• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir bahane lazım bana

Benim çevremde de kötü örnekler var o yüzden kefil olmak istemiyorum ben, ama yüzüne karşı ben kefil olmam sana guvenmiyorum der gibi oluyor o yüzden bişey uydurup çıkmak istiyorum bu işin içinde
Aynı durumu yaşadık. Eşimin asla hayır diyemeyeceği bir arkadaşı 50.000 kredi çekmemizi istedi. Hemde kefil falan olarak değil direk krediyi kendi adımıza çekmemizi istedi. Asla istemediğim için yalana gerek olmadan eşim arkadaşına benim karşı çıktığımı evde huzursuzluk oldugunu ve çekemeyeceğini söyledi. Arladaşınızın söylediği sebepler 15.000 kredi için yeterli gelmedi bana . ben olsam direk söylerim.

Sana güvenip güvenmemek değil mesele ama riskli işler bunlar deyin direkt.

Kızlar doğru söylüyorsunuz, bir de benim bu ay araba kredim bitiyor bu da biliyor bu durumu belki diyorum !!!! Bilmiyorum o yüzden hiç girmemek lazım bu işe

canım istemez zorla mı de yaa, alakasız kişileri kırmıcam diye efor harcama o eforu daha önemli kişilere harcarsın

kişi borçla yaşamaya alışmış, kredi kartı asgari ödeye ödeye kimbilir ne kadar faiz birikti, ben 3 taksit yaptırsam içim kıpır kıpır oluyo ölsem borçlu gidecem diye, 15 biter 50 olur girme o işe

ya bu kadar yüzü hangi ara verdiniz? babam olsa baba ben korkarım o işlerden derim açık açık.

Öyle düşünmem lazım dememelisin
İlk anda kestirip atmalıydın
Bundan sonra öyle yap
Hem niye finansal durumunu iş arkadaşına söylüyorsun
Araba kredisi bitti biliyorsun ev bakıyorum bende kredi çekicim de geç

Başta bir düşünmem lazım demeniz zaten sizin bahane bulmak için zaman kazanmaya çalıştığınızı belli etmiş. Bence dürüst bir şekilde söyle böyle işlere girmek istemediğini bunun için küserse de küssün ne olacak ki. Anne, baba, kardeş, akraba, yakın arkadaş hiçbiri kefil olmamış da sana mı kalmış.

Kızlar çalıştığım kurumdaki bayan arkadaşım samimi sayılırız dönem dönem kötü aramızda çünkü, 2 yıl önce kredi çekecekti 5.000 tl. beni kefil etti istemeye istemeye kefil oldum.dün o kredisinin bittiğini ve şimdi 15.000 tl. kredi cekeceğini söyledi bana kefil olur musun bana dedi , bende bir düşünmem lazım dedim. Ne için lazım dedim , kızkardeşi doğum yapacakmış, kızkardeşinin durumu biraz kötü 1.500 - 2.000 lira hastane masrafı tutar onu ödeyeceğim, takı takacağim çocuğa dedi, bir de kredi kartlarının hep asgarisini ödüyorum onları kapatmak için dedi , ama ben kefil olmak istemiyorum yarın bigün bir sorun çıkar ödeyemez, iyiyken kötü olmak istemiyorum ama bana kefil olmadın deyip alınmasını da istemiyorum, Sizce ne demeliyim, yada siz olsanız napardınız?
Bence bahane uydurmayın. Bu kefil işleri bana zor geliyo ilk sefer kırmadım ama bidaha kefil olmak istemiyorum kimseye diyin

Kızlar çalıştığım kurumdaki bayan arkadaşım samimi sayılırız dönem dönem kötü aramızda çünkü, 2 yıl önce kredi çekecekti 5.000 tl. beni kefil etti istemeye istemeye kefil oldum.dün o kredisinin bittiğini ve şimdi 15.000 tl. kredi cekeceğini söyledi bana kefil olur musun bana dedi , bende bir düşünmem lazım dedim. Ne için lazım dedim , kızkardeşi doğum yapacakmış, kızkardeşinin durumu biraz kötü 1.500 - 2.000 lira hastane masrafı tutar onu ödeyeceğim, takı takacağim çocuğa dedi, bir de kredi kartlarının hep asgarisini ödüyorum onları kapatmak için dedi , ama ben kefil olmak istemiyorum yarın bigün bir sorun çıkar ödeyemez, iyiyken kötü olmak istemiyorum ama bana kefil olmadın deyip alınmasını da istemiyorum, Sizce ne demeliyim, yada siz olsanız napardınız?

Hastalık dışında kefil olma bence. Allah korusun annem babam hasta çocuğum hasta gibi bir gerekçe ile gelse kefil ol derdim. Ama böye bir durumda kefil olmazdım. Örnekleri çok.

Kefil olduğunda aylık ödenen miktar sizin kredi limitinizden düşüyo. Eğer Kendiniz bi kredi kullanacağınızı veya eşinizin kullanacağını o yüzden de kendinize limit açmanız gerektiğini söyleyebilirsiniz.

ben kefil olmadım diye küsecekse arkadaşım küssün zaten o hiç arkadaş olmamış demektir kendiniz için çekmeniz gerektiğini söyleyin ayrıca evlisiniz sanırım eşiniz nasıl izin veriyor

Back
X