Bebek Beslenmesi Bir aylik oglumun yuzunde kizariklar cikti acil yardim bekliyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

taha_baharr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2016
12
5
1
36
Oglum uc haftalikken gozunun ustunde altinda kulaklarunda kafasinin icinde kizariklar cikti minik minik ucunda cok kucuk beyaz noktalar var moralim bozuk bir hafta gecti herkez gecer bebek teni hassas dio ama gecmedi bu hafta doktora gidicem ama bir bilgisi olan veya cocugunda buna bnzer bisey cikan varsa yardimci olursaniz sevinirim

Canım benim bebeğimde de var. Doktora sordum normal olabiliyor dedi. Senden başka kimse yüzünü opmesin. Cildi hassas olduğu için oluyormuş. Emme esnasında meme bile yapabiliyormuş

Cok tesekkur ederim canim insallah bizimkide onemli degildir icim rahat olmadigi icin doktora randevu aldim bakalim ne dicek bizede cunku on gundur surekli geciyo gibi olup yine tekrarliyo

kullandığın şampuan vs. de yapabilir canım dikkat et onlara..

Cevaplariniz icin tesekkurler anca vakit bulup yazabildim gecen hafta doktora gittik kalca ultrasonu icin hem yuzunude göstermek istedim ama doktor daha bakmadan olur yeni doğan bebeklerde gecer merak etmeyin dedive gecmeye basladida ama bu seferde gecen yerler pul pul oldu beyaz toz kabuk gibi oldu kurudu oglumun surati bende nemlendirsin die sebametin bebek yuz koruyucu kremini aldim sabah akşam surutorum suanlik iyi geldi cok sukur

Sampuan olarakta nivea kullaniyodum simdi onuda degistirdim eczacimizin tavsiyesi üzerine unibabynin yeni dogan kopuk sampuanini aldim bakalim iyi gelir ins

Önlemler alınmış. Hadi bakalim bahar da geldi, kurumalar azalır, bebeler düzelir...
Sizin yazinizi okudum ve aklima bisey takildi sormak istedim bebeginizin sac derisindeki kabuklasmalar nasil.boyle deriye yapismis kaalin tabaka halinde mi yoksa benim dedigim gibi toz halinde mi sormak istedim cunku anlattiginiz belirtiler benim oglumunkinede benziyor baya sac derisi kepek gibi bembeyaz oldu oglumun

Sizin yazinizi okudum ve aklima bisey takildi sormak istedim bebeginizin sac derisindeki kabuklasmalar nasil.boyle deriye yapismis kaalin tabaka halinde mi yoksa benim dedigim gibi toz halinde mi sormak istedim cunku anlattiginiz belirtiler benim oglumunkinede benziyor baya sac derisi kepek gibi bembeyaz oldu oglumun

İlk olarak sarıya yakın renkli, kalın kabuklar vardı. Onları alınca ufak kepeklenme şekline dönüştü. Arada sırada bazı alanla pembeleşip kızarıyordu. Çocuk aralarda kafasını kaşımaya çalışıyordu. Eğer kepeklenme varsa çok sorun değil gibi. Ama buna kaşıntı ve kızarıklık eşlik ediyorsa, dediğim gibi şu bioderma kremiyle maske yapıp bekletin, ciltteki kaşıntıyı alan krem, kafa derisinde de işe yarıyor.
Sizde kafa derisi dışında başka alanda kızarklık-kaşıntı var mıydı?

İlk olarak sarıya yakın renkli, kalın kabuklar vardı. Onları alınca ufak kepeklenme şekline dönüştü. Arada sırada bazı alanla pembeleşip kızarıyordu. Çocuk aralarda kafasını kaşımaya çalışıyordu. Eğer kepeklenme varsa çok sorun değil gibi. Ama buna kaşıntı ve kızarıklık eşlik ediyorsa, dediğim gibi şu bioderma kremiyle maske yapıp bekletin, ciltteki kaşıntıyı alan krem, kafa derisinde de işe yarıyor.
Sizde kafa derisi dışında başka alanda kızarklık-kaşıntı var mıydı?
Oglumda yuzunde oda belli bolgesinde kızarıklıklar vardi goz cevresi alti ve ustu sakaklari kulaklari ve kafa derisi sonra bu kizarikliklar gecmeye basladikca kuruyup beyaz beyaz kabuklara dondu yuzune krem suruyorum ama kafasindakileri yok edemedim oyle kalin kabuk diil kepek gibi ama kabuga donusmesinden korkuyorum mesela bu kizarikliklar dus alinca cogaliyor bir saat sonra kendiliğinden sönüyor isilik diyo cogu kisi ama ben hala endiseliyim bide oglum bir bucuk aylik daha kafasini kasidigini anlamiyorum ama elleri hep gozune gidiyo ve ovalayip kipkirmizi yapiyo

Oglumda yuzunde oda belli bolgesinde kızarıklıklar vardi goz cevresi alti ve ustu sakaklari kulaklari ve kafa derisi sonra bu kizarikliklar gecmeye basladikca kuruyup beyaz beyaz kabuklara dondu yuzune krem suruyorum ama kafasindakileri yok edemedim oyle kalin kabuk diil kepek gibi ama kabuga donusmesinden korkuyorum mesela bu kizarikliklar dus alinca cogaliyor bir saat sonra kendiliğinden sönüyor isilik diyo cogu kisi ama ben hala endiseliyim bide oglum bir bucuk aylik daha kafasini kasidigini anlamiyorum ama elleri hep gozune gidiyo ve ovalayip kipkirmizi yapiyo

Banyodan sonra çoğalıyorsa aşırı kuruma ile ilgili olabilir. Su kurutuyor, biliyorsunuz. Iki küçük uygulamayı deneyin derim. Ilki, banyo suyuna biraz misir nisastasi ekleyin. İkincisi de atopik cilt için onerilen kremlerden biriyle sac maskesi yapın, 2 saat kadar kalsin, banyo yaptırıp saçlarını tarayın.
İşe yarayacaktır.

Kaşlarda da oluyor bu arada. Gundr bir iki kere kaşlara da uygulayın kremi.

Oglum uc haftalikken gozunun ustunde altinda kulaklarunda kafasinin icinde kizariklar cikti minik minik ucunda cok kucuk beyaz noktalar var moralim bozuk bir hafta gecti herkez gecer bebek teni hassas dio ama gecmedi bu hafta doktora gidicem ama bir bilgisi olan veya cocugunda buna bnzer bisey cikan varsa yardimci olursaniz sevinirim

Oncelikle doktora gorunmen iyi tabiki. Cok gecmis olsun.lr in bebekler icin aloeverali kremi var bebek kremi diye geciyor.onun faydasi olabilir .egzama degil herhalde. Egzama ise dermaintense diye bir kremi var . Siteden bebek urynlerini ve icerigini oku istersen. www.lrworlduyelik.com

Oncelikle doktora gorgi tabiki. Cok gecmis olsun.lr in bebekler icin aloeverali kremi var bebek kremi diye geciyor.onun faydasi olabilir .egzama degil herhalde. Egzama ise dermaintense diye bir kremi var . Siteden bebek urynlerini ve icerigini oku istersen. www.lrworlduyelik.com
Ilgin icin cok saol bende egzama sanmistim ama asisi icin saglik ocagina gittigimde doktora gosterdim egzamaya benzemiyo simdilik bi ilac vermeyelim demisti sonra baska doktora gosterdim daha cocugun suratina bile bakmadan olur oyle yenidogan bebeklerde dedi sasirdim artik bende

Banyodan sonra çoğalıyorsa aşırı kuruma ile ilgili olabilir. Su kurutuyor, biliyorsunuz. Iki küçük uygulamayı deneyin derim. Ilki, banyo suyuna biraz misir nisastasi ekleyin. İkincisi de atopik cilt için onerilen kremlerden biriyle sac maskesi yapın, 2 saat kadar kalsin, banyo yaptırıp saçlarını tarayın.
İşe yarayacaktır.

Kaşlarda da oluyor bu arada. Gundr bir iki kere kaşlara da uygulayın kremi.
Banyo suyuna nisasta demissin bir kova suya ne kadar atilir,nasil bir yarari var nisastanin ve evet kaslarida ayni sekilde kurumustu simdi bebekler icin yuz kremi suruyorum o kabuklanmaya birazda olsa iyi geliyo kafasindakiler tarmayla cikarmi bilmiyorum cunku normal kepek gibi ensesine dokuluyo oyle toz gibi

Banyo suyuna nisasta demissin bir kova suya ne kadar atilir,nasil bir yarari var nisastanin ve evet kaslarida ayni sekilde kurumustu simdi bebekler icin yuz kremi suruyorum o kabuklanmaya birazda olsa iyi geliyo kafasindakiler tarmayla cikarmi bilmiyorum cunku normal kepek gibi ensesine dokuluyo oyle toz gibi
Bir yemek kaşığı at işte. Zararı olmaz. Ama doktora gorunmekte fayda var tabii. Kepek mi, konak mı, kuruluk mu? Bence cocuk rahatsız olmadığı sürece bir sey yapma... Bebekler cok hassas, orası burasi kızarıyor, kuruyor, dökülüyor. Isin gerçeği, ne olduğunu çoğu zaman doktorlar da bilmiyor ve pek ilgilenmiyorlar. Bekleyin, gözlemleyin biraz.

aynısı benim oğlumdada oldu hatta vücudunda çıkmıştı ben pudra sürdüm ondan oldu pudra sürüyorsan kesinlikle bırak derim şimdiki pudralara bir madde koyuyolarmış oda zarar veriyormuş benimkine yaramadı bide emziriyorsan eğer sütün değersede olurmuş genellikle bebeklerde oluyor korkma kötü bişe deil bence geçiyo hemen

Ilgin icin cok saol bende egzama sanmistim ama asisi icin saglik ocagina gittigimde doktora gosterdim egzamaya benzemiyo simdilik bi ilac vermeyelim demisti sonra baska doktora gosterdim daha cocugun suratina bile bakmadan olur oyle yenidogan bebeklerde dedi sasirdim artik bende
P_20151230_135826.webp buna benzer mi sizinkide..benim doktorum hametan vermişti onla atlattik..muhtmelen sutunuz de agir geliyor..cikolata tatlı baharat cok yiyorsaniz sutunuzden bebege geçiyormuş benim gittigim doktorlar oyle demişti..acil sifalar dilerim ben cok uzuluyordum ama geciyor merak etmeyin ins sizinde gececektir..

Back
X