Bir çocuk için psikolojik destek

carmenares

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
1.896
2.559
358
Merhaba sevgili hanımlar
Birkaç gündür beni çok etkileyen bir derdim var. Hem sizinle paylaşmak hem de aramızda psikolojik destek ve danışma konusunda uzman olan hanımlardan yardım almak istedim. Ayrıca okul öncesi öğretmenlerimizden ve anne tecrübelerinden ve bunların dışında yaşam tecrübelerinden tavsiyeler almak da çok kıymetli tabii ki..
Kızım kreşe gidiyor aralarına yeni bir arkadaş katılmış. Bu miniğimizin annesi yaklaşık bir ay önce trajik bir şekilde vefat etmiş. Trafik kazası...

Çocuk 4 yaşlarında yanılmıyorsam, anne yokluğunu anlayabileceği bir yaş. Annesinin başka bir şehre gittiğini ve bir daha dönmeyeceğini söylemişler (bunu profesyonel bir tavsiye ile mi yapmışlar bilmiyorum).
İlk gün biraz durmuş ama çok ağladığı için erkenden almışlar. ikinci gün hiç gelmemiş bugün de kapıdan dönmüş.
Ben yarın tanıdığım bir psikolojik danışmana danışacağım ama neler yapabiliriz?
Galiba şu ara anneler olarak okula gitmemek, gidersek de görünmez olmaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok.
Öğretmenimiz de çok sevgi dolu bir kadın ama o da ne yapacağını şaşırmış durumda...
Velhasıl, fikirlerinize ve önerilerinize ihtiyacım var.
Çok teşekkür ederim şimdiden.

Oyyy ne denir ki bilemedim. Anneler günü yaklaşıyor hicbirşey yapmasalar annelere hediye yaptıriyorlar kreşlerde,nasıl üzülür yavrum ya. Acaba bu anneler gününü etkinlik yapmadan atlatabilirlermi öğretmeni yanaşırmi buna?
Bunun dışında ilk başladıklarında kreşe zaten zorlanıyor çocuklar,bu çocuk hem anneden ayrılmış hemde yabancı bir ortama bırakıliyor iki kere zorlaniyordur. Çok üzüldüm

Ah yavrum Allah sabir versin,
pedagoglarla gorusmek gerekir sanirim ,a am benimde bir yakinimin basina benzer bir olay gelmisti, cocouk bu kadar kucuk degildi, 7 yasindaydi,
pedagog ile beraber soylemislerdi birkac gun icinde.
babaya cok is dusuyor burda, ins duzgun sekilde destek olunur cocuga.
Allah sbair versin.

Bu acıyla yüzleşmek zorunda sizin yapabileceğiniz çok fazla bir şey yok gibi. öğretmenleri zaten anne ile ilgili konularda duyarlılık gösterir sanıyorum. aşırı hareketler çocuğun diğerlerinden farklı olduğu algısı yaratabilir.

ademgunes in web sayfasina bi bakin
bir de baglanma merkeziydi sanirim istanbulda iseniz.

web sayfasindan sinem hanima ulasin
ucreti de makul seans basina 160 lira.

annesinin oldugunu bilmesi annesine kin tutmasindan daha az acitir ruhunu

yazik ya ne kadar cahiliz

baglanmaterapisi imis diger yer. ademgunese ulasmak cok zor ama onun ogrencileri var . bian once ulasin cok üzüldüm gercekten .

Cok uzuldum ya. Cok degil 3 ay önce yegenimde yasadim. Babasi vefat etti. Onu okula goturdum daha 6 yasinda. Ciktiktan sonra kantine ablasini gonderdim kantinde oturmus agliyomus yavrum. .
Kurban olurum. Rabbim yardimcilari olsun.
Oyle zor bir sey ki. Annesi cennete gitti dedi babasi icin. Ama yegenim keske gitmeseydi burda kalsaydi dedi, cok ozluyor.
Lutfen anneler gunuyle ilgili kimse bir sey yapmasin lutfen..

öğretmen zaten anneler günü etkinliklerini iptal ettiklerini söyledi o konuda ben de çok memnunum bu günü atlayacakları için.
ayrıca kreş için de erken benim fikrime göre, çocuğun kardeşi olduğunda bile hemen göndermemek gerekiyor iyi niyetle kafası dağılsın diye gönderdiklerine eminim ama bu acı içinde çocuğun kreş ve okul algısı sağlıklı gelişmeyebilir.

amin...
çok haklısınız pedagog ya da çocuk psikoloğu gerekli ama galiba psikiyatra götürmüşler o da ilaç vermiş çocuğa

Anne gitti başka şehire, bi daha gelmeyecek diyerek çocuğa umut vermek, anneye kin tutturmak çok yanlış ya.. Benim psikolojik bilgim çok yok ama bi anne olarak yazıyorum bunları.

kesinlikle sizinle aynı düşünüyorum o çok yanlış olmuş bence de umarım iyi bir psikolog bulunur.

Bizim yapabileceğimiz bişey olsa keşke
Hayat gerçekten çok acımasız

doğru söylüyorsunuz, öğretmen bu konuda duyarlı bir kadın denge kuracağına inanıyorum.

katılıyorum "annen gitti gelmeyecek" demek gerçekten ağır... İstanbul'da değiliz ama bunu da bir fikir olarak öğretmene ileteyim belki ailenin İstanbul bağlantısı vardır ve götürürler.

İyi bir pedagoga gitmesi şart diyedüşünüyorum bildiğim iyi bir pedagog var isterseniz öneririm.
Aslında bu tarz travmalar için oyun Terapisi öneriyor uzmanlar çocuk oyuncaklarla oynarken yanında yetişkin onunla konuşuyor ama farklı bir konuşma
Çocuk oyunda ne oynuyorsa onu o an anlatir şekilde (istersen detaylı da anlatabilirim) bunları ben pegagogdan öğrendim kızımda uyguladım çok faydasını gordum bizde travma yoktu ama belki bilmedigimiz birseyler vardır içinde yaşadığı şeklinde düşünerek uygulatmisti bize
Tabi bunlar ilk aklima gselenler umarim faydali olabilimisimdir. .

çocuk bu donemde kreşe başlamamalıydı bence.anneanne babaanne vs yok muymuş

katılıyorum. babaannesi çok yaşlıymış anneanneyi bilmiyoruz. yarın öğretmen soracak bizce de birincil dereceden bir akraba daha mantıklı geliyor. teyze, hala vs...

acınızı tazeledim Allah rahmet eylesin, sabırlar versin. Çok üzüldüm.
inşallah bu yavrucaklar en sağlıklı biçimde hazmederler...
anneler günü etkinliği olmayacak o konuda müsterihiz.

ilacmi vermis

haklısınız ama bulunduğumuz şehirde imkanlar kısıtlı belki ailesi İstanbul'a filan götürür bilemiyorum. Oyun terapisi çok mantıklı ben bunu araştırıp psikolog arkadaşıma danışayım.
yardımcı olmaz olur musunuz? teşekkür ederim. detay yazarsanız da mutlu olurum.

ilac mi vermis yuhh ya .
psikaytr ne yapsin dayar ilaci .
bence siz ogretmenle konuşun öğretmen aileyi ikna etsin. en mantiklisi bu .

keske ilk anda soylemis olsalardi.
7 yasina kadar cenaze ile ilgili seyleri gormwlri yanlis
ama aile aciyi yasarken ağlarken vs
cocugun da görmesi gerek . o da o an uzulmeli ve bitmeli idi.

Canım aslında birebir pedagog anlatsana iyi olur elbet ama söyle anlatayım
Hertürlü oyuncak olmalı araba itfaiye hayvan oyuncakları kilic maske bebek akliniza ne gelirse az az olabilir
Çocuk oynarken mesela arabayi kaza yaptırıyor çocuk yetişkin evet suan araba kaza yaptı diyecek diyelim bebek oynuyor suan bebeğe mama veriyorsun
Yani hep komut şeklinde gibi çocuğun yaptığını söylüyoruz ama isim vermeden canım balım demeden 30 dk.kadar olabilir hergün
Pedagog un dediği çocuk arabaları kaza yaptiriyorsa demekki kaza yaşamış görmüş etkilenmiş olabilir bunu oyunla atacak
Çünkü çocuklar konuşarak dertleserek atamaz oyunla atar.
Bunun gibi araştırma yaparsanız netten çıkar diye düşünüyorum kafanıza takılan olursa sorun lütfen bu arada pedagog Sevil yavuz du nette yazılarıda var okuyabiliriniz

Çok üzüldüm
İnsan ne yapacağını şaşırır
Allah yardımcıları olsun
Keşke hemen kreşe başlamasa ve babası,teyzesi varsa anneannesi ile görüşse onlarla beraber olsa bir süre
Kreş zaten küçükler için zor

Bir çocuğun annesiz-babasız kalması bir anne babanın evlatsız kalmasından daha acı olsa gerek
Hayata daha küçücük yaşında bu acıyla başlayıp bu acı ile devam edebilmesi çok zor..
Çok yardımcı aile üyeleri ve iyi bir uzmandan yardım almaları çok önemli.
Oyun terepisi bir şeyi kaybetmek yok etmek gibi şeylerin anlatılmasında yetersiz oluyormuş duyduğuma göre..
Bu yolla sadece olumsuz davranışlarından kurtulma ve içerledikleri sorunlarla nasıl başa cıkabileceklerini öğrenmelerinde yardımcı oluyor.
Geneldede anne baba bu senasta olmalıdır diye biliyorum..
Sadece anne veya sadece baba olmuyor sanırım.
Yinede daha net araştırmak gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…