Bir çocuğu çok sevmek için kan bağı gerekli midir?

Ayy arkadasinda nasil bir kalp varmis? Ya da yokmus?? Demirden midir nedir? Kan bagini vs gectim bu durumdaki bir cocuga nasil boyle dusunebiliyor algim sasti resmen. O arkadasinla ben olsam bir daha asla gorusmem, merhamet yoksunu
 
Senin o kızı görmeye gitmenle bağ kurman çok ayrı şeyler. Yaptığın atla deve değil. Esas zor olan kardeşinin sorumluluğunu almış olman
 
Yaptığın şey çok güzel öyle densizlere hiç aldırma, kan bağına hayatta önem vermem bir çocuğu sahiplenmek ilgilenmek için illa onu doğurmak yada onunla kardeş olmak gerekmez.
 
Dediğim gibi ben de iyi bir ruh halinde değilim, zor bir dönem geçirdim. Şu an hayatımı düzene soktum ama o zamanın acısı yeni çıkıyor, ruh halim çok dalgalı durumda, o sebeple etkilendiğimi düşünüyorum.
Etkilenme herkes senin gibi yüce gönüllü olamayabilir.yaptıgın o kadar kutsal bir şey ki seni canı gönülden tebrik ediyorum.
Keşke herkes senin gibi çevresindeki ailesiz çocuklarla ilgilense de sevgisiz ve sorunlu olarak buyumeseler.
Çevrendeki olaylara gözünü yumup kulaklarını tıkamak ve saçma sapan konuşmak onların tek bildikleri
 
Bence arkadaşın kalp ve vicdan yoksunu bi insan
Çok takdir ediyorum sizi1 keşke herkes sizin gibi olabilse ama nerdeeeeee
 
Senin o kızı görmeye gitmenle bağ kurman çok ayrı şeyler. Yaptığın atla deve değil. Esas zor olan kardeşinin sorumluluğunu almış olman

Leyla ile ciddi anlamda iyi bir bağımız olduğuna inanıyorum. İlk tanıştığımızda bana güvenmesi için çok çabaladım ve başardığımı düşünüyorum. Öğretmeni ile görüşüyorum düzenli olarak, okulda bile benden bahsediyormuş. Kardeşimin şansı benim ama Leyla' nın hayatında ona sahip çıkacak kimse yok. O eksikliği doldurmaya çalışıyorum.
 
Leyla ile ciddi anlamda iyi bir bağımız olduğuna inanıyorum. İlk tanıştığımızda bana güvenmesi için çok çabaladım ve başardığımı düşünüyorum. Öğretmeni ile görüşüyorum düzenli olarak, okulda bile benden bahsediyormuş. Kardeşimin şansı benim ama Leyla' nın hayatında ona sahip çıkacak kimse yok. O eksikliği doldurmaya çalışıyorum.

Tamam bağ kurarsın ama leyla için sadece bir aile dostusun ziyaretçisin. Sorumluluğu sende değil. Kardeşin kan bağın olsa bile anneliğini yapmaya çalışmak çok daha takdir edilesi bence. Ben annesi babası olmayan bir çocukla ilgilenirdim ama annem babam hayattayken kardeşimin sorumluluğunu alma gücünü kendimde bulamayabilirdim.
 
Ne biçim insanlar mış onlar! Daha kötü şeyler söylemek istiyorum da arkadaş kontenjanları olduğu için söylemeyeceğim.

Bende oğluma kardeş bir evlat isterim hep ama cesaretim yok. Sizi çok takdir ettim.
 
Başkalarının her söylediğini önemsersek kendi düşüncelerimiz diye bişey kalmaz. Bi laf war, Koyma akıl para etmez diye... Başkalarının ne dediği değil sizin ne yapmak istediğiniz önemli....
Boşwer Allah akıl wermiş kimsenin söyledikleriyle kafanı bulandırma
 
Senin yapmış olduğun şey herkesin yapamayacağı birşey zaten.Sen çok iyi yürekli birisin.Ne kan bağına gerek var ne can bağına.6 yaşında ki çocuktan bahsediyoruz..
 
Kan bagi degil kalp bagidir onemli olan.insan olmak lazim birde sevmek icin.kan bagi olanlarla cok duzenli sorunsuz mu geciyormus hayat? Cocuk cocuktur ve sevgiyle merhametle yaklasmak gerekir.
 
Peki kan bağı olan herkesi gerçekten ama gerçekten çok seviyor muymuş o arkadaşlar?

Sadece sizi tebrik etmek istiyorum, böylesi bir kız çocuğuna ablalık, yarenlik ettiğiniz kol kanat gerdiğiniz için, bu size pek çok mükafat kazandıracaktır, herşeyden önce insan gibi insan olmak var işin ucunda.. Sevgiler...
 
Arkadaşlar, dün bir diyalog geçti arkadaşlarımla aramda. Hala etkisindeyim, düşündükçe üzülüyorum ve ben mi abartıyorum diye sormak istedim size.

Benim eşimin arkadaşının bir yeğeni var. Adına Leyla diyelim. 6 yaşında, dünyalar tatlısı bir çocuk. Anne ve babasını kaybetmiş, akrabalarında kalıyor. Kurulu bir düzeni yok, 3 ay bir akrabada, 4 ay bir akrabada idare ediyor. Ben bu durumu öğrendiğimde 2 yaşındaydı ve o zamandan beri her hafta düzenli olarak ilgileniyorum. Bu sene ilkokula başladığı için daha sık vakit geçirdik, okumayı ilk öğrenenlerden biri oldu. Gözleri pırıl pırıl parlayan, anlayışlı, sevgi dolu bir çocuk. Kız kardeşim bizimle yaşıyor ve onunla da çok iyi anlaşıyorlar. Gönlüm razı gelmiyor o çocuğa sırt çevirmeye ve gerçekten çok seviyorum, o da beni çok seviyor ve bunu fark ediyorum.

Dün işteyken, çıkışta ne yapacaksın diye sordular. Kardeşimi de alıp Leyla' yı görmeye gideceğiz dedim. Bir arkadaş bilmiyordu kim olduğunu sanırım hiç konusu geçmemiş. Leyla kim dedi. Ben de eşimin arkadaşının yeğeni olduğunu, her hafta vakit geçirmeye özen gösterdiğimi söyledim. Arkadaşın tepkisi; 'Haaa çocuk bakıcılığı yapıyorsun yani' oldu. Bakıcılık olarak görmediğimi, gönüllü olarak vakit geçirdiğimi, kardeşim gibi sevdiğim bir çocuk olduğunu söyledim. Diğer arkadaş durumu daha önceden biliyordu, o da 'Ben aramda kan bağı olmayan bir çocuğu kardeşim gibi sevemem, vaktimi onunla ilgilenerek geçirmem, hiç doğru bulmuyorum yaptığını' dedi. Ben de insanın kalbinin çok geniş olduğunu, sevmenin kan bağıyla sınırlı olmadığını anlatmaya çalıştım ama böyle gözlerini devirdi gitti.

Leyla benim için gerçekten çok önemli bir çocuk ve şu ana kadar kimseden gizleme gereği duymamıştım onunla ilgilendiğimi. Kimseye söylememem mi gerekiyordu? Açıkçası, dün dediklerine çok kırıldım. Neden böyle düşünüyorlar anlamaya çalışıyorum ama 6 yaşındaki bir çocukla imkanlarım ölçüsünde ilgilenmenin neresi kötü bulamıyorum. Kan bağı benim için hiç önemli değil, düşünmemiştim bile daha önce. Bu aralar kendim de iyi bir ruh halinde değilim, o sebeple ben mi abartıyorum arkadaşlarımın söylediklerini diye size sormak istedim.
sen iyi yüce gönüllü bir insansın - o şapşolozlar ise sığ akıllı, kalpsiz ve kıskanclar.
bu arkadaşlarından bir an önce ayrıl. bunlardan dost olmaz.
len benim köpeğim var. türümüz bile uymuyor. ona gözümden daha iyi bakıyorum. kucağıma alıp alıp seviyorum..
 
Tamamını okumadim sinir oldum Gerzek arkadaşlarına. Kan bağı değil kalp gerekir sevmek için.walla ben yolda gördüğüm Çingen çocuklarını bile severim giderim öperim koklarim ne mal insanlar var ya :KK20:
 
Kendi öz anne babasını ya da öz evladını sevmeyen insanlar da var , arkadaşınız çok yanlış düşünüyor .Sizin böyle davranışınız ise ne kadar merhametli ve iyi bir insan olduğunuzu gösteriyor , keşke bazı insanlar da sizin gibi olsabilseydi .
 
Ben aramda kan bağı olmayan bir çocuğu kardeşim gibi sevemem, vaktimi onunla ilgilenerek geçirmem, hiç doğru bulmuyorum yaptığını

Allahım bunun bile arkadaşı var :((((((((((((((((
 
yaa yazıyor yazıyor siliyorum
Allah böyle düşünen kadınları napsın bilemedim
arkadaşım yüreğinize sağlık
lütfen inadına daha çok vakit geçirin
 
Canım bir daha bir söze takılmak için bile karşında bir muhatap ara.Demem o ki sana bu sözü söyleyen birinde ne kalp ne vicdan nede merhamet var.Böyle biride yeryüzünde boşuna yer işgal eden biri.Muhatap olarak alınmaz yani:KK66:
 
Kalpleri tas kesti bi cok insanin su dunyada ve su devirde.
O yuzden kinadigim bi kenara, dogrusu hic sasirmadim bu cumlelere.
Olay bu kadar tas kalpli insanlarin arasinda merhametli kalabilmekte.
Cogu kisinin yapmiycagi biseyi sen yapiyor olman seni abes yapmaz, seni yuce ve sayili kalmis nesli tukenmislerden yapar. Bu kotu biseymi?
 
Back
X