Bir Çıkış Bulunur mu?

kaynanada nasıl bir vicdan var anlayamadım ben... herşeyi bir yana bırakalım; kendisi de bir anne, onun da evlatları o yaşlardan geçti, hasta oldu, kendi çocuğuna da mı öyle davrandı acaba? nasıl bir yüreği var ki o yavruyu o halde çıkarıyor dışarı? Allah merhamet versin inşallah en yakın zamanda, vicdansız kaynana!!! :14:

Selam canim,

acaba öyle yaparak senin ona cocugu birdaha birakmayacagini düsünerek mi hareket etti,yani baksana herhalde cok düskün rahatina,ve demis ki ama birdaha birakmasin görsün ki ben o kadar da bakamiyorum:26:

cocuk istemeismi giymeyi? cok komik kadin ya pardon...tabi ki kücük cocuk giymeyecek!

ona bakarsan cocuk yemekte yemez cogu zaman sabirla yedirmeye calismazsan.

birde babaanne, yani genc toy da degil ki.

kaynanada nasıl bir vicdan var anlayamadım ben... herşeyi bir yana bırakalım; kendisi de bir anne, onun da evlatları o yaşlardan geçti, hasta oldu, kendi çocuğuna da mı öyle davrandı acaba? nasıl bir yüreği var ki o yavruyu o halde çıkarıyor dışarı? Allah merhamet versin inşallah en yakın zamanda, vicdansız kaynana!!! :14:

kendisi de akşam hastayım der ertesi günü ya çarşıya çıkar yada gezmeye gider. kuzucumuda kendi gibi zannetti herhal

Selam canim,

acaba öyle yaparak senin ona cocugu birdaha birakmayacagini düsünerek mi hareket etti,yani baksana herhalde cok düskün rahatina,ve demis ki ama birdaha birakmasin görsün ki ben o kadar da bakamiyorum:26:

cocuk istemeismi giymeyi? cok komik kadin ya pardon...tabi ki kücük cocuk giymeyecek!

ona bakarsan cocuk yemekte yemez cogu zaman sabirla yedirmeye calismazsan.

birde babaanne, yani genc toy da degil ki.

evet canım çok düşkün rahatına. Bilmiyorum artık ne düşündüyse Allaha havale ediyorum başkada bişey diyemiyorum. :52:

kendisi de akşam hastayım der ertesi günü ya çarşıya çıkar yada gezmeye gider. kuzucumuda kendi gibi zannetti herhal

bazıları cidden öyle, hastalıkları bile numaradan olabiliyor. kendi içinde mutsuz olan insanlar, diğerlerine de hayatı zindan etmekten mutluluk duyar, haz alırlar. :(((

Benim annemin de çocuk bakımı konusunda bir hatası olsa ve eşim bunu dile getirse laf söyletmem anneme. Ama kendim anlatırım doğrusunu.
O yüzden eşinizden çok beklemeyin sizinle bir olup annesine yüklenmesini.
Bir de anne ve babalık bir değil. Çok duyarlı babalar olsa da genelde erkekler bu durumu çok önemsemeyebiliyorlar.
Mesela gece çok öksürmesi yanlış analamadıysam babanızı rahatsız etmiş.
Kalkıp sizinle beraber başında beklemedi değil mi bu adam.
Ona göre basit olabilir.

canım öyle sormadım ama hasta bugün kalsınmı yanında deidm. Ne bileyim hasta çocuğu çıkarmamayı düşünebilr diye düşündüm. Yani gün sonuçta tamam hastane banka ne ibleyim olursa acildir tamam derimde. laf etmeyi konuşmayı çok sever kendisi. Günden geri kalmak istemedi açıkçası. ah öyle yapacağını bilsem vallahi bırakmazdım. eşimlede konuşmuyorum bu konuları daha doğrusu konuşamıyorum ne olursa olsun beni her konuda haksız gösterecek bişeyleri mutlaka bulur laf cambazlığı yapar.

bence sabah öksürükten uyuyamadım dediğinde bence uyuyamadım annenin hediyesi hasta çocuku incecik şeyle çıkararak hediye etti bize derdim ki bence de bunu de istediği kadar laf etsin söyleyin ama cvb larıda düşnün hazırlıklı olunki cvb bulamayınca pes etsin....siz pes etmeyin....ayrıca kaynanaız çocuğa bakmamak istediğini çok güzel belli etmiş bence artık zorlamayın birşey olurda bana bırakırsın gibi yada kocan derse anneme bırak diye tabi incecik dışarı çıkarsın sonra de

Ben kendimide anlayamıyorum artık. ya bakıyorum koca ne sorumluluklarını yerine getiriyor ne bişey. geliyor yatıyor kalkıyor yiyor içiyor yine yatıyor. maddi manevi her sorumluluk bende. Neden çekip gidemiyorum. Çocuk için mi bilmiyorum? alışkanlık mı? bilmiyorum. yeni bir düzen kurma korkusumu bilmiyorum? ayaklarımın üzeirnde durabiliyorum evin hem erkeği hem kadınıyım niye çıkıp gidemiyorum ya ailemi üzmemek içinmi? mahalle baskısı olduğundanmı? dullara burda kötü gözle baktıkları içinmi? ben cevabını bulamadım bi türlü tek düşündüğüm tek varlığım kızım...

Ben kendimide anlayamıyorum artık. ya bakıyorum koca ne sorumluluklarını yerine getiriyor ne bişey. geliyor yatıyor kalkıyor yiyor içiyor yine yatıyor. maddi manevi her sorumluluk bende. Neden çekip gidemiyorum. Çocuk için mi bilmiyorum? alışkanlık mı? bilmiyorum. yeni bir düzen kurma korkusumu bilmiyorum? ayaklarımın üzeirnde durabiliyorum evin hem erkeği hem kadınıyım niye çıkıp gidemiyorum ya ailemi üzmemek içinmi? mahalle baskısı olduğundanmı? dullara burda kötü gözle baktıkları içinmi? ben cevabını bulamadım bi türlü tek düşündüğüm tek varlığım kızım...

ah be güzelim icin artik dolmus,sen daha fazla kaldiramiyorsun bunlari,eger cok kötü ise yani hic olmayacaksa ne bileyim konus de ayrilmak istiyorum senden...

ayyy sanki bu cevre var y bu cevre zor gününde sanki onlar yanindalarda cok atip tutarlar:47:

ah be güzelim icin artik dolmus,sen daha fazla kaldiramiyorsun bunlari,eger cok kötü ise yani hic olmayacaksa ne bileyim konus de ayrilmak istiyorum senden...

ayyy sanki bu cevre var y bu cevre zor gününde sanki onlar yanindalarda cok atip tutarlar:47:

defalarca konuştuk. sen büyütüyosun kafana çok takıyosun diyor. sanırım onlar kadar rahat olamıyorum...
evet canım buralardan gitmek istiyorum buralar bu çevre çok acayip şimdi arkandadırlar sonra yanlız bırakırlar.
Hakkımızda hayırlısı olsun . Bol bol dua ediyorum

defalarca konuştuk. sen büyütüyosun kafana çok takıyosun diyor. sanırım onlar kadar rahat olamıyorum...
evet canım buralardan gitmek istiyorum buralar bu çevre çok acayip şimdi arkandadırlar sonra yanlız bırakırlar.

canım üzme kendini senin gibi kadınlar çok. bende çalışıyorum kızım kreşte. ve malesef hep hasta ben kimseye bırakamıyorum çocuğumu o kadar hasta kayınvalidem biraz bakayım bile demiyor. çünkü kendi hep hasta hep hasta daha 60 bile değil ama... annem desen uzakta gelmiyor gelsem ne kadar gelicem ki diyor.... onada bişey demiyorum. hepsinin ortak dediği çalışma otur evinde. yani umurlarında değil o yüzeden bende çok hasta olmadıkça kreşe bırakıyorum çok hasta zamanlarında da izin almaya çalışıyorum.
eşim öyle çok sorumsuz değil ama sabah benden 1 saat önce çıktığı için bunu der durur. çocuk uyutmadığında ben sabahın köründe gidiyorum der birde tafra yapar... çalışıyorum ama öyle takdir filan hiç görmem. cebimde ev hanımlarından daha az para vardır. çalışıp ev işleri çocuk derken kendime hiç vakit ayıramam... yani çalışmamın avantajını daha hiç görmedim. çevremdeki ev hanımları çok daha rahat... birde gezip gezip akşam eve geldimde çok yoruldum demiyorlar mı....
sizde çok dolmuşsunuz ama çalışan annenin durumu bu o sebeple kayınvalidenizi hiç umursamayın. allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. yavrularımıza sağlık versinde hasta olmasınlar...

Son düzenleme:
öncelikle allah yardımcın olsun canım bende kayınvaldenızden önce eşinize kızdım cocugun babası sahıp cıkmazken babannesının boyle yapmasına şaşırmamalı allah insaf vicdan versin böyle ınsanlara.benım cocugumda kreşe gidiyor ve hastaneye götürcez dıye eşim iş yerinde nöbet arasında kacıp geldi valla bende işten 1 saat izin aldım götürdük dedım baska zaman götürseydık ıs cıkısına yakın sıkıntı olmasaydı sana dedıgımde olsun cocuk öncelikli dedi yanı olması gerekende bu zaten eşiniz çalışmıyor mu bı de ben oyel anladım sankı oyleyse daha da kötü ve arkadaslara katılıyorum kadın olmak cok zor gercektende calıssanda calsımasanda bı sekıdel ezılıyosun malesef:19:

Evet canim bazi insanlar hayati öyle düz görüp düz yasar,

esinde öyle görüyor demek.

sen dualarina devam et canim benim,Allah öyle yüce ki!!!

canım, eşin yavrusu hastayken öksürük sesinden yakınabiliyorsa ben senin kayınvalidene ne diyebilirim ki? gittin sitem ettin diyelim ki kayınvalidene, eşin tutar bir de sana kızar "pimpiriklisin" der. ne kadar rahatlar anne oğul... sen önce eşinden başla. yavrunuza karşı bu kadar bencil olmaya hakkı yok. güzellikle al karşına söyle " çocuk hastayken, öksürükten uyuyamıyorum dedin. o bizim yavrumuz. herşeyimiz. onun için uykumuz feda olmuş çok mu? keşke hasta olmasa da biz uykusuz kalsak. nasıl böyle bir şey diyebildin. çok kırıldım" de. bunu muhakkak de. eşin bu bencilliği bırkamadıkça kayınvalidenle ne konuşma yaparsan yap fayda etmez.

Baktığın vakit babası çocuğuna, babaannesi torununa deli oluyordur.
Baba evladının öksürük sesinden rahatsız oluyor, babanne hasta çocuğu güne götürüyor. Pes diyorum başka birşey diyemiyorum. İnsanlıktan nasibini almamış ana oğul.

canım üzme kendini senin gibi kadınlar çok. bende çalışıyorum kızım kreşte. ve malesef hep hasta ben kimseye bırakamıyorum çocuğumu o kadar hasta kayınvalidem biraz bakayım bile demiyor. çünkü kendi hep hasta hep hasta daha 60 bile değil ama... annem desen uzakta gelmiyor gelsem ne kadar gelicem ki diyor.... onada bişey demiyorum. hepsinin ortak dediği çalışma otur evinde. yani umurlarında değil o yüzeden bende çok hasta olmadıkça kreşe bırakıyorum çok hasta zamanlarında da izin almaya çalışıyorum.
eşim öyle çok sorumsuz değil ama sabah benden 1 saat önce çıktığı için bunu der durur. çocuk uyutmadığında ben sabahın köründe gidiyorum der birde tafra yapar... çalışıyorum ama öyle takdir filan hiç görmem. cebimde ev hanımlarından daha az para vardır. çalışıp ev işleri çocuk derken kendime hiç vakit ayıramam... yani çalışmamın avantajını daha hiç görmedim. çevremdeki ev hanımları çok daha rahat... birde gezip gezip akşam eve geldimde çok yoruldum demiyorlar mı....
sizde çok dolmuşsunuz ama çalışan annenin durumu bu o sebeple kayınvalidenizi hiç umursamayın. allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. yavrularımıza sağlık versinde hasta olmasınlar...

evet canım aynı şeyleri yaşıyoruz malesef

Baktığın vakit babası çocuğuna, babaannesi torununa deli oluyordur.
Baba evladının öksürük sesinden rahatsız oluyor, babanne hasta çocuğu güne götürüyor. Pes diyorum başka birşey diyemiyorum. İnsanlıktan nasibini almamış ana oğul.

öncelikle allah yardımcın olsun canım bende kayınvaldenızden önce eşinize kızdım cocugun babası sahıp cıkmazken babannesının boyle yapmasına şaşırmamalı allah insaf vicdan versin böyle ınsanlara.benım cocugumda kreşe gidiyor ve hastaneye götürcez dıye eşim iş yerinde nöbet arasında kacıp geldi valla bende işten 1 saat izin aldım götürdük dedım baska zaman götürseydık ıs cıkısına yakın sıkıntı olmasaydı sana dedıgımde olsun cocuk öncelikli dedi yanı olması gerekende bu zaten eşiniz çalışmıyor mu bı de ben oyel anladım sankı oyleyse daha da kötü ve arkadaslara katılıyorum kadın olmak cok zor gercektende calıssanda calsımasanda bı sekıdel ezılıyosun malesef:19:

Kadın olmak bu ülkede özellikle başlı başına zor bide buna çocuk ve sorumsuz, anlayışsız bir eş yüklenince ve birde çalışıyorsanız hayatın zorluğu çekilmezliği kaçınılmaz oluyor malesef
Bazende diyorumki bu da benim imtihanım. o kadar çok emek verdimki ben o eve anlatamam bırakıp gidemiyorum. çilesini ben çektim niye sefayı onlar sürsün diyorum. imtihanımı Alnımın akıyla geçmeye çalışıyorum İnşallah.

Kadın olmak bu ülkede özellikle başlı başına zor bide buna çocuk ve sorumsuz, anlayışsız bir eş yüklenince ve birde çalışıyorsanız hayatın zorluğu çekilmezliği kaçınılmaz oluyor malesef
Bazende diyorumki bu da benim imtihanım. o kadar çok emek verdimki ben o eve anlatamam bırakıp gidemiyorum. çilesini ben çektim niye sefayı onlar sürsün diyorum. imtihanımı Alnımın akıyla geçmeye çalışıyorum İnşallah.

sefasını başkası sürmesin diye cefa dolu bir hayat mı yaşamak istiyorsun ?
hayat çok kısa ,senden daha önemli değil kimse.
sen iyi olmadıkça o yavrucakta iyi olamaz.
yanlış anlama yuvanı yık demiyorum ama olmuyorsada zorlamamak gerekiyor.
senin gibi kadınlar hayata tekrar başlarlar ve daha güzel şeyler çıkarırlar ortaya.
emek vermesini biliyorsan, nerde olursan ol başarılı olursun.
ve çekilen çileyi imtihan olarak görme. Allah çile verir ama bu çileyle başa çıkabilecek zekayıda verir.
imtihanın oldugunu nerden cıkarıyorsun ki ? yaşaman gereken bir şeydir ama bunları değiştirmekte senin elinde.

hakkında hayırlısı olsun, eşinle tekrar otur konuş, ama kendinide yok sayma olur mu ?

sefasını başkası sürmesin diye cefa dolu bir hayat mı yaşamak istiyorsun ?
hayat çok kısa ,senden daha önemli değil kimse.
sen iyi olmadıkça o yavrucakta iyi olamaz.
yanlış anlama yuvanı yık demiyorum ama olmuyorsada zorlamamak gerekiyor.
senin gibi kadınlar hayata tekrar başlarlar ve daha güzel şeyler çıkarırlar ortaya.
emek vermesini biliyorsan, nerde olursan ol başarılı olursun.
ve çekilen çileyi imtihan olarak görme. Allah çile verir ama bu çileyle başa çıkabilecek zekayıda verir.
imtihanın oldugunu nerden cıkarıyorsun ki ? yaşaman gereken bir şeydir ama bunları değiştirmekte senin elinde.

hakkında hayırlısı olsun, eşinle tekrar otur konuş, ama kendinide yok sayma olur mu ?

Haklısın belki yanlış düşünüyorum ama
diyorumya elimi kolumu bağlıyan bişey var sanki kaç kere denedim gidemiyorum ya yapamıyorum
bi yuva kolay kurulmuyor yıkmak istemiyorum ama
kendimide yıpratıyorum. başka çıkış yolları arıyorum
Aklım çok karışık ...

Haklısın belki yanlış düşünüyorum ama
diyorumya elimi kolumu bağlıyan bişey var sanki kaç kere denedim gidemiyorum ya yapamıyorum
bi yuva kolay kurulmuyor yıkmak istemiyorum ama
kendimide yıpratıyorum. başka çıkış yolları arıyorum
Aklım çok karışık ...

Ben yık demiyorum canım benim.
elinden geleni yap, ama hazır oldugunda arkana bakmadan git.
bence psikolojik yardım al seni çok yıpratmışlar.
kendine olan güvenini almışlar, kendine olan güvenin geri gelince,ya evliliğin düzelir ya da seni yeni bir yol çizersin.
sağlığın yerinde,işin var, dünyalar tatlısı bi beben var .
sevgili eşin ya düzelir hayatınızda olur, ya da düzelmez derdine yanar.
sen her halükarda ayakta kalıyorsun, gene kalırsın . biz kadınlar cok güçlüyüz.
ben evli değilim bekarım, ama cok evlilik gördüm süründürülüp bitirilmeyen ve kadının sırtında kambur olan.
en yakın örneğide annem.
torunlarını seveceğğin yaşta hayattan kopmak ister misin ?
kendin için yaşa biraz, ilk önce kendine olan özgüvenini geri kazan sonrası gelicektir.
iyi bi psikolog çok işe yarar :38:
kızına her konuda örnek oldugunu unutma, sen onun rolmodelisin.

Back
X