• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ayrı kalma meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gidelimburalardann

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2025
104
68
13
Merhabalar, son zamanlarda eşimle iletişim problemleri yaşıyoruz kendimi bu evliliğin çok dışında görüyorum çünkü eşim ailesine çok düşkün(müş). Bunu başlarda fark edemedim ya da umursamadım, normal karşıladım fakat artık kendimi çok arka planda hissettiğim için tartışmalarımız arttı. Henüz 1,5 yıllık evliyiz. 2-3 gün barışıp yine tartışıyoruz, son tartışmamızda artık ikimiz de sıkıldığımız için ben ayrılalım dedim ama eşim bi süre ayrı kalalım kestirip atmayalım dedi, ben annemlere geldim. Bu süreden kastım tamamen düşünmek için verilen bir süre. Ayrılmadan önce en azından pişman olmamak adına. Birbirimizle iletişim kurmayalım dedik ama 3 gündür ayrıyız hiçbir şekilde iletişim kurmuyoruz, merak ediyorum ama onun merak edip etmediğini bilmediğim için soramıyorum biraz da gurur… ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Sanki daha kötü oldu böyle yapmamız, konuşsam mı?

Merhabalar, son zamanlarda eşimle iletişim problemleri yaşıyoruz kendimi bu evliliğin çok dışında görüyorum çünkü eşim ailesine çok düşkün(müş). Bunu başlarda fark edemedim ya da umursamadım, normal karşıladım fakat artık kendimi çok arka planda hissettiğim için tartışmalarımız arttı. Henüz 1,5 yıllık evliyiz. 2-3 gün barışıp yine tartışıyoruz, son tartışmamızda artık ikimiz de sıkıldığımız için ben ayrılalım dedim ama eşim bi süre ayrı kalalım kestirip atmayalım dedi, ben annemlere geldim. Bu süreden kastım tamamen düşünmek için verilen bir süre. Ayrılmadan önce en azından pişman olmamak adına. Birbirimizle iletişim kurmayalım dedik ama 3 gündür ayrıyız hiçbir şekilde iletişim kurmuyoruz, merak ediyorum ama onun merak edip etmediğini bilmediğim için soramıyorum biraz da gurur… ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Sanki daha kötü oldu böyle yapmamız, konuşsam mı?
Uzak kalmak mantıklı gibi gerçek duygularınizdan emin olursunuz. Daha çok yeni biraz bekleyin bence.Bakalim nasıl bi aksiyon alacak

Neden siz gittiniz annenizin evine madem o kadar annesine düşkündü o gitseydi yani madem tamamen kopma kararını almadınız bu süreçte neden siz düzeninizi bozdunuz bu şekilde akıllanmaz ki o adam çünkü kendi düzeninde kendi rahatında keyfince günler geçirecek ama siz ailenizin evinde stres halinde olacaksınız şu an annenizin evine gezmeye gitmişsiniz de dönecekmişsiniz gibi bir hissiyatla rahat rahat takılıyordur az kafasını dağıtır döner diye de düşünüyordur

Neden siz gittiniz annenizin evine madem o kadar annesine düşkündü o gitseydi yani madem tamamen kopma kararını almadınız bu süreçte neden siz düzeninizi bozdunuz bu şekilde akıllanmaz ki o adam çünkü kendi düzeninde kendi rahatında keyfince günler geçirecek ama siz ailenizin evinde stres halinde olacaksınız şu an annenizin evine gezmeye gitmişsiniz de dönecekmişsiniz gibi bir hissiyatla rahat rahat takılıyordur az kafasını dağıtır döner diye de düşünüyordur
Ailesi şehir dışında, normalde aynı şehirdeydik ama ailesi taşınınca daha çok düşkün olmaya başladı artık çekilmez hale geldi malesef

Neden tartışıyorsunuz yazmamissiniz. O gitseydi ya anasının evine?
Tartışmalarımızın sebebi ailesinden kaynaklı beni çoğu zaman geri plana atıyor onlarla daha ilgili, etrafımdaki tecrübeli evli arkadaşlara sorduğumda henüz çok yenisiniz olur böyle şeyler diyor illaki dengeyi bulacaktır diyorlar ama sıkıldım bu durumdan

ikimiz de sıkıldığımız için ben ayrılalım dedim ama eşim bi süre ayrı kalalım kestirip atmayalım dedi, ben annemlere geldim. Bu süreden kastım tamamen düşünmek için verilen bir süre. Ayrılmadan önce en azından pişman olmamak adına. Birbirimizle iletişim kurmayalım dedik ama 3 gündür ayrıyız hiçbir şekilde iletişim kurmuyoruz, merak ediyorum ama onun merak edip etmediğini bilmediğim için soramıyorum biraz da gurur… ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Sanki daha kötü oldu böyle yapmamız, konuşsam mı?
e ayrilallim diyen siz, bu surecte konusmayalim diyen siz
adam ayri yasamayi teklif edip dediginiz hibi sizi aramayinca üzülen siz.
bence siz ne ne istediginizi biliyorsunuz ne de gecinmeye gönlünüz var.
kocayi da allah kurtarsın

e ayrilallim diyen siz, bu surecte konusmayalim diyen siz
adam ayri yasamayi teklif edip dediginiz hibi sizi aramayinca üzülen siz.
bence siz ne ne istediginizi biliyorsunuz ne de gecinmeye gönlünüz var.
kocayi da allah kurtarsın
ayrılalım kelimesi şöyle geçti bu arada, tartışmamızın sonunda bana aslında ikimiz de bi şeyi söylemek istiyoruz ama söyleyemiyoruz dedi. O söylemek istediğimiz şey de ayrılmaktı ben de söyledim ağzımdan çıktı madem o söylemiyor ben söyliyim gibisinden. Evet iletişimsizliğe ikimiz karar verdik ama bu süreçte en azından merak edip iyi misin demesini bekliyordum çünkü psikolojik olarak zaten iyi değildim

Kendimi eleştiriyorum bu süreçte ama bi aman aman bi sorun bulamıyorum kendimde :)
sence normal mi su yaptigin?
bosanmak da istemiyorsun ayriyken iletisim kurmamak da istemiyorsun.
daha 3 gün olmus simdiden telefon basinda bekliyorsun.
e madem istemediklerin bunlar neden bunlari istiyor gibi konusuyorsun?
acik iletisim kurmuyorsun ki dediklerinin zittini kasdediyorsun.
hani cocuklarda falan normaldir ama evlenmis barklanmis koca insanlarin böyle iletisim kurmasi cok sacma
aslinda ayri yasamak, bosanmak gibi bir dusuncen yok. Tam tersi evliligini kurtafmak istiyorsun ama sirf ilgi cekmek, "hayir hayir beni birakma" diye yalvarisini gormek icin blof yapıyorsun. "lütfen beni hep ara hic yalniz birakma ne kadar ozledigini hep goster gel al beni" kafasındasın ama "bu sürede konusmayalim ki iyi dusunelim" diyorsun.
neden yani anlamak zor
boyle "a dedim ama b anlasin" diye roller yaparsan bosanman kacinilmaz

1,5 senede bitmeyen kavgalar,iletişim eksikliği ayrılık biraz fazla değil mi?Evet ilk aylarda bu tarz sorunlar olur ufak tefek güç savaşları,her ne kadar aşk evliliği olsada aynı eve girince birbirini yeniden keşfeder bilmediği huyları öğrenir insan,ama sizinki ne bileyim biraz değişik gibi...ikinizde bu evlilik için fedakârlık yapmak istemiyorsunuz sanki ,İkinizde mağdur edebiyatı yapıyorsunuz.Bu ayrılık hataları fark edip karar vermek değilde burnunuz sürtülsün .İlk kim adım atar vazgeçer arar diye yapılmış gibi duruyor.

Evet iletişimsizliğe ikimiz karar verdik ama bu süreçte en azından merak edip iyi misin demesini bekliyordum çünkü psikolojik olarak zaten iyi değildim
iletisimsizlige karar vermeseydiniz boyle bir sorununuz kalmazdi. kendiniz uydurmussunuz boyle bir kural simdi de üçüncü gunden iyi misin demesini bekliyorsunuz.
madem konusmak istiyordunuz niye boyle sacma bir kural uydurdunuz?
ayrılalım kelimesi şöyle geçti bu arada, tartışmamızın sonunda bana aslında ikimiz de bi şeyi söylemek istiyoruz ama söyleyemiyoruz dedi. O söylemek istediğimiz şey de ayrılmaktı ben de söyledim ağzımdan çıktı madem o söylemiyor ben söyliyim gibisinden.
bence niyet okuma yapmışsın . ne malum adamin boyle soyleyecegi. belki "artik birbirimize tahammulumuz azaldi" diyecekti ya da "bu evlilikten mutlu degiliz" falan diyecekti. köprüleri yikmadan bjr cozum bulmaya calisacaktiniz.
hemen "ayrilalim o zaman" diye kestirip atmak cok sacma.
benim daha cook gencken 20lerin basinda bir ilk askim vardi balik burcuydu. beni cok severdi kaybetmekten de korkardi. ama ne zaman gayet normal sekilde tartissak ya da onun birseyini elestirsem, onu terkedecegimden korksa hemen "ayrilalim o zaman" derdi. huyunu da kendisini de bildigim icin hic ciddiye almazdim "ben ilişkimde mutluyum ama sen istersen ayrilalim" derdim hemen çark olurdu :)
haliniz tavriniz ona benzedi.
en sonunda ayrildim kurtuldum yani cok zor iletisim kurmadan her kalbi kirilinca "küstüm oynamiyorum" diyen, a istese b diyen, sirf sizi uzmek icin blof yapan biriyle yasamak.

sence normal mi su yaptigin?
bosanmak da istemiyorsun ayriyken iletisim kurmamak da istemiyorsun.
daha 3 gün olmus simdiden telefon basinda bekliyorsun.
e madem istemediklerin bunlar neden bunlari istiyor gibi konusuyorsun?
acik iletisim kurmuyorsun ki dediklerinin zittini kasdediyorsun.
hani cocuklarda falan normaldir ama evlenmis barklanmis koca insanlarin böyle iletisim kurmasi cok sacma
aslinda ayri yasamak, bosanmak gibi bir dusuncen yok. Tam tersi evliligini kurtafmak istiyorsun ama sirf ilgi cekmek, "hayir hayir beni birakma" diye yalvarisini gormek icin blof yapıyorsun. "lütfen beni hep ara hic yalniz birakma ne kadar ozledigini hep goster gel al beni" kafasındasın ama "bu sürede konusmayalim ki iyi dusunelim" diyorsun.
neden yani anlamak zor
boyle "a dedim ama b anlasin" diye roller yaparsan bosanman kacinilmaz
Kendimde sorun görmüyorum değil büyük tartışmalara yol açacak kadar sorunlu değilim, ben ayrılıp ayrılmamak konusunda kararsızım ama hemen ayrılmak istemiyorum düzeltilebilecek şeyler varsa düzeltmek istiyorum ama bir nasılsın bekliyorum. Ailesinden birinin ufacık bir psikolojisi bozuldu diye kalktı gitti bir hafta kaldı ama benim uzun süredir psikolojim bozuk ama destek göremiyorum ve sorunumuz şu verdiğini düşünüyor.

Kendimde sorun görmüyorum değil büyük tartışmalara yol açacak kadar sorunlu değilim, ben ayrılıp ayrılmamak konusunda kararsızım ama hemen ayrılmak istemiyorum düzeltilebilecek şeyler varsa düzeltmek istiyorum ama bir nasılsın bekliyorum. Ailesinden birinin ufacık bir psikolojisi bozuldu diye kalktı gitti bir hafta kaldı ama benim uzun süredir psikolojim bozuk ama destek göremiyorum ve sorunumuz şu verdiğini düşünüyor.
zaten ayrilmak istemedigin belli ama duzeltmek isteyen "seni seviyorum, bu evliligi bir sene sonra ayrilalim diye yapmadim bir ömür yürümek istiyorum ama hayal kırıklığına ugradim. Aileni benim önüme koymana tahammul edemiyorum çünkü biz karikocayiz. artik birbirimizin ailesiyiz. benim hayatimda senin önüne koyacagim kimse yokken senin bu sekilde beni ikinci plana atman beni senden de sogutuyor su evlilige olan inancimi da azaltiyor" gibi bir konusma yapsaydin belki o da duzeltme ihtiyacina girerdi.
gittin de ne oldu yani?
sen de üzgünsün. belki yarın adam size yalvarmayinca yine gururdan "iyi oldu ayri kaldigimiz emin oldum bu surecte bosanalim" diyeceksiniz ondan tepki gelmesi için. Adam yine yalvarip yakarmazsa hic istemeden ve hazir olmadan bosanmis olacaksiniz olan yine size olacak.
bence biraz daha acik iletisim kurun. birakin ayrilik gibi bosanmak gibi kotu birsey soylenecekse o soylesin siz niye sorumluluğu alasiniz?
psikolojsi bozuk dediginiz sinir krizi falan mi gecirmis? intihara mi kalkismis? eger oyle bir seyse gitmesi normaldir.
bana da "ananen ameliyat olacak diye cok korkuyor, psikolojisi bozuldu. git de neselensin" demisti annem biletimi almisti gidip bir hafta on gün kalmistim yaninda. Boyle seyler olabilir yani aile arasinda. Simdi evliyim ama yine ayni teklif gelse ve calismiyorsam giderim 7 gun ananemin gönlünü eylemeye sonucta bir 88 sene daha yaşamayacak
yani bilemedim. ailesinin yanina gitmesi seni terkettigi anlamına gelmez aslinda.
zaten ayri sehirdelermis seni ne kadar rahatsuz edebilirler ki? eger evde saatlerce telefonda konusuyorsa birkac tartismadan sonra "lutfen is yerinde konus ailenle, donerken arabada konus, in kapinin onunde konus oyle gel. biktim hergun telefonla konusmani dinlemekten" diyebilirdin. boylece ne konustuysa ne yaptiysa haberin bile olmazdi.
ama gecinmeye gönlün yok gibi. adam oyle bile yapsa arama geçmişine bakip "daha bugun 1 saat konusmus eve gelmeden dyn 40 dk konusmus. benle o kadar konusmuyor ne anlatıyor ailesine? kesin beni çekiştiriyor yoksa evde konusurdu" falan der bir de ona kavga çıkartırdin gibi geliyor

arkadaşlar aslında konu ifşa olmasın diye açık açık yazamadım çünkü henüz çok yeni arama motorunda çıkar diye düşündüm o yüzden haklı olarak tam ifade edemedim kendimi tartışma sebebini falan, eşim ailesinin bulunduğu şehre taşınmak istiyormuş geçen hafta tarayıcı geçmişine baktığımda buradaki işininin x şehrindeki açık iş ilanlarına baktığını gördüm, üzerine sorduğumda yok öylesine baktım dedi ben de şüphelendiğim için mesajlarını karıştırdım ve patronuyla olan mesajlarını gördüm işte x şehrine transferimi yapabilir miyiz ailem orada bana kiralık ev bakıyor gitmem lazım gibisinden. Mesajları görünce çok kötü oldum kendisine konuyu açtım gitmek istediğini söyledi ben de doğup büyüdüğüm yerden ayrılmak istemediğimi söyledim tartışmamız buradan çıktı başta anlatamadım kusura bakmayın

zaten ayrilmak istemedigin belli ama duzeltmek isteyen "seni seviyorum, bu evliligi bir sene sonra ayrilalim diye yapmadim bir ömür yürümek istiyorum ama hayal kırıklığına ugradim. Aileni benim önüme koymana tahammul edemiyorum çünkü biz karikocayiz. artik birbirimizin ailesiyiz. benim hayatimda senin önüne koyacagim kimse yokken senin bu sekilde beni ikinci plana atman beni senden de sogutuyor su evlilige olan inancimi da azaltiyor" gibi bir konusma yapsaydin belki o da duzeltme ihtiyacina girerdi.
gittin de ne oldu yani?
sen de üzgünsün. belki yarın adam size yalvarmayinca yine gururdan "iyi oldu ayri kaldigimiz emin oldum bu surecte bosanalim" diyeceksiniz ondan tepki gelmesi için. Adam yine yalvarip yakarmazsa hic istemeden ve hazir olmadan bosanmis olacaksiniz olan yine size olacak.
bence biraz daha acik iletisim kurun. birakin ayrilik gibi bosanmak gibi kotu birsey soylenecekse o soylesin siz niye sorumluluğu alasiniz?
psikolojsi bozuk dediginiz sinir krizi falan mi gecirmis? intihara mi kalkismis? eger oyle bir seyse gitmesi normaldir.
bana da "ananen ameliyat olacak diye cok korkuyor, psikolojisi bozuldu. git de neselensin" demisti annem biletimi almisti gidip bir hafta on gün kalmistim yaninda. Boyle seyler olabilir yani aile arasinda. Simdi evliyim ama yine ayni teklif gelse ve calismiyorsam giderim 7 gun ananemin gönlünü eylemeye sonucta bir 88 sene daha yaşamayacak
yani bilemedim. ailesinin yanina gitmesi seni terkettigi anlamına gelmez aslinda.
zaten ayri sehirdelermis seni ne kadar rahatsuz edebilirler ki? eger evde saatlerce telefonda konusuyorsa birkac tartismadan sonra "lutfen is yerinde konus ailenle, donerken arabada konus, in kapinin onunde konus oyle gel. biktim hergun telefonla konusmani dinlemekten" diyebilirdin. boylece ne konustuysa ne yaptiysa haberin bile olmazdi.
ama gecinmeye gönlün yok gibi. adam oyle bile yapsa arama geçmişine bakip "daha bugun 1 saat konusmus eve gelmeden dyn 40 dk konusmus. benle o kadar konusmuyor ne anlatıyor ailesine? kesin beni çekiştiriyor yoksa evde konusurdu" falan der bir de ona kavga çıkartırdin gibi geliyor
Eve geldiğinde arıyor annesi ve abartısız saatlerce konuşuyorlar, ben rahatsız olduğumu söylediğimde ben annemle hep böyleydim diyor

Eve geldiğinde arıyor annesi ve abartısız saatlerce konuşuyorlar, ben rahatsız olduğumu söylediğimde ben annemle hep böyleydim diyor
keske yemek yapmayi kessen, is cikisi gezsen tozsan esin laf ettiginde de "e ben bekarken de boyleydim" desen. belki anlardi evlendigini:)
"her gun telefonla konusmasini dinlemek istemiyorum. madem hep böyleydin molanda konus, isten cikinca konus. senin yuzunden radyasyondan ölecegim" desen acaba is cikisi konusup oyle gelse nasil olur (baristiginizda mesela)
yani bu bir sorunsa sorundur senin icin. "ben oyleyim ya" deme lüksü yok kimsenin. oyleysen de ayni evi paylastigin kisi rahatsiz oluyorsa uyumlanman gerekir.
ben de hic sevmem elinden telefon dusmeyen insan. annem de oyle. bir de kulaklikla konusuyor kulaklik başörtüsünün altinda gormuyorsun. bazen mutfaga girip birseyler söylüyorum telefonda oluyor naklen yayin yapmis oluyorum ele.
ya da hep telefon acik olunca hep evden naklen yayin oluyor evde ne var ne yok haberleri oluyor. Cok cok yanlis birsey.

arkadaşlar aslında konu ifşa olmasın diye açık açık yazamadım çünkü henüz çok yeni arama motorunda çıkar diye düşündüm o yüzden haklı olarak tam ifade edemedim kendimi tartışma sebebini falan, eşim ailesinin bulunduğu şehre taşınmak istiyormuş geçen hafta tarayıcı geçmişine baktığımda buradaki işininin x şehrindeki açık iş ilanlarına baktığını gördüm, üzerine sorduğumda yok öylesine baktım dedi ben de şüphelendiğim için mesajlarını karıştırdım ve patronuyla olan mesajlarını gördüm işte x şehrine transferimi yapabilir miyiz ailem orada bana kiralık ev bakıyor gitmem lazım gibisinden. Mesajları görünce çok kötü oldum kendisine konuyu açtım gitmek istediğini söyledi ben de doğup büyüdüğüm yerden ayrılmak istemediğimi söyledim tartışmamız buradan çıktı başta anlatamadım kusura bakmayın
keske yazsaydin ilk konuya
bu baska birsey
adam arkandan is cevirmis.
demek patronu kabul etse "hayatim ben de istemiyorum duzen bozmak ev tasimak kolay mi ekstra masraf. ama patronum dedi isimi mi kaybedeyim" diye sana ayak yapacakti
çakal
bjr de ailesi zaten bu şehirdeymis kendileri tasinmis.
madem oglunuz kiymetli yaninjzda gormek istiyorsunuz niye tasindiniz.
cins cins insanlar yanj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X