Teşekkür ederimSonrasında anlık darlayabilirsin bana bugün bunu yaptı bugün şöyle imada bulundu. Ben halledicem sen halledemiyosan
Siz de tatlı tatlı lafları sokun o zaman. Eşinizin yanında değil tabi.Bunlar tatlı dille laf söyleyen cinsten esim konussa da aa ne var saka ne demisiz sanki diyorlar bir de torun olunca arada vicdan yapıyorum ama bebeğimi bile kıskanıyorlar benden beni saymasa sevmese bebeğim sevinecek kv o kadar cahil bir insan
İşte o an aklıma gelmiyor kal geliyor nasıl hazır cevap olabilirimSiz de tatlı tatlı lafları sokun o zaman. Eşinizin yanında değil tabi.
Söyledim sanırım ciddiye alınmıyorum işte pasif olduğumdan sanırım
İşte o an aklıma gelmiyor kal geliyor nasıl hazır cevap olabilirim
Çok haklısınız çok teşekkür ederim gerçekten sürekli o anki diyalogları düşünmekten kafayı yiyecrk gibi oluyorum içim içimi yiyorÇünkü laf denen şeyin tek başına kıymeti yok. Lafı eylemle desteklemeniz lazım. Bakın bu hayatta akıl sağlığından daha önemli bir şey yok. İnsanın gözü ne eşini görür ne başka bir şeyi. Bunu eşinize açıkça söylemeniz lazım. Ve eğer devam ederse ne olacağını söylemelisiniz. Yani "ben şundan rahatsızım, bu konuyu çözmezsen böyle olacak". Bunu tehdit gibi düşünmeyin. Kendinizi ifade ediyorsunuz.
Çok haklısınız çok teşekkür ederim gerçekten sürekli o anki diyalogları düşünmekten kafayı yiyecrk gibi oluyorum içim içimi yiyor
Çok teşekkür ederim o kadar iyi geldi ki cevaplarınız gerçekten yüreklendirdiniz beniBakın böyle hasta olursunuz. Reflü, ülser, zona yakanızı bırakmaz. Kendi kıymetinizi en çok kendiniz bileceksiniz.
Göz teması konusunda da tanıdığınız-sevdiğiniz insanlarla pratik yaparak başlayın. Yani gerilimli olmayan durumlarda göz teması kurmayı öğrenin önce. Bir arkadaşınızla kahve içerken mesela. Böylece yavaş yavaş normalleşir kafanızda birisiyle göz teması kurmak. Gerilimli durumlar için de başlangıçta beklentiyi düşürün. Mesela kendinize deyin ki "şimdi bu konuşma sırasında 3 saniye göz teması kuracağım". 3 saniye geçince rahat değilseniz teması kesin. Sonra 4 saniye, sonra 5 saniye. Veya rahatsız olduğunuz noktada göze değil burnuna-alnına filan bakın. Sonra tekrar göz göze.
Siz de o an olmasada başka bir an elbet gelir hemen karşılık vermezsenizde başka zamanda siz sokun laf. Ben nasıl istersen öyle yaparım gibi ifadeler bile sınır koyar. Bence hatta laf sokunca onlar gülün hiç alınmamış gibi daha sinir eder onlarıİşte o an aklıma gelmiyor kal geliyor nasıl hazır cevap olabilirim
daha haklı cok az yorum gördümDaha cinnetin gelmemis bacim senin. Gelse nasi olcak falan demezsin.
Böyle olmanızın sebebi ne peki hiç düşündünüz mü ? Bulunduğunuz şehirde hiç akrabanızın olmadığını söylemişsiniz. Yalnız kalma, Sevilmeme ya da kabul görmeme korkusu olabilir mi acaba altında?Ben biraz çekingenim göz teması kuramamak da var ama bunu kırmak istiyorum.
Eşin olacak adam(!) bunları görüp napıyor oturuyor mu?Mesela güleryüzle dediklerini yaptırma cabasındalar ya da dış görünüşümle ilgili bi kusuru defalarca dile getirmeler her şeye dahil olmaları
Buradakilerin lafına uyup da kendinizi rezil edip yıprattığınızla kalırsınız. İnsanlar cinnet geçirdiniz diye sizi sevip saymayacak. Özgüven cinnetle de kazanılmıyor. Eğer gerekli yerlerde çekingenliğinizi kıramıyorsanız bir psikologtan yardım almanız daha aklıselim olur.Merhabalar yeni evli sayılırım. Hala eşimin ailesine gram alışamadım dedikodu cok seven sürekli birileri ile alay eden tipler asla mutlu değilim yanlarında ayrıca ben biraz içe kapanığım hani hazırcevap derler ya öyle olamıyorum asla.
Sizden yardım istiyorum kızlar nasıl cevaplarını verebilirim cünkü her seye burun sokmayı seven yorumları olan türden hepsi.
Ben biraz çekingenim göz teması kuramamak da var ama bunu kırmak istiyorum.
Bu halimi gördükçe saf sanıp daha cok sindiriyolar beni. Bunu nasıl yenebilirim? Teşekkürler şimdiden hepinize
Aslında mesela bir konuyu 15 kere soruyor bilmediğinden değil insanın içini geçirmeyi nabız yoklamayı sevdiğinden suratımla belli ediyorum ağızkenarı cevap veriyorum ama ısrarla devam yanlıs anlamayın iyi niyetinden yapmıyor biliyor huyumu üstüme gelmek için yapıyor bir de bu sehirde kimsem yok aile akraba vs tümden ele almaya calısıyorlar
Hayır ben yanlıs anlamıs oluyorum hep ne hikmetse gerizekalı biri değilim afedersiniz ama her seye bi bahanesi var suan bile onlarla alakalı bi sebeple ağlıyorum her dakikam olay gitmek istiyorum artık ben ağladıkça bebeğim huzursuz oluyorCinnet geçirmek kötü bir şey.
Haklı iken haksız duruma da düşebilirsiniz.
Eğer genel olarak çok sessiz ve hakkınızı savunamayan bir insan iseniz hayatınızın her türlü alanında zorluk yaşayabilirsiniz.
Bunu aşmanız gerek bence.
Bahsettiğiniz konuda eşiniz müdahalede bulunmuyor mu peki ?
Bence kaale almıyor nasılsa kimsem yok burada gözüyle bakıyor cok uzaktayım herkesten cünkü ama artık doldum taşıyorumEşin olacak adam(!) bunları görüp napıyor oturuyor mu?
Sevmediğiniz bir ortamda bulunmak zorunda değilsiniz hayır demeyi öğrenin ve gitmeyin.
Umursamaz olun onların lafları önemsiz olsun biyerinle dalga mı geçti ''hayatımda bir önemin olsaydı adamdan sanıp üzülebilirdim bir daha ki sefere cınım'' deyin ama bunu sanki karşınızda böcek varmış gibi söyleyin içten içe çok kuduruyorlar böyle cevaplar karşısında. Ama tek sıkıntı onlarda değil eşindede seni üzdüklerini fark etmiyor mu yoksa kale mi almıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?