- 23 Ekim 2014
- 9.394
- 36.123
- 548
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Bu işin sonu deprasyon .. yalnızlığa itiyorsun kendini .. Sadece çocuk ve sen .. bi bakmışın çocuk büyümüş ve sen yalnız kalmışsın..İyi geceler hanimlar. İki buçuk yaşında bir bebegim var. Bütün gun tüm enerjimi ona harcıyorum. Yemesi içmesi giymesi oyması banyosu derken bir de ev işleri artı yemekler hopp akşam oluyor. İnanır misiniz, erkenden kalkıyorum ve yatana kadar bebeğimin bir öğünü sarkmasin, oyun da oynayalım, kitapta okuyalım diye diye zar zor günü bitiriyorum. Gün içinde ne bir dinlenme ne bir şey. gündüz uyuduğu bir buçuk saat hariç.
Bir yere gitsem ya da günler öncesinden haberli gelecek bir misafirim olsa ayda yılda bir çok stres yapıyorum çünkü evim hiç temiz kalmıyor eee derin temizlik yapmadan da içime sinmez. Akraba, tanıdık, eş dost bizden çok yerlere, perdelere, camlara bakıyor malum . : ) O yüzden de mümkün oldugunca.misafir olaylarından uzak duruyorum, zaten bebeğim bana zorluk olarak yeter diyorum bir de misafiri kaldiramam düşüncesindeyim. Bir eltim var. İki çocuklu biri büyük biri küçük, kadın iki günde bir aksama kadar misafirleriyle günü geçiriyor. Bazı akşamlar da misafir ağırlıyor. Düşünüyorum, ya diyorum ben mi tuhafim? Ben biri gelince bebeğimin düzeni bozuluyor diye kendi hayatimdan bu kadar kisarken, elti ya da başkası nasıl bu kadar misafir agirlayip, bebekle ilgilenebiliyor? İnanın amacım eltiyi yermek falan değil, sadece elti değil ki, çevremde böyle çok anne var. Kaynana tarafim, misafir sevmediğimi ima etmeye başladı. Eltime bakınca evet öyle görünüyorum ama bebeğim herşeyden önce gelmeli, abartıyor muyum?
Misafir geleceği zaman bebeğin düzeni gerçekten şaşıyor.Bende insan ağırlamak istiyorum ama çalışınca zor oluyor bir haftasonum var tatil gününün tamamını temizliğe ayıramam zaten bu çocuguma haksızlık gibi geliyor.Arada nadir de olsa temizlikçi alıyorumİyi geceler hanimlar. İki buçuk yaşında bir bebegim var. Bütün gun tüm enerjimi ona harcıyorum. Yemesi içmesi giymesi oyması banyosu derken bir de ev işleri artı yemekler hopp akşam oluyor. İnanır misiniz, erkenden kalkıyorum ve yatana kadar bebeğimin bir öğünü sarkmasin, oyun da oynayalım, kitapta okuyalım diye diye zar zor günü bitiriyorum. Gün içinde ne bir dinlenme ne bir şey. gündüz uyuduğu bir buçuk saat hariç.
Bir yere gitsem ya da günler öncesinden haberli gelecek bir misafirim olsa ayda yılda bir çok stres yapıyorum çünkü evim hiç temiz kalmıyor eee derin temizlik yapmadan da içime sinmez. Akraba, tanıdık, eş dost bizden çok yerlere, perdelere, camlara bakıyor malum . : ) O yüzden de mümkün oldugunca.misafir olaylarından uzak duruyorum, zaten bebeğim bana zorluk olarak yeter diyorum bir de misafiri kaldiramam düşüncesindeyim. Bir eltim var. İki çocuklu biri büyük biri küçük, kadın iki günde bir aksama kadar misafirleriyle günü geçiriyor. Bazı akşamlar da misafir ağırlıyor. Düşünüyorum, ya diyorum ben mi tuhafim? Ben biri gelince bebeğimin düzeni bozuluyor diye kendi hayatimdan bu kadar kisarken, elti ya da başkası nasıl bu kadar misafir agirlayip, bebekle ilgilenebiliyor? İnanın amacım eltiyi yermek falan değil, sadece elti değil ki, çevremde böyle çok anne var. Kaynana tarafim, misafir sevmediğimi ima etmeye başladı. Eltime bakınca evet öyle görünüyorum ama bebeğim herşeyden önce gelmeli, abartıyor muyum?
Tek çocuk hiç çocuk demişlerİyi geceler hanimlar. İki buçuk yaşında bir bebegim var. Bütün gun tüm enerjimi ona harcıyorum. Yemesi içmesi giymesi oyması banyosu derken bir de ev işleri artı yemekler hopp akşam oluyor. İnanır misiniz, erkenden kalkıyorum ve yatana kadar bebeğimin bir öğünü sarkmasin, oyun da oynayalım, kitapta okuyalım diye diye zar zor günü bitiriyorum. Gün içinde ne bir dinlenme ne bir şey. gündüz uyuduğu bir buçuk saat hariç.
Valla bızım de bi gelin var aynı sen, çalışmıyor beş senelik evli bir kere yemege caya gittiğimizi hatırlamam, temizlik delisi ayrıca da cocugu olunca kendını iyice kapattı eve cocuk durmuyo cocuk durmuyor.Cocuk da yabani olmuş afedersin anne baba dısında birini görünce saklanıyor. Bir ortama giriyoruz cocugu mutlaka haşlıyor ya da arka odada hakkından geliyor herkese o günü dar ediyor erkenden de gidiyor.Derin temızlı yapmayıver cagır bak bakalım nasıl oluyor mısafır agırlamak, sen bişiler hazırlarken mutlaka bebeğinle ilgilenen olur, mesafeli olma bebeğin sosyal olsun.Önce kahveye cagır sonra da cıtlat ben de sızı bı caya yemege alayım de.Evet zor gorunuyor ama kendınden cok cocugun bence birden fazla insan görmeli, sosyal ilişkileri için cok onemlı erken bile konusur.
Daha önceki olaylarını nerden bilelimki bizEski konularıma baksaydiniz, kaynanam ve diğerlerinin bir zamanlar evimden çıkmadığını görürdunüz. Ta ki bana yaptıkları büyük terbiyesizlige kadar. Sonrasında düzeldi bir şekilde ama canları her istediğinde gelmiyorlar artık. Çocuğum iki buçuk yaşında ama maşallah bülbül gibi sakiyor ve çok sosyal bir bebek. Gittiğimiz çoğu yerde bebekler herşeye ağlayıp, oynamaya yanasmazken, bebeğim gayet güler yüzlü bir şekilde onların yanına gider, oynamaya çalışır, onları öper sever. Asla ama asla yabani bir bebek değildir. Belki eltisini kıskanıyor diyeceksiniz ama bu kadar misafir ağırlayan eltimin çocuğu kimsenin yanına gitmez, bebeğimle ya da diğer bebeklerle sosyallesmez. Ben bunun birazda bebekten kaynaklandığını düşünüyorum. Bir bebek yabaniyse hergun elli kisi de görse yabanidir. Yazdıklarımı başka yöne çekecek arkadaşlar olursa hiç cekmeyin arkadaşlar olanı söyledim. Bebek yaristirmiyorum. Yorumu yazan arkadaşa durumun öyle olmadığını açıklama adına verdim bu örneği.
Daha önceki olaylarını nerden bilelimki biz
Ben örnek verdim, bızım gelın de kotu demedim aksıne iyi biridir,tek sorunu mukemmeliyetçilik o yuzden düzen cocuk olaylarına takmıs gibi biraz :) Yıne bı ornek vereyım bende örnek cok :) alt komsum cok tıtızdi yenı tanıstık ona gıttım cocugu 2,5 yasında,cocugun onunde uc oyuncak hiç unutmuyorum benım kız da dort yaslarındaydı önlerine balık kraker verdi tabakta,cocuk anında çarpıverdı normal yani döküldü yere,cocuga bagırdı,hemen elektrik süpürgesını cıkardı stres oldu kirli oldugunu dusunecem dıye,kız dedım cocuklarımız kucuk takma bu kadar.Bana geldı bızım ev oyuncak yerler temız ama dagınık cocuklu ev oyle olur bana gıde gele baktım stres mtres kalmadı ne zaman gitsek döktü oyuncakları cocuklara bız mutfakta kahvemızı ıctık cocuklar ıcerde oynadı giderken de beraber topladık bitti gitti. İlla akraba da olması gereklı degıl cagıracagın kısılerın,arkadas da olur cagır ya da sen cık arada gorus.Kitap oku bir şeylerle ilgilen.Kafan ancak öyle dagılırAynı sen diyince bir tuhaf oldum açıkçası :) çünkü evime gelenlere kendimi paspas eden bir insanım ve bebeğim minikken bile çok çağırdım kaynanalari, gelenler de memnun kalıyor ki cagirirlar ederler. Ha bu da abartı gerçi, kimse için paspas olmaya gerek yok. :) Bir senedir cocuğa kaptırıp kendimi kapattım iyice, bu konu bunu görmemi sağladı açıkçası, iyi ki açmışım. Gelininizle hiçbir ortak yönüm yok inanın.
Derdime kafa yorup cevap yazan elleriniz dert görmesin hanımlar. Hepinizin yazdıklarını tek tek okudum ve dünden beri düşünüyorum. Evet haklı olduğunuz noktalar çok. Evet bebeğimin üzerine fazla titriyorum ve kendimi ikinci pilana atıyorum. Sanırım bu annemi kaybedip, onun yerine bebegimi koymamdan kaynaklanan bir şey. İkinci bebeğim olunca inanın ben de bu kadar kendimi arka pilana atmayacagim. Belki ben de olduğu kadar diyip, biri gelecegi zaman temizlik derdine düşmeyeceğim. Hatta şimdiden bu döngüyü kırmak adına haftasonuna misafir çağırdım. Kendimi kasmak ve bebeğimin uykusu yemesi geç kaldı demeden en azından belirli aralıklarla da olsa misafir ağırlamak istiyorum. Yazdıklarınız kendime disaridan bakmamı sağladı. Tekrardan elleriniz dert görmesin hanımlar.
Cinsiyeti tam olarak belli olsun ben seni heveslendirirmNe güzel ya heveslendim seni görünce. Bende ilerde üçüncüyü düşünüyorum da :)
Abartmıyorsunuz.16 aylık kızım var eve biri gelince ya da ben bir yere gidince düzeni alt üst oluyor. Bir de iştahsız hepten aç bırakıyor kendini.
Aslında tam tersi rahat oldukları için taş bulsa yiyen bebeklerİ var.Zaten bir senedir dışarıyla ilişkimi en alt seviyede tutmamin nedeni bebeğimin iştahsız, yemek seçen, yeni tatlara kapalı, ve cignemeyi denemeyen bir bebek olmasiydi. Bu sorunları son iki aydır yavaş yavaş aşıyoruz ve ben de biraz rahatlamaya başladım bu konuda. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Zaten çok gezen çok misafir ağırlayan annelerin çocukları genelde taş bulsa yiyen bebekler oluyor. Öyle olsa ben de neler yapmazdım. :)
Aslında tam tersi rahat oldukları için taş bulsa yiyen bebeklerİ var.
Örneğin benim oğlum bazen akşam bir lokma yemeden uyuyor. Ben sabah acıkıp kalkar napayım diyorum. Daha geçen hafta köfte yemek istemedi. Öğlen de ekmeksiz bir kuru çorba içmişti üç civarı. Akşam onda yattı üstüne lokma yemeden. Başkası olsa belki mamadır meyvedir denerdi denemedim. Sabah cidden aç kalktı normalde yemediklerini dahi yedi.
Çocuklar cidden zekiler ve hassas noktaları anlayınca kullanıyorlar. Yani yemesi için gözüne bakınca aç kalkıyorlar. Ben o gün ne pişirdiysem koyarım tavanına yemezse de ısrar etmem. Anne açım bunu yemicem bana makarna uap dese de yapmam. Evde me varsa o. Mecbur yemeyi öğrendi.
Asla sokağa çıkarken yanıma yiyecek almam. Gittiğimiz yerde bulduğunu yer. Yemek zorunda zira bunu da aç kala kala öğrendi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?