Sistem insanlari torpile mecbur birakiyorsa ben insanlara suc bulamuyorum. Ise ihtiyaci olan birinin, bir tanidik yardimini reddedebilecegine de inanmiyorum. Herkes torpille girenlerden sikayet eder, ama kimse de torpili reddetmez ne hikmetse.
Bence beddua etmeyin, doner dolasir sizi bulur.
açıkçası ben de torpille girenleri pek suçlayamıyorum
insanlar mezun olunca mecbur işe girmek zorunda
kpssde başarılı olamıyosa napıcak bi süre sonra
ben işsizken biri bana iş bulsa yok ben girmem deyemem açıkçası
Referans yeni birsey degil. Yillardir var. Ve referans guzel birsey, torpil anlamina gelmiyor, gelmemesi lazim en azindan.
Ben yurtdisinda yasiyorum. Burda da tanidigin varsa sanslisin. Hatta "ne bildigin degil, kimi tanidigin onemli" gibi bir laflari bile var.
Anlasilan bu her ulkede olan bir sey. Olan birseyi degistiremiyorsan, bosuna sizlanmaya gerek yok. Sistem neyi gerektiriyorsa oyle hareket etmek lazim, yaratici olmak lazim ya da. Ben torpille girenleri suclayamiyorum iste, sistem onlari buna mecbur birakiyor.
Bu arada hicbir yere torpille girmisligim yok, objektif bakarak yorum yapiyorum.
Özel sektörde illaki referans dediğimiz şey oluyor .Benim demek istediğim sıralamaların kaydırılması ...
Bir yandan da emek hırsızlığıdır.
Allah umarım böyle ekmek yemeyi nasip etmeyeceği şanslı kullarındanımdır.
E düzen bu malesef millet ne yapsin.. Hic referanssiz ise kabul eden bi sirket gordunuz mu ben gormedim...Evet artık dayanma gücüm kalmadı.
Emek verdiğim başarı gösterdiğim halde hiç emeksiz ve başarısız biri işe girince kabullenemiyorum.
Dayanacak gücüm kalmadı bu duruma karşı ..
Ama bedduam üstlerinde her zaman....
Bazı insanlar kalkıp aklını kullan sende torpile becer diyecek kadar yüzsüzler ...
Neyse Allahın sevgili kuluyum ki torpile düşmüyorum. .. Haram ekmek yemiyorum.
Bahsettiğim torpil devlet ve kamu kurumları ve belediye durumlar...Bizi sıralama puan diye kandırıp araya girenler...
Referesan farklı bir şey ..Benim demek istediğim kurum sınavlarında birilerinin kaydırılması , o sınava daha çok çalışan birinin yerine emek vermemiş birinin sokulması ...
Özel sektör zaten öyle ..
SİSTEM ÖLDÜR DİYORSA ÖLDÜRCEK HALİMİZ YOK .. ..BENCE ORTA YANLIŞ BİR ŞEY VARSA YAPMAK ZORUNDA DEĞİLİZ . ALLAH AZ VERSİN HELAL VERSİN.
E düzen böyleyse milet ne yapsin ...
siz referanssiz ise alan bi sirket gordunuz mu ben gormedim
cv nize referans yazmiuor musunuz
Referans da torpil de....
Ben tanidigim olsa bi dk durmam cunku biliyorum ki benim yerime yine torpilli biri gelecek ...
Neler duydum neler torpil olmayan bi kurum yok bilginize .....
aynen sıkayet edılır ama olunca da kem kum eeee evet kabul edıyorum denılır .....Sistem insanlari torpile mecbur birakiyorsa ben insanlara suc bulamuyorum. Ise ihtiyaci olan birinin, bir tanidik yardimini reddedebilecegine de inanmiyorum. Herkes torpille girenlerden sikayet eder, ama kimse de torpili reddetmez ne hikmetse.
Bence beddua etmeyin, doner dolasir sizi bulur.
Ama sonucta referans da bi nevi torpilIste bu. Katiliyorum size. Hayatin gercegi bu. Bunu kabul edip oyunu kuralina gore oynayan isi kapar. Kabul etmeyen omru boyunca evinde duzene sover. Bahsettigim sey "torpil" dediginiz sey icin. Referans icin degil. Referans gayet de yasal ve etik birsey. Her ulkede gecerlidir. Referansiniz yoksa hic is basvurusu yapmayin, farketmez.
Referans daha cok tavsiyeyle baglantili.aynen sıkayet edılır ama olunca da kem kum eeee evet kabul edıyorum denılır .....
konu sahıbıne
Ama sonucta referans da bi nevi torpil
Bi sirkette tanidigin varsa onu referans olarak gosteriyosun o da halk dikinde torpil oluyo :)
Tabi ki torpil buyuk gunah herkes farkinda bunun ama gel gor ki adamlar her yere tanidigini yerlestiriyo biz avcumuzu yaliuoruz
Cevren genis olacak bi kere oyle torpile ihtiyacim yok diye bisey yok bal gibi de var
Hele belediyelerde torpilin alasi var
Torpil gunah yanlis ama bu dizeni getirenlerde suc
simdi biri deseki
Gel ben su belediye baskanini taniuorum is var sana dese kacimiz hayir deriz ki :)
aynen sıkayet edılır ama olunca da kem kum eeee evet kabul edıyorum denılır .....
konu sahıbıne
böyle bir teklif geldi ve ben böyle bir şeyin sıkıntısını çektiğim için kabul etmedim . Emeksiz iş zevk vermez bana .Karakter meselesi işte
Bi sirkette tanidigin varsa onu referans olarak gosteriyosun o da halk dikinde torpil oluyo :)
Tabi ki torpil buyuk gunah herkes farkinda bunun ama gel gor ki adamlar her yere tanidigini yerlestiriyo biz avcumuzu yaliuoruz
Cevren genis olacak bi kere oyle torpile ihtiyacim yok diye bisey yok bal gibi de var
simdi biri deseki
Gel ben su belediye baskanini taniuorum is var sana dese kacimiz hayir deriz ki :)
aynen sıkayet edılır ama olunca da kem kum eeee evet kabul edıyorum denılır .....
konu sahıbıne
simdi biri deseki
neyse ben konuyu yanlış yere açtım galiba .. bu kadar geniş bir kitlenin olduğu yere .. neyse Allah helalinden kazançlar nasip etsin .Böyle kazanan milyonlarca insan var elbet .
Kimse kimseyi düşünemez oldu 40 yıllık dost bile para hırsından gözü dönüyür.
Namaz niyaz der ama 2010 öğretmenlik sınavında kaç kişinin hakkına girdiler .Sorular çalınarak
. BİR ÇOK İNSANIN BURADA BU GİBİ DURUMLARI KABUL ETMESİNE ÇOK ŞAŞIRDIM AÇIKÇASI
Bu ülkede olup bitene şaşırmıyorum . Ahir zamandayız işte . Yanlışlar kabul edilir oldu . Siyasete girmek istemem . Yani ne diyim diyecek söz veremiyorum
Tek çıkış yolun Allah a dua etmek galiba.
Bazen ölmek için yalvarıyorum Allaha bu kötülük ve yanlışların içinde yaşamamak için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?