Bir bayram meselesi...

Zaten gelecekleri kararlaştırıldı ben geç geleceksiniz haber verin dedim en azından yemegi ona göre yapardim diye. İsim de vardi biliyorlardi bu arada cocugu da tutarlardı. Annem ve iki kız kardeşim var.
Esime şu oluyor. Kurbana beraber girdik kardeşim ve ben önce ben girmeyeceksin sonra fikir değiştirdik. Esim kardeşimin kurbanlıklar ilgilendi bakmaya gitti adamlarla konuştu olmadi başkasıyla konuştu falan uğraştı. Onlar gelecek diye markete gitti pazara gitti bir şeyler aldı evdekiler az diye.
Kimseye zehir etmiyoruz bir seyi
E alışveriş yapsın eşiniz,ne olacak ki ha arife günü sabah gelmişler,ha akşam gelmişler. Öğünlük hesaplama yapmadıysanız neyi dert ediyorsunuz?
Çocuğu tutmak eşinizin görevi,aileniz gelmeyecek olsa da kurbanla ilgilenecektiniz,aileniz gelmese de temizlik ve yemek yapılacaktı çocukla ilgilenilecekti. Bu geliş saatini bu kadar abartmaya gerek yoktu,siz haksızsınız ailecek, üzgünüm.

Ben sanki biraz öyle hissettim yazdıklarınızdan ama değil diyorsanız öyledir. Kardeşiniz el üstünde tutulan birisi muhtemelen çünkü eşinize çıkışına rağmen aileniz ses çıkartmamış. Ama sizde onlar sizi görsün, onaylasın diye fazlaca fedakar olan bir evlatsınız. O yüzden kıskanabileceğinizi düşündüm.
Hayir aslında değil el üstünde tutulan en küçük kardeşimizdir ama evlenen o değil.
Digeri de başına gelen her şeyde en önemli onunkiymis gibi düşünür.
Mesela ben de kpssye girdim atandım ama o kpssye çalışırken sinav gelene kadar bizi evde istmedi sebebi de benim küçük çocuğum var diye. Nisan yaptı yine aynı sanki bir tek o nisanlaniyor gibi.
Evet ben sanırım ailemi kırmak istemiyorum o yüzen ses çıkaramıyorum bu defa da esim kırılıyor. Yani aynisini esim bana yapsa kızarım ama ben ona yapmis oluyorum.

Kardeşleriniz erkek mi?
Aileniz içten içe kız erkek evlat ayrımı mı yapıyor?

E alışveriş yapsın eşiniz,ne olacak ki ha arife günü sabah gelmişler,ha akşam gelmişler. Öğünlük hesaplama yapmadıysanız neyi dert ediyorsunuz?
Çocuğu tutmak eşinizin görevi,aileniz gelmeyecek olsa da kurbanla ilgilenecektiniz,aileniz gelmese de temizlik ve yemek yapılacaktı çocukla ilgilenilecekti. Bu geliş saatini bu kadar abartmaya gerek yoktu,siz haksızsınız ailecek, üzgünüm.
Hayir onlar gelemese biz oraya gidecektik bu kurban kardeşimin dugununde gelenlere verilecek diye ayarlandı ve onlar bize geldi.
Dolayısıyla onlar gelmese biz oraya gidecektik kurbanla uğraşmayıp bagislayacaktik kurbani
Hatta son ana kadar bu sadece kardeşimin kurbanıydi ben son anda dahil oldum. Ben dahil değilken bile esim köylere gidip kurban baktı kardeşim icin

Hayir onlar gelemese biz oraya gidecektik bu kurban kardeşimin dugununde gelenlere verilecek diye ayarlandı ve onlar bize geldi.
Dolayısıyla onlar gelmese biz oraya gidecektik kurbanla uğraşmayıp bagislayacaktik kurbani
Hatta son ana kadar bu sadece kardeşimin kurbanıydi ben son anda dahil oldum. Ben dahil değilken bile esim köylere gidip kurban baktı kardeşim icin
O zaman öyle yapsaydınız? Siz böyle yaptığınız için böyle olmuş. Yapmasaydınız

Herkese iyi bayramlar öncelikle
Ben derdimden bahsedecegim. Kardeşimin birkac aya düğünü var. Eşim kurban ayarladı ve biz annemlerin yaşadığı şehre gitmedik onlar kurban için bizim yaşadığımız şehre geldi. Dün yani arefe günü gelirsiniz diye de sözleştik. Aradım dugun işleri var dedi tamam dedim. Zar zor yemek yaptım eşimle evi temizledik dun Zar zor diyorum çünkü 7 aylık bebeğim var durmuyor hatta bir ara komşumuz tuttu bebeğimi ve ben yemek yaptım o ara. Neyse dun aradım saat akşam 8'i geçiyordu hâlâ yola çıkmamislar ve evde makarna pişiriyorlarmis. Ben de kızdım dedim ki ben burda yemek yaptım daha yola cikmamissiniz diye tabii onlar da yok işimiz vardı yok hallettik daha da bitmedi falan dediler. Ben de bayramdan sonra devam etseydiniz buraya geleceğiniz belli dedim onlara çıkmıştım. Ve dun saat 11'edogru geldiler sofra ortada kaldı onlar gelecek diye Eşim de kizdi.
Dun de söyledik erken gelseydiniz neden böyle yaptınız cocugu tutarsınız yemek yapardim işimi görürdüm komsu baktı cocuga diye kardeşim bağırmaya başladı. Cocuga bakmak için çağırıyorsun bizim de işimiz vardı diye. Bu arada ne olsa sadece onun başına gelirmiş gibi davranır kardeşim sınav olur bir tek onun sınavı dugun olur bir tek onun düğünü.
Esim de en son dedi ki biz ailemize sitem ettik neden geciktirir diye ama yanlış olmuş madem tamam dedi.
Eşim geldi kizdi sabah senin ailenin gözünde kıymetin yok bir daha asla böyle bir şeye girişmem sen onlar için benle kötü oluyorsun ama onlar bana bağırdı falan dedi.
Sizce ben ne yapayım asiri derecede arada kaldım. Evde bir tartışma çıkacak diye çok korkuyorum.
Esin haklı. O zaman sabahtan arayıp yetisemiyoruz deseydi siz de basit bir şey yapar çocuğu millete emanet etmeden yavaş yavaş yapardiniz. Ayrıca anne babayla terbiye sınırları içinde konuşurken kardeşine ne oluyor da atlıyor patavatsız.

Etmez işte şimdiden daha savunmaya basladi nişanlısını ama benim ailem bencil her seyi onlara göre olsun ister her zaman olmayınca da böyle sorun çıkar
Söyledim zaten esim kpssye çalışıyor ona rağmen koşturuyor diye kardeşim bana burda kiyafet baksaydik zaten cocuga eniştem bakacakti asıl senin işine geldi farkında değilsin dedi
Yazik olmus. Biraz mesafe koyun derim. Kendi cekirdek ailenize odaklanin.

Zaten her geldiklerinde yapılır yemek soyleme gereği duymadım o yüzden
Neden saçma? Erken gelip yardımcı olabilirler evim dağınıklık ve zaten birkaç gün önce ordan geldim o yüzden evi toplayamadim oraya da keyfimden gitmedim kardeşim estetik bir ameliyat oldu onun başında beklemek için çağırdı annemle babam
Siz bebekli olarak bu islere girismeyecektiniz ozaman madem yemegi bile hazirlamakta zorlaniyorsunuz ayrica yine bebekli olarak hasta bakmakta size dusmemeliydi

Yoo ne alakası var benim söylemek istediğim o değil benim çocuğumu komsu tuttu ben o sırada yemek yaptım kocam onların geleceği odayı temizledi ama siz bir arayıp haber bile vermediniz demek istedim
Neden bu kadar yemek lafının üstünde takılı kaldığımı da söyleyeyim kardeşim makineyi boşaltma ben boşalttım çok yoruldum sofrayı kursa ben kurdum çok yoruldum der ben de ben de yemek yaptım hem de cocujla demek istedim ona
Yoksa ülke genelinde bir takdir beklemiyorum
Yani siz de misafir ağarlayacaksınız alt tarafı, tek başınıza bir şey yapmak içinize oturmuş işte özetle, gelip bebeğe bakmadı elini bir şeye sürmedi diye takmışsınız hıncınızı geç kalmasından çokarmaya çalışıyorsunuz. Kardeşinizin makineyi boşaltırken yoruldum demesi dememesinin bir önemi yok size misafir olarak geliyorlar sonuçta. Daha kız gelip bişey demeden deme ihtimaline varsayımına bile kurulmuşsunuz işte, ben hiç görmedim eve misafir davet ederken yaptığı yemeğin lafını edeni. Buradaki hata geç kalacaksa haber vermeliydi. Yoksa yemek işi zaten sizin sorumluluğunuzda siz davet etmişsiniz e yemek yapmışsınız doğal olarak. Bence burda böyle aile kavgası olacak büyüyecek bir olay yok. Misafir ağırlamak size zor geliyorsa bebekle, benim çocuk ufak ben yemek yapamam x te toplanalım vs deyin baştan. Siz de kendinizi bu kadar yormayın. Yormaya karar verdiyseniz de üzerinize aldığınız şeylerin lafını etmeyin. Bu arada eşiniz de neye sinirlendi anlamadım. Sofra 11 e kadar masada durdu diye mi sinirlendi sadece yoksa kendisine saygısızlık mi yapıldı?

Alt tarafı misafirinize yemek yaptınız ne kadar büyüttünüz meseleyi. Yemek yapmak bu kadar zahmetli ve zor ise size bir çorba bir makarna yapiverin. Gelen kırk kat el mi? Komşuya bıraktım neredesiniz diye ayar çekiyorsunuz birde. İnsanlar size düğün işimiz var demiş ne zaman biter yemeğe yetişir misiniz diye sorsaydınız madem. Ha sormadınız ve yaptınız mı ertesi gün ısıtın.
O kadar darlanan laf yiyen kardeş cevabını da vermiş iyi de etmiş. Eşiniz ailenize değil size kızmali eksik plan yaptığınız organize olamadiginiz icin. İnsanlara suç aramayın.

Alt tarafı bir yemek yaptın çok abarttın diyen kişilere katılmıyorum hele küçük çocukla misafir geleceği zaman temizlik ayrı yemek ayrı çok yorucu olabiliyor. İnsan en iyisini yapmak istiyor yıpranıyor herkesin evi pırıl pırıl yada dolabında hazır yemeği yok

O zaman öyle yapsaydınız? Siz böyle yaptığınız için böyle olmuş. Yapmasaydınız
Kardeşimin dugunu için yaptık. Çünkü kurbandaki paylar dagitildiktan sonra kalan et dugundeki misafire yemek yapılsın eve gelen giden yesin diye yaptım. Onun iyiliği için.

Esin haklı. O zaman sabahtan arayıp yetisemiyoruz deseydi siz de basit bir şey yapar çocuğu millete emanet etmeden yavaş yavaş yapardiniz. Ayrıca anne babayla terbiye sınırları içinde konuşurken kardeşine ne oluyor da atlıyor patavatsız.
Ben de bunu diyorum yetişemiyoruz deselerdi keske. Eşim çarşıda koşarken ben ona hemen gel daha yemek yapılacak bu insanlar ne yiyecek diye kızdım bir de. Kardeşimin düğünü ya üstüne alınıyor onun için geç kalındı ya.
Gec kalmak da mesele değil aranabilirdik.

Siz bebekli olarak bu islere girismeyecektiniz ozaman madem yemegi bile hazirlamakta zorlaniyorsunuz ayrica yine bebekli olarak hasta bakmakta size dusmemeliydi
Hasta kendine bakabilecek durumdaydı ama evde tek kalacaktı düşer bayılır diye başına gittik işte bunu gören yok maalesef.
Ben de ailem geliyor diye özendim eşime malzeme falan aldırırım keske dediğiniz gibi girsimeseydim

Yani siz de misafir ağarlayacaksınız alt tarafı, tek başınıza bir şey yapmak içinize oturmuş işte özetle, gelip bebeğe bakmadı elini bir şeye sürmedi diye takmışsınız hıncınızı geç kalmasından çokarmaya çalışıyorsunuz. Kardeşinizin makineyi boşaltırken yoruldum demesi dememesinin bir önemi yok size misafir olarak geliyorlar sonuçta. Daha kız gelip bişey demeden deme ihtimaline varsayımına bile kurulmuşsunuz işte, ben hiç görmedim eve misafir davet ederken yaptığı yemeğin lafını edeni. Buradaki hata geç kalacaksa haber vermeliydi. Yoksa yemek işi zaten sizin sorumluluğunuzda siz davet etmişsiniz e yemek yapmışsınız doğal olarak. Bence burda böyle aile kavgası olacak büyüyecek bir olay yok. Misafir ağırlamak size zor geliyorsa bebekle, benim çocuk ufak ben yemek yapamam x te toplanalım vs deyin baştan. Siz de kendinizi bu kadar yormayın. Yormaya karar verdiyseniz de üzerinize aldığınız şeylerin lafını etmeyin. Bu arada eşiniz de neye sinirlendi anlamadım. Sofra 11 e kadar masada durdu diye mi sinirlendi sadece yoksa kendisine saygısızlık mi yapıldı?
Esim ben kostururken onlar neden bu kadar ağırdan alıyor diye sinirlendi çünkü o yemek için bekliyordu ben onlar gelmez daha biz yiyelim dedim.
Alt tarafı misafir diyorsunuz da evim de toplu degildi maalesef çünkü ogretmenim ve tam tatile girdik diğer kardeşimin başında durmak için çağırdılar ben eve bakamadim küçük cocukla yetişemiyorum toplayamıyorum cocuk her yerde uyumuyor salonun ortasında koca bir yatak var orda uyuyor ve ailem salonda kalacaktı.

Back
X