bir bu eksikti

Antidepresanların etkisi ortalama bir ayda oturuyor.
İnsanın kafasını rahatlatıp daha mantıklı düşünmeye başlamasını sağlıyor.
Ben ve kullanan tanıdıklarım çok faydasını gördük.
Günümüzde stresli,doğadan uzak,yapay bir hayat yaşıyoruz ve bu da beynimizin kimyasal dengesini bozuyor.
Eğer bir doktor depresyon teşhisini koyup ilacı uygun gördüyse ilaçla bu dengeyi düzeltmeye çalışmak lazım.
Ama tabi sen de hayatın için çaba vermelisin.
Hobiler bul,keyif alacağın şeyler yap,kötü düşüncelere sınır koymaya çalış.

Son düzenleme:
Oncelikle antidepresan sihirli degnek degil. Kendinin de cabalamasi lazim. Iyilesebilirsin tabii, doktorunun dedigini yapmalisin.

Depresyon ilaci uyutur, sersemletir diyenlere kulak asma. Bunlar kulaktan dolma seyler. Antidepresanlar, bozulan beyin kimyasini yerine koymaya yonelik ilaclardir. Kafa yapan birsey yok yani. Bu ilaci sersemletiyormus, uyutuyormus diye icen adam sersemlesir ve uyur. Buna placebo etkisi denir. Yani kendini neye sartlandirirsan o olur, ilactan degil, pskilolojik bunlar.

Major depresyon tanisiyla 9 aydir antidepresan kullaniyorum. Cin gibiyim. Hem okuyup hem calisiyorum. Aklimi kullanmam gereken bir isim ve zor bir okulum var. Uyutsa once ben uyurdum.

Peki mutlu musunuz?

ben psikoloğa hatta psikiyatrise gitsem direk yatırırlar beni kafamda huniyle dertlerimi anlatınca

ne var bunda bukadar takacak şizofren dememişya rahat ol millet olarak depresyondayız zaten

Gecmis olsun .
Bende uzun sure kullandim,. yalniz kullandiklarimin hepsi bende uykusuzluk ,uyr uyanik hissi,birde istahsizlik yapti.
Ama duzenli kullandigin takdirde ise yarar tabi birde kalbinden duayi hic eksik etme
Birde bu tip rahatsizliklara tipta sanirim tam kesin bir care bulamadi
Depresyona girmemek biraz imkansiz gibi

Peki mutlu musunuz?

Mutlu degilim.
Doktoruma gore benimkisi kronik depresyon degil de, icinde bulundugum durumdan dolayi kaynaklanan bir depresyonmus. Bu durumdan kurtulunca buyuk olcude iyilesecegimi dusunuyor. Ki ben de oyle dusunuyorum. Hayatimda memnun olmadigim, beni cok etkileyen ama bir sure degistiremeyecegim durumlar var. Bu durum oldugu surece mutlu olamiyorum. Hala depresyonluyum.

Ama neyin degistigini soyleyeyim. Sinir krizleri. Eskiden olusan sinir krizlerini yasamiyorum ya da daha hafif yasiyorum. Bunun gibi baska belirtiler de hafifledi. Boyle asiri belirtileri yumusatti diyeyim. Yoksa dedigim gibi, bu ilaclar sihirli degnek degil, alinca kafa yapmiyor, mutlu etmiyor. Biraz daha kontrollu oluyorsun hepsi bu. Is sende bitiyor.

Umutluyum zaten. Umarim umudumu ve iyilesecegime dair inancimi bu tedavi surecinde kaybetmem. Dualarinizi eksik etmeyin. Onerileriniz icinde cok tesekkur ederim.

Allah yanınızda olsun inşallah
Psikoterapiyi de ihmal etmeyin ki ne var ne yok konuşulup çözülsün
Geçmişler olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…