Bir Çıkış Bulunur mu?

okudum yazinizi burdan sinir oldum..ben daha yeni anneyim..benim size tavsiyem bebeginiz icin anneniz bile olsa guvenmeyin bir yere kadar yani..hele hastayken..krese gitsin daha iyi..boyle bencil kayinvalideye ise asla ve asla guvenmeyin..hem esinizde masalah yani..uyutmamis uyumasin zaten..cocuk hastayken kimse uyuyamaz..ya birde sizin calisip kazandiginiz paranizin hesabinimi soruyor alalaaaa ipler cok gecmis ellerine..
o bebek sizin kuzunuz siz annesiniz ..o evinde hanimisiniz..ayrica calisip para getiren bir hanim. benim gibi koca getirip hanim evde yiben degil :() ona ragmen esim benden ne para esirger ve asla ve asla hesap sormadi cok gücüme gider..
lütfen agirliginizi koyun..kayinvalide bebegime bakmadi önemsemedi demeyin yapmazzzzzzz o onun annesi degil..tabi yapsa ne ala ama yapmazzz beklemeyin ..basinizin caresine bakin..kendinizi üzmeyin..bence önemli sorun esiniz gibi geldi bana..siz daha iyi bilirsinizni tabi..

ya hayatım şimdi içimden senin o kocanıda annesini parça pinçik edesim geldi o kadar sinirlendim yani ama ben olsaydım ah o kayınvalidemide o kocamıda allaaaaahhhh gerisini düşünemiyorum artık söylediklerimden hırs yapıp oturup ağlarlardı ikiside valla ben çocuğumu hasta haliyle emanet edicem bide babaannesi diye arıcam gündeyim dicek o günü başına yıkar burnundanda fitil fitil getiririm..benim bebeğim 22 aylık 3 ay önce bıraktım bi kaç saatliğine yanıma getir diye aradım neyse bunlar geldiler çocuğun üzeri değişmiş ne oldu üzerine dedim su döktü dedi içine baktım ne bi atlet ne bi çıtçıtlı badi hava zaten sıcak güneş bitaraftan şapkası da yok tabi çocucuğun kafasında.. bide sordum yemek yedimi diye evet çorba yedi ama 2 kaşık dedi neden ne çorbası yaptın dedim tarhana dedi bebeğimde hiç sevmez tarhana çorbasını bide salak ay altını doldurmuş da temizledim demezmi bende kurban olun onun kakasına dedim .. artık benim kulaklardan duman çıkmaya başladı gözlerim kıpkırmızı oldu bide dükkanda müşteri vardı valla hiç çekinmeden sen inadımamı yapıyorsun madem bakmayı bilmiyorsun neden bakarım diyorsun diye çıkışıtım hatun biraz duygusaldır hemen gözleri doldu tabi gitti..benim varım yoğum çocuğum valla gerisi boş yaşam kaynağım o benim kimse zarar verecek bişiy yapamaz.. tabi o günden sonra bi daha bırakmadım geçenlerde istedi bu sefer de ben göndermedim mazallah bu seferde tarhana falan yapar

Ben bir konuyu tam anlayamadım.

Eşinizin işi yok ve bundan rahatsız değil, öyle mi?

hayır canım var işi esnaf kendisi ama işleri iyi değil ve bu 4 senedir böyle yani biz evlendik evleneli işleri kötü. sürekli iş değiştirmeyi düşünüyor ama yapmıyor nedense... Param yok diyip çıkıyor işinden. ailesine güveniyor. Çünkü 2 yaşına kadar sağolsun mamamızı kayınbabam aldı. ve biz yemekleri orda yiyorduk yani beyimize bi masraf yoktu faturalar dışında. Sonra artık canıma tak etti ve aileme söyleidm beni almaya geldiler o ara çok büyük kavgalar çıktı. bi şekilde ikna ettiler beni kızımda küçüktü kaldım. şimdi ailemle onun ailesi görüşmez. annem gerçekleri yüzüne vurunca annemlede görüşmez sadece babamın elini öpmeye gider bayramdan bayrama. sonra artık markete gitmeey başladık pazara gitmeye başladık artık evde yiyoruz yemeğimizi. marketi faturaları o öder evin taksidini çocuğun ihtiyaçlarını ben alırım küçükte olsa birikim yaparım. o halde bile yaranamam bide eve gelirim bi ton iş.
Allahıma şükürler olsun ki çalışıyorum yoksa herhalde hastanelik falan olmuştum.

ya hayatım şimdi içimden senin o kocanıda annesini parça pinçik edesim geldi o kadar sinirlendim yani ama ben olsaydım ah o kayınvalidemide o kocamıda allaaaaahhhh gerisini düşünemiyorum artık söylediklerimden hırs yapıp oturup ağlarlardı ikiside valla ben çocuğumu hasta haliyle emanet edicem bide babaannesi diye arıcam gündeyim dicek o günü başına yıkar burnundanda fitil fitil getiririm..benim bebeğim 22 aylık 3 ay önce bıraktım bi kaç saatliğine yanıma getir diye aradım neyse bunlar geldiler çocuğun üzeri değişmiş ne oldu üzerine dedim su döktü dedi içine baktım ne bi atlet ne bi çıtçıtlı badi hava zaten sıcak güneş bitaraftan şapkası da yok tabi çocucuğun kafasında.. bide sordum yemek yedimi diye evet çorba yedi ama 2 kaşık dedi neden ne çorbası yaptın dedim tarhana dedi bebeğimde hiç sevmez tarhana çorbasını bide salak ay altını doldurmuş da temizledim demezmi bende kurban olun onun kakasına dedim .. artık benim kulaklardan duman çıkmaya başladı gözlerim kıpkırmızı oldu bide dükkanda müşteri vardı valla hiç çekinmeden sen inadımamı yapıyorsun madem bakmayı bilmiyorsun neden bakarım diyorsun diye çıkışıtım hatun biraz duygusaldır hemen gözleri doldu tabi gitti..benim varım yoğum çocuğum valla gerisi boş yaşam kaynağım o benim kimse zarar verecek bişiy yapamaz.. tabi o günden sonra bi daha bırakmadım geçenlerde istedi bu sefer de ben göndermedim mazallah bu seferde tarhana falan yapar

İyi misin sen Allah senin gibi gelinden korusun insanları. Sana söyliycek tek kelime bulamıyorum. Hava sıcaksa badi şart değil. tarhanayı sevmediğini ne bilsin kadın. Altını da değiştirmiş. Allah seni ıslah etsin etrafındakilere de çocuğun dahil sabır versin.

İlginç...
Eşinizi büyüten kadına mı dediniz "Madem bakmayı bilmiyorsun neden bakarım diyorsun" diye.

Konu sahibi arkadaşım, o yaşa gelmiş bir kadının hasta çocuğu alarak güne gitmesi elbette çok yanlış, ne vardı yani bir gün de günden eksik kalaydı, o hasta çocuğun evde dinlenmesi, vitamin takviyeleri ile sıcak tutulması gerekirdi bu konuda siz haklısınız.

Ama size kızdığım bir başka konu var, iyisiniz hoşsunuz, fedakar bir annesiniz ve belliki akıllı bir kadınsınız. Niye peki kazandığınız maaşı aybaşında eşinize veriyorsunuz. Yapmayın arkadaşım eşinizi siz daha iyi tanırsınız tabi ama şu forumda yazdığınıza bakarak yapıyorum ben yorumumu, inanın değmez ve bugünden yarını her zaman düşünmekte fayda var. Anlayış yok, rahatlık diz boyu, sorumluluk almak yok eee siz ne diye verirsiniz ki maaşınızı. Bu kadar fedakar olmayın ve önceliğiniz kendiniz ve evladınız olsun.

Unutmayın, üç kuruşluk adama 5 kuruşluk değer verirsen kalan 2 kuruşa da seni satarmış. (Sözüm meclisten dışarı.)

Konu sahibi arkadaşım, o yaşa gelmiş bir kadının hasta çocuğu alarak güne gitmesi elbette çok yanlış, ne vardı yani bir gün de günden eksik kalaydı, o hasta çocuğun evde dinlenmesi, vitamin takviyeleri ile sıcak tutulması gerekirdi bu konuda siz haklısınız.

Ama size kızdığım bir başka konu var, iyisiniz hoşsunuz, fedakar bir annesiniz ve belliki akıllı bir kadınsınız. Niye peki kazandığınız maaşı aybaşında eşinize veriyorsunuz. Yapmayın arkadaşım eşinizi siz daha iyi tanırsınız tabi ama şu forumda yazdığınıza bakarak yapıyorum ben yorumumu, inanın değmez ve bugünden yarını her zaman düşünmekte fayda var. Anlayış yok, rahatlık diz boyu, sorumluluk almak yok eee siz ne diye verirsiniz ki maaşınızı. Bu kadar fedakar olmayın ve önceliğiniz kendiniz ve evladınız olsun.

Unutmayın, üç kuruşluk adama 5 kuruşluk değer verirsen kalan 2 kuruşa da seni satarmış. (Sözüm meclisten dışarı.)
evet arkadaşım çok haklısın hepsini vermiyorum aslında yarısını veriyorum diyelim ama 800 tl kadar büyük bir miktar oda evin taksidi. kalanıyla küçük bir miktar birikim yapıyorum ve kızımla benim ihtiyaçlarıma gidiyor. yoksa maaşımı bilmez soruncada eksik söylerim. bu hatayı başta yaptım şimdi de düzeltemiyorum. inşallah 2 sene sonra evin taksidi bittiğinde yine isterse bu sefer büyük kıyamet kopacağı kesin.

İlginç...
Eşinizi büyüten kadına mı dediniz "Madem bakmayı bilmiyorsun neden bakarım diyorsun" diye.

zaten sorunda o ya eşimi büyütmüş ee bide eşimin kardeşini büyütmüş ''mama yedirerek büyüttüm ikisinide çok rahat oluyorlardı beni yormuyorlardı''diyen bi kişilikbu konuda gayet tecrübeli :))).. ama yaptığı şeyler ki daha başka ufak ama göze çok batan ayrıntılar olduğu için ee insan bide 50 yaşında olunca cahil demek için insan çekiniyor görmüş geçirmiş diyor insan ama benim kayınvalideciğime çok yakışan bi kelime CAHİL CAHİLİN ÖNDE GİDENİ hatta bişeyin sorumluluğunu alamayacaksan üstlenmeyeceksin insanlarıda güvendirmeyeceksin torunu canı kanı elinden gelenin daha fazlasını yapmak zorunda ben çocuğumun çantasını a dan z ye herşeyiyle hazırlıyorum kaldıki çantada bez ile atlet yoktu diyip oğlu ve kocasının yanında çantadan çıkarınca yüzünü görmenizi çok isterdim ben baktım ama bulamadım sanki çeyizle sandık verdik bende şeytan aldı götürdü satamadan getirmiş dedim..ama herşeyi bilen edası beni çıldırtıyor kndi kendini rezil ediyor aklı sıra beni hatalı çıkaracak onda kapasite olsa bebeğimin yanında sigara içmez uyarıncada aman ne olcak canım demez işte böyle bi zihniyet bizim hanım...

Dün akşam dediki hadi markete gidelim alınacaklar var diyordun alalım dedi. tamam dedim bende. neyse gittik önce tavuk döner yedik sonra markete gittik. Alacaklarımı aldım bu arada yeter birazınıda sonra alalım 50 lirayı geçti şimdiden dedi. şaşırmadım çünkü her zaman aynı şey. 50 liraya zaten şeker tereyağı peynir pirinç falan ancak girdi ekstradan hiç bişey almadık. neyse kasaya geçtik. bozukluk arıyordu cebinde dedimki bende bende var bozuk ne kadar lazım dedim lazım değil 100 lira verdim zaten dedi. sonra çıktı gidiyo bisürü poşet çocuk ve ben nasıl götüreceksem hepsini. alsana poşetleri dedim. aldı öff be rezil ediyon insanı dedi. seslenmedim sonra arabaya bindik. kafamı bulandırıyon sonra herkesin içinde alsana poşetleri diyon rezil ediyon beni dedi. niye bulandırmışım kafanı dedim. ben istemeden niye soruyosun ne kadar lazım diye dedi. bozukluğum vardı aradığını görünce vereyim dedim diyorum. ben senden istedimmi dedi. niye bağırıyosun ya al poşetleri diye dedi bağırmadım hepsini nasıl taşıdıyım sadece söyleyim dedim diyorum. erkekliğine laf gelecek sandı herhalde. öyle moralim bozulduki öyle üzüldümki sonra eve gittim ve yattım hiç konuşmadım. sabahta konuşmadık çıktık arabada cebime 20 lira tutuşturuyo ne oluyosa artık.

o an o sinirle " Herkesin içindemi tuttu erkekliğin 2 kuruş bozukluk için benden her ay elimden parayı alırken erkekliğin nerde bıktım artık her çıktığımızda burnumdan getirdiğin bıktım artık seni sırtımda taşımaktan yoruldum artık " diyesi:m geldi ama ben yine sustum yine sustum.

Haksızmıyım yanlış mı düşünüyorum lütfen söyleyin.:43:

Hayır haksız değilsiniz
çooook haklısınız.

Yutmayın, konuşun ezdirmeyin kendinizi
bırakın çocuğunuz alıp çıkın markettten geriye dönüp mecbur kalacaktır poşetleri almaya.
Sabah sabah kahvaltı mı böyle bencil erkek için fazla fedakarlık yapıyorsunuz?
Eşiniz size karşı ince olmayabilir hadi neyse diyorum ama
evladına da nasıl bir baba acaba?
Yazık öksürükten uyuyamamış(!)

o an aklıma geliyor ama söyleyemiyorum sanki tutuyor birileri dilimi.
Allaha havale ediyorum.

işten gelince dinlenicem diye gider 1 saat yatar her akşam ama. sonra bizde kızımla tıkılır kalırız oturma odasına bir ses duysun hemen bağırır rahatsız oluyor uyuyamıyor beyefendi biz neysek artık. Birde salak ben kendimi öle kasarımki sıkarımki anlatamam uyanacak bağıracak diye

Son düzenleme:
İyi misin sen Allah senin gibi gelinden korusun insanları. Sana söyliycek tek kelime bulamıyorum. Hava sıcaksa badi şart değil. tarhanayı sevmediğini ne bilsin kadın. Altını da değiştirmiş. Allah seni ıslah etsin etrafındakilere de çocuğun dahil sabır versin.

canım ben daha fazla yazarsam destan olacak diye biraz kısa kesmiştim ama uzatayım..1.si kayınvalidem o çocuğun tarhana çorbası yemediğini biliyor 2.si çocuk altını kirletmiş derken yanına bide ıyyy değiştirdim dedi.3.sü ise giydirmiş olduğu tişörtten ziyade atleti vurgulamamın sebebi çantada atlet yoktu diye benimle iddaaya girmesi..4.sü ise o hava sıcak terliyor ve atletinde teri çekmesi gerekir ama demi tek başına tişört yetmez hadi sadece atlet olsa neyse %100 pamuklu sonuçta ama tişört polyester karışımı ve sıcakta çocuğun üzerine yapışmış sen şimdi böyle bi tişörtü neden çantana koydun dersin bende derimki içinde atlet olsa bu tişört sıcakta sıkıntı yaratmaz derim güzel arkadaşımm

Dün akşam dediki hadi markete gidelim alınacaklar var diyordun alalım dedi. tamam dedim bende. neyse gittik önce tavuk döner yedik sonra markete gittik. Alacaklarımı aldım bu arada yeter birazınıda sonra alalım 50 lirayı geçti şimdiden dedi. şaşırmadım çünkü her zaman aynı şey. 50 liraya zaten şeker tereyağı peynir pirinç falan ancak girdi ekstradan hiç bişey almadık. neyse kasaya geçtik. bozukluk arıyordu cebinde dedimki bende bende var bozuk ne kadar lazım dedim lazım değil 100 lira verdim zaten dedi. sonra çıktı gidiyo bisürü poşet çocuk ve ben nasıl götüreceksem hepsini. alsana poşetleri dedim. aldı öff be rezil ediyon insanı dedi. seslenmedim sonra arabaya bindik. kafamı bulandırıyon sonra herkesin içinde alsana poşetleri diyon rezil ediyon beni dedi. niye bulandırmışım kafanı dedim. ben istemeden niye soruyosun ne kadar lazım diye dedi. bozukluğum vardı aradığını görünce vereyim dedim diyorum. ben senden istedimmi dedi. niye bağırıyosun ya al poşetleri diye dedi bağırmadım hepsini nasıl taşıdıyım sadece söyleyim dedim diyorum. erkekliğine laf gelecek sandı herhalde. öyle moralim bozulduki öyle üzüldümki sonra eve gittim ve yattım hiç konuşmadım. sabahta konuşmadık çıktık arabada cebime 20 lira tutuşturuyo ne oluyosa artık.

o an o sinirle " Herkesin içindemi tuttu erkekliğin 2 kuruş bozukluk için benden her ay elimden parayı alırken erkekliğin nerde bıktım artık her çıktığımızda burnumdan getirdiğin bıktım artık seni sırtımda taşımaktan yoruldum artık " diyesi:m geldi ama ben yine sustum yine sustum.

Haksızmıyım yanlış mı düşünüyorum lütfen söyleyin.:43:

offf canım ya offfffff yani ne denir bu nasıl bi saçmalık ya anlamdım gitti nasıl çalışıyo bunların kafası :19:

Back
X