- 8 Ağustos 2014
- 1.894
- 3.443
- 158
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Oglunuz melek filan degil insan, hepimiz insaniz. Oglunuz sonsuza dek bebek safliginda kalmayacak buyuyecek ve yasama karisacak. Oglunuz gökten düşmüş gibi davranmayin. O melek ve insanlar ona zarar verecek filan... Bir zamanlar herkes bebekti "diger insanlar" dedikleriniz de öyle.
herkesin evladi kendine kiymetli
benim evlatlarim dA bana melek gibi geliyor ve belki ileride sizin cocugunuz benimkileri uzecek neticede hepimiz insaniz cocuklarimoz da oyle
her anne evladi icin korkar , onlari korumak ister ama sizinki notmal degil , asiri uc noktada yasiyorsunuz bu duygulari ve gercekten normal degil
Canımın içi,
Anlattığın her şeyi ilk aylarda ben de yaşadım. Çocuğa bakıp bakıp ağlıyordum :) Başlarda öyle masum, öyle muhtaçlar ki insanın ağlayası geliyor.
Oğlun büyüdükçe insana dönecek. Mesela yanına sevimli sevimli yaklaşıp, seni kandırıp, elindeki yemeği alıp kaçacak, sırf kendi yiyebilmek için :)) O kadar da masum değilmiş diyeceksin :) Bez değiştirirken, kıyafet giydirirken sana karşı koyacak. Karakterini ortaya koyacak, güçlenecek. Sen de gittikçe “vay be büyüdü sıpa” diyeceksin. Bu gözyaşları yerini kahkahalara bırakacak. Bi bakacaksın o aciz insan yavrusu gitmiş, yerine kendi karakteri olan küçük insan gelmiş.
Yani azıcık sabret geçecek bu duygusallık:) Güle güle büyüt.
Esimde sizin gibi duygularımı aşırı uclarda yaşadığımı söyler hep. Bu durum bana çok zarar veriyor. oglum icin daha saglam durmaliym ama elimden bir şey gelmiyor. Umarım yorumlarınız beni biraz.da olsa kendime getirir.
Gerçekten yaşadıklarının anormal olduğunu düşünmüyorum. Eminim çok anne vardır senin gibi. Ben de genel yapı olarak melankolik biriyim. Genç yaşta kayıplar yaşadım. Hassas olduğumu söylerler. Doğum sonrası çok hüzünlü, bebeğim adına çok endişeli günler geçirdim. Şimdi kızım neredeyse 1 buçuk yaşında ve benim tüm karamsarlığım geçti. Neden? Çünkü karşımda yeni doğmuş bir bebek değil, tek tük derdini anlatabilen, yürüyen ve hatta koşan, istemediği bir şey olduğunda gerekirse benimle bile boğuşabilen küçük bir insan var. En basit örnek, 7-8 aylık olana kadar kedi odasına girmesin, üzerine yatar nefes alamaz vs diye kediyi odasına sokmadık, şimdi kediyi ondan korur olduk üstüne çıkıp hayvanı ezmesin, zarar vermesin diye :)Duygusal yoğunluk konusunda kendime olan umudumu yitirir gibi olmuştum, hep boyle gidecek, ben de hep boyle olacağım sanmıştım. Bebeğim buyudukce azalacak demek, inşallah çok isterim. Yaziniz cok iyi geldi.
benim esim sizin gibi , o da yakinlarini kaybettikten sonra boyle oldu. ben onunla konusarak biraz yardimci oldum.
cocuk mesela hasta oldu kendide yemeden kesilirdi. ya dedim beterin beteri var sukret basit hastalik.
her dedigini yapardi, onuda astik . yani olsun ne olur derdi. bende olmayan durumlarda ne yapicaz diye alistirdim. ama nerdeyse psikologa gondericektim.
sadece cocuga degil , bana karsida oyle. kaybedicekmis korkusu.
bence, cocuk odakli olmayin kendinizi baska seylere vermeye calisin. hobi edinin. arkadaslarinizla bulusun. kitap okuyun.
siz zaten iyi bir annesiniz cocugunuzu dusundugunuz icin. mukemmel olmak zor, mukemmel olmaya calismayin. cocugunuzun ihtiyaclarini giderin, sevin onu. su yolunu bulur.
ilk cocuk olmasida bunda etkili, acemilik vs . gunu dolu yasamaya calisin. bebek buyudukce insan rahatliyor ancak.Cevaplariniz simdiden aydınlanmama neden oldu. Bugün mesela daha az duygusaldim. Bebeğimden önce birçok hobim vardı. Sanırım biraz biraz dönebilirim o günlere. Çok sağolun.
Oğlum yedi ayını bitirdi sekizin içinde. Haberleri bile izleyemiyorum tv de. Çocuk tacizcileri, tecavüzcüleri, katiller kol geziyor. Hiçbiri olmasa ihmalkarlık yüzünden kaç çocuk canından oluyor. Daha dün iki yaşında bir bebecik yangında öldü. Her gece dualar ediyorum. Ödüm kopuyor dünyadan ve insanlardan. Yani tek değilsin. Benim gibi gözü kara bir kadın bu hale geldiyse herkes gelebilir diye düşünüyorum.Selamlar hanımlar.
Hemen konuya girmek istiyorum. Canım annemi kaybettiğimden beri, duygusal anlamda bir hayli yogunum. (bir sene oldu)
Üçüncü ayına yeni giren bir oğlum var. Allah hayırlı uzun ömürler versin yavruma ama ona cok düşkünüm ve bu düşkünlük beni korkutuyor. Ya oğluma bir şey olursa, ya onu kaybedersem diye diye onu gözumden bile sakiniyorum. Aciksa bu beni huzunlendiriyor. Ne kadar yardıma muhtac diyip duygusallasiyorum. Sütum az olsa, oğlumu doyuramayacagimi düşünüp, dünya başıma yıkılıyor. Gülse, ne kadar masum, bu kotu dünya ona göre değil diyip bin tane şey düşünüyorum. Hickirik tutsa bir şey yapamadığı için yine uzuluyorum. Bebeğimin çaresizliği ve saflığı beni cok etkiliyor.
Kucağıma aldığımda bazen aynaya bakıyoruz, o küçücük haliyle benimle nasıl da mutlu, nasılda sahiplenici duruyor diye gözlerim doluyor. Evladima layik olabilecek miyim hic bilmiyorum.
İnsanlar İleride meleğime kotuluk yapacak illaki, onu her zaman simdiki gibi koruyamayacagim bu ve benzeri düşünceleri beynimden atamıyorum. Az önce babası alıp, on dakikalığına annesine götürdü. Dustaydim, çıktığımda oğlumun yatagini boş görünce içimden bir şeyler koptu sanki. Allah tan o esnada kapi çaldı da meleğim geldi. Oğlum bir melek ve bu dünya, bu insanlar onu üzecek.
Evlat sahibi hanımlar, siz de böyle oldunuz mu? Bu durum normal mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?