Bir çocuğu çok sevmek için kan bağı gerekli midir?

4 yıldırherhafta Birçocukla ilgikeniyorsunuz ve ilkkezbiri olumsuz birşeysöylediğinde kafanız karışıyor.?!?
Ben o arkadaşınızınsöylediğine değil
Bu kadar zaman olumsuz lafduymamanıza şaşırdım asıl, iyilikyapan iyi olanlar herzaman taşlanır,
amakişi kendindenve yaptığından eminse hiç birsorunolmaz.

Bu durum çok farklı. Sadece sizin aklınızı, beyninizi ilgilendiren kişisel bir tercih. Duvarınıza kalın olmalı.

Haklısınız, henüz 20' li yaşların başındayım ama korkunç bir çocukluk geçirdim, Leyla ile yaşıt bir kız kardeşim var ve onunla beraber kendimi sadece adı anne baba olan kişilerden zor kurtardım. Kardeşimle hayatımızı düzene sokana kadar çok güçlüydüm, kimseye kulak asmadım, ayaklarım yere hep sağlam bastı.
Yaklaşık 1 senedir hayatım düzenli gidiyor ve eskisi kadar güçlü değilim ben de fark ediyorum. Normal şartlarda en ufak lafta yıkılacak bir insan olsam, henüz üniversite öğrencisiyken kardeşimle kendime yeni bir hayat kurmak için çabalayamazdım.

dini inancini bilmiyorum ama bak peygamber efendimiz hem oksuz hem yetimdi. ona dedesi ve amcasi sahip cikti. ve hadisi serif var oksuze sahip cikanin cennette yeri benim yanim der. sakin vazgecme o kimsesizi sevmekten. hayatina isik olmussun besbelli. o arkadaslarini da birak kendi karanliklarinda bogulsunlar...

İnançlı bir insanım çok şükür.
Asla vazgeçmem ilgilenmekten, ben onun hayatına ne kadar ışık tuttuysam Leyla da benim hayatıma mucivezi güzellikler kazandırdı.

sizi tebrik ediyorum,takdir edenlere bakın asıl doğru olan sizin yaptığınız!kocaman kalbiniz var,kan bağınız yok ama!

Onların kalbinin kötülüğü o boş verin siz.
Bir çocukla ilgilenmek,onu sevindirmek ,mutlu etmek kadar güzel bir şey var mı ?
Biz her yaz köye giderdik ,oradaki çocuklarla ilgilenir,sever,ellerimle yedirirdim.Hep yanıma gelmek isterlerdi ,benden mutlusu yoktu .
İnsan sevmenin kan bağıyla ne alakası varmış onu da anlamadım

Suan için belkide 2. Bir çocuğum olmayacak. Ve bende ileride yuvadan bir bebek almayi istiyorum. Vermeseler bile ki çok kolay değil almak en azından koruyucu aile olmayı çok istiyorum.

Benim de henüz çocuğum yok.
Leyla ile yaşıt bir kız kardeşim var, 4 yaşından beri kendi ailemizle görüşmüyoruz. Çocuğum olsa dahi ikisine de sevgim azalmaz, eminim buna.

Siz de inanıyorum ki çok iyi bir anne olursunuz ikinci çocuğunuza, bunu düşünmeniz bile yüreğinizin güzelliğini gösteriyor.

Yaptığınız çok güzel bir şey. Tıkayın kulaklarınızı bunu anlayamayacak kadar bencilce yaşayanlara karşı. Siz doğru bildiğinizi yapmaya devam edin.

Allah insana vicdan merhamet sevgi gibi çok güzel değerler vermiş ama insanlar bunu kullanırken çok cimri sanırım yetim bir çocuğu sevmek niye tuhaf olsun niye onunla vakit geçirmek garip olsun asıl böyle diyenler taş kalpli. Bak bence insanlar söyle düşünmeli benim başıma bir şey gelse benim çocuğumun elinden benim bu çocuğun elinden tuttuğum gibi biri tutar mi niye zor olsun sevgi bulaşıcıdır bunu unutmamak lazım tabi ki karşılık beklediğimiz için değil de öyle olmasını umduğumuz için herkese örnek olmaya çalışmak lazım belki bir gün biri çıkıp sevgisizliginden utanır merhamet duyar başka canlılara da bence saklamayın yaptığınız şey çok güzel Allah herkese bir çocuğa sadece masumiyet i için bile sevgi duyabilmeyi nasip etsin

sizi tebrik ediyorum,takdir edenlere bakın asıl doğru olan sizin yaptığınız!kocaman kalbiniz var,kan bağınız yok ama!

Onların kalbinin kötülüğü o boş verin siz.
Bir çocukla ilgilenmek,onu sevindirmek ,mutlu etmek kadar güzel bir şey var mı ?
Biz her yaz köye giderdik ,oradaki çocuklarla ilgilenir,sever,ellerimle yedirirdim.Hep yanıma gelmek isterlerdi ,benden mutlusu yoktu .
İnsan sevmenin kan bağıyla ne alakası varmış onu da anlamadım

Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için.
Bir çocuğun bile hayatını değiştirebilirsek ne mutlu bize... Dünya onların gülüşleriyle dönmeli, ağlamalarıyla değil.

Yaptığınız çok güzel bir şey. Tıkayın kulaklarınızı bunu anlayamayacak kadar bencilce yaşayanlara karşı. Siz doğru bildiğinizi yapmaya devam edin.

Ne büyük, ne güzel bir kalbiniz var.

Çok teşekkür ederim.
Bu olayı söyleyen arkadaşın bir yeğeni var. Ben onu da çok severim, bunu bilir kendisi. O yüzden hiç beklemezdim, kırgınlığım daha ağır basıyor.

Birazda sanirim esinin tarafi oldugu icin öyle diyorlar. Baze kadinlar icin kayin aile otomatikmen kötü demektir. Ki bu elbette normal yada iyi degil fakat konu bir cocuk oldugunda halen bu tavira takinmak resmen vicdansizlik.

Eşimin akrabası değil aslında, arkadaşı. Kim olursa olsun dediğiniz gibi söz konusu olan bir çocuk...

Çocuk sevmeyen ayrıca biraz şımarık kişilermiş.
Olgunlaşamamışlar tam.Ayrıca onlara sordunuz mu ki ben böyle yapıyorum siz ne düşünüyorsunuz diye de,ben yapamam edemem demişler.Yapmazlarsa yapmasınlar ne alaka yani.

Çocuk sevmeyen ayrıca biraz şımarık kişilermiş.
Olgunlaşamamışlar tam.Ayrıca onlara sordunuz mu ki ben böyle yapıyorum siz ne düşünüyorsunuz diye de,ben yapamam edemem demişler.Yapmazlarsa yapmasınlar ne alaka yani.

Hayır sormamıştım.
Doğru tespit ama çocuk sevmiyor hiç. Kendi yeğenim hariç hiçbir çocuğu sevmem, çocuklar da beni sevmez diye gururla söyler her zaman.

Arkadaşlar, dün bir diyalog geçti arkadaşlarımla aramda. Hala etkisindeyim, düşündükçe üzülüyorum ve ben mi abartıyorum diye sormak istedim size.

Benim eşimin arkadaşının bir yeğeni var. Adına Leyla diyelim. 6 yaşında, dünyalar tatlısı bir çocuk. Anne ve babasını kaybetmiş, akrabalarında kalıyor. Kurulu bir düzeni yok, 3 ay bir akrabada, 4 ay bir akrabada idare ediyor. Ben bu durumu öğrendiğimde 2 yaşındaydı ve o zamandan beri her hafta düzenli olarak ilgileniyorum. Bu sene ilkokula başladığı için daha sık vakit geçirdik, okumayı ilk öğrenenlerden biri oldu. Gözleri pırıl pırıl parlayan, anlayışlı, sevgi dolu bir çocuk. Kız kardeşim bizimle yaşıyor ve onunla da çok iyi anlaşıyorlar. Gönlüm razı gelmiyor o çocuğa sırt çevirmeye ve gerçekten çok seviyorum, o da beni çok seviyor ve bunu fark ediyorum.

Dün işteyken, çıkışta ne yapacaksın diye sordular. Kardeşimi de alıp Leyla' yı görmeye gideceğiz dedim. Bir arkadaş bilmiyordu kim olduğunu sanırım hiç konusu geçmemiş. Leyla kim dedi. Ben de eşimin arkadaşının yeğeni olduğunu, her hafta vakit geçirmeye özen gösterdiğimi söyledim. Arkadaşın tepkisi; 'Haaa çocuk bakıcılığı yapıyorsun yani' oldu. Bakıcılık olarak görmediğimi, gönüllü olarak vakit geçirdiğimi, kardeşim gibi sevdiğim bir çocuk olduğunu söyledim. Diğer arkadaş durumu daha önceden biliyordu, o da 'Ben aramda kan bağı olmayan bir çocuğu kardeşim gibi sevemem, vaktimi onunla ilgilenerek geçirmem, hiç doğru bulmuyorum yaptığını' dedi. Ben de insanın kalbinin çok geniş olduğunu, sevmenin kan bağıyla sınırlı olmadığını anlatmaya çalıştım ama böyle gözlerini devirdi gitti.

Leyla benim için gerçekten çok önemli bir çocuk ve şu ana kadar kimseden gizleme gereği duymamıştım onunla ilgilendiğimi. Kimseye söylememem mi gerekiyordu? Açıkçası, dün dediklerine çok kırıldım. Neden böyle düşünüyorlar anlamaya çalışıyorum ama 6 yaşındaki bir çocukla imkanlarım ölçüsünde ilgilenmenin neresi kötü bulamıyorum. Kan bağı benim için hiç önemli değil, düşünmemiştim bile daha önce. Bu aralar kendim de iyi bir ruh halinde değilim, o sebeple ben mi abartıyorum arkadaşlarımın söylediklerini diye size sormak istedim.

Yaptiginiz ne kadar güzel bir şey. Yarin sizin yada bizlerin başına gelmiycegi ne malum? Allah leylanin karsisina her zaman sizin gibi iyi insanlar cikartsin o çocuk hem yetim hem öksüz bunun sevabi o kadar çok ki siz her yerdede soyleyinki insanlar bu tarz konularda daha duyarli olsun.çocuklara tecavüz edilmesin cocuklara Şevkat gosterilsin.

Bu kan bagi olmayan cocugu sevmemek degil kotu kalplilik.
Tamam belki oyle hissediyorlardir, gercekten kan bagi olmayan birini sevemiyordur bu onun huyudur. Sana gelip ya ben yapamazdim helal olsun sana ne guzel yapiyorsun deseydi bu tamamdi.
Ama 6 yasinda bir cocukla ilgilenmeni dogru bulmuyormus haspam, iste bu kotu kalplilik. O mumkunse hicbir cocukla ilgilenmesin zaten, bi cocugun kalbi daha kararmasin onun gibi.
Siz dogru bir sey yapiyorsunuz, supheye dusecek bir sey yok.

Yaptiginiz ne kadar güzel bir şey. Yarin sizin yada bizlerin başına gelmiycegi ne malum? Allah leylanin karsisina her zaman sizin gibi iyi insanlar cikartsin o çocuk hem yetim hem öksüz bunun sevabi o kadar çok ki siz her yerdede soyleyinki insanlar bu tarz konularda daha duyarli olsun.çocuklara tecavüz edilmesin cocuklara Şevkat gosterilsin.

Bu kan bagi olmayan cocugu sevmemek degil kotu kalplilik.
Tamam belki oyle hissediyorlardir, gercekten kan bagi olmayan birini sevemiyordur bu onun huyudur. Sana gelip ya ben yapamazdim helal olsun sana ne guzel yapiyorsun deseydi bu tamamdi.
Ama 6 yasinda bir cocukla ilgilenmeni dogru bulmuyormus haspam, iste bu kotu kalplilik. O mumkunse hicbir cocukla ilgilenmesin zaten, bi cocugun kalbi daha kararmasin onun gibi.
Siz dogru bir sey yapiyorsunuz, supheye dusecek bir sey yok.

Çok teşekkür ederim.
Şüpheye düşmekten daha çok; kırıldım... Mesafe koymayı düşünüyorum arkadaşımla arama.

Ben de normalde oyle cocuk seven biri degilim. Icimde yok yani. Ama suna inaniyorum ki kan bagi olmadan da insan bir cocugu kendi cocugu seviyesinde sevebilir. Buna defalarca sahit oldum. Sacma olan sey bunu yapabilen birini elestirmek.

Ben de normalde oyle cocuk seven biri degilim. Icimde yok yani. Ama suna inaniyorum ki kan bagi olmadan da insan bir cocugu kendi cocugu seviyesinde sevebilir. Buna defalarca sahit oldum. Sacma olan sey bunu yapabilen birini elestirmek.

İnanın bu kadar acımasızca eleştirmeseydi beni; ben onun çocuk sevip sevmemesi ile ilgilenmezdim. Ki daha önce hiç yorumda bile bulunmadım ben bu konuda, saygı duyuyorum çünkü...

Back
X