bir bu eksikti

_tiramisu_

hasbinallahu ve ni'mel vekil
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
536
199
48
Merhaba kizlar. Buradaki yogun istek uzerine bir psikiyatriste gittim ve depresyonda oldugumu ogrendim.

Herseyi kafamda buyutmemin, hayati anlamsiz gormemin, en mutlu animda bile mutsuz olmamin, sevdiklerime birsey olacak korkusuyla yasamamin vs. sebebi depresyonmus meger.

Bir ilac yazdi doktorum 15 gun kullanacagim sonra kontrole gidecegim. Sonra da psikologa.

Kizlar bu tedavi ise yarar mi ? Kurtulur muyum bu hastaliktan ve ne kadar surede kurtulurum? Normal insanlar gibi hayatima devam edebilir miyim?
Yasayanlar ve yasayanlarin yasadiklarina tanik olanlar yardimci olursa cok sevinecegim. Simdiden hepinize tesekkur ederim.

canım öncelikle geçmiş olsun kardeşimde depresyonda ve aylardır ilaç kullanıyor böyle şeyler beyinden biter doktor isterse takla atsın yinede geçmez canım o yüzden kafanda bitir bu işi kardeşim bitiremiyor o yüzden doktorunu zengin ettik:44::44:

Geçmiş olsun.. Öncelikle rahat ol çünkü yoldan çevir birini muayeneye sok yüzde 90 depresyon teşhisi konur en basit tanıya bile bunu söylüyolar ama ilaçlar iyi geliyo yakın zamanda geçer :)

İki duruma tanıklık ettim. İnatla ilaç kullanmayan düzelmiyor. Üstüne daha da beter oluyor. Ama ilaçlarına ve özellikle kendisine güvenen akrabam iyileşti ve hayatı şu an normal. Süre vermek zor, yapı meselesi. İyileşen akrabamın sanırım toplamda iyileşme süreci 1 yıla yakın sürdü. Durumu biraz ağırdı onun.

Doktorunuza güvenin, ilaciniza güvenin, tedavinin işe yarayacagina inanın.
Bu bilinçaltıni iyileseceginize inandirir ve beyin uyurken bile buna çalışır.
Ilac başta uyku yapar, halsizlik yapar vs vs ama sakın kesmeyin inatla devam edin.
20 gün sonra değişimi fark etmeye başlarsınız.
Kimseye ilaç sizde nasıl etki etti diye sormayın. Herkesin ruh yapısı farklıdır çünkü ve negatif şeyler duyarsınız iyileşmeye direnç göstermeye başlarsınız.
Umutlu olun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

En zor, hatta imkansiz olan kisim beyinde bitirmek canim. Keske beynimde bitirebilecek gucu kendimde bulabilseydim ama yok. Umutluyum sadece. Iyilesecegime inandiriyorum kendimi bakalim ne olacak. Umarim kardesinde en kisa zamanda iyilesir.

Geçmiş olsun..
Her şey sizin elinizde..
Eğer siz iyi olmak istiyorsanız zaten bunu kafanıza koyar iyi olmanız için elinden geleni fazlasıyla yaparsınız ..
İlaçların faydasını görürsün.
Fazla uyku yapar ama olsun rahatlarsın en azından..

Niçin özellikle depresyonda olanları terapinize seçiyorsunuz?

Cevap: Depresyon artık sıkışmak patlamak demektir, tıpkı bir gebe bayanın sağlıklı çocuk dünyaya getirebilmesi için 9 ay geçmesi gerektiği gibi, kadın 3 aylıkken dünyaya çocuk getirirse o çocuk yaşamayacaktır öyle değil mi? Depresyon da patlamanın habercisidir, negatif enerjinin artık pozitife geçmesi, senin varlığının çiçek açmasına sadece artık an'lar kalmıştır... Bunu da terapimde gerçekleştiriyorum.
Fakat sana bunu uzmanlar söylemek istemez, onlar seni daha çok kendini bağımlı tutacaktır yoksa nasıl devamlı müşteri elde edebilsin!
(Uğur Koşar)

Umutluyum zaten. Umarim umudumu ve iyilesecegime dair inancimi bu tedavi surecinde kaybetmem. Dualarinizi eksik etmeyin. Onerileriniz icinde cok tesekkur ederim.

Ne kadar telaşlanmışsınız böyle. biz kadınlar gireriz arada öyle korkulacak bir durum yok. Zaten gitmişsiniz doktora... Acaba bu kk da depresyonda olmayan var mıdır? Hepimiz ucundan kıyısından içinden ortasından nasiplenmişizdir...

ilaç ne yazdı ki?

Son düzenleme:

Depresyon en hafif psikolojik rahatsızlıktır eğer psikoloğa gidip terapiye başlarsanız bikaç ayda kurtulursunuz,yok sadece ilacı kullanırsanız geçici olarak kurtulur,sonrasında daha şiddetli bir depresyonla başetmek zorunda kalırsınız..

Aslinda telaslanmadim. Bu yasadiklarimin gecici bir rahatsizlik oldugunu bilmek umut verici. Insallah atlatiriz hepimiz.

Ilacin ne oldugunu bilmiyorum canim alamadim bugun. Alinca yazarim.

Kendisi hafif ama yasattiklari agir:)
ruh halim biraz duzeldikten sonra gidecekmisim psikologa doktorumun dedigine gore. Umarim fazla uzun surmez..

Kendisi hafif ama yasattiklari agir:)
ruh halim biraz duzeldikten sonra gidecekmisim psikologa doktorumun dedigine gore. Umarim fazla uzun surmez..

Duygu stabilizasyonu sağlandıktan sonra gitmenizi istemiş ama baskılayıcı bir ilaçla terapiye başlamak ne kadar doğru bilemem..üstelik o duygu stabilitesini sağlamakta zaten psikoloğun görevi..neyse doktor olan o :)

Borderline pattern e sahibim ve majör depresyon tanım var..el yumruğu yemeyen kendininkini balyoz sanırmış :) geçer geçer merak etmeyin :)

Gecmis olsun size. Durumum cok agir en kotu benim demiyorum. Tabi daha kotusu vardir ama sizde biliyorsunuzki bu da basit birsey degil. Her neyse insallah dediginiz gibi olurda gecer. Siz de en kisa zamanda iyilesirsiniz umarim.

Gecmis olsun size. Durumum cok agir en kotu benim demiyorum. Tabi daha kotusu vardir ama sizde biliyorsunuzki bu da basit birsey degil. Her neyse insallah dediginiz gibi olurda gecer. Siz de en kisa zamanda iyilesirsiniz umarim.

Aslında psikolojik rahatsızlığın iyisi yok ki hepsi yaşayana ağır..hani siz önceki mesajınızda sanki sizin nasıl birşey yaşadığınızı anlamıyorum küçümsüyorum sanmışsınız ondan yazdım onları..yani ben ne çektiğinizi çok iyi anlıyorum zordur bunlarla uğraşmak..millet yaşar sen sadece nefes alırsın,yaşama tutunmaya çalışırsın sizede geçmiş olsun

o ilaçlarla bol bol uyursun canım

bunları doktorunuza sorsanız. Daha bilinçli daha saglıklı net cvp alırdınız bence....
herşeyide bizden beklemeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…