bekliyor. güzel yemek yapıyormuşum yeni öğrendim yaptıklarımın da güzel olduğunu görünce yemek bekliyor. kaç kez uyardım çıkardığı kıyafetleri yere atıyor ters bir şekilde. meyve istiyor dolapta var al yıka ye diyorum.

o da sabahtan akşama kadar çalışıyor ayakta olan bir iş hiç oturmuyor. ama o işte çalışırken kendi evi vardı ve kendine yemek yapıyordu mesela çamaşırlarını yıkıyodu. bu temel işlerini yapıyordu ama evi pisti pek temizlik yapmıyordu kıyafetleri yerdeydi, ayda yılda bir yaparmış.
Bence sakin cocuk yapma.Sonra bu çocuk ağlıyor süt istiyor çiş kaka yapıyor dersin 😂Evlendin artik esine rica et yardim etsin ama esinde bir takim hayallerle evine kadin eli degsin diye evlendi demi 🤔Senin evin senin düzenin severek yapmaya calis yoksa ne olur haliniz?

daha evlilikten önce yatağımdan çıkmamam, herşeyin hazır önüme gelmesi, hiç bir işe daha bu yaşa kadar bulaşmamış olmam.

zaten buraya yazmışsınız

siz bu yaşınıza kadar evde iş yapmamışsınız her şey önünüze gelmiş yani anneniz yapmış

şimdi de evdesiniz 2 kişisiniz

evdeki işler ne olabilir bir düşünelim

yemek bulaşık çamaşır ev süpür

adam akşama kadar ağır işte çalışıyormuş siz evlenmeden önce akşama kadar kendi tabiriniz ile yataktan çıkmazken her şeyi anneniz yapmış adam da hali ile çalışıyorum meyve de getiriversin diyor

eşiniz çıkarttığı kıyafetleri sepete atmayı öğrensin

bir iki söyleyin öğrenmezse giyecek temiz kıyafeti kalmayınca anlar

sepette olanları yıkayın, kendisi giyecek kalmayınca soracak, sepette kirli yok ki deyin, mesajı alır

ama akşama kadar ayakta çalışan adama ille de ben yemek yaptım sen de çamaşırları dolaba koy, ille de çayı da sen yap denmez

iş bölümü denilince hemen ev işini ikiye böleceğiz modu başlıyor

eskiden kadınlar evde paralanıyordu adamlar bir sularını bile almıyordu derken de şimdi adamları paralama modu moda

iş bölümünde dışarıda çalışmak da var adam çalışsın bir de ev işleri ikiye bölünsün olmaz ki

geçen bir konuda yazdığım yorum vardı aslında

dışarıda 10 saat çalışan birinden akşam eve gelince ile ev işi beklenmez diye

sonuçta akşama kadar evde oturup bir çamaşırı yıkamayıp da akşam gelsin de o yıkasın diye beklemek bence adil değil

Ayagina meyve isteyen adamdan ben de kek isterim bana ne yav😂

dark cidden sen hiç istemiyor musun ayağına meyve çay

bizim evde istenir de

bize elma yıka getir deriz

hadi çay yapsana derim

hatta geçen dedim ki alıştırdın bu akşam çay yok mu

mutfak orada dedi eşim olmaz dedim ben senin elinden içmek istiyorum

yani ben 20 yılda bunları istiyorsam yeni evli işten gelen adamın istemesi olağan geliyor bana

O esinizin hatasi ayibi 2 kisi calisiyorsa her halukarda erkek yardim etmeli ama tabi yine cogunluk kadinda oluyor ama yeri geliyor bi bulasigi makineye dizmesi bile bizi epey rahatlatiyor sizink cok farkli bi durum
Burdada esinin memnuniyetsizliginden bahsetmemiski onu neye gore dednz anlamadm konu sahibi memnun degil
Ve benim fikrim kadin calismiyorsa bi yemek bi meyve yada temizlik gozune gelmemli
Herşey birlikte yapılınca güzel keyifli oluyor çalışan çalışmayan diye ayırmamak lazım onu demek istedim evet malesef ben anaç gibi davrandım ama yine kıymet bilmedi o ayrı 😏yoksa ben işten koşa koşa evime gelip seve seve yaptım fedakar olmak lazım yaşam şartları zor malesef

Eğer sen çalılıyor eşin evde olsaydı ve meyveni yıka al deseydi sana adam linç yerdi. Ama sen kadın olduğun için bu normal kk da. 🤷🏼‍♀️
bende çalışmıyorum evet eşim de benden bekliyordu herşeyi aynı sizin gibi sadece masadan tabağını tezgaha koyuyordu.Makinaya koymuyordu bende en çok buna gıcık oluyordum.
ama ben şuan hala evdeyim bakıyor ki halim yok işten gelip yemeğide yapıyor evi de süpürüyor. Meyvemi de getiriyor.
ama ben evde sürekli otururken ve beni yoran hiç bişey yokken bunu bana yapmıyordu.
şimdi onun tarafından bakınca haklı olduğunu görebiliyorum benden bişeyler beklerken.
yani üzgünüm ama bi nebze de olsa eşiniz haklı.
beğenmedimlere hazırım basabilirsiniz hanımlar 😀😀😀😀

Madem siz çalışmıyorsunuz, çocuk olana kadar ev işi sizin olmalı. 2 kişinin yaşadığı bir evde de yoğun bir temizlik ihtiyacı olmaz. Düzenli yaparsanız temizlik çok zamanınızı almaz. Biz ikimiz de çalışıyoruz. Evin temizliği ve yemekler çoğunlukla bende, bahçenin bakımı ve işleri, alışveriş eşimde. Ben temizlik yemek yaparken çocuklarla eşim ilgilenir. O yemek yapıyorsa çocuklarla ben ilgilenirim. Kışlık yiyecekleri, büyük temizlikleri birlikte yaparız ve yorucu olan kısmını eşim alır. Eşit şekilde yorulmaya çalışırız çünkü birimize vakit kalsın isteriz.

Genelde kış aylarında hava kapalı olduğunda benimde hic bir is yapmak istemez canım..
Arada bunalmak gayet normal.
Eşiniz çalışıyor ne kadar ondan birşey umabilirsin ki.
Valla benimkinin hic yardım etmek gibi bir çabası yok gene ihtiyac halinde elinden geleni yapmaya çalışıyo..
Evde olunca bunlari biz mecbur yapiyoruz eşten nereye kadar beklenirki
Evi b. götürür 😄😄

sanki yıllardır kocama kahvaltı hazırlıyor ve yemek yapıyor gibi bir bıkkınlık var üzerimde. ufak işler gözümde büyüyor, gerçi bir iş yaptım mı 2-3 saat sürüyor. süpürme, mutfak tezgahını toplama, ocak silme, etraftaki dağınıklıkları toplama, toz alma..
bunun sebebi daha evlilikten önce yatağımdan çıkmamam, herşeyin hazır önüme gelmesi, hiç bir işe daha bu yaşa kadar bulaşmamış olmam.

eşimde biliyor bunu evlenmeden önce sana yardım edeceğim diyordu. sadece masadaki tabağı tezgaha koyuyor. bi de ilk bir iki gün yemek yaptı o kadar. sabahları her gün erkenden kalkıp kahvaltı hazırlamamı bekliyor. güzel yemek yapıyormuşum yeni öğrendim yaptıklarımın da güzel olduğunu görünce yemek bekliyor. kaç kez uyardım çıkardığı kıyafetleri yere atıyor ters bir şekilde. meyve istiyor dolapta var al yıka ye diyorum.

o da sabahtan akşama kadar çalışıyor ayakta olan bir iş hiç oturmuyor. ama o işte çalışırken kendi evi vardı ve kendine yemek yapıyordu mesela çamaşırlarını yıkıyodu. bu temel işlerini yapıyordu ama evi pisti pek temizlik yapmıyordu kıyafetleri yerdeydi, ayda yılda bir yaparmış.
Bırakın ters çıkarıdığı kıyafetler oldukları yerde kalıp meyve versinler. Kirli sepetine atana kadar elleme.

ama o işte çalışırken kendi evi vardı ve kendine yemek yapıyordu mesela çamaşırlarını yıkıyodu.
iyi de adam evlendikten sonrada bu işleri yapmaya devam edecekse neden evlendi ki ? yemeği yapılsın çamaşırları yıkansın diye mi evlendi diyebilirsiniz ama onunla alakası yok.
hiç yardım etmesin kadın etrafında pervane olsun değil ama adam geldiğinde de bir tas sıcak yemek bulsun yani evde.

benim eşim çalışmıyor ben çalışıyorum. bir ara tüm yük bendeydi. eve gelip yemek yapmak, bulaşık, çamaşır.. ve kendime sık sık ben bunları zaten evlenmeden öncede yapıyordum, üzerimdeki yükü almayıp iyice sırtıma binsin diye mi evlendim ben diye çok düşündüm.
bir kaç gün bir şey yapmadım çocuğu parka falan indirmedim. kötüyüm çünkü yani düşüp bayılacağım yorgunluktan. bana bir cinnet geldi ama öyle bağırıp çağırarak değil. gel dedim yaptığım her şeyi tek tek gösterdim. bulaşığı nasıl makineye yerleştireceğine kadar. şimdi her şeyi takır takır yapıyor.

yani diyeceğim o ki siz çalışmıyor evdeyseniz dışarıda çalışan insana çok yüklenmeyin. nefis yemek tariflerinde çok güzel tarifler var yapa yapa eliniz alışır. zaten 2 kişisiniz haftada 2 kere bile ev temizleseniz yeter. yavaş yavaş öğrenilecek şeyler birbirinizin kalbini kırmaya değmez.

Bana da inanılmaz zor geliyor ev işi ve yemek; 1.5 yıllık evliyim bende, söylene söylene yapıyorum özellikle yemek yapmaktan hergün ne pişireceğim diye düşünmekten fenalık geliyor, geçen gün ağladım ben yemek yapmak istemiyorum diye :KK70: Gerçekten ağladım. Evlendiğim ilk aylarda da anneme telefonda ağlamıştım çok yoruluyorum diye:eek: Eşimde ben de şu ara evdeyiz, evden çalışıyoruz. Ev temizliğinde süpürme görevi eşimde, silme bendedir mesela. Evlendiğimden beri hiç cam silmedim. En üst katta oturduğumdan çıkıp silemiyorum aşkım başım dönüyor diye numara yapıyorum o siliyor :) Komşular görmesin diye geceye doğru siliyor zavallım :) geçen ona harika bir cam bezi aldım, sopasıyla birlikte çok sevindi işi azaldı diye :) yemek yapma bende ama, kahvaltı zaman zaman onda-o hazırlıyor. Çamaşır bulaşık yerleştirme bende, bulaşık makinesi boşaltma onda. Banyo cifleme bende, ütü bende. Bak şimdi düşününce ben de daha fazla iş var, ütüyü de eşime kakalamalıyım :)
Velhasıl 2 aylık evliyseniz kalk meyveni kendin al dememelisiniz, kocişkotellam sen soysan elin ballı ya daha tatlı olur deyin :)) gazlayın, daha çok iş yaptırılıyor o zaman :)))
Heee haftalık sarımsak soyar kavanozlarım ben, buzdolabında saklarım. Yemeklere kolaylık oluyor, onu da ona soyduruyorum :)

Herşey birlikte yapılınca güzel keyifli oluyor çalışan çalışmayan diye ayırmamak lazım onu demek istedim evet malesef ben anaç gibi davrandım ama yine kıymet bilmedi o ayrı 😏yoksa ben işten koşa koşa evime gelip seve seve yaptım fedakar olmak lazım yaşam şartları zor malesef
Cokta fedakarlik iyi degil siz calisiyorken esiniz evdeyken yemegi o yapmali cunku isten gelince insan hicbisey yapmak istemiyor bnde calisiyorm temizlik falan haftadabir yeterli oluyor ama yemek hergun buyuk bir sorun oyle yan gelip yatmasii kotu bir durum onunla konusmadiniz mi bu durumu? Neden calismiyordu birde

Daha once is yapmadgn icin suan zorlaniyorsn gozunde bu kadar buyutme zamanla alisirsn ama esin sabahtan aksama kadar ayakta calisiyor diyorsun sen evdesn yani yemek istemek meyve istemek hakki dgil mi
Değil. Az yesin de hizmetci tutsun

Acaba ayni durumda siz olsaniz da boyle der miydiniz disardan konusmak kolay esiniz evde siz calisiyrsunuz geliyorsunuz esiniz hicbisey yapmamis. Yemek yapiyorsunuz birde.
Meyve soy getir demem, yemek yapar zaten calışssa da çalışmasa da bu çalışma olayı çok büyütülüyor gözde ben işten gelip her işimi hallediyorum. Taş mı taşıyoruz sırtımızda

Daha önce her şey ayağınıza hazır gelirken bu işleri kim yapıyordu. Belki de bir karma yaşıyorsunuz kim bilir 🤣

Evlenince kadınların ilk yaptığı bir hevesle deli gibi temizlik yapmak oluyor galiba😀 Bana da öyle demişlerdi, başta temizliği çok abartacaksın sonra gevşeteceksin demişlerdi ama bende öyle olmadı. Yepyeni eşyalar, zaten iki kişi, o dönem çoluk çocuk yok. Sabahtan akşama kadar karı koca işteyiz, boş ev ne kadar kirlenecek dedim. Biraz da tembellik var belki bu da bahanemdi😜 Ama kendinizi yıpratmayın kül kedisi gibi, eşinizi dahil edin, hayat müşterek sonuçta.

Siz çalışıyor musunuz?

Meyve soy getir demem, yemek yapar zaten calışssa da çalışmasa da bu çalışma olayı çok büyütülüyor gözde ben işten gelip her işimi hallediyorum. Taş mı taşıyoruz sırtımızda
Tas tasimiyorsunuz ama sabah cik aksam gel insan yoruluyor ama evde olan kisiden bir beklentiniz olur heralde bnde calisiyorm yemegi ben yapiyorm genelde esimde bulasik vs.yapar ama evde olsa sahsen yapmasini isterm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X