Bir bayram meselesi...

Bana da iletişimsizlik gibi geldi. Kardeşin evlenme tripleri belki sinir bozucu olabilir o ayrı
Genel olarak her şeye tribi vardır hemen sinirlenir her şeyin en önemlisi onundur
Esim kpssye çalışıyor kurbanı ayarlamak için koşturan o kadar pazara gitti onlar gelecek diye markete gitti biz bu kadar uğraşırken onlar ne olmuş kafasında
Bu arada kardeşim kpssye çalışırken biz memlekete gittigimizde Bana siz önce enistemin oraya gidin sonra buraya gelin benim sınavım var demişti

Kardeşiniz ne diye bağırıyor? Eşiniz kayın ailesiyle konuşuyormuş, lafa dalmış resmen. Hadi daldı diyelim, bağırmamalıydı.
Anne babanız da niye bağırıyorsun demedi mi? İlla kavga mı çıksın istiyorlar?
Esim de aynısını dedi ona ne oluyor annen baban da bir şey demedi dedi benin ailem sana böyle asla davranamaz dedi

Artik ben hani kimseyi sallamayan, umursuz tipler var ya, onlara hak veriyorum. Aileden ya da başka yerden gelecek fark etmez kimse için kendini aşırı darlamaya değmiyor.
Cocugum durmuyorsa ona bakarım. İsteyen geldiği vakit ben ne yiyorsam oturur onu yer.
Olmadı disardan dürüm söyleriz.
Bu kafada yaşayan her tanıdığımız 60 yaşında genc kiz gibi valla.

Hepimiz bu yüce kafaya eristigimizde rahata ereceğiz.
Keske böyle olabilsem en güzeli gercekten
Yaşla birlikte daha az takmayi öğreniyor insan ama umarsız olmak daha guzel

Siz yemeğe bekleyeceğinizi söylemeliydiniz. Kardeşinizin bağırması kötü olmuş tabii ama düğün stresi sarmıştır onu alttan almakta fayda var. Eşinize böyle tatlı tatlı anlatınki iyice bilenmesin. Ailenizlede tatlılıkla konuşun sitem etmeyin
Yani her geldiklerinde yemek yaptigim için konuşmadık aradığımda da bugün gelmeyecek misiniz yarın mı geleceksiniz dedim bugün geleceğiz dediler
Maalesef esimm çok kızgın tatli tatli anlamiyor sabah denedim
Ailemle de şimdi konuşsam hemen bagirirlar

Bebekli olduğun belli, siz gelince birlikte bir şeyler hazırlarız ben yetişemiyorum diyebilirsiniz. Yabancı değil gelenler. Hem yabancı bile olsa yemek beklemesin bir zahmet. Ya da kolay pişecek bir şeyler geldiklerinde pişirilir yenir, dışardan alınır yenir imkana göre. Zorlamaya gerilmeye gerek yok. Onların işi uzamıştır yoksa niye geciksinler.
Sıkboğaz etmemek lazım hiç kimseyi.
Ben sikbogaz etmedim onlar gelecek diye daha özenli davrandım yoksa bir çorba da iş görür ben kendimize bir çorba yapsam olurdu ama aynı özeni onlardan goremedim

Es hakli diye de aileyi ese karsi kucultmeye gerek yok, orta yolu bulun bu saatten sonra. Keske her sey o an oluyorken konusabilseydiniz, sabahtan beri ugrasiyorum esim ayri ben ayri bebekle ve yemekle, neden saygisizlik yapiyosunuz minvalinde esinize de ayip ettiklerini anlatsaydiniz. Cunku sizin esiniz de olsa o kisi sonucta damattir bi yerde yabancidir, sizi de onun karsisinda sizin insaniniz zor duruma sokmamalidir. Kardesiniz de bagirmakta haksiz, o da bir damat sokuyor aileye, kendisine o sekilde herkesin icinde bagirmanizi kabul edebilir miymis bi sorun bakalim.
Etmez işte şimdiden daha savunmaya basladi nişanlısını ama benim ailem bencil her seyi onlara göre olsun ister her zaman olmayınca da böyle sorun çıkar
Söyledim zaten esim kpssye çalışıyor ona rağmen koşturuyor diye kardeşim bana burda kiyafet baksaydik zaten cocuga eniştem bakacakti asıl senin işine geldi farkında değilsin dedi

Geç kalacaklarsa haber vermelilerdi onun dışında boş yani bu kadar sinirlenmemiz, bi yemek yapmışsınız alt tarafı yani sanki ömürden ömür gitti, siz bi yemek yaptınız diye hazırolda mı bekleyeceklerdi, tek sorun haber vermemeleri gerçekten o hiç hoş olmamış. Abartmayın yani bebekli olup da tek yemek yapmış ve bu mucizevi başarıyı çok extrem şartlarda bir siz başarmışsınız da bunun şerefıne tüm dünya kadeh kaldırıp kutlayıp orda olmalıymış gibi bir tribiniz var
Yoo ne alakası var benim söylemek istediğim o değil benim çocuğumu komsu tuttu ben o sırada yemek yaptım kocam onların geleceği odayı temizledi ama siz bir arayıp haber bile vermediniz demek istedim
Neden bu kadar yemek lafının üstünde takılı kaldığımı da söyleyeyim kardeşim makineyi boşaltma ben boşalttım çok yoruldum sofrayı kursa ben kurdum çok yoruldum der ben de ben de yemek yaptım hem de cocujla demek istedim ona
Yoksa ülke genelinde bir takdir beklemiyorum

Gunduz arayip yemek yapicm gelicekseniz diye sorsaydiniz bence. Bide erken gelip bebegi tutsaydiniz demeniz sacma olmua yani alt tarafi yemek yapicaksiniz esinizde yardim edebilirsi yapamadiniz disardan da soyleyebilirdiniz o konuda sacma buldunuz yemek yaptim diye sitem etmeniz manasiz kimse sizi zorlamadi yani yapin diye
Zaten her geldiklerinde yapılır yemek soyleme gereği duymadım o yüzden
Neden saçma? Erken gelip yardımcı olabilirler evim dağınıklık ve zaten birkaç gün önce ordan geldim o yüzden evi toplayamadim oraya da keyfimden gitmedim kardeşim estetik bir ameliyat oldu onun başında beklemek için çağırdı annemle babam

Bayramda her şeyi onlar ayarlamalı siz oraya gitmeliydiniz.
Durduk yere başınıza iş açmışsınız.
Bahaneniz de hazır.
Eşim kpss çalışıyor. Bebeğim küçük diyecektiniz.

Etmez işte şimdiden daha savunmaya basladi nişanlısını ama benim ailem bencil her seyi onlara göre olsun ister her zaman olmayınca da böyle sorun çıkar
Söyledim zaten esim kpssye çalışıyor ona rağmen koşturuyor diye kardeşim bana burda kiyafet baksaydik zaten cocuga eniştem bakacakti asıl senin işine geldi farkında değilsin dedi
Ne kadar taviz verdiğiniz farkında mısınız? Ben gelemem siz gidin halledin deme lüksünüz bile yok ailenize karşı. Son cümlesi direkt bunun yansıması.

Onun dışında ben sizi haklı görmedim. İsteyen yer, isteyen yemez. Bebeğiniz var arayıp sorabilirdiniz. Ne zaman gelirsiniz diye. Başlarken teyit alabilirdiniz. Baktınız gelmediler dolaba kaldırırdınız. Ertesi gün yenilirdi. Siz biraz gözlerine girmek istemişsiniz. Hem kocanın kurbanı ayarlamış hem siz yemek hazırlamışsınız. Ama olmayınca da üzülmüşsünüz. Onların onayına ihtiyacınız yok ki.

Ben de kızdım dedim ki ben burda yemek yaptım daha yola cikmamissiniz diye tabii onlar da yok işimiz vardı yok hallettik daha da bitmedi falan dediler. Ben de bayramdan sonra devam etseydiniz buraya geleceğiniz belli dedim onlara çıkmıştım.

Dun de söyledik erken gelseydiniz neden böyle yaptınız cocugu tutarsınız yemek yapardim işimi görürdüm komsu baktı cocuga diye kardeşim bağırmaya başladı.
Karar verin hangisi?
Yemek yaptığınız için mi gelmelerini istiyorsunuz yoksa iş yaparken çocuğunuza baksınlar diye mi?
Eşinize nooluyor? Aileniz gelmese o evde yemek pişmeyecek mi? Çocuğa bakılmayacak mı? Saçmasapan davranıp insanlara bayramı zehir etmeyin karı-koca.

Ne kadar taviz verdiğiniz farkında mısınız? Ben gelemem siz gidin halledin deme lüksünüz bile yok ailenize karşı. Son cümlesi direkt bunun yansıması.

Onun dışında ben sizi haklı görmedim. İsteyen yer, isteyen yemez. Bebeğiniz var arayıp sorabilirdiniz. Ne zaman gelirsiniz diye. Başlarken teyit alabilirdiniz. Baktınız gelmediler dolaba kaldırırdınız. Ertesi gün yenilirdi. Siz biraz gözlerine girmek istemişsiniz. Hem kocanın kurbanı ayarlamış hem siz yemek hazırlamışsınız. Ama olmayınca da üzülmüşsünüz. Onların onayına ihtiyacınız yok ki.
Ne kadar taviz verdiğimiz yeni yeni farkındayım maalesef. Burda da bakarız diye konuşmuştuk kıyafete ama cocuga annem bakacakti o zaman esim değil
7 7 bucuk gibi dediklerinde yemek saati oluyor çünkü her zaman yemek yenir geldiklerinde hatta bazen bekleriz yolları az kaldıysa biz de orda yemek yeriz onlar da bekler aynı şekilde
Gözleri girmek değil de bende maalesef enayilik varan bir fedakarlık var sanırım her şeyin iyisi olmasa da olur soyle olsa da olur derim genelde. Eşim de her zaman yardımcı olur onlara göze girmek için değil herkese yapar yapısı bu.

Kardeşinizle yarışıyor musunuz? İtici tarafları olabilir ama sizde ona olan ilgi ve sevgiyi kıskanıyor gibisiniz?
Hayir neden kıskanayım.
Tek kardeşim yok 2 kardeşim var bu arada. Bugüne kadar hem esim hem ben her şeyine koştuk bunu görmelerini istiyorum. Ben tabii ki yaparım ablayım ama esim zorunda değil en azından bunun bilincine varmamlilar

Ne kadar taviz verdiğimiz yeni yeni farkındayım maalesef. Burda da bakarız diye konuşmuştuk kıyafete ama cocuga annem bakacakti o zaman esim değil
7 7 bucuk gibi dediklerinde yemek saati oluyor çünkü her zaman yemek yenir geldiklerinde hatta bazen bekleriz yolları az kaldıysa biz de orda yemek yeriz onlar da bekler aynı şekilde
Gözleri girmek değil de bende maalesef enayilik varan bir fedakarlık var sanırım her şeyin iyisi olmasa da olur soyle olsa da olur derim genelde. Eşim de her zaman yardımcı olur onlara göze girmek için değil herkese yapar yapısı bu.
Farkında olmanıza sevindim. Belki bu olayla birlikte karı-koca kendinizi önceliklendirmeyi öğrenirsiniz. Hakeden ile haketmeyen kişileri ve durumları yönetebilirsiniz. Bunun için yaşanmış bir durum olabilir. Sıkmayın canınızı. Siz en iyisi olduğunu düşündüğünüz şeyi yapmışsınız. Bundan sonra yapmazsınız.

Hayir neden kıskanayım.
Tek kardeşim yok 2 kardeşim var bu arada. Bugüne kadar hem esim hem ben her şeyine koştuk bunu görmelerini istiyorum. Ben tabii ki yaparım ablayım ama esim zorunda değil en azından bunun bilincine varmamlilar
Ben sanki biraz öyle hissettim yazdıklarınızdan ama değil diyorsanız öyledir. Kardeşiniz el üstünde tutulan birisi muhtemelen çünkü eşinize çıkışına rağmen aileniz ses çıkartmamış. Ama sizde onlar sizi görsün, onaylasın diye fazlaca fedakar olan bir evlatsınız. O yüzden kıskanabileceğinizi düşündüm.

Karar verin hangisi?
Yemek yaptığınız için mi gelmelerini istiyorsunuz yoksa iş yaparken çocuğunuza baksınlar diye mi?
Eşinize nooluyor? Aileniz gelmese o evde yemek pişmeyecek mi? Çocuğa bakılmayacak mı? Saçmasapan davranıp insanlara bayramı zehir etmeyin karı-koca.
Zaten gelecekleri kararlaştırıldı ben geç geleceksiniz haber verin dedim en azından yemegi ona göre yapardim diye. İsim de vardi biliyorlardi bu arada cocugu da tutarlardı. Annem ve iki kız kardeşim var.
Esime şu oluyor. Kurbana beraber girdik kardeşim ve ben önce ben girmeyeceksin sonra fikir değiştirdik. Esim kardeşimin kurbanlıklar ilgilendi bakmaya gitti adamlarla konuştu olmadi başkasıyla konuştu falan uğraştı. Onlar gelecek diye markete gitti pazara gitti bir şeyler aldı evdekiler az diye.
Kimseye zehir etmiyoruz bir seyi

Farkında olmanıza sevindim. Belki bu olayla birlikte karı-koca kendinizi önceliklendirmeyi öğrenirsiniz. Hakeden ile haketmeyen kişileri ve durumları yönetebilirsiniz. Bunun için yaşanmış bir durum olabilir. Sıkmayın canınızı. Siz en iyisi olduğunu düşündüğünüz şeyi yapmışsınız. Bundan sonra yapmazsınız.
Eşime dedim zaten bir daha ortak bir sey yapmayalım olmuyor diye.
Bundan sonra daha çekingen kalacagim

Back
X