Bir başkasının torpille işe girmesine tahammül edemiyorum .

Kul hakkı denen birşey var . Hayat kısa ...Ben bu konu yüzünden çok mağdur oldum .ACINI BİLİRİM. O yüzden kimsenin hakkını yemem. Herkes yapıyor diye ben ahirette kul hakkını yemiş olmak istemem. Demek gidenler bu süreci görmemişler. Dünya hayatı kısadır . Bir yerlerde kula hakkı varsa hakkımı helal etmem demeye hakkımız vardır .

Bedduam HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. .. Bu soru cenaze namazında bile sorulur.

Özel sektörde illaki referans dediğimiz şey oluyor .Benim demek istediğim sıralamaların kaydırılması ...

Bir yandan da emek hırsızlığıdır.

Allah umarım böyle ekmek yemeyi nasip etmeyeceği şanslı kullarındanımdır.

Referesan farklı bir şey ..Benim demek istediğim kurum sınavlarında birilerinin kaydırılması , o sınava daha çok çalışan birinin yerine emek vermemiş birinin sokulması ...

Özel sektör zaten öyle ..

SİSTEM ÖLDÜR DİYORSA ÖLDÜRCEK HALİMİZ YOK .. ..BENCE ORTA YANLIŞ BİR ŞEY VARSA YAPMAK ZORUNDA DEĞİLİZ . ALLAH AZ VERSİN HELAL VERSİN.

o sıralama olayı kötü tabi
ama mülakat konulduğunda da ne olacağı belli değil
direk torpile iten bi süreç
puanlar yakın olduğunda zaten kimin gireceği belli olmuyo ki
arada çok fark yoksa torpil olmasa bile sıralama değişebilir bence

ama çok düşük puandakiler girince de çok büyük haksızlık oluyo
ve de artık o kadar normalleşti ki insanlar kötü birşey olarak görmüyo ne yazık ki

Devlette kurum sinavlarinda mülakat kismi çok farkli... Hangi.kurumlardan bahsettiginizi bilemiyorum ama..

Örneğin 70 üstünu cagiriyor kurum sen 85 almissin kesin girerim diyorsun siralama yapsalar ama adam 75 almis sen kazanamayip o kazaniyor...Hemen torpil vs denmeye başlıyor ancak o kişinin mülakatta verdiği cevaplari duruşunu vs bilemeyiz aklimiza gelen şey hemen torpil olmamali sen 85 aldim diye rahatken belki adam mülakatta sana fark atmak için uyku uyumadi

Son düzenleme:
ben bu torpil olayına acaip gıcık oluyorum çevremde Allah kitap deyip malum partilerin yalakalığını yapan insanların yükselmelerini, sessiz olup başka fikir ve görüşlere sahip olan insanların ezilmelerini, hakettikleri yerlere getirilmemelerini gördükçe yazıklar olsun diyorum. biz adam olmayız.

E düzen bu malesef millet ne yapsin.. Hic referanssiz ise kabul eden bi sirket gordunuz mu ben gormedim...
Bu zmnda nereyi okudugun degil cevren onemli

ben cilt bakım mezunuyum yani sağlık grubuna giriyo bi yerde arkadas saç bakım mezunu saç çıkışlı yani ve aramızda dağ kadar puan farkı var ama aynı hastaneye ben değil o giriyo nasıl girdin diyorum form doldurdum aldılar diyo o kadar bunun gibi dağlar kadar örnekkkkkkkkkkkkkkk

E düzen böyleyse milet ne yapsin ...
siz referanssiz ise alan bi sirket gordunuz mu ben gormedim
cv nize referans yazmiuor musunuz
Referans da torpil de....
Ben tanidigim olsa bi dk durmam cunku biliyorum ki benim yerime yine torpilli biri gelecek ...
Neler duydum neler torpil olmayan bi kurum yok bilginize .....

Emek vermis biri yerine vermemis birinin sokulmasi derken kastettiginizi anlamadim.
Disarda kendisinin onune gecen birine "ben hakettim, o haketmedi" diye bilip bilmeden laf cok atiliyor. Kimin ne hakedip haketmedigi, kimin ne kadar emek verdigi sizin disardan gorebileceginiz birsey degil. Cok bariz durumlar disinda.
Madem elinizden birsey gelmiyor, o zaman sizin icin en uygunu omrunuz boyunca evinizden beddua etmek galiba.

Iste bu. Katiliyorum size. Hayatin gercegi bu. Bunu kabul edip oyunu kuralina gore oynayan isi kapar. Kabul etmeyen omru boyunca evinde duzene sover. Bahsettigim sey "torpil" dediginiz sey icin. Referans icin degil. Referans gayet de yasal ve etik birsey. Her ulkede gecerlidir. Referansiniz yoksa hic is basvurusu yapmayin, farketmez.

bu devirde hakkı hukuku düşünerek kim kazanmış ki biz kazanalım ?
dilinden Allah'ı düşünmeyenler bunu yapmıyormu sanıyosunuz ?
illa ki zaman gelir bi yerde bi usulsüzlük olur..
kimse kusura bakmasın.. elbette referans torpil ne derseniz artık elime fırsat geçerse yaparım..
çoğunluk yapar diye düşünüyorum.. aman başkasının hakkına girerim diye düşünecek olursak işimiz var..
gönül isterki böyle durumlara hiç gelinmeseydi başaran girseydi işine
ama sistem bize uymuyosa biz sisteme uycaz napcaz mezun olup diplomayı evdemi çürütcez..

aynen sıkayet edılır ama olunca da kem kum eeee evet kabul edıyorum denılır .....
konu sahıbıne Ama sonucta referans da bi nevi torpil
Bi sirkette tanidigin varsa onu referans olarak gosteriyosun o da halk dikinde torpil oluyo :)
Tabi ki torpil buyuk gunah herkes farkinda bunun ama gel gor ki adamlar her yere tanidigini yerlestiriyo biz avcumuzu yaliuoruz
Cevren genis olacak bi kere oyle torpile ihtiyacim yok diye bisey yok bal gibi de var
Hele belediyelerde torpilin alasi var
Torpil gunah yanlis ama bu dizeni getirenlerde suc
simdi biri deseki
Gel ben su belediye baskanini taniuorum is var sana dese kacimiz hayir deriz ki :)

neyse ben konuyu yanlış yere açtım galiba .. bu kadar geniş bir kitlenin olduğu yere .. neyse Allah helalinden kazançlar nasip etsin .Böyle kazanan milyonlarca insan var elbet .

Kimse kimseyi düşünemez oldu 40 yıllık dost bile para hırsından gözü dönüyür.

Namaz niyaz der ama 2010 öğretmenlik sınavında kaç kişinin hakkına girdiler .Sorular çalınarak

. BİR ÇOK İNSANIN BURADA BU GİBİ DURUMLARI KABUL ETMESİNE ÇOK ŞAŞIRDIM AÇIKÇASI

Bu ülkede olup bitene şaşırmıyorum . Ahir zamandayız işte . Yanlışlar kabul edilir oldu . Siyasete girmek istemem . Yani ne diyim diyecek söz veremiyorum

Tek çıkış yolun Allah a dua etmek galiba.

Bazen ölmek için yalvarıyorum Allaha bu kötülük ve yanlışların içinde yaşamamak için

Referans daha cok tavsiyeyle baglantili.
Sen is veren olsan, is yerine yararli bir calisan arasan, senin bildigin guvendigin bir calisanin dese ki "filanca basvurdu, soyle iyi biridir, boyle caliskandir". O bahsedilen kisiyi mi ise almayi dusunursun, yoksa disardan basvurmus, iscilikleri hakkinda hic bir fikrin olmayan insanlarin arasindan mi secmeye calisirsin? Ben tavsiyeye bakarim mesela. Direk alirim demem ama is gorusmesine cagiririm mutlaka. Bircogu da boyledir isverenlerin. Referans boyle birsey. Ya da iscin tavsiye etmez de, tanimadigin kisinin tanimadigin is arkadasi tavsiye eder, hani referanslarla baglantiya gecildigi zaman.
Ben bunda bir yanlislik goremiyorum, zaten yasadisi birsey de degil.

Benim gozumde torpil, mesela o isin egitimini almis biri varken, o isle alakasiz birini kisisel sebeplerden ise almaktir. Ya da ayni sartlarda iki insanin birini mulakata sokup, digerini sokmadan direk "gecmis" kabul etmektir. Benim gozumde torpil bu. Yoksa uzaktan uzaga "ben cok calistim, o hic emek vermedi" soylemleri cok desteksiz. Nerden biliyorsun bir kere?

Son dediginiz seye katiliyorum. Ben olsam ben de kabul ederim. Kim olsa kabul eder. Bildigi olmayan insanlar torpilden sikayet eder, ama "gel istersen sana gorusme ayarlayalim, senin hakkinda iyi konusayim, ise alir" diye teklif etsek hepsi baliklama atlar bence. "hayir, olur mu oyle sey, ben kendi cabalarimla is basvurularina devam edecem" diyen kac kisi cikar ki? Kimse kendini kandirmasin. :)

torpil teklifi geldi ama şu süreci yaşadığım için ve nasıl olduğunu bildiğim için kabul etmedim . Allah büyük herkesin nasibi bir yerde gizlidir.

hayır biz yanlış oldugunu zaten kabul ediyoruz doğru bişi demiyoruz, ama elden ne gelir ?
yani diplomalı o kadar insan varki hangi biri kabul eder bu görüşü ?
ben torpil kabul etmem desem başkası edecek, başkası etmese bi başkası
ille bi yerde patlak verir bu durum
ben yapmasam torpili bi başkası yapar
o yüzden bizlerde bu çarka uymak durumundayız işsiz kalmamak için..

Nefret ediyorum torpilden ama heryerde karsimiza cikiyor ulkemizde maalesef. Referans da benim bildigim, beni isimden ya da okulumdan oturu taniyip, tavsiye edecek kisilerdir. Siyasi, akrabalik vb iliskilerden degil! Okadar icsellestirmisizki torpili iste, referansi torpil saniyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…