- 11 Temmuz 2018
- 19.803
- 89.751
- 518
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Hayatım boyunca temizlik takıntım olmadı ama yeni evlenince, malum ev gezmeleriyle oluştu diyeyim.Bakın ne güzel demişsiniz, ben de istisnalardan olduğumu düşünürdüm
10 kere temizlemek işin zaten nasıl derler, birinden sıkılınca "of 10 kere dedin ya tamam" dersiniz hani. Ama o 10 değil aslında 2 kere söylemiştir. O tarz bir söylem olarak algılayın. Yoksa 10 kere orta sehpanın tozunu almıyorum tabi kiÇok fazla panik olmak, özenmek, mükemmel olsun istemek gibi düşünün. - bu arada şu mükemmeliyetçi huyumu yenmeliyim o ayrı- Bizim ev 200 metrekare, takıntılı değil normal bir titizlikte olduğunuzda yine çok yorucu oluyor.
İstisna derseniz bu zaten pek çoğu öyle aslında ama aman tepki gelmesin istisna yazayım anlamına gelir. Ben üstüme alınmadım, çünkü misafir sevmiyorum o güruha dahil değilim yani malesef, sevsem keşke :) Pis de olabilirim ayrıca üç günlük dünyada deli divane temizlik yapıp hayatı kaçırmaktan iyidir. Ben gerçekten iyiliğiniz için söylemiştim. Kompleks tedavi gerektiren bir hastalık mı bilmiyorum bile inanın varsa böyle bir sıkıntım tedavi de oluurım sorun değil. Ama bu sizin durumunuzun en azından geleceğiniz çocuğunuz eşiniz adına destek gerektiren bir durum olduğu gerçeğini değiştirmiyor :) İyi geceler.
Hayatım boyunca temizlik takıntım olmadı ama yeni evlenince, malum ev gezmeleriyle oluştu diyeyim.
O da millet görecek, ben hayatımda ev gezmesi kültürü, gündür falan filan bilmemiş biri olarak kapı kulplarına, elektrik butonlarına kadar gelmeden önce siler, parmak izi kalmasın diye uğraşırdım
Benim evim de o büyüklükte, 2 odam kullanılmıyordu çocuklar olmadan önce, ona rağmen takardım.
Çocuklardan sonra temizlik algısı banyo temiz olsun, etrafta eşya olmasın, yerde çer çöp kırıntı olmasın yeter boyutuna geliyor
Yoksa eskisi gibi olsa eve kimseyi almam mümkün olamaz, yardımcı kadın gittiğinden yarım saat sonra bile savaş alanı çünkü
Yani geçecek, hayat mecbur geçirtiyor o titizlik durumunu.
Ovv bir hayvanın aile üyesi olması en zoru ve titizliğin gerçekten yüksek boyutta olması gerekir zaten.Benim kedim var, o beni çok yoruyor. Yani inanın normal bir ev 1 kere siliniyorsa bizde 3 olmak zorunda. Ama şöyle söyleyim misafirden kastım nasıl derler, mesela atıyorum kayınvalidemin dünürü olabilir mesela. Ama onun dışında yakınlara misafir gözüyle bakmadığım için onlar istediği gibi gelsinDediğiniz gibi ben şuan bekarım. O yüzden yap kızım temizlik bunlar rahat günlerin modundayım İleride çocuk mocuk olursa mecbur salmayı öğrenicez.
Su çatal kaşık kısmını okuyana da dedmki çok haklı kusur guruhu falanOvv bir hayvanın aile üyesi olması en zoru ve titizliğin gerçekten yüksek boyutta olması gerekir zaten.
Allah kolaylık versin, 3 kere silmek yetiyorsa yine iyi.
O da evlat işte, sevgisi 10 100 kere silmeye bile bedel
Ayrıca o kv dünürler falan misafir olmuyor, kusur güruhları diyoruz onlara
Hazırlığı 10 gün önceden başlar, çatal bıçak bardaklar pamuklu bezlerle silinip su izleri alınıp parlatılır falan( iyi ki titiz değilmişim!)
Aman senede 1 gelsinler zaten, diğerleri kabul ettiğimiz her an☺
Ovv bir hayvanın aile üyesi olması en zoru ve titizliğin gerçekten yüksek boyutta olması gerekir zaten.
Allah kolaylık versin, 3 kere silmek yetiyorsa yine iyi.
O da evlat işte, sevgisi 10 100 kere silmeye bile bedel
Ayrıca o kv dünürler falan misafir olmuyor, kusur güruhları diyoruz onlara
Hazırlığı 10 gün önceden başlar, çatal bıçak bardaklar pamuklu bezlerle silinip su izleri alınıp parlatılır falan( iyi ki titiz değilmişim!)
Aman senede 1 gelsinler zaten, diğerleri kabul ettiğimiz her an☺
Dogru bir onerme. Ben de misafir agirlamayi cok severim ve gercekten cok rahat bir insanim. Benim evime gelen kisi beni sevdigi icin , sohbetimden keyif aldigi icin gelsin. Gelince de yani bir zahmet sofrayi kurmaya kaldırmaya yardim etsin :)Mesela ben misafir sevmiyorum. Çünkü çok titiz olduğum için dünyaları pişiriyorum, aman aç kalmasınlar aman şunu da yesinler. Her yeri 10 kere temizliyorum filan.. Çok yıpratıyorum kendimi, o yüzden de sevmiyorum. E bebeğim olsa bir de, tahminen ben de sizin gibi olurdum. O titizlikle, bebeğimi ihmal etme korkum olurdu. Eltiniz misafirlere sizin kadar özenmiyordur belki o yüzden de habire çağırabiliyordur rahat rahat. Misafir seven insanlara bakıyorum, çok rahatlar. Allah ne verdiyse yenilir modunda ya da pis, dağınık yaşıyorlartabi istisnalar vardır ama benim şimdiye kadar gördüklerim çok rahat olduklarıydı her anlamda.
Dogru bir onerme. Ben de misafir agirlamayi cok severim ve gercekten cok rahat bir insanim. Benim evime gelen kisi beni sevdigi icin , sohbetimden keyif aldigi icin gelsin. Gelince de yani bir zahmet sofrayi kurmaya kaldırmaya yardim etsin :)
Benim annem de misafirden once panik olan,tüm ev halkini geren, burnumuzdan getiren bir insandir. O yuzden yillarca misafir sevmediğimi zannederdim. Sonra kendi evime bir ciktim ki meger ben misafir severmisim. Sadece o paniği sevmezmisim. O yuzden kendime cok rahatim. Gelen misafire emrivaki yapip sacimi boyattiğim bile olmustur. Evime gelecek kadar yakin olan insan zaten canimdir benim,bebisimdir. Neden kendimi kasayim ki? Cok guzel tertemiz bir ortamda,cesit cesit yemek yerken sohbet etmek istiyorsa kafede bulusalim. Eve gelmisse yağlı yağlı misir patlagi yiyip konusalim :) ben kalp ev samimiyeti
Konuyla alakasız ama üçüncüye mi hamilesiniz maşaallah:) Konu sahibi çocuğunuz büyüyünceye kadar kimseyi cagirmayin rahat edersinizGelen insn da bakmasın çocukluğum nihayetnde
Ama bende sizin gbi takintiliyim misafir geleceği zaman deli gbi temizlik yaparm (iki çocuğum var bu arada)
Bu ara pek kimseyi cagiramiyirm.ama genelde çok severm cagirirm yetistirirm de herşeyi
Bir de herkesin bünyesi bir değil ya da herkes yapacak diye düşünmeyin sizin bunyeniz bunu kaldırıyor boylesiniz ve böyle.kabullenin bosverin
Evet üçüncüye hamileyim :)Konuyla alakasız ama üçüncüye mi hamilesiniz maşaallah:) Konu sahibi çocuğunuz büyüyünceye kadar kimseyi cagirmayin rahat edersiniz
Ne güzel ya heveslendim seni görünce. Bende ilerde üçüncüyü düşünüyorum da :)Evet üçüncüye hamileyim :)
Bazı insanlar gerçekten çok pratik becerikli olabiliyor ben de hayret ediyorum. Ama bı siz kadar da değilim yetisebildigim kadar yapmaya çalışıyorum. Eliniz agirsa yavassa ondan da olabilirİyi geceler hanimlar. İki buçuk yaşında bir bebegim var. Bütün gun tüm enerjimi ona harcıyorum. Yemesi içmesi giymesi oyması banyosu derken bir de ev işleri artı yemekler hopp akşam oluyor. İnanır misiniz, erkenden kalkıyorum ve yatana kadar bebeğimin bir öğünü sarkmasin, oyun da oynayalım, kitapta okuyalım diye diye zar zor günü bitiriyorum. Gün içinde ne bir dinlenme ne bir şey. gündüz uyuduğu bir buçuk saat hariç.
Bir yere gitsem ya da günler öncesinden haberli gelecek bir misafirim olsa ayda yılda bir çok stres yapıyorum çünkü evim hiç temiz kalmıyor eee derin temizlik yapmadan da içime sinmez. Akraba, tanıdık, eş dost bizden çok yerlere, perdelere, camlara bakıyor malum . : ) O yüzden de mümkün oldugunca.misafir olaylarından uzak duruyorum, zaten bebeğim bana zorluk olarak yeter diyorum bir de misafiri kaldiramam düşüncesindeyim. Bir eltim var. İki çocuklu biri büyük biri küçük, kadın iki günde bir aksama kadar misafirleriyle günü geçiriyor. Bazı akşamlar da misafir ağırlıyor. Düşünüyorum, ya diyorum ben mi tuhafim? Ben biri gelince bebeğimin düzeni bozuluyor diye kendi hayatimdan bu kadar kisarken, elti ya da başkası nasıl bu kadar misafir agirlayip, bebekle ilgilenebiliyor? İnanın amacım eltiyi yermek falan değil, sadece elti değil ki, çevremde böyle çok anne var. Kaynana tarafim, misafir sevmediğimi ima etmeye başladı. Eltime bakınca evet öyle görünüyorum ama bebeğim herşeyden önce gelmeli, abartıyor muyum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?