Bir ben mi boyleyim

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
İyi geceler hanimlar. İki buçuk yaşında bir bebegim var. Bütün gun tüm enerjimi ona harcıyorum. Yemesi içmesi giymesi oyması banyosu derken bir de ev işleri artı yemekler hopp akşam oluyor. İnanır misiniz, erkenden kalkıyorum ve yatana kadar bebeğimin bir öğünü sarkmasin, oyun da oynayalım, kitapta okuyalım diye diye zar zor günü bitiriyorum. Gün içinde ne bir dinlenme ne bir şey. gündüz uyuduğu bir buçuk saat hariç.

Bir yere gitsem ya da günler öncesinden haberli gelecek bir misafirim olsa ayda yılda bir çok stres yapıyorum çünkü evim hiç temiz kalmıyor eee derin temizlik yapmadan da içime sinmez. Akraba, tanıdık, eş dost bizden çok yerlere, perdelere, camlara bakıyor malum . : ) O yüzden de mümkün oldugunca.misafir olaylarından uzak duruyorum, zaten bebeğim bana zorluk olarak yeter diyorum bir de misafiri kaldiramam düşüncesindeyim. Bir eltim var. İki çocuklu biri büyük biri küçük, kadın iki günde bir aksama kadar misafirleriyle günü geçiriyor. Bazı akşamlar da misafir ağırlıyor. Düşünüyorum, ya diyorum ben mi tuhafim? Ben biri gelince bebeğimin düzeni bozuluyor diye kendi hayatimdan bu kadar kisarken, elti ya da başkası nasıl bu kadar misafir agirlayip, bebekle ilgilenebiliyor? İnanın amacım eltiyi yermek falan değil, sadece elti değil ki, çevremde böyle çok anne var. Kaynana tarafim, misafir sevmediğimi ima etmeye başladı. Eltime bakınca evet öyle görünüyorum ama bebeğim herşeyden önce gelmeli, abartıyor muyum?

Ben abartı buldum davranışınızı. Yani misafir sevmiyorsanız anlayabilirim ama onun haricinde eve kimse gelmesin gitmesin bebeğimin düzeni bozulur düşüncesi sağlıklı değil. Ayrıca eş dost perdeye cama bakıyor fikrinizde tamamen paranoya, muhtemelen titiz bi kadın olduğunuz için böyle düşünüyorsunuz.

Bebek her şeyden önce gelmez, gelmemeli. Yaşadığınız hayat sizin hayatınız siz elinizden geldiğince ikinizi de mutlu edecek bir orta yol bulmalısınız. Saçınızı süpürge etmeyin aşırı şekilde yani. Ki çocuğunuz da 2,5 yaşında size bağımlı olmamalı biraz daha özgür ve rahat takılmalısınız. Her ikinizde :)

Açıkçası ben rahatgillerdenim. Çünkü ufak çocukla bendem çok tertip çok düzen bekleyen samimiyetsizdir.
Samimi olduğum insan her yedde oyuncak olmasına, koltukta çıkmayan lekelerden dolayı ton farkı olmasına, duvardaki lekelere aldırış etmemeli.
Eşim dostum akrabam geliyor. Ama müthiş bir ikram, tertip bulamıyorlar. Genelde yemeğs aldıysam köfte patates pilav, çaya aldıysam hazır kek poğaça salata oluyor. Salonda oyuncaklar durur kaldırmam. Bu evde yaşayan bir çocuk var gelen misafir için düzenini bozamam.
Ben de çocukla genelde ya çocuklu arkadaşımın evine giderim yada çok yakın nazımın geçtiği akrabama.
Kalan arkadaşlarımla dışarda buluşuyoruö.
Bir süre daha böyle en azından yapacak bir şey yok.
Çocuk büyüyene kadar böyle

Kimisi misafir sever kimisi sevmez. Bu dert olmamalı. Eltinizi rol model mi alıyorsunuz?
İsterse hergun misafir agirlasin.
Yada eltiyi gömüp siz haklısınız aman harika bir annesiniz övgüleri mi almak istiyorsunuz?
Herkesin enerjisi farklidir. Bende misafir sevmiyorum çocuğum olmamasina ragmen

Bebeği proje olarak görüp her anını planlayarak başarılı bir çocuk belki yetiştirirsiniz ama mutlu bir yetişkin olur mu orası meçhul. Çok denk geliyorum sizin gibi annelere, çocuk olunca hayatını tamamen ona göre düzenleyen, sadece çocuğa odaklı yaşayan. Halbuki tam zamanında en sağlıklı besindense kuzenleriyle, akranlarıyla ya da amcasıyla dedesiyle halasıyla yiyeceği yemek daha faydalı bence. Bir gün iki saat geç uyusa gelişimi durmaz ki.

Ha çocuğu rahat bırakmanın artısı şu. Düzeni rahat bir çocuk. Geceye sarkan yemeklerde bile arabasında uyur yavrucuk. Tatilde sizin gibi bir anne baba vardı, öğlenleri çocuğu alıp odasında uyuttular iki saat odada kaldılar. Bizse snack barda uyutup bira içtik
Yani oğlum başka evdede uyur arabasında da uyur. Sokaklarda gezer, şehir şehir gezer.
Rahatlık iyidir.
Çocuk büyütmek zaten zor daha da zorlaştırmak yerine süreçten keyif almaya bakıyorum.
Kendimi kapasam mutsuz okur belki gergin bir anne olurum
Varsın arkadamdan ne rahat ne pasaklı desinler. Ben mutluyum çocuğum mutlu

Umarım böyle olmam. Fakat misafir sevdiğim söylenemez, aslında samimiyetsiz misafir sevmiyorum. Allah kolaylık versin.

Ben de misafir aşırı severim ve 2 küçük çocuğa rağmen hala mutlaka haftada 1 misafirim vardır.
Çünkü dışarıda rahat olamıyorum, çocuklarımın düzeni bozuluyor.
E sosyalleşmem de lazım, dışarıda yemeği yiyip arkadaşlarımızla bizim eve eve çay, tatlı, meyve ve kahve yapıyoruz.
Hazırlıklı ikramlı misafir olacaksa da eskisi gibi döktürmüyorum, daha pratik ve daha az çeşitli şeyler hazırlıyorum.
Evi daima temiz tutmaya eşimle özen gösteriyoruz, biri geleceği anda şarjlı süpürgeyle süpürmek ve banyoyu temizlemek yetiyor.
Yani programlı olmakla alakalı bu durum.

Mesela ben misafir sevmiyorum. Çünkü çok titiz olduğum için dünyaları pişiriyorum, aman aç kalmasınlar aman şunu da yesinler. Her yeri 10 kere temizliyorum filan.. Çok yıpratıyorum kendimi, o yüzden de sevmiyorum. E bebeğim olsa bir de, tahminen ben de sizin gibi olurdum. O titizlikle, bebeğimi ihmal etme korkum olurdu. Eltiniz misafirlere sizin kadar özenmiyordur belki o yüzden de habire çağırabiliyordur rahat rahat. Misafir seven insanlara bakıyorum, çok rahatlar. Allah ne verdiyse yenilir modunda ya da pis, dağınık yaşıyorlar tabi istisnalar vardır ama benim şimdiye kadar gördüklerim çok rahat olduklarıydı her anlamda.

Misafir sevmeyebilirsiniz ama davranışlarınızı abartı buldum açıkçası.

Çocuğun düzeni bozulacak diye hayatı kendinize zindan etmek benim için uc bir durum. İlk bebeklik dönemi hariç hayatı olağan akışında yaşamaktan yanayım. Robot değiliz, kurulu bebekler yetiştirmiyoruz. Yemeği biraz geç yese, uykusu biraz oynasa hiçbirşey olmaz, tabi çocuğu özellikle aç yada uykusuz bırakmaktan bahsetmiyorum. Hayatımız çocuklardan ibaret değil, olmamalı.

Ayrıca eve gelen misafir yetişkin yada çocuk için sosyalleşme fırsatıdır. Çocuklu arkadaşlar, akrabalarla ile birarda bulunmak önemli bence.

Misafir seven ve ağırlayan insanlar size pis ve dağınık geliyor büyük ihtimalle çünkü takıntılısınız. Oysa çoğu gayet temiz planlı programlı ve mutlu insanlar. Onlar pis şunlar rahat diyene kadar bence hayatınızı kolaylaştırmak adına tedavi olun. Günün sonunda temizlik hastası asosyal olarak yaftalanırsınız çünkü ve inanın hayat 10 kez aynı yeri temizlemek için çoooook kısa :)

siz diyince fark ettim gittiğim evde hiç cama yere bakmamışım temiz mi diye ayrıca kendim de titizimdir ama biri gelecek diye kendimi kasmam sadece uygunsuz dağınık olmamaya çalışırım etrafta çamaşır yiyecek vs olnasın kafi.

beni misafirlikte sadece kirli lavabo wc rahatsız eder gerisini fark etmiyorum

Ayrıca misafir seven insan bir şekilde fırsatını bulur ve o misafiri ağırlar.

2 çocukla bende sık sık misafir ağırlıyorum, oyuncak dağınıklığı oluyor ama evin belli bir düzeni tertibi var.
İkramı da abartmadıkca zor olmuyor, bu tamamen istemekle alakalı, eltiniz için de durum bu olabilir.

Bende cok ilgilendim heryeri doktuk sactik hic kizmadim ama 2 bucuk yasinda biraz kendi haline biraktim cocugun kendi kendini oyalamasi lazim gunluk 1 saat oynadim geri zamanlarda kendisi oynadi asagi komsumun oglu geldi onunla oynadi hala komsumun ogluyla oynar

İstisnaları olduğundan da bahsetmiştim yanlış anlaşılmamak adına ve de eklemiştim "benim gördüklerim" diye. Ama siz pis olmayı üstünüze alınmayı seçip bana direkt olarak saldıraya geçtiğiniz için, benim yapabilecek bir şeyim yok Bence tedavi olması gereken sizsiniz bu açıdan. Kompleks

İstisna derseniz bu zaten pek çoğu öyle aslında ama aman tepki gelmesin istisna yazayım anlamına gelir. Ben üstüme alınmadım, çünkü misafir sevmiyorum o güruha dahil değilim yani malesef, sevsem keşke :) Pis de olabilirim ayrıca üç günlük dünyada deli divane temizlik yapıp hayatı kaçırmaktan iyidir. Ben gerçekten iyiliğiniz için söylemiştim. Kompleks tedavi gerektiren bir hastalık mı bilmiyorum bile inanın varsa böyle bir sıkıntım tedavi de oluurım sorun değil. Ama bu sizin durumunuzun en azından geleceğiniz çocuğunuz eşiniz adına destek gerektiren bir durum olduğu gerçeğini değiştirmiyor :) İyi geceler.

Ben istisnalardan olduğum için üzerime alınmamıştım mesela.
Misafir gelmeden 5 dk önce ikramlıklar tabaklarında aynı yerlerde ve aynı düzende yerleri alır, misafir oturduğu an hop içeceği ve tabağı gelir önüne.
Ya da yemekli ise, geldiği an otururken çorba servisim başlar.
Aza indirdiğim dediğim ikramlarım 6 7 çeşittir, eskiden 12 falan yapardım.
Lavabolar yarım saattir kullanılmıyor, temizlendikleri su kurumuş ve iz kalmamış olur.
O derece dikkat ederim:)
Ama bir yeri 10 kere temizlemenin ‘normal’ olmadığını da düşünüyorum, temizlik takıntınız olabilir ve ileride sizi zorlayacak bir boyuta gelebilir.
Bu da size küçük bir eleştiri olsun.

Bakın ne güzel demişsiniz, ben de istisnalardan olduğumu düşünürdüm

10 kere temizlemek işin zaten nasıl derler, birinden sıkılınca "of 10 kere dedin ya tamam" dersiniz hani. Ama o 10 değil aslında 2 kere söylemiştir. O tarz bir söylem olarak algılayın. Yoksa 10 kere orta sehpanın tozunu almıyorum tabi ki Çok fazla panik olmak, özenmek, mükemmel olsun istemek gibi düşünün. - bu arada şu mükemmeliyetçi huyumu yenmeliyim o ayrı- Bizim ev 200 metrekare, takıntılı değil normal bir titizlikte olduğunuzda yine çok yorucu oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…