Bir ben mi ceyiz dizemiyorum :((

Elam123

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
97
9
35
Şurda paylaşılanlara yazılanlara baktıkça nasıl iç geçiyorum anlatamam :KK43: Çok güzeller, Allah herkese daha bol versin, adlarına seviniyorum inanın.. Herkes çok mutlu olsun bir ömür. Ben bir turlu çeyiz dizemedim, hiç bir şeyim yok, dizemiyorumda, ailemin borçlarından,oraya öde buraya öde arkamda kimsede yok ne bir akraba ne bir şey.. Yalnız hissediyorum kendimi :KK43: Yakında erken arkadaşım la ilişkimiz için nişan düşünüyoruz, aileler tanıştı. Elim ayağım birbirine girdi. Onun durumunda çok iyi değil. Aldığım maaştan elime de bırsey kalmıyor. Bu kadar kısa surede nasıl toparlarım alırım ne yaparım bilmiyorum. Bir kızın çeyizinin olmaması çok kötüymüş, hele ki buradaki guzel şeyleri görünce içim gitti çok güzeller hepsi. Allah yardımcım olsun çıkmazdayım sanki :KK43: anınızın kıymetini bilin kızlar

çok üzüldüm, aslında yaptığımız hiç hoş bişey değil:KK43: ama bence üzülmeyin, avrupada insanlar evlenirken bizim gibi çeyiz düzme merakına kapılmıyor, benim eski ev arkadaşım evlenirken (isviçreli) çok iyi maddi durumu da olmasına rağmen gitti ikea'dan sadece lazım olan şeyleri aldı, bizim gibi set set yok misafirlik yok günlük takımlar dizmedi. şimdilik birşey almayın, boşverin, yavaş yavaş az az da olsa biriktirmeye çalışın, nişanda da az çok bişey takılır herhalde, onları da kullanarak temel ihtiyaçları alırsınız. gönlünüze göresini evlendikten sonra da alabilirsiniz illa önceden alınacak diye birşey yok. düğünden sonra borçlarınız bittikçe yavaş yavaş alırsınız tüm özendiğiniz şeyleri. baştan iki kişilik bir aileye lazım olacak kadarı da çok tutmaz zaten.

Nişanlınızla beraber 2 kişilik şirin bir ev kurarsınız siz de:) Aldığınız şeyin çok pahalı olması maalesef sağlamıyor evdeki huzuru. Bir şiir var çok sevdiğim Can Yücel'in en alta ekliyorum onun dediği gibi, nişanlınla olan ilişkin sağlamsa inan en güzel ev senin olur. Benim çeyiz konum yok ama belki buralara yıllardır bakıyorum, alıyorum da gördüğüm beğendiğim şeyleri. Ama gel gelelim doğru insan çıkmadı henüz karşıma. Haklısın özenmekte insan hep güzeli istiyor. Bence hayırlısını iste, huzurlu bir yuvan olsun inşallah, bir bakarsın gözünü açıp kapatıncaya olmuş bitmiş her şey :) İyi haberlerini de yaz olur mu?

Müstakil bir evim olsun, ve küçük bir bahçem,
Eski bir radyom, birde kanepem
Bahçemde erik ağacım, ve yanında kiraz
Kırmızı güllerimin yanında, papatyalardan da biraz,
Minik bir köpek ve sevimli bir kedi,
Onların vefası ve toprağın bereketi.
Ve çayı beraber yudumlayabileceğim,
Elimi hiç bırakmayacak bir can yoldaşı.
Sonrası can sağlığı, hayırlısı...

Merak etmeyin sadece gereklileri alirsiniz basta, sonra yavas yavas gerisini tamamlarsınız.

Ben burada en ince detayına kadar çeyiz paylaşanları aşırı görgüsüz ve saçma buluyorum. Bir çok kişi hemen bu kadar detaylı çeyiz alışverişi yapamıyor. Gayet de doğal bu, ülkenin ekonomik durumu belli, asgari ücret belli.

Buna rağmen aldığı çataldan, tencereye, örtüden, peçeteye kadar her şeyi burada çarşaf çarşaf yayınlayanlar görgüsüzden, gösteriş meraklısından başka bir şey değil. Aklım almıyor gerçekten.

Şurda paylaşılanlara yazılanlara baktıkça nasıl iç geçiyorum anlatamam :KK43: Çok güzeller, Allah herkese daha bol versin, adlarına seviniyorum inanın.. Herkes çok mutlu olsun bir ömür. Ben bir turlu çeyiz dizemedim, hiç bir şeyim yok, dizemiyorumda, ailemin borçlarından,oraya öde buraya öde arkamda kimsede yok ne bir akraba ne bir şey.. Yalnız hissediyorum kendimi :KK43: Yakında erken arkadaşım la ilişkimiz için nişan düşünüyoruz, aileler tanıştı. Elim ayağım birbirine girdi. Onun durumunda çok iyi değil. Aldığım maaştan elime de bırsey kalmıyor. Bu kadar kısa surede nasıl toparlarım alırım ne yaparım bilmiyorum. Bir kızın çeyizinin olmaması çok kötüymüş, hele ki buradaki guzel şeyleri görünce içim gitti çok güzeller hepsi. Allah yardımcım olsun çıkmazdayım sanki :KK43: anınızın kıymetini bilin kızlar

İnanın ki bende öyleyim içim gidiyor alınanları gördükçe..
bizim de durumalar çok karışık 5 ay sonra evleniyorum ama ortada hiçbirşey yok maalesef.
Üzülmeyin siz birlikte oldukça herşey olur inşallah

Merak etmeyin sadece gereklileri alirsiniz basta, sonra yavas yavas gerisini tamamlarsınız.

Ben burada en ince detayına kadar çeyiz paylaşanları aşırı görgüsüz ve saçma buluyorum. Bir çok kişi hemen bu kadar detaylı çeyiz alışverişi yapamıyor. Gayet de doğal bu, ülkenin ekonomik durumu belli, asgari ücret belli.

Buna rağmen aldığı çataldan, tencereye, örtüden, peçeteye kadar her şeyi burada çarşaf çarşaf yayınlayanlar görgüsüzden, gösteriş meraklısından başka bir şey değil. Aklım almıyor gerçekten.
Ben bu düşüncenizi yanlis buluyorum evet alan var alamayan var haklısıniz arkadasin durumu içinde cok uzgunum ancak burasi kocaman bir forum ve bu alanda forumda ceyizimiz icin biz neler aldik kosesi ? Yani catal bicak ortu paylasan arkadaslari saçma bulmuyorum yargilamiyorum da eger aksini dusunuyorsaniz forumun bu bolumunu esgecmeniz gerekir girmeyin bakmayin kullanana da laf sokup önyargılı yaklasmayin lutfenn. Disarida alisveris merkezleerinde vitrinlerdede bisyler gorup ic geçiriyoruz buranin orada ln farkı yok lutgen konuyu saptirmayin ....

Bende arkadas adina uzuldum fakat buzmavileylaga katiliyorum.bu platform aldklarimizi paylasmak icin var.insanlar fikir edniuorlar birbierinden ve nerden kaca aldn gibi sorup birbirlerine yardmci oluyorlar...bende suan baska seyler alamiyorum diye ic geciriyorum mesela..
Birseylerden kisip birseyler yapiyoruz :KK66:

Ayrica arkdasm herseyin tam olmak zorunda drgil.skma tatli canini sizi idare edevek kdr tabagin catalin oksun yeter.
O evdeki huzurun daha onemli..

Benim de maddi durumum mükemmel değil, yüksek lisans yapıyorum ve aldığım krediyle ufak ufak bir şeyler almaya başladım. Üzme sıkma canını, kuzenim nişan yapılana kadar gidip bir bardak almışlığı yoktu. Sıkma canını her şeyin tam olmak zorunda değil sen kuracağınız mutlu yuvanızı düşün mutlu ol:)

Yanlış anlaşılma olmasın lütfen.. Paylaşımlar guzel.. Sadece duygularımı paylaştım ve kısa surede neler yapabilirim, belki başından böyle bir durum geçip kısa surede kendini toparlamayı başaran arkadaşlar varsa fikir alabilirim diye düşündüm Herkesin görüşünde saygı,duyuyorum kız çelerim. Teşekkür ederim bu arada yorumlarınız için

Gerçekten çok zor, donup kalıyor insan, hayat zor. Allah yardımcımız olsun

çeyiz dizmeyin zaten. ben çeyiz yapmamıştım. güzel oluyor. bir evde koklaşarak yaşamak için 12 kişilik takımlar ve 3 takım tencere gerekmiyor. Hele o limon sıkacağı hiç lazım değil. Ama iyi bir koca adayı yoksa o konuda düşünün. Nişanlınız iyiyse hiçbiri lazım değil.

cok iyi anliyorum seni,bende resimlere bakip bakip ic cekerdim. en iyisi hic bakmamak, insan cok gaza geliyor bi zaman sonra. ben buraya baka baka cok gereksiz seyler almisim. inan bana o görünenlerin yüzde 70i kullanilmiyor zaten evlenince. cok cok pismanim, keske herseyi birer tane ve en sadesinden alsaymisim.
sende eline gectikce azar azar alirsin, kendini üzmene degmez inan.
ceyiz nedir ki? bi kac tabak, canak.. Mühim olan karsindakiyle huzurun...

X