• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir bakın lütfen :(

Ozgee_34

FİNANCE MANAGER
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2013
4.859
997
178
Merhaba kızlar.
Nişanlımın ailesi hiç birşeye karışmıyor gibi görünüyor fakat aslında herşeyin baş rollerinde kendileri olduğunu bugün daha net anladım.
Nişanlımın kendine ait bir evi var, evlenirsek orayı tadilat yaptıracaktık ve en az 25 TL gidecekti.
Bizde nişanlımla birlikte konuşup kararlaştırmıştık, o eve o kadar masraf yaptıracağımızı kendimize sıfır bir daire alırız diye.
Hatta alacağımız sitedeki dairelere bile bakmıştık.
Daha sonra nişanlım ailesinin yaşadığı şehire gitti bir kaç günlüğüne ve Hayatım bence evi satmayalım, şuan ki sitemizde olan bölge ileride daha iyi bir konum alacak falan dedi.
Geldiğinde tamamen düşünce ve fikirleri değişmişti.
Neyse onu geçtim, bugünde şunlar oldu; Nişanlımın bulundukları şehirde pek akrabaları yok düğünümüz orada olsa çok az kişi katılacak, benimse akrabalarım çok daha kalabalık acaba bizim yaşadığımız şehirde mi yapsak falan diye düşündük nişanlımda mantıklı buldu hatta dün kendisi gidip bulunduğumuz bir şehirde olan mekandan fiyat dahi aldı.
Bu sabah ailesi nişanlımın yanına geldiler ve az önce beyimiz bana mesaj attı Aşkım bence bizim orada yapalım azda olsa bu sefer bizimkiler gelemeyecek falan diye.
Çok çok sinirlendim, elbetteki ailesi fikirlerini söyleyebilir fakat bir karar alıyoruz fakat ailen birşey dediği an sen 180 derece dönüyorsan bir problem var demektir.
Ne yapacağım bilmiyorum moralim çok bozuldu, herşeyde onlar sıkıntıya girmesin sıkışmasınlar diye hep masrafın azına kaçtım. Halada öyle yapıyorum fakat bu durum beni gerçekten üzmeye başladı sizce nasıl bir tavır takınmalıyım :(

bence moralinin çok bozulduğunu üzüldüğünü belli et,
açıkca konuş bir karar alıyoruz, benden ayrıldığın an fikir değiştiriyorsun, biz evleneceğimize göre kararları biz almalıyız de, esas kız benim ama hiç söz hakkım yok diye sitem et bakalım ne olacak

bence al karşına nişanlını konuş. Çünkü baştan böyle ise devamı da mutlaka gelir..

sorun nişanlında,kım ne derse onu kabul ediyor..
Kesinlikle sorun onda :(
Moralimin bozulduğunu belli ettim, fakat pek birşey anladığını düşünmüyorum birşey olmamış gibi davranıyor.
Evlenincede bu böyle olursa çok işimiz var gerçekten :(

bence moralinin çok bozulduğunu üzüldüğünü belli et,
açıkca konuş bir karar alıyoruz, benden ayrıldığın an fikir değiştiriyorsun, biz evleneceğimize göre kararları biz almalıyız de, esas kız benim ama hiç söz hakkım yok diye sitem et bakalım ne olacak
Canım nişanlım tek çocuk ve fazlası ile ana kuzu olarak büyümüş.
Annesinede çok düşkün.
Elbette ailesine düşkün olmalı bir insan fakat bu düşkünlük evleneceğiniz insanla aldığınız ortak kararları anında değiştirecek kadar olmamalı.
Şimdi soğuk davranıyorum, elbette ki soracaktır o zaman konuşacağım canım :(

senle karar alcagı şeyleri önemsememeye bak.
nasıl olsa ailenle konuşunca degişir gibi tripler vs. at.
Bu kesinlikle çok mantıklı kuzum ;)
Teşekkür ederim :*
Kesin yine kavga etmeye başlayacağız ama ev olayında sustum bunda susmayacağım.
İnsanları kırmamaya, üzmemeye çalıştıkça kırılan taraf ben oluyorum.
Nişanlımın annesi nişan alışverişine çıkmadan önce benim annemi arayıp lütfen çok masraflı şeyler almamaya çalışalım demiş.
Annem şok olmuştu.
Nişanlım evin tek çocuğu, annesi emekli banka müdürü, babası amerikan konsolosluğundan emekli.
Dar bütçeli insanlar değiller, elbetteki durumları iyi dahi olsa ben önüme geleni alacak kadar görgüsüz bir insan değilim.
Bu durum benim çok garibime gitmişti gerçekten.

Bu kesinlikle çok mantıklı kuzum ;)
Teşekkür ederim :*
Kesin yine kavga etmeye başlayacağız ama ev olayında sustum bunda susmayacağım.
İnsanları kırmamaya, üzmemeye çalıştıkça kırılan taraf ben oluyorum.
Nişanlımın annesi nişan alışverişine çıkmadan önce benim annemi arayıp lütfen çok masraflı şeyler almamaya çalışalım demiş.
Annem şok olmuştu.
Nişanlım evin tek çocuğu, annesi emekli banka müdürü, babası amerikan konsolosluğundan emekli.
Dar bütçeli insanlar değiller, elbetteki durumları iyi dahi olsa ben önüme geleni alacak kadar görgüsüz bir insan değilim.
Bu durum benim çok garibime gitmişti gerçekten.

kavga et. susma. sustukca böyle devam eder.
alacakları 2-3 parca gecelik vs.
ne kadar gözlerinde büyütüyolar ya...
annesinin o lafına nişanlın bişey demedimi. istedigini al anneme bakma sen gibi.
maddi durumlarıda cok iyi gözüküyor. hem tek cocuk. başka evlendiricek cocukları yok.
insan tek gelinine harcamazda kime harcarki...

Canım nişanlım tek çocuk ve fazlası ile ana kuzu olarak büyümüş.
Annesinede çok düşkün.
Elbette ailesine düşkün olmalı bir insan fakat bu düşkünlük evleneceğiniz insanla aldığınız ortak kararları anında değiştirecek kadar olmamalı.
Şimdi soğuk davranıyorum, elbette ki soracaktır o zaman konuşacağım canım :(

canım bunun tek çocuk olmasıyla alakası yok bunun en açık örneği bdv, gün geçmiyorki bir görümce, kayın, elti konusu açılmasın, hatta sanırım kv den daha çok açılıyor, belki kardeşleri olsa daha kötü olcaktı bi de onlar karışcaktı al sana tarhana çorbasıo_Oo_O

kavga et. susma. sustukca böyle devam eder.
alacakları 2-3 parca gecelik vs.
ne kadar gözlerinde büyütüyolar ya...
annesinin o lafına nişanlın bişey demedimi. istedigini al anneme bakma sen gibi.
maddi durumlarıda cok iyi gözüküyor. hem tek cocuk. başka evlendiricek cocukları yok.
insan tek gelinine harcamazda kime harcarki...

Nişanlıma annesinin annemi arayıp böyle şeyler dediğini söylemedim kuzum.
Olayın büyümesini istemedim :(
Belkide hiç haber yoktu.
Bu arada Neden soğuk konuşuyorsun falan yazdı, bende uzun uzun yazdım konuyu canım.
Yine haksız olan benim, bu duruma şaşırmadım gerçekten.
Elbetteki fikirlerini söyleyecekler falan diyor, ben büyütüyormuşum.
Ya ben söylemesinler demiyorum onlar benim hayatımı devam ettireceğim insanın annesi ve babası.
Başlarımın üstünde yerleri var ama bu tutum ve davranışları gerçekten çok düşüncesizce.
Aslında biraz sorun benim nişanlımda.

Daha önce mantikli diyerek kabul ettiği şeylerin simdi mantiksiz gelip değişme sebeplerini sor?

Ornegin ayni mahalleden ama.yine sifir temiz ev alinmazmiymis? Ev evdir sonuçta ne gibi bir sorun olsun ki?

Ayrica onlar az diye mesela araba otobüs ayarlanabilir ama sor önce simdi ne değişti merak ediyorum sadece sana mantiksiz gelen şey nedir de?

canım bunun tek çocuk olmasıyla alakası yok bunun en açık örneği bdv, gün geçmiyorki bir görümce, kayın, elti konusu açılmasın, hatta sanırım kv den daha çok açılıyor, belki kardeşleri olsa daha kötü olcaktı bi de onlar karışcaktı al sana tarhana çorbasıo_Oo_O
Uf evet o daha kötü canım :(
Hep derim kuzum başımın üstünde yerleri var ama durumları fazlası ile olduğu halde kaynanamın annemi arayıp, lütfen nişan alışverişinde çok fazla şey almayalım falan demesi benim garibime gidiyor.
Ben zaten halden anlayan bir insanım kalkıp birşeyi abartacak halim yok.
Çok melek gibi görünüyor annesi falan ama sanırım gerçekte öyle değiller :(:(

bu durumu yeni mi farkediyorsun yoksa hep böyleydi de şimdi mi rahatsız olur oldun?
nişanlın düğün konusunda fikrini değiştirdiğinde sormadın mı
''ama biz seninle öyle konuşmamıştık. hatta sen fiyat araştırmasına bile girmiştin, ne değişti?'' diye?
böyle şeyler o anda konuşulmayıp da sonradan ısıtılınca
sanki sen de birilerinin dolduruşuyla hareket ediyormuşsun gibi duruyor.
anında tepki vermek daha iyi geliyor bana bilemedim..

Nişanlıma annesinin annemi arayıp böyle şeyler dediğini söylemedim kuzum.
Olayın büyümesini istemedim :(
Belkide hiç haber yoktu.
Bu arada Neden soğuk konuşuyorsun falan yazdı, bende uzun uzun yazdım konuyu canım.
Yine haksız olan benim, bu duruma şaşırmadım gerçekten.
Elbetteki fikirlerini söyleyecekler falan diyor, ben büyütüyormuşum.
Ya ben söylemesinler demiyorum onlar benim hayatımı devam ettireceğim insanın annesi ve babası.
Başlarımın üstünde yerleri var ama bu tutum ve davranışları gerçekten çok düşüncesizce.
Aslında biraz sorun benim nişanlımda.

haklısında aslında. anneme şimdiden cephemi aldın gibi laflar denebilir.
haberi yoktur o zaman.

benle aldıgın kararı ailenin yanına gidip konuşunca degişmesine şaşırıyorum de.
cünkü benle aldıgın kararın hiç bi önemi yokmuş gibi hissediyorm. vs.vs. söyle. diz kelimeleri peş peşe
o zaman benle bi karar alma. ailenle otur konuş bana son haliyle gel de.
sorun nişanlında tabikide. aradaki dengeyi kuramıyor. biz böyle istiyoruz diyemiyor sanırım

iyide nişanlın biraz mantıklı olsun 50 kişiyimi getirmek kolay 150 kişiyimi bak bence deki o zaman şehir arası otobus tutarsınız tüm akrabalarıma bir de kalacak yer de bakalım nasıl oluyor taviz verme sonra en çok üzülen sen olursun ben benzer bi durum yüzünden nişan bile yapamadım hiç içimden çıkmıyor

Back
X