Bir covid konusu da benden

Benim ablam şuan korona, ne ateş, ne koku tat kaybı hiç biri yoktu. Sadece şiddetli bel ve sırt ağrısı vardı. İlk baş korona demedi doktor. Normal kan testi yaptırdı. ..her şikayete korona testi yapılmıyor. Kanda bir değeri düşük çıkınca korona olabilir dedi. Ciğer filmi temiz çıktı ama burun ve boğaz sürüntülerinde covid pozitif çıktı. 5 gündür ilaç tedavisi alıyor. ablamla aynı evde olan 2 yeğenim, eniştem annem vs hiç birinde belirti yok. Zaten belirti olmadan testte yapmıyorlar. Ama hepsi karantinada. Daha kimse de bir belirti olmadı. Özel hastanelere dahi gittiler ama belirti yokken test yapmıyoruz dediler. Beklemedeyiz şuan umarım kimsede çıkmaz.
Sadece şiddetli bel ağrısı mı var mı hâlâ? ben de temaslıyım ve sadece şiddetli bel ağrısı var ama yataktan kalkarken bile zorluyor.

Aile hekimi test yapmıyor en azından benim şehrimde böyle, hastaneye yönlendiriyorlar. Hastanede de her isteyeni hemen teste almıyorlar, yani kendinizi nezle sanıp aslında covid de olabilirsiniz, olmayabilirsiniz de. Bunu siz de bilemezsiniz test yapmadan doktor da bilemez. Yine de bir deneyin hastaneyi, belirtilerinizi söyleyin test yaparlar inşallah. Yapmazlarsa kendinizi evde izole edin, inşallah olmaz ama covidseniz belirtileriniz şiddetlenir zaten. O zaman tekrar gidersiniz hastaneye.

İstanbul'da durum nasıl bilmiyorum ama ben de vakanın çok yoğun olduğu bir büyükşehirdeyim, testi ikinci gidişimde yaptırabildim ilkinde yapmadılar. Akşam vakti gidince daha tenha oluyor az sıra bekleniyor burada. Gün içinde gittiğimde önümde bekleyen 200 kişi vardı :KK43:
Ooo çok kötü
Test yaptırmakta bir eziyet o zaman
Sizde sonuç ne çıktı ?

Aile hekimi test yapmıyor en azından benim şehrimde böyle, hastaneye yönlendiriyorlar. Hastanede de her isteyeni hemen teste almıyorlar, yani kendinizi nezle sanıp aslında covid de olabilirsiniz, olmayabilirsiniz de.

Bunu nasıl ayırt ediyorlar işte ?
Yani grip mi covid mi neye göre test yapıyorlar

Ooo çok kötü
Test yaptırmakta bir eziyet o zaman
Sizde sonuç ne çıktı ?
Ben pozitif çıktım, tahmin ediyordum zaten pozitif olduğumu ama test yaptırması zor işte. İlkinde kan değerlerim ve akciğerime baktılar temiz diye test yapmamışlardı. Birkaç gün evde bekledim, tat koku da tamamen gidince başka hastaneye gittim durumu anlattım neyse ki doktor zorlamadı bu sefer teste aldı. Bir ay önceydi bu anlattığım. Çevremde duyduklarımdan anladığım test yaptırmak da şehre, hastaneye hatta doktoruna göre değişiyor. Küçük şehirde yaşayan bir akrabam boğazı ağrıyor diye gitmiş hemen test yapmışlar. Burada ise vaka çok seçici olmak durumunda kalıyorlar. Ne olursa olsun denemek gerek yine de.

Sadece şiddetli bel ağrısı mı var mı hâlâ? ben de temaslıyım ve sadece şiddetli bel ağrısı var ama yataktan kalkarken bile zorluyor.
Evet uyutmayacak derece de ağrısı vardı. hala da ara ara var.. bugün ilaçları bitiyor sonra 14. güne kadar iyileşme süreciymiş. 14. günde yeniden test yapılacak, hala pozitifse tekrar 5 günlük ilaç tedavisi.

Umarım çıkmaz
Ablandaki çok ilginçmiş bel ve sırt ağrısı
Test kiti az olduğu için sanırım duruma göre yapıyorlar
Gençlerde ateş, solunum sıkıntısı durumunun biraz daha az olduğunu söylemişler. İlaçların yan etkisinden kaynaklı dün koku ve tat alması gitmiş. Ama doktor söylemişti ilaçtan kaynaklı olacak diye.

Ben pozitif çıktım, tahmin ediyordum zaten pozitif olduğumu ama test yaptırması zor işte. İlkinde kan değerlerim ve akciğerime baktılar temiz diye test yapmamışlardı. Birkaç gün evde bekledim, tat koku da tamamen gidince başka hastaneye gittim durumu anlattım neyse ki doktor zorlamadı bu sefer teste aldı. Bir ay önceydi bu anlattığım. Çevremde duyduklarımdan anladığım test yaptırmak da şehre, hastaneye hatta doktoruna göre değişiyor. Küçük şehirde yaşayan bir akrabam boğazı ağrıyor diye gitmiş hemen test yapmışlar. Burada ise vaka çok seçici olmak durumunda kalıyorlar. Ne olursa olsun denemek gerek yine de.
Her boğazı ağrıyana test yapıyorlar mı ama ya ona doktor bakıp nasıl karar veriyor ki acaba
Mesela hapşırma var bu alerjik nedenli de olabilir
Herhalde birkaç belirti varsa temaslı iseniz falan yapıyorlar değil mi ?

Size de çok geçmiş olsun bu arada

Evet uyutmayacak derece de ağrısı vardı. hala da ara ara var.. bugün ilaçları bitiyor sonra 14. güne kadar iyileşme süreciymiş. 14. günde yeniden test yapılacak, hala pozitifse tekrar 5 günlük ilaç tedavisi.
Karantinada değil mi

Eğilme, oturma, yön değişme, derin nefes alırken ağrıda artma oluyor bende. Sadece bel ağrısının olduğunu duymamıştım. Çok geçmiş olsun ablanıza da.

Her boğazı ağrıyana test yapıyorlar mı ama ya ona doktor bakıp nasıl karar veriyor ki acaba
Mesela hapşırma var bu alerjik nedenli de olabilir
Herhalde birkaç belirti varsa temaslı iseniz falan yapıyorlar değil mi ?

Size de çok geçmiş olsun bu arada
Teşekkür ederim. İşte dediğim gibi doktorun ikna olmasına bağlı gidip denemeniz lazım. Sırf temaslı ve hafif belirtiler var diye test yapmazlar, hatta bana doktor artık temaslı olmayan kaldı mı demişti.

Apartmandan biri pozitif çıksa
Yine yok karantina.
Artık o kadar yaygın ki bem geçen hafta temaslı ve belirtiliydim, test yaptıramadım.
Bir doktora muayene randevusu alıp tüm testleri istedim ancak.
Ertesi gün sağlık ocağı aradı, temaslı olduğumu söyledim.
Testim negatif çıktığı için hiçbir uygumala yapılmadı.

Teşekkür ederim. İşte dediğim gibi doktorun ikna olmasına bağlı gidip denemeniz lazım. Sırf temaslı ve hafif belirtiler var diye test yapmazlar, hatta bana doktor artık temaslı olmayan kaldı mı demişti.
Anladım
Bende sanıyorum ki doktora gidince hemen doktor test yapıyor biraz şikayetin varsa teste yönlendiriyor diye düşündüm

Apartmandan biri pozitif çıksa
Canım ablamlarda apartmanda herkes hayatına devam ediyor. Pozitifli kişiye son 3-4 günde kimlerle temas ettiğini soruyorlar. İSim veriyorsun ve o kişilerin evine filyasyon ekibi gidiyor. Anneme ve ablamın görümcelerine hep gittiler ve karantinaya aldılar. Ama apartmanda olan bir şey yok.

Nezle oldum 3 gün sonra test yaptırdım ama işyerinden dolayı temaslı da sayılıyordum ve kuluçka süresi vardı. Test sonucu pozitif çıktı aslında nezle değilmişim belirtiymiş yani ve 1-2 günde nezlem iyileşti. Komşum ciddi derecede grip geçirdi aynı zaman öksürük, nefes darlığı, ateş, burun akıntısı ve test sonucu negatif. Yani hasta birisiyle temasta bulunmadıysanız testiniz pozitif çıkmayabilir. Negatif olanlarda karantinaya alındığını hiç duymadım ama kendiniz izole edebilirsiniz.

Yine yok karantina.
Artık o kadar yaygın ki bem geçen hafta temaslı ve belirtiliydim, test yaptıramadım.
Bir doktora muayene randevusu alıp tüm testleri istedim ancak.
Ertesi gün sağlık ocağı aradı, temaslı olduğumu söyledim.
Testim negatif çıktığı için hiçbir uygumala yapılmadı.
Yeniden test yapmadılar o halde negatif olduğundan

Back
X