• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin tüm yükü benim omuzlarımda

Bende öyle düşünüyorum abla nasıl olsa yapılıyor diye düşünüp hiçbir şeye dokunmuyor ve bu benim canımı çok sıkıyor.
Yemek falan yapmayacağım bugün kuaföre gideceğim randevu aldım ben eve koşmaktan kendime vakit ayıramıyorum artık.
Kendinize vakit ayırın ev pis olsa da oturum dizinizi izleyin kitabınızı okuyun. Kısasa kısas hiç acimayin. Baştan sıkı tutun . Yapması gerekenleri tabiki biliyor ama yapmıyor. Yapamıyor gibi davranıyor kalına gelmiyor gibi. Sebebi de işte klasik Türk erkeğinin b.k gibi yetiştirilmesi. Hepsi karısının ev işi yapması gerektigine inaniyor.

Ya işleri paylaşsın ya da eve yardımcı biri tutun,parasını ödesin.Bu iş böyle gitmez.
Yardımcı ile olacak iş değil. Tost yemiş tabak orta makine orda. Tezgahı kirli birakmis yatak dağınık. Haftada bir biri gelse bile ertesi gün yine dagilirki ev. Bir hafta daginiklikta mı oturacaklar. Adamın yapmak zorunda olduğunu kabullenmesi lazım. Bebek doğunca da iyice çığrından cikiyor

Resmen bilerek yapıyor, ayrıca size nasıl yemek bırakmamış tostu bile siz yapmışsınız hem yemeği bitirmiş hem tostu yemiş üstüne bulaşık bırakmış, cinnet geçirmediğine dua etsin.
Nöbetten gelen insan aç uykusuz önüne makarna olsun koyar sen yorgunsun diyip iki süpürge tutar, böyle maf olursun tabi. Zaten uykusuzluk insanı çok yıpratıyor, düzene oturtmadan çocuk yapma esas çocuk olunca iyice gevşer.

benzer bi adamı boşadım

ev b*k götürse adam rahatsız olmuyor
giyecek donu olmasa adam rahatsız değil çamaşılar dağ olmmuş
mutfak pislik içinde olsa kalsın hallederiz

bende çalışan bir kadınım , eve maddi olarak bende destek oluyorum manevi ve ortak yaşam idare ettirecek durumları neden eşit bölüşemiyoruz diyorsan çok haklısın

bizde sorun birde adamın hiç bir şey beceremiyor olmasıydı

birde burda söyle liste yap bilmem ne yap diyenlere katılmıyorum. kazık kadar adama en ufak şeyleri yap yap diye diye kadın - erkek dengesini kaybediyor insan .
. bir anne çocuğunu onu şöyle yap bunun böyle yap der . bir tost makinesine yerine koymasını bile kazık kadar adama söylemek bile zihinsel külfet insana

birde 2-3 düzelip sonra aynı tas aynı hamam devam etmesi :D ay bu çok tanıdık çünkü bende yaşadım , ağza bal sürmek başka bi açıklaması yok

he ben her seferinde adama şunu şöyle yap demekten yorulmam derseniz çok şanslısınız

ben dayamadım , kocaman adama ıslak banyo havlusunu nereye bırakması gerektiğini eşi öğretemez diye düşünüyorum

sabrın dirayetin bol olsun

çocuk yapma tek tavsiyem

Kendinize vakit ayırın ev pis olsa da oturum dizinizi izleyin kitabınızı okuyun. Kısasa kısas hiç acimayin. Baştan sıkı tutun . Yapması gerekenleri tabiki biliyor ama yapmıyor. Yapamıyor gibi davranıyor kalına gelmiyor gibi. Sebebi de işte klasik Türk erkeğinin b.k gibi yetiştirilmesi. Hepsi karısının ev işi yapması gerektigine inaniyor.

konu sahibesini anlıyıorum ama ev pisken oturup dizi izleyemez içi içini yer
bende öyleyim çünkü

ve karşısında rahat umursamaz sorumsuz bi adam var

işi zor

Ya çocuk mu bu, zihinsel engelli mi? Önce güzelce konuş bilmem ne diye saçma sapan tavsiyeler geliyor. Adam vicdansız, ayı gibi tüm yemeği yiyor. Kadın kendi yaptığı yemeği tadamıyor. Kadın üstüne tost yapıyor, onu da kadınla beraber yiyor. Aç gözlü, obur erkekler çok itici. Hristiyanlıkta 7 büyük günahtan birisi oburlukmuş. Boşuna büyük günah değil.

Haftada bir, iki defa yardımcı çağırın.
Eşinizi düşünüp sonradan yemek yer diye evde yemek bırakmayın Gördüğünüz gibi adam sizden önce gelişmiş yemek yemiş, sizin düşünmek yerine yaptığınız tostu da yemiş ve etrafıda sizin temizleyeceğinizi bildiği için kirli bırakmaktan da geri durmamış. Yani bu kadın yoruluyor mu umurunda değil. Ciddi bir şekilde uyarın.

13 yıllık evliliigimden ve etrafımdaki evliliklerde gördüğüme göre erkek türüne göre çözüm seçenekleri degisiyor. Mesela bazı erkekler asla konuşmuyor bile bu konuları, direk senin görevin gibi görüyor. Bu şekilde eşi olan çok arkadaşım var. Bazı erkek de yapması gerektiğini biliyor ama kafası basmıyor, illa yönlendirilmek istiyor. Senin eşin bence bu kategoride. Bu nisbeten daha iyi. En azından konuşabiliyorsun.

Ama o da yine kadını yoruyor. Senin oturup düşünmen sürekli hatırlatman lazım. Benim eşim de seninkinin türünden. Ben de sürekli hatırlatmamak ve is kalmasın diye kendim yapmak zorunda kalmamak için daha planlı bir yol izledim. Baya haftalık temizlik çizelgesi yaptım. Buzdolabının üzerine yapıştırdım. Herkes kendine düşen işi yaptığında o gün için gidip karşısına tik atıyor. Ben sürekli hatırlatmak zorunda kalmıyorum. Sürekli düşünmek zorunda da kalmıyorum. Bi kere düşünüp planlıyorum sonrası takip herkesin kendi görevi. Tabii ki bazen yine aksayabiliyor. O zaman da sadece çizelgeyi gösteriyorum. Ayrıntılı tartışmaya gerek olmuyo.

Konusulabilen erkekler için bu yöntem bence en az yorucu olan. Arkadaşlarım arasında beni fazla kuralcı bulan oldu. Fakat bu arkadaşlarım her gün ne kadar yoğun olduklarından ve kocalarına sikayetlenip duruyoken ben çözümü buldum huzur içinde yoluma devam ediyorum 😅

Tabii her evliliğin dinamiği farklı. Ama belki bi fikir olur diye paylaştım. İnan ki o listeyi yaparken başım çok ağrıdı ama uzun vadede kafam çok rahatladı. Erkek milletinin çoğu kendi başına bu tarz işleri düşünemiyor. Düşünme adımını aradan çıkarınca daha rahat takip edebiliyorlar işlerini.

Öte yandan konusulabilen tür değil de ilk başta bahsettiğim tamamen kadın görevi gibi gören bir koca türüne ise valla kusura bakmayin boşanmaktan başka çare yok. Kimseye hizmetçi olarak gelmedik bu dünyaya. Ve bu yaban erkekleri ne yapsan değişmez. Ama dediğim gibi sizinkinin bu tür olduğunu düşünmüyorum.

Tam tersi olsa eşinizin yaptığı yemeği yeseniz o gelince de tost yeriz deyip siyrilsaniz.Bence tartışma çıkar.Yani eşiniz de birşeyler yapmalı hep hazira alışmış çocuğunuz olunca tüm sorumluluklar size kalacak.Isten gelip kimsenin arkasını toplamayın .Ustlendiginiz her işin sorumlusu siz olursunuz.

Ya çocuk mu bu, zihinsel engelli mi? Önce güzelce konuş bilmem ne diye saçma sapan tavsiyeler geliyor. Adam vicdansız, ayı gibi tüm yemeği yiyor. Kadın kendi yaptığı yemeği tadamıyor. Kadın üstüne tost yapıyor, onu da kadınla beraber yiyor. Aç gözlü, obur erkekler çok itici. Hristiyanlıkta 7 büyük günahtan birisi oburlukmuş. Boşuna büyük günah değil.
Gerçekten ya, ben yemeği bitirmesine diğer her şeyden daha çok sinirlendim. Utanmamış kadının yaptığı tostu bile yemiş, bari tostu sen yap ortalığı derle yemek bırakmamış camış gibi yemişsin her şeyi zaten.
Güzelce konuşmaktan falanda anlamaz böylesi 2gün yapar sonra fıs, iyice yularını sıkacak burnundan getirecek, yapmazsam sıkıntı büyük diyecek yayılıp aman yapar nasılsa demeyecek.

O kişiler ömürden ömür yer maalesef ben de şahit oldum. Adam içtiği su bardağını bile kaldırmıyordu çayına kadar kadının doldurup önüne koymasını bekliyordu
Kaldırmasın, ben de bardağımı unuturum odamda ama yer azalınca fark edip topluyorum. Sergi salonu değil ki ev. Bu tür şeyler için kendini yormak mantıksız. Adam kaldırana kadar bardak, atıştırma tabağı ortada dursun. Elbet sonunda rahatsız olacak.

yardımcı alın kadının ıbanını da eşinize atın bundan sonra sen yapmayacaksan yapana ücreti ödersin diyin .yapmadıgında da bunu yapmaya devam edin bi süre sonra ya yapmaya başlar yada kadın düzenli gelsin demeye
Katılıyorum, madem kirli balkona düşmüş temiz çamaşırları bile kaldırmaktan aciz bir de kurutma makinesi aldırsın + günlük ev işlerini de yapmasını söylesin, ev işi yapmayı bilmeyen erkek yoktur, işine gelmeyen erkek vardır, dolayısıyla tost makinesi kaldırma, bulaşıkları makineye dizme gibi basit işleri çocuklar dahi yapabilirken beyefendi de çok rahat tost makinesini kaldırabilir, yediği içtiğinin bulaşığını makineye dizebilir.
Bir kere alacaktım ben temizlerim ne gerek var dedi ama öylece kaldı havada.
Haftada 1 temizlik için yardımcı alın Ceylin, şunu sen yaparsın bunu ben yaparım demeyin, yemek yapılması gerekiyorsa yemek de yapsın, çamaşır da yıkasın.
Ev işlerinde böyle lakayt davranırsa ileride çocuk düşünürseniz onun da tüm sorumluluğu size kalır, o yüzden şimdiden her işi yapmasını sağlayın.

Gerçekten ya, ben yemeği bitirmesine diğer her şeyden daha çok sinirlendim. Utanmamış kadının yaptığı tostu bile yemiş, bari tostu sen yap ortalığı derle yemek bırakmamış camış gibi yemişsin her şeyi zaten.
Güzelce konuşmaktan falanda anlamaz böylesi 2gün yapar sonra fıs, iyice yularını sıkacak burnundan getirecek, yapmazsam sıkıntı büyük diyecek yayılıp aman yapar nasılsa demeyecek.
Adam tam camış gibi. Böyle hep yemek konuşan, bir tencere yemeği bitiren ama yemek de yapmayan erkekler aşırı itici. Sanki dünyaya yemeye, tüketmeye gelmiş gibi. Amerika'da 200 kilo obezler bile o kiloya rağmen yerinden kalkıp yemek yapıyor. Bu adamsa ne varsa çöp kutusu gibi midesine indiriyor.

Benim de söylene söylene de olsa her işimi halleden bi eşim olsa ben de tamam haklısın dikkat edeceğim derim göstermelik bi kaç iş de yaparım sonra geri çekilirim. Kötü bi niyetle de değil, böyle oluyor bu işler, senin görevin değilmiş, sen yapamazmışsın, beceremezmişsin, o daha iyi halledermiş gibi geliyor insana.
Kendimden örnek vereyim, yemek yapmayı gerçekten sevmiyorum. Evliyken eski eşim yapardı genelde. Yapmadığında ya kahvaltılık yer ya da dışardan söylerdik. Şimdi de erkek arkadaşım yapıyor hemen her gün. Ben yapmıyorum çünkü. Bazen söyleniyor , gel beni izle öğren biraz diyor, gönülsüz gönülsüz izliyorum. Yani biri bi işi yapmayınca mutlaka diğeri yapıyor. O yüzden bu durumun tek bi çözümü var, yapmayacaksınız. İnatla falan da değil, protesto eder gibi de değil, dümdüz sanki sizin göreviniz değilmiş gibi, siz o işten anlamazmışsınız gibi, gayet rahat olup yapmayacaksınız. Gözden çıkarabileceğiniz ev işlerini düşünün, mesela yemek yapma , market alışverişi, ne bileyim süpürme ,robot varsa robot süpürsün ellemeyin geçin. Başka nevresim mi yok evde ? Bırakın balkondakini kendisi görsün yıkasın düzgünce assın. Yoksa asla düzelmez.

Back
X