Bir bakarmısınız Lütfen....

morwenfb

Çilekli Turtam Öykümm :)
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
1.844
58
158

Bu konuyu açmadan duramayacaktım...

Sorun kayınvalide.. Ben 32 haftalık hamileyim.(Rabbime şükürler olsun isteyen ve hak eden herkese de nasip etsin inş)

Hamileliğim boyunca işkurdan aldığım maaş ile bebeğime kendimce birşeyler almaya çalıştım.İlk hamileliğim bu arada.Çok şükür eşimle almaya çalışıyoruz gücümüz yettiği kadar.
Hemen kayınvalideden birşey bekliyormuşum gibi bağdaştırılmasın.

Sadece merak ettiğim ben cahilim bebeğim kışa denk gelecek ne alınır alınması gerekir ne yapılması gerekir diye bana sorması fikir vermesi gerekmezmiydi??

He diyeceksiniz ki çevrenizde kimseniz yok mu Annem yok maalesef 2 tane teyzem var onlarda sağolsun ellerinden geldiğince arıyolar soruyolar..Birşey almaları yada almamaları gerçekten sorun değil birşey beklemiyorum hiç kimseden.

Ama bir insan bu kadar da uzak kalmaz dimi.Kalamaz torunun olacak senin oğlunun bebeği...Yani anlam veremiyorum cidden.

Laf sokmaya,ortalığı karıştırmaya böbürlenmeye gelince ondan iyisi yokkkk ama konumuz bebek olunca kadında ses yok..

Bilmiyorum yaa bakın yine diyorum birşey istemıyorum aman almasında zaten ileri de bana lafını yapacaksa aman aman yavrumun eksiği olsun ben çalışır en güzellerini İnşallah yapmaya çalışırım.

Sadece benım istediğim biraz ilgiydi... SOR be kadın SOR ne yaptınız de.Gel işte burada kaynanalığını göster de bilmişlik yap yahu ona razıydım yemin ederim.

Ama bu tavırları yüzünden yemin ederim soğudum bitti artık...

Son düzenleme:
valla kaynanalarda bize yaranamıyomu ne karışsa bi türlü karışmasa bi türlü
bu konuda bi başlığa daha yazmıştım kendi kv m hakkında bu kadar buz bi babaanne olamaz, tek torununa insan nasıl bu kadar soğuk durabilir diye
aman boşver, bence boşuna kafaya takıyosun, ortada hiç bi sorun yok bence, kv yok, sorun yok da diyebilirsin yani
:27:

valla kaynanalarda bize yaranamıyomu ne karışsa bi türlü karışmasa bi türlü
bu konuda bi başlığa daha yazmıştım kendi kv m hakkında bu kadar buz bi babaanne olamaz, tek torununa insan nasıl bu kadar soğuk durabilir diye
aman boşver, bence boşuna kafaya takıyosun, ortada hiç bi sorun yok bence, kv yok, sorun yok da diyebilirsin yani
:27:

Kayınvalide varrr hemen 5 10 basamak yukarımda maalesef... :19:

Kayinvalideniz de eksiklerinizi görüp yardim edecektir. Bence acele etmeyin bebeginiz dogsun eksikleriniz kisa sürede tamamlanir.

Bebek olacak diye tonlarca kiyafet vs almayin. Ben erkek kardesimin cocugu oldu. Gittiler daha bebek dogmadan bir sürü kiyafet aldilar. Cocuk alti üstü 1 ay giydi sonrasi malum. Arada sira da aliyorlardi ilk bebek diye cok heves ettiler. Bende kiyafet almak istemedim. Bebek arabasini alamamislardi , onu hediye ettim. Cok sevindiler..Him birde gelinimiz altin bekliyormus yapmadim diye gücenmis :1::1::1:

Kayinvalideniz de eksiklerinizi görüp yardim edecektir. Bence acele etmeyin bebeginiz dogsun eksikleriniz kisa sürede tamamlanir.

Bebek olacak diye tonlarca kiyafet vs almayin. Ben erkek kardesimin cocugu oldu. Gittiler daha bebek dogmadan bir sürü kiyafet aldilar. Cocuk alti üstü 1 ay giydi sonrasi malum. Arada sira da aliyorlardi ilk bebek diye cok heves ettiler. Bende kiyafet almak istemedim. Bebek arabasini alamamislardi , onu hediye ettim. Cok sevindiler..Him birde gelinimiz altin bekliyormus yapmadim diye gücenmis :1::1::1:

birşey almasından yakınmıyorum huyunu biliyorum çünkü kendisi insanları kullanmayı çok sever enayi yazıyormu alnımda bilmiyorum..

Dediğim şey neden sormuyo neden bu kadar ilgisiz merak içerisindeyim.Hadi belki beni sevmiyo olabilirsin ama bunu torunu için engelleyebilir diye düşünüyorum.İşine geldiğinde öyle yapmacık davranıyor ki şaşıyorum...

birşey almasından yakınmıyorum huyunu biliyorum çünkü kendisi insanları kullanmayı çok sever enayi yazıyormu alnımda bilmiyorum..

Dediğim şey neden sormuyo neden bu kadar ilgisiz merak içerisindeyim.Hadi belki beni sevmiyo olabilirsin ama bunu torunu için engelleyebilir diye düşünüyorum.İşine geldiğinde öyle yapmacık davranıyor ki şaşıyorum...

Him belki masraf etmek istemiyor olabilir ama kesin seviniyordur bebegin olacagina. Ayrica bir de diger taraftan düsün sen istediginiz gibi bebeginin odasini düzenleyebilirsin. K.V. karismicakmis nasil isterse artik. Bence fazla takiyorsunuz. Hamilesiniz ve hassassiniz ve ilk bebeginiz. Ayrica bebek sizin bebeginiz K.v. yardim etmek zorunda degil..

bende kayınvalidemle alışverişe gitmiştim. 5 çocuk büyütmüş bilir bişiler diye. tabi maddi anlamda destek olsun diye değil bütün aldıklarımı kendi maaşımla almıştım. aldıklarımla ilgili tek yorum ucuzunu al napcan pahalısını 1 ay sonra olmayacak dedi. aldığım mağazada sağolsun baya yardımcı oldu yıkamasından tut battaniyesine kadar lazım olacak herşeyi almıştım. kışın rahat edeceği pijamanın üstüne yün hırka ve pantolon almıştım 2 tane. ev zaten sıcaktı. çok şükür hiç hasta olmadı. kafana takma canım tüm kayınvalideler gidip aman anne sen en iyisini bilirsin senden öğrenecek çokşeyim var nolur bana yardım et dememizi isterler. benimki yüzüme karşı söyledi sen kimseye minnet etmiyosun kendi işini yaparsın burnun büyük diye umrumdamıydı yoo daha iyi oldu laf söyleyemedi annem uzakta olmasına karşın bana yardım etti.

Him belki masraf etmek istemiyor olabilir ama kesin seviniyordur bebegin olacagina. Ayrica bir de diger taraftan düsün sen istediginiz gibi bebeginin odasini düzenleyebilirsin. K.V. karismicakmis nasil isterse artik. Bence fazla takiyorsunuz. Hamilesiniz ve hassassiniz ve ilk bebeginiz. Ayrica bebek sizin bebeginiz K.v. yardim etmek zorunda degil..

Kimse anlamıyo sanırım

Bu işte bir terslik var bakın ne kendi ailemden nede eşimi ailesinden çöp bile beklemiyorum... Sadece benım ailem soruyor tel açıyorlar bebeğin senın sağlığın nasıl diye
ama hanımefendi 5 10 basamak yukarımda aşşağıya inip nasılsın diye bile sorduğı yok... Ben buna şaşırıyorum..

Kimse anlamıyo sanırım

Bu işte bir terslik var bakın ne kendi ailemden nede eşimi ailesinden çöp bile beklemiyorum... Sadece benım ailem soruyor tel açıyorlar bebeğin senın sağlığın nasıl diye
ama hanımefendi 5 10 basamak yukarımda aşşağıya inip nasılsın diye bile sorduğı yok... Ben buna şaşırıyorum..

Saniyorum sorunuz daha farkli siz, yazdiginiz gibi yorumladim. K.V. aranizda son dönemlerde bir sey olmus olabilirmi ? ya da kendinizi yanliz mi hissediyorsunuz ? 5-10 basamak inmesse inmesin siz cikin. Ne olacak ki..:26:

öncesi ki samimiyetinizi bilmiyorum ama bence haklısınız..
hamile olmadım hiç ama çevremden biliyorum..
insanın ilgiye ve yardıma gerçekten ihtiyacın oluyor..
hele kii annenizi kaybetmişsiniz..
gerçekten üzüldüm adınıza..
ama bir yandan da karışmaması iyi ..
düşünsenize her aldığınızı,her beğendiğinizi kötülese,beğenmese daha çok zorunuza giderdi.

bende kayınvalidemle alışverişe gitmiştim. 5 çocuk büyütmüş bilir bişiler diye. tabi maddi anlamda destek olsun diye değil bütün aldıklarımı kendi maaşımla almıştım. aldıklarımla ilgili tek yorum ucuzunu al napcan pahalısını 1 ay sonra olmayacak dedi. aldığım mağazada sağolsun baya yardımcı oldu yıkamasından tut battaniyesine kadar lazım olacak herşeyi almıştım. kışın rahat edeceği pijamanın üstüne yün hırka ve pantolon almıştım 2 tane. ev zaten sıcaktı. çok şükür hiç hasta olmadı. kafana takma canım tüm kayınvalideler gidip aman anne sen en iyisini bilirsin senden öğrenecek çokşeyim var nolur bana yardım et dememizi isterler. benimki yüzüme karşı söyledi sen kimseye minnet etmiyosun kendi işini yaparsın burnun büyük diye umrumdamıydı yoo daha iyi oldu laf söyleyemedi annem uzakta olmasına karşın bana yardım etti.

Heh almasında zaten ama gelsin aşşağıya desin ki neler aldın kızım sen cahilsindir bilmezsin simdi çocuğa nelerin giyydirileceğini edileceğini burada göstersın asıl marıfettlerını oyle laf sokmayla olmuyo bu işler. Bende ki değerini düşürüyo kendınden uzaklaştırıyo bende halıyle ne aldıklarımı gösterıyorum nede gel sunu yapalım edelım dıyorum.Zaten sorunlu bır kayınvalıdem var.Evini yönettiği gibi bizimkinide yönetmek istiyor aklı sıra...

Saniyorum sorunuz daha farkli siz, yazdiginiz gibi yorumladim. K.V. aranizda son dönemlerde bir sey olmus olabilirmi ? ya da kendinizi yanliz mi hissediyorsunuz ? 5-10 basamak inmesse inmesin siz cikin. Ne olacak ki..:26:

inanın hep çıkıyyorum saygımda asla kusur etmem çunku saygım eşimden ılerı gelır asla eşime karşı aılesıyle ılgılı kotu konusmadım eşimi sevdiğimden dolayı kırmam asla annesı ve gorumceler harıc evde yasayan kayınpederımı kı melektır kendısı bırde babaannemızı çok severım...

öncesi ki samimiyetinizi bilmiyorum ama bence haklısınız..
hamile olmadım hiç ama çevremden biliyorum..
insanın ilgiye ve yardıma gerçekten ihtiyacın oluyor..
hele kii annenizi kaybetmişsiniz..
gerçekten üzüldüm adınıza..
ama bir yandan da karışmaması iyi ..
düşünsenize her aldığınızı,her beğendiğinizi kötülese,beğenmese daha çok zorunuza giderdi.

Haklı olabilirsin aslında karışssa neden karıştı derız karışmasa neden yapmıyo derız bende bılmıyorum kı hamılelık hormonları dıyemıyeceğim cunku bu bır ınsanlıktır bence...

Tabıkı içinden gelmeli.. Ne diyim...

acaba o da senden bekliyo olabilir mi?
doktora gidip geldiğinde bebek şöyleymiş, boyu şu kadarmış falan diye anlatırsan heveslendirebilirsin belki.
aldığım kıyafetleri göstermiyorum içimden gelmiyo demişsin ya, onun da bu zoruna gidiyo olabilir.
bak kendi kendine alıyo ediyo bi göstermiyo bile falan gibi.

bebeklerim için hastane giysileri alınacaktı.özellike sordum annecim sen daha iyi bilirsin neler alınır neler yapılır diye ( halbuki listem vardı sırf alınmasın diye soruyordum)
ben bilmem ki ben anlamam ki dedi.battaniye alınacaktı.ağzından bi laf çıktı panzen var mı diye ? çalışan buldu getirdi.

onu dilinde bir iki kere yuvarladı panzen alalım dedim de panzen aldık diye.

binlerce kere pişmanım kaynanamın evine gidip doğum yaptığım için.anamın evi dururken güzelim memleketim dururken onlara bi ödülmüş gibi yavrularımı da orada doğurdum.sonuç 9 gün hastane de kaldık.eve geldiğimizde sığıntı muamelesi yaptı.haa allah razı olsun 2 ay bana baktı ama burnumdan da geldi.
en güzel günlerim mahvoldu.hayatım boyunca unutamicağım ve hatırladığımda reflümü azdıran ,sinirlerimi zıp zıp zıplatan ,bana panik atak geçirten kirli bir doğum anım oldu

hepsinden nefret ediyorum.

Kimse anlamıyo sanırım

boşver arkadaşım ya benim annem hep çağrı atar muhakkak bebekleri de eşimi sorar eşime der şura ağrıyodu nasıl oldun ? bu rahatsızlığın nasıl oldu ?

ama ailesi arayıpta nasıl bebekler büyüdü mü? oğlum senin böyle bi yerin ağrıyordu nasıl oldu yada nasılsın iyi misin diye aramazlar aramdılar ?

şimdi düşünüyorumda doğumdan önce hiç bir sorun yokken hep ben arıyordum kayınvalide hiç nasılsın gelin diye aramadı kayınpederimi aradığımda sağolsun arardı ama ben aradığım için aranıyormuşum meğer.

şimdi gözüm açıldı.hiç aramıyorum sormuyorum selam bile yollamıyorum.benim sütüm kesildi üzüntüden panik atak geçirdim korkudan sütüm gitti.kendim üzüntüden reflü oldum ona üzülmem de ki mideme düşkün olan ben ,bebeklerime üzüldüm ve asla ve asla affetmiyorum affetmicem.

çok şey var ama ben suscam .bekliyorum bakalım beklediğim şeyler var.

aman başlık sahibi ben gelinlik edecemdiye kontrole götürüpte torunun görsün diye ultrasona sokturma.ben soktum binlerce kere pişmanım daha ilk kontrolde doktorun gelişimleri bir hafta önde demesine rağmen dediği aynen şu " bende bebekleri beslyemedimi bu dedim di"

o an içimden "eyvaaahh ben ne yaptım " dedim.zaten sonraki kontrollerde de hemşire almadı.

merhaba arkadaşlar.forumda daha önce anlattım derdimi ama pek anlatamadım galiba.benim sorunum kaynanamın temizlik anlayışıyla ilgili.ellili yaşlarda dinç bir kadın.sürekli işe koşturuyor bahçe işi yemek falan.fakat keinlikle temizlik yapmıyor.şöyle anlatayım:
son ziyaretimiz bayramda oldu.kaynanam görümcem ev pis olduğu halde geleceğimi bildikleri halde hiçbir iş yapmamışlardı.zaten bu hep olan bir şey.beni kahvaltıya beklemişler.balkon pis yerde kıllar,döküntüler falan.neyse kahvaltı geldi tabi bir şey yiyemedim.sonra temizlik yapacağım dedim.kaynanam izin vermiyor.görümcem de yok yok diyor.fakat ev o kadar pis ki.neyse kovayı doldurdum paspası aldım.sil allah sil.neyse allahtan balkon küçük.salonsa her yer her yerde.yemek masasının üstünde cımbız ayna telefon defteri ıvır zıvır.yerler pislik içinde eşyalar toz içinde 1 saat salonla uğraştım.tuvalet lavabo pislik içinde lavabo sapsarı duvarlar pislik içinde ovala dur.tuvalet duvarları afedersiniz dışkı lekeleri, kıl tüy.yıkadım.ama mutfak içinden çıkılacak gibi değil .ocak ocağın camı yağ kir içinde öyle bir kere ovalayınca geçecek gibi değil.ocağın üzeri fayanslar yağ dolu.inanın temizlenmiyordu bile.buzdolabının üzeri siyah lekeler yapışmış yağlar, bulaşık makinası da öyle.mutfak masası ekmek poşet tuzluk tabaklar gerekli gereksiz dolu.mutlak dolabı yağ içinde .neyse ikide bir de yapma,yoruldun diyor kaynanam yani.otur , pislik içinde otur demeye getiriyor.neyse sonunda banyoya geçtim.pillerim bitmişti genede biraz orayı da yıkadım.banyo yaptım çıktım.elimden geldiğinden fazla temizledim.ama o kadar düzensiz ki.mutfakta pis bir yolluk vardı çıkardım banyoya koydum.yıkayacaktım .kaynanam ben yıkayacağım dedi.ertesi gün oldu.baktım yolluk hala banyodaki taburede.
ev çok çabuk kirleniyor çünkü hiç temizlik yapmıyor.sabah gene ev pislik içinde belimin ağrısından uyuyakalmışım.bir de baktım kahve içiyorlar eşim katyınbabam kaynanam kaynım.yerler gene pis ve hiç erken uyandım evi sileyim demiyor.tabi yine bir şey yiyemedim ben.neyse iş yapmaya da niyetim yoktu.çünkü ne kadar yaparsam yapayım aylardır birikmiş pislikleri temizleyemem diye düşünüyorum.sonra bir debaktım dolma yapacak salonun ortasına yerleri hiç silmemişken çünkü eşimle ordayken kaynım salonda uyuyor.kirleniyor oda doğal olarak.yerleri hiç silmeden buna gerek görmeden ve önceki gün banyoya koyduğum pis yolluğun üzerine bir örtü açıp dolma yapmaya başladı.o banyodaki yolluğu gördüm ya deli oldum.yerde kıllar falan var.
daha önce derdimi anlattığımda sen çok titizsin falan diyenler oldu.ben günlük ev temizliği yapan , sabah uyandıktan bir iki saat sonra evi silen tozu alan lavaboları yıkayan bir insanım.normali de bu bence.evet titizim.ama öyle hastalık hastası değilim kesinlikle.fakat kaynanam resmen pislik içinde yaşatıyor ailesini ve ben o eve her gittiğimde çok mutsuz oluyorum.evet ev benim evim değil.evet her gün orada değilim.ama o kadar pis ki anlatamıyorum bile.masa silinmeden yemek konuyor üzerine, her yer toz içinde eşyalar her yerde ,koltukların kenarı yapış yapış,balkon sandalyeleri çamurlanmış resmen...ne yapacağımı bilemiyorum.suçlamadan fikirlerinizi payllaşın lütfen.gerçekten çok mutsuzum.eşim her gittiğimizde kalmak istiyor.ben kalmak istemiyorum.işten kaçan biri de değilim.hani haftada iki kere evi silse, arada tozu alsa hadi tozu da almasın önemli değil sabahları şöyle bir evi silip tuvaleti banyoyu yıkasa mutfak eşyalarını ovalasa her gittiğimde işlerini yaparım.ama hiç iş yapmıyor.kahvaltı hazırlıyor yemek yapıyor kahve yapıyor çay koyuyor hiç oturmaz ama ev işi olmasa da olur gibi davranıyor.anlayamıyorum.pencereler her zaman lekeli, perdeleri griye dönmüş.yapmak istediğimde de izin vermiyor.zorla iş yapıyorum ama temizliğe önem verdiğimi bildiği halde yapmaması çok sinirlendiriyor beni.

herşeye karışmaması daha iyi.. boşver... bebek senin, karar senin, izlemekde kayınvalidenin görevi...

sanırım kayınvalidelerimizin huyu aynı.seni çok iyi anladım.karışmaması gereken herşeye karışıyor ama sıra anneliğe yardım etmeye geldi mi kenara çekiliyor ben bilmem diyor.ama dili başka konularda sürekli açık. valla ben buna tek çareyi umursamayıp Allah'a havale etmekte buldum.başka çözümü olan varsa ona da açığım.

Back
X