- Konu Sahibi ogretmnhnm
-
Çocuk işk gittiğim gün benim ders anlatmak için geldiğimi öğrendi ve diğer haftalarda gelmemi istemedi. Ailesi de zorluyor ödüllerle cezalarla bi faydam dokunsun diye zorluyor çocuğunu. Ben de ilk defa ders verdiğim için üzüldüm böyle olmasına. Zaten yarım dönem gitmiştim şimdi tüm dersleri kötüymüşSizi severse dersleri de sever. Ama bu sevdirme işini asla para ile alınabilecek şeylerle olmamalı.
Denedim ama hadi derse geçelim oyuna devam ederiz dediğimde eyvahlar olsun. Galiba psikolojik sorunları var arkadaşım. Tek çocuk, her istediğini yaptırmaya alışmış, ağzı da bozuk daha 3.sınıf. Ailesini zor durumda bırakıyor yani işim zor ama tekrar deneyeceğimdersle başlama sohbet et onunla oyun oyna önce. arkadaş ol. yavaş yavaş artık eğlenceli şeyler yapalım birazcık dersler ile oyun oynayalım de. dersi oyunla renklerle anlat. internette çok var öyle şeyler. aslında tüm öğretmenlerin yapması gereken şey bu.
3. Sınıf çocuğuna ne dersi veriyorsunuz ?Denedim ama hadi derse geçelim oyuna devam ederiz dediğimde eyvahlar olsun. Galiba psikolojik sorunları var arkadaşım. Tek çocuk, her istediğini yaptırmaya alışmış, ağzı da bozuk daha 3.sınıf. Ailesini zor durumda bırakıyor yani işim zor ama tekrar deneyeceğim
Yeri geldiğinde ağırlığını koymalısın. Ayrıca çocuğun dikkati neredeyse oraya kaydırarak ders işleyebilirsin. Mesela ben tarih dersi işlerken odasındaki silahlarla işlemiştim. Diğer dersim için babasına yay ve kılıç aldırmıştı çocuk1 saat yetmiyor aslında benimki düzensiz oldu veli hem ödevler için hem de eksik olduğu ne varsa bu hafta bunu yapalım diye rica etti. Çok düzensizdi zaten yarım saat çocuğu motive etmeye çalışmakla geçiyordu ki olmuyordu da. 1 buçuk saati de geçiyodu vakit. Yerlere yatıyordu istemiyorum diye. Eve dönerken bu parayı hak etmem için naapmam lazım diye vicdan azabı çekiyordum ve üzülüyorum da haline. Başarabilirim sevdirebilirim biliyorum ama kolay değil
Merhabalar canım arkadaşlarım. Ben sınıf öğretmeniyim yeni mezun oluyorum. Sınava girdim İnşallah atanana kadar özel ders vermeyi düşünüyorum. Benim sıkıntım şu: Geçen dönem ilk defa 3.sınıfa giden bir erkek öğrenciye özel ders verdim. Ailenin durumu çok iyi değildi, bir sitede kapıcı dairesinde oturuyorlar. Ve çocuk sitedeki zengin aile çocuklarıyla arkadaşlık kura kura onlar gibi davranmaya başlamış. Tabi ailenin gücü ihtiyaçlarını karşılamaya yetmeyince çocuk agresif oluyor. ilk olduğum için de makul bir fiyata 1 saatliğine anlaştım. Ama gelin görün ki bu çocuk ders kelimesinden dahi nefret ediyor 1 saat bana eziyet gibi geliyor. Pes etmedim ben bu meslekte çocuk ayırt edemem benim işim öğretmek. Ama bu illa ki ders olmamalı. Ben bu çocuğa dersi sevmeyi de öğretebilirim ama nasıl nasıl nasılşimdi 4.sınıfa geçti tekrar özel ders vereceğim derslerinin hepsi düşmüş. Ben bu çocuğun kahramanı olmak istiyorum canlar. Farklı şeyler denemek istiyorum Fikirlerinize ihtiyacım var
Merhaba bir çocuğu oyunla fethedebilirsiniz. Bilgisayar oyunlarına hakim olun. Bu aranızdaki iletişimin gelişmesi için bir basamak olur.Merhabalar canım arkadaşlarım. Ben sınıf öğretmeniyim yeni mezun oluyorum. Sınava girdim İnşallah atanana kadar özel ders vermeyi düşünüyorum. Benim sıkıntım şu: Geçen dönem ilk defa 3.sınıfa giden bir erkek öğrenciye özel ders verdim. Ailenin durumu çok iyi değildi, bir sitede kapıcı dairesinde oturuyorlar. Ve çocuk sitedeki zengin aile çocuklarıyla arkadaşlık kura kura onlar gibi davranmaya başlamış. Tabi ailenin gücü ihtiyaçlarını karşılamaya yetmeyince çocuk agresif oluyor. ilk olduğum için de makul bir fiyata 1 saatliğine anlaştım. Ama gelin görün ki bu çocuk ders kelimesinden dahi nefret ediyor 1 saat bana eziyet gibi geliyor. Pes etmedim ben bu meslekte çocuk ayırt edemem benim işim öğretmek. Ama bu illa ki ders olmamalı. Ben bu çocuğa dersi sevmeyi de öğretebilirim ama nasıl nasıl nasılşimdi 4.sınıfa geçti tekrar özel ders vereceğim derslerinin hepsi düşmüş. Ben bu çocuğun kahramanı olmak istiyorum canlar. Farklı şeyler denemek istiyorum Fikirlerinize ihtiyacım var
Bi görseniz bir saat içindeki hallerini... Canavar maşallahBence sabırlı olun kolay değişmeyebilir zaman ister
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?