Haklısınız ben de bir sey demeyeceğim esime artikBundan sonra eşinizi de kendinizi de yıpratmayın
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haklısınız ben de bir sey demeyeceğim esime artikBundan sonra eşinizi de kendinizi de yıpratmayın
Olay alt tarafi yemek değil bwn her seyi düşünürken onların haber bile vermemesiAlt tarafı misafirinize yemek yaptınız ne kadar büyüttünüz meseleyi. Yemek yapmak bu kadar zahmetli ve zor ise size bir çorba bir makarna yapiverin. Gelen kırk kat el mi? Komşuya bıraktım neredesiniz diye ayar çekiyorsunuz birde. İnsanlar size düğün işimiz var demiş ne zaman biter yemeğe yetişir misiniz diye sorsaydınız madem. Ha sormadınız ve yaptınız mı ertesi gün ısıtın.
O kadar darlanan laf yiyen kardeş cevabını da vermiş iyi de etmiş. Eşiniz ailenize değil size kızmali eksik plan yaptığınız organize olamadiginiz icin. İnsanlara suç aramayın.
Evim kesinlikle pırıl pırıl degildi çünkü çalışıyorum ve tatile yeni girdim yavaş yavaş toparlamaya çalışıyordumAlt tarafı bir yemek yaptın çok abarttın diyen kişilere katılmıyorum hele küçük çocukla misafir geleceği zaman temizlik ayrı yemek ayrı çok yorucu olabiliyor. İnsan en iyisini yapmak istiyor yıpranıyor herkesin evi pırıl pırıl yada dolabında hazır yemeği yok
Hiç kusura bakmayin. Adamlar size işimiz var demiş zaten. Saat sormayi ihmal eden sizsiniz. Kardeşiniz ne dese batıyor size. Ablam bana su muameleyi etse evine bile gitmemOlay alt tarafi yemek değil bwn her seyi düşünürken onların haber bile vermemesi
Kardeşimi damlayan olmadi ben annemle konuşuyordum
Durmayan bir cocukla bu kadar organize olunuyor maalesef
Ailen ve kardeşin haklı. Yemeği ailen için yapıyorsan zTen evde makarna yapariz demişler. Kendin için yapıyorsun o zaman gelin bebeği tutun yemek yapardım ne demek. Bi de geldiklerinde posta koymak falanHerkese iyi bayramlar öncelikle
Ben derdimden bahsedecegim. Kardeşimin birkac aya düğünü var. Eşim kurban ayarladı ve biz annemlerin yaşadığı şehre gitmedik onlar kurban için bizim yaşadığımız şehre geldi. Dün yani arefe günü gelirsiniz diye de sözleştik. Aradım dugun işleri var dedi tamam dedim. Zar zor yemek yaptım eşimle evi temizledik dun Zar zor diyorum çünkü 7 aylık bebeğim var durmuyor hatta bir ara komşumuz tuttu bebeğimi ve ben yemek yaptım o ara. Neyse dun aradım saat akşam 8'i geçiyordu hâlâ yola çıkmamislar ve evde makarna pişiriyorlarmis. Ben de kızdım dedim ki ben burda yemek yaptım daha yola cikmamissiniz diye tabii onlar da yok işimiz vardı yok hallettik daha da bitmedi falan dediler. Ben de bayramdan sonra devam etseydiniz buraya geleceğiniz belli dedim onlara çıkmıştım. Ve dun saat 11'edogru geldiler sofra ortada kaldı onlar gelecek diye Eşim de kizdi.
Dun de söyledik erken gelseydiniz neden böyle yaptınız cocugu tutarsınız yemek yapardim işimi görürdüm komsu baktı cocuga diye kardeşim bağırmaya başladı. Cocuga bakmak için çağırıyorsun bizim de işimiz vardı diye. Bu arada ne olsa sadece onun başına gelirmiş gibi davranır kardeşim sınav olur bir tek onun sınavı dugun olur bir tek onun düğünü.
Esim de en son dedi ki biz ailemize sitem ettik neden geciktirir diye ama yanlış olmuş madem tamam dedi.
Eşim geldi kizdi sabah senin ailenin gözünde kıymetin yok bir daha asla böyle bir şeye girişmem sen onlar için benle kötü oluyorsun ama onlar bana bağırdı falan dedi.
Sizce ben ne yapayım asiri derecede arada kaldım. Evde bir tartışma çıkacak diye çok korkuyorum.
İşte ben de onu diyorum yapmasaydınız diye. Size zor gelecek bir şeyi başkasının iyiliği için yapmayın. Önce kendi iyiliğiniz,sonra başkasının iyiliği.Kardeşimin dugunu için yaptık. Çünkü kurbandaki paylar dagitildiktan sonra kalan et dugundeki misafire yemek yapılsın eve gelen giden yesin diye yaptım. Onun iyiliği için.
Eşini üzme.Ben de bunu diyorum yetişemiyoruz deselerdi keske. Eşim çarşıda koşarken ben ona hemen gel daha yemek yapılacak bu insanlar ne yiyecek diye kızdım bir de. Kardeşimin düğünü ya üstüne alınıyor onun için geç kalındı ya.
Gec kalmak da mesele değil aranabilirdik.
bu özen değil, kendini zora sokmak. Herkesi sıkboğaz etmek (kendin dahil). Oluruna bırakmak lazım. Bu meselenin oluru komşuya minnet etmek değil, çorbayı yapıp olduğu kadar evi toplayıp dinlenmek.Ben sikbogaz etmedim onlar gelecek diye daha özenli davrandım yoksa bir çorba da iş görür ben kendimize bir çorba yapsam olurdu ama aynı özeni onlardan goremedim
Ben de aynısını dedik şu an cocuk bakmaya çağırmadim ama cagira da bilirim bunda ne var dedim.Eşiniz çok haklı ve ailenizde çok düşüncesiz. Başınıza kakılacak hareketler yapmasalarmış keşke. Hele de kardesiniz, yarın oda evlenince basına böyle seyler gelebilir ne diye bağırıyor eşinizin yanında. Onun daha çok empati yapması lazım asıl. Ayrıca çocuk bakmak için gelmelerini bekleseniz bile bunda kötü ne var teyze ya da anneanne dede olarak bakamazlar mı yani
Evet iletisimsizlik de var ben sorduğum halde kesin cevap da verilmedi ondan da olduDoğru düzgün iletişim kurulmamış kalıplarla hareket edilmiş bence. Olay da abartılmış
Yok yanlış anlaşılmış kardeşim düğünde kullanachi kismi kendi kesti ben ayrı kestim iki ayrı hisse yaniKardeşiniz evleniyormuş, bayram sizin yaşadığınız yerde geçirilecekse elbette arife günü kardeşinizin ailesiyle bayramlaşma niyetine bir görüşme olacaktır. Hediyeleşme yapılan yöreler de var. Belki yemeğe kalın diye ısrar bile edilmiş olabilir. Sabahtan sizin yanınıza geleceklerini düşünmeniz yanlış olmuş. Yemeğe geleceklerini açıkça söylememişler, ama siz para alışverişi olacak saatten yola çıkmışsınız. Bakkal bile artık qr kodla ödeme alıyor. Yanlış olmuş.
Bebekli iken saat kaçta geleceği belli olmayan misafire ya lahmacun yaptırırım ya da ne bileyim sulu yemek olmayan tarzda atıştırmalık hazırlarım ben. Hazır otlu börek alsanız yanına ayran o bile olurdu. Erken ve aç geldiklerinde hep birlikte bir çorba kaynatırdınız.
Bence şu an olayı tırmandırmayın siz rahat olmazsanız eşiniz de yükselmeye devam eder. Kurban pay düğün vs demişsiniz. İnançlı değilim ama temel niyetiniz paydan kalanı düğünde kullanmak olmuş bu da yanlış. Kendi niyetinizi bozmayın. Boşverin. Eğer daha önceden sizin payınızdan kalanı kardeşinize vermek gibi şeyler konuşuldu ise sözünüzden dönmeyin. Olağana dönmeye çalışın.
Zaten gelecekleri 1 saatlik yolAilem memleketten bizim evimize gelirken kırk defa ararım.Neredesiniz,nasıl gidiyor diye.Onlar aramadıysa siz arasaydınız.Israrla onların aramasını beklemenize gerek yoktu.Planlamanızı da onların yoldaki durumuna göre yapardınız.İletişim eksikliği olmuş aranızda.Gelenler yabancı değil,bu kadar strese girmenize gerek yoktu ki.Küçük bebeğiniz var.Eviniz dağınık ya da yemek yok diye aileniz sizi kınayacak değil ya.Bir de bir kaç yorumda eşim onlar için markete,pazara gitti yazmışsınız.Bunda da bu kadar büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.Kısacası zaten ortada büyük bir mesele yok.Aileniz de,eşiniz de olayı büyütmesin.İyi bayramlar dilerim.
Hayir sadece biri yaşıyor digeri çalışıyorAileniz nerde ki siz estetik sonrası hasta baktınız?
Kardeşlerinizin ikisi de ailenizle yaşamıyor mu?
Keşke giderken size bıraktırsaydınız.Hayir sadece biri yaşıyor digeri çalışıyor
Ailem kardeşimin nişanlısının memleketine gitti gelinlik vs bakmaya birkac gün orda kaldı
Estetik yaptıran kardeşim de gidecwkti ama narkoz etkisini atamadı surwkli başı dönüyordu ailem de bizi çağırdı yanına gelin diye o yüzen gittik