BU ELEVİTİN İÇERİĞİ CANIM
İlaç Formülü
12 Vitamin: A vitamini (retinol) 4000 I.U. (1201.2µg), B1 vitamini (tiamin HCl) 1.6 mg, B2 vitamini(riboflavin) 1.8 mg, B6 vitamini (piridoksin HCl) 2.6 mg, B12vitamini (siyanokobalamin) 4 µg, C vitamini (askorbik asit) 100 mg, D3vitamini (kolekalsiferol) 500 IU (12.5 µg), E vitamini (a-tokoferol asetat) 15mg, biotin (B8 vitamini) 200 µg, kalsiyum pantotenat (B5vitamini) 10 mg, folik asit 0.8 mg, nikotinamid 19 mg. 4 Mineral: Kalsiyum 125 mg, demir 60 mg, magnezyum100 mg, fosfor 125 mg. 3 Eser element: Bakır1 mg, mangan 1 mg, çinko 7.5 mg.
İlacın Farmakolojik Özellikleri
Bilgi yok!
İlacın Endikasyonları - Kullanılması Gereken Durumlar
Gebelikve emzirme döneminde artan gereksinim ve yetersiz alım sonucunda ortayaçıkabilen genel vitamin ve mineral eksikliklerinin önlenmesi ve tedavisi, nöraltüp defektleri ve doğumsal anomalilerin profilaksisi, gebelik anemisine karşıartan demir ve folik asit ihtiyacını karşılama.
İlacın Kontrendikasyonları - Kullanılmaması Gereken Durumlar
A ve/veyaD hipervitaminozu bulunan olgularda, böbrek fonksiyon bozukluğu olanhastalarda, demir birikiminin ya da demir kullanım bozukluğunun söz konusuolduğu bireylerde, hiperkalsemi ya da hiperkalsiürili olgularda ve ilacıniçerdiği bileşenlerden bir ya da birkaçına karşı alerjisi olduğu bilinenkişilerde kullanılmamalıdır.
Uyarılar
Yüksek dozlarda alındığında, hipervitaminoza yolaçabileceği unutulmamalıdır. Önerilen dozlarda gebelik boyunca kullanıldığında,herhangi bir problem gözlenmemiştir. Gebelik ve emzirme döneminde tavsiyeedilen dozlardan yüksek dozlarda kullanılmamalıdır.
İlacın Yan Etkileri
İyitolere edilir. Nadir olgularda gastrointestinal bozukluklar olabilir (örneğinkabızlık), ancak bunlar genellikle tedavinin kesilmesini gerektirmez.
İlacın Etkileşimleri
Birbirlerininemilimlerini bozabileceklerinden, demir içeren preparatlar tetrasiklinlerleaynı zamanda kullanılmamalıdır. Eğer tetrasiklinlerin Elevit Pronatal ile aynızamanda kullanılmaları gerekiyorsa, her iki ilacın alınması sırasında yaklaşıkiki saatlik bir zaman farkı olmalıdır.
İlacın Kullanılışı ve Dozu
Yetişkinlerde, günde bir tablet kahvaltı ile birliktealınmalıdır. Hastanın sabahları hiperemezisi varsa, tabletlerin öğle vakti veyagerekirse akşam alınması gerekir.
bakın ne buldum kopyalıyorum buraya bi kadın doktora sormuş
merhaba yeşim hanım ben elevit adlı bir ilaç duydum hamilelik öncesi ve sonra kullanılan bir ilaçmış bende gebe kalmak istiyorum acaba kullanmamın bir mahsuru varmı 1yıllık evliyim elevit ilacını kullanan bir bayan arkadaşım söyledi bir nevi vitamin ilacıymış.acill olarak cevap bekliyorum çünkü bir gün bile beklemek istemiyorum çok teşekür ederim şimdiden yeşim hanım eczacı hiç bir zararın olmadığınıda söyledi.
Elevit gebe kalmanızı kolaylaştırmaz. Sadece gebelik öncesi ve gebeliğin seyrinde kullanımında anne için gereken vitamin desteğini sağlar. Bu nedenle vitamin almanızda sakınca yok.
Siz ne dersiniz???????????????????
tamam hayatım öle yazıyoda ama eşim kullandı benim.hamileliktede megadyn.demir we folbiol kullanmıştı ben.
ooo herkes burdaymış benim kağıt katlama işi şu an yok bir şantiyenin projesi basıldı şimdi diğerini son hazırlamalarını yapıyorlar sanırım basılmadan önce ama 550 metreymiş yatoplamda tabi enid e1 metre değil daha geniş ya 2 metre ya bir buçuk nasıl gücüm yeticekte katlayacapım bilmiyorum kaç gündür sırtım ağrıyor zaten
kızlar benim kafam karıştı bu elevit hamilelere veriliyo
biz hamilemiyizki tamam vitamin ama gebelikte kullanılıyo
arkadaş fertilaid ile aynısı olduğunu söylemiş eeeeeee
şimdi benim kafam karıştı
bide benim bi sorunum yok ben çok inanmıştım bu ilaca
zaten ben kilo vereyim diye anam ağladı zor düştüm şimdi bide işe yaramaz duba gibi olursam bide onlamı uğraşcam
benimki zaten gönülsüz
napıyım şimdi yaaaaaaaaaaaa(((((((
tamam hayatım öle yazıyoda ama eşim kullandı benim.hamileliktede megadyn.demir we folbiol kullanmıştı ben.
bakın ne buldum kopyalıyorum buraya bi kadın doktora sormuş
merhaba yeşim hanım ben elevit adlı bir ilaç duydum hamilelik öncesi ve sonra kullanılan bir ilaçmış bende gebe kalmak istiyorum acaba kullanmamın bir mahsuru varmı 1yıllık evliyim elevit ilacını kullanan bir bayan arkadaşım söyledi bir nevi vitamin ilacıymış.acill olarak cevap bekliyorum çünkü bir gün bile beklemek istemiyorum çok teşekür ederim şimdiden yeşim hanım eczacı hiç bir zararın olmadığınıda söyledi.
Elevit gebe kalmanızı kolaylaştırmaz. Sadece gebelik öncesi ve gebeliğin seyrinde kullanımında anne için gereken vitamin desteğini sağlar. Bu nedenle vitamin almanızda sakınca yok.
siz ne dersiniz???????????????????
meleğim kıyamam sana senin işin değil ama nasıl yoruluyorsundur bide o işleri yapacak başka kimse yokmu yaa yemeğini yedinmi bari
hilalcim sonuçta vitamin bir zararı olmaz.ama doktorun varsa ona danış ilk önce bence.bi de sakın vitaaminleri aç karnına içmeyin bağırsakları mahvediyo aklınızda bulunsun.
canım sakin ol sende olacaksın bi gün böle :CüvCüv::CüvCüv:bak gerile gerile gezeceksin fertilaidin kendi sitesinde çevirme yaparak kullanım şeklini okudum canım ben fertilaid hamilelikte kullanılmıyor siklusları ve yumurtlamayı düzene sokuyor fertilaid bu yüzden kendi sitesinde diyorki kaydirigubbakcemile3 eğer siz hamile şüpheleniyor kullanımı durdurun delikafadulden
canım eşin ne kullandı fertilaidmi
Kzılarrr yaaa test yaptımmm sonuÇ koca bİ negatİfff
gerçektenmiiii aaaa eşim bu sabah aç karnına aldı yaaaaaa ama biz tok karnına içersek iyice kilo aldırmazmı ya bak şi,mdi buna üzüldüm
kızlar ben geldim kaydirigubbakcemile2
evet yedim canım sağol beni düşündüğün için ya şu an o işleri benden başka yapacak boş insan yok aslında bende boş değilim ne bilim banka dökümleriniişlerim arada faturalrım geliyor onlşarı işlerim filan ama acelesi yok benimkilerin bunlar acele dün burdaki mühendis arakdaşta değil biliyorum sizin işiniz değil ama bunlar onaya gidecek dinlene dinlene yapın dedi ama nerde bi birikiyor sorma yazıcının eni 2,5 metre filan ordan çokan kağıdı düşünsene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?