bir aylık evlilik ve yorgunluk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ama benim anlamadigim her gun 2 3 saat ne is yapiyorsunuz ki evde?
zaten yeni evlisiniz, her sey yenidir, ev temizdir,
cocuk yok, adam calisiyor, siz ?

bence belki de kendinizi cok kastiginiz icin boyledir,
yani yerinizde olsam haftada maksimum 2 kez temizlik yaparim, mutfagi duzenli tutarim ekstra olarak o yani.

esiniz evin yeni duzenine alisacaktir zamanla, cok da asiri kuralci olmaya gerek yok, daha yeni evlisiniz bu kadar gerilmeyin.

bol bol gezin eglenin diyemiyorum, malum korona,
ama boyle bol bol kaliteli zaman yaratin kendinize, boylece evin isiymis falan kafanizda buyumez, belirli bir duzende yapilirsa zaten pis olmasi mumkun degil.

vallahi memnun olmayan adam ne yapsan yap illa buluyor eleştirecek birşey eşim çalışmıyordu ben çalışırken hiç böyle destek görmedim bunun söylediğinizle ilgisi yok 😉
O esinizin hatasi ayibi 2 kisi calisiyorsa her halukarda erkek yardim etmeli ama tabi yine cogunluk kadinda oluyor ama yeri geliyor bi bulasigi makineye dizmesi bile bizi epey rahatlatiyor sizink cok farkli bi durum
Burdada esinin memnuniyetsizliginden bahsetmemiski onu neye gore dednz anlamadm konu sahibi memnun degil
Ve benim fikrim kadin calismiyorsa bi yemek bi meyve yada temizlik gozune gelmemli

bu bir ayda her gün akşam birşey istediği bende getirdiğim için en son sıkıldım ve dedim dolapta var al diye :KK70:
İstemeden getir canım sen de.evet hizmet etme zorunluluğun yok ama o senin eşin eve yorgun argın geliyor.yemek yenir çay içilir meyve yenir bunlar olağan şeyler zaten .adam kötü bişey dememiş ki:)

Sabahtan akşama ayakta çalışıyorsa yemek beklemesi çok doğal. Eve gelip yemek yapmasını beklemeniz doğru olmaz. Ama dolaptaki meyveyi de yıkayıp yesin bir zahmet. Ben hiç meyve yemiyorum ama eşim sever. Aldıktan sonra yıkayıp kapaklı kabın içinde altına üstüne kağıt havlu sererek dolaba kaldırıyorum. Canı istediğinde alır yer, içindeki bitince de makineye atar. Takip etmiyorum bile bitti mi kaldı mı diye. Bu tip basit çözümler bulabilirsiniz.
İki kişi de çalışıyorsa ev işleri eşit bölünmeli ama sadece bir kişi çalışıyorsa ona fazla yüklenmemek gerek.

Alışacaksınız yani kendinizi alıştırın baba evinde değilsiniz anneniz herseyi onunuze koymus simdiye kadar. Evet hepimiz baba evinde prensesler gibiydik ama kendi evimizin de kraliçesi olalim :KK66:

Ben çalışmıyorum su an ve esim eve ggeldiğinde ona yemeginide cayinida seve seve yapiyorum utusu camasiri bulasigi hic gocunmam zaten butun gun is stresi bide eve gelince ben mi basini agritayim. Zaten calismadigi günler yardimci oluyo bu yuzden dert etmiyorum.

Bu kafa ile evinize ve esine alisamazsiniz. Bakış acınızı değiştirin. Zaman verin kendinize yavasda yapsaniz o ev sizin istedigin zaman temizler siler yemek yaparsınız. Insan gun gectikce evine alisip pratiklesiyor.

Evcilik oynamıyorsun.
Evlilik bu.
Eşin zor bir işte çalışıyormuş sen de gayet evini temizleyip, yemek yapabilirsin.
Yorucu bir işte çalışıyor olsam ben de iş yapmam.
Katılıyorum. Eşinin yorucu bir işte çalıştığını bildiğinde halde ufak defek ev işlerinde bile destek beklemen haksızlık. Evlilik bu aile evine benzemez.

siz çalışmıyor evdeyseniz sizde bir şeylerin ucundan tutmak zorundasınız bence adam akşama kadar yorulup akşamda gelip size yemek yapmasını beklemek pekte mantıklı değil sanki.Çamaşır konusunda haklısınızdır tabi ki de evdesiniz diye o sürekli dağıtacak siz toplayacak değilsiniz oda kendine dikkat etmek zorunda , verdiğiniz örneklerden cevap verecek olursak bir tabak meyveyi de çok görmemek lazım tabi ki alabilir ama sizde getirseniz bir şey kaybetmezsiniz ki sonuçta o sizin eşiniz düşmanınız değil ki bugün siz ona getirirsiniz yarın o size sonuçta ev arkadaşı falanda değilsiniz yani birbirinize karşı sorumluluklarınız olacaktır. Daha çok yenisiniz böyle ön yargılı yaklaşmayın evliliğin güzel yönlerini görmeye çalışın..

Siz çalışıyor musunuz? Eşinizin sürekli ayakta olması gereken, yorucu bir işte çalıştığını yazmışsınız. Eğer tüm gün evdeyseniz Allah aşkına bir tencere yemek yapmakta zorunuza gitmesin yaa.. 3 saat süren ev işini hergün yapmadığınıza göre kalan zamanlarda kafanıza göre takılıyorsunuz muhtemelen. Sizde işe girin onun yükünü paylaşın oda evin yükünü sizinle paylaşsın.

Eli ayağı tutan insanların yatalak hasta gibi her işi kadınlardan beklemelerine kıl oluyorum :işsiz:
Yani her isi degil tabi ama esim bir donem calismiyordu ben calisiyordum adam hergun yemek yapiyordu, cayi hazrliyordu, meyveyi hazrliyordu...ben evde oldugum zaman da ben yapardim aynisini yani bu brnce vijdan meselesi adam aksama kadar yorucu iste calisiyor ve kadin evde yapabilir yani ama gorevi oldugu icin degil karsisindaki sevdigi oldugu icin ve yoruldugu icin

Bana da esim derdi sana şöyle olacam evde vs ... 😆😆😆 Hiçbiri olmadı 1.5 senedir

Demek ki erkekler hep ters :D ben de nişanlıyken eşime yaparız ederiz diyordum yapmam etmem falan diyordu çok şükür evlendiğimizden beri herşeye yardım eder yemek yapmak toplamak hariç tabi :D

Eşi işte çalışıp ama bana evde yardım etsin diyen kişileri anlamıyorum ben.
Kalk kendin al demesini de anlamıyorum, anlayamam.
Yorgun argın eve dönüyorsam önüme yemek konulsun isterim.
Çay koyup bir meyve getirmek ne kadar zor olabilir ?
Zavallı ayaklarınız inciniyor mu ?
Yeni gelinin evde 3 saat temizlik yapabilecek kadar ne gibi bir kirliliği olabilir ?
İki kişiniz evde.
Evlenmeyi bile insan artık sorumluluk almayı düşünen insandır bana göre.
Ben de çalışan bir bireyim ve bizim evde iş bölümü ortak.
Masayı ben kurdum, yemegi ben hazırladıysam eşim de toplar makinaya koyar.
Evi o süpürür ben silerim.
Onun yapamayacagı ve de yaparken düşünmediği ince detayların üzerinden ben geçerim.
O kadar yorgunlugumun arasında meyve de doğrar getirir, çay da koyar içerim.
Ya da eşim yapar.
Ama sabahtan akşama kadar evimizin rızkını kovalayan eşim eve gelsin bir de evde bana yardım etsin diye yemek yapmayıp, bir de şikayet etmekten utanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X