Bir covid konusu da benden

Canım ablamlarda apartmanda herkes hayatına devam ediyor. Pozitifli kişiye son 3-4 günde kimlerle temas ettiğini soruyorlar. İSim veriyorsun ve o kişilerin evine filyasyon ekibi gidiyor. Anneme ve ablamın görümcelerine hep gittiler ve karantinaya aldılar. Ama apartmanda olan bir şey yok.
Hm yani temaslı kişiye sadece önlem amaçlı olan bir şey

Yeniden test yapmadılar o halde negatif olduğundan
Ben 3 lü test istedim, tomografi, kan ve pcr.
Pcr negatif düştüğü an sisteme, kimse bir uygulamaya girmiyor.
Ama çevremde sürüntü testi negatif, tomografisi pozitif ve hiçbir filyasyon ekibinin uğramadığı, karantinada olmayan insanlar da var.
Sürüntü baz alınıyor, halk sağlığı merkezi ona göre sistemi kurmuş.

Hatta pozitif olup, 14 gün geçmiş hastalara da yeniden test yok, artık çıkabilirsiniz karantina bitti diye arayıp haber veriyorlar, o kadar.
Arkadaşlarımızın plaklarını sisteme girdiler, çocukları da pozitif olduğundan acil bir durum olursa ceza yememeleri için polise bilgisi verildi.

Nezle oldum 3 gün sonra test yaptırdım ama işyerinden dolayı temaslı da sayılıyordum ve kuluçka süresi vardı. Test sonucu pozitif çıktı aslında nezle değilmişim belirtiymiş yani ve 1-2 günde nezlem iyileşti. Komşum ciddi derecede grip geçirdi aynı zaman öksürük, nefes darlığı, ateş, burun akıntısı ve test sonucu negatif. Yani hasta birisiyle temasta bulunmadıysanız testiniz pozitif çıkmayabilir. Negatif olanlarda karantinaya alındığını hiç duymadım ama kendiniz izole edebilirsiniz.
Nezle olunca doğrudan doktora mı gittiniz ?
Doktor şikayetler yüzünden mi hemen test yapalım dedi
Yoksa temaslı olduğunuz için mi

Nezle olunca doğrudan doktora mı gittiniz ?
Doktor şikayetler yüzünden mi hemen test yapalım dedi
Yoksa temaslı olduğunuz için mi

İşyerinde vaka çıkmıştı ilk testim negatif çıktı, 4-5 gün sonra nezle oldum 2. testim pozitif çıktı. Normalde grip belirtilerinde yapmıyorlarmış sanırım ama temas var diyince doktor hemen teste gönderdi. Belirtiler nezle olarak göstermiş dedi.

Ama çevremde sürüntü testi negatif, tomografisi pozitif ve hiçbir filyasyon ekibinin uğramadığı, karantinada olmayan insanlar da var.

Hatta pozitif olup, 14 gün geçmiş hastalara da yeniden test yok, artık çıkabilirsiniz karantina bitti diye arayıp haber veriyorlar, o kadar.
Arkadaşlarımızın plaklarını sisteme girdiler, çocukları da pozitif olduğundan acil bir durum olursa ceza yememeleri için polise bilgisi verildi.
Çokta önlem ve sıkı tedbir yok o zaman
Bu kadar yayılması normal

Çokta önlem ve sıkı tedbir yok o zaman
Bu kadar yayılması normal
Yani burada yetkililere mi bilinçsiz halka mı kızmak doğru, inanın bilemiyorum.
Beni 2 özel hastane acilden çıkardı test yok diye devlete gönderdi müdahale edemeyeceğini söyleyip.
Velev ki pozitif olsaydım fellik fellik gezebilirdim, keza tomografide pozitifler zaten geziyor.

Bilinç oluşturamadılar insanlarda, maskesiz, mesafesiz, bize bir şey olmazla bugünlere geldik.
Ank da pozitif eve gelen filyasyon ekibi evde 25 kişilik toplanma tespit etti hepsini karantinaya aldı, şaka değil bu.
Şimdi devlet ne yapsın daha kısmı da var, bir yandan da basacak cezayı bak bakalım kim uymuyor diyorsunuz.

Bayağı keşmekeş bir durum oluştu artık.

Karantinayı birde 10 güne düşürdüler. Karantina sonrası test yapılmıyor evet aslında yapılması lazım. 14 gün karantinada kalıp test sonucu hala pozitif olanları biliyorum ama devlet hastaneleri artık yüksek ateş, nefes darlığı ve öksürük olmadan test yapmıyorlarmış asıl hastalara yapacak testleri kalmıyormuş. Bu şekilde zaten bu süreçte ilerleyemeyiz ama yapabileceğimiz bir şey yok malesef :KK43:

Herkese sağlıklı günler
Özellikle geçirenlere soruyorum malum mevsim geçişlerinde de insanlar sık nezle oluyor doktora gittiğinde covid mi nezle mi nasıl anlaşılıyor doğrudan test mi yapıyor?
Bir de belirtiler varsa test negatif çıksa da karantinaya mı alınıyor ?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler

Test negatif ama Tomografi pozitif ise pozitifsindir. Tedaviye başlar ve karantinaya alırlar. Olması gereken de budur.

Karantinayı birde 10 güne düşürdüler. Karantina sonrası test yapılmıyor evet aslında yapılması lazım. 14 gün karantinada kalıp test sonucu hala pozitif olanları biliyorum ama devlet hastaneleri artık yüksek ateş, nefes darlığı ve öksürük olmadan test yapmıyorlarmış asıl hastalara yapacak testleri kalmıyormuş. Bu şekilde zaten bu süreçte ilerleyemeyiz ama yapabileceğimiz bir şey yok malesef :KK43:
Bir ekip de pozitif olan kuzenlerimize aynen şunu demiş, yazın oldu onlar ‘siz iyi zamanda oldunuz, bundan kaçış yok artık vakalar çok fazla ve kışın sağlık sistemi bu denli erişilebilir olmayacak, yatması gereken hastayı eve yollayacağız ve ilaç sıkıntısı yaşanacak, oldunuz bitti, dikkat ederseniz birkaç ay korur ama kışın lütfen izole yaşayın’ demişler.

Bir ekip de pozitif olan kuzenlerimize aynen şunu demiş, yazın oldu onlar ‘siz iyi zamanda oldunuz, bundan kaçış yok artık vakalar çok fazla ve kışın sağlık sistemi bu denli erişilebilir olmayacak, yatması gereken hastayı eve yollayacağız ve ilaç sıkıntısı yaşanacak, oldunuz bitti, dikkat ederseniz birkaç ay korur ama kışın lütfen izole yaşayın’ demişler.

Doğrudur bundan sonra herkes korona olmasada kış, grip, nezle soğuk algınlığı yaşayacak her sene oluyor klasik. Bu sene durum farklı grip olsak korona mı olduk diye şüphelenicez sürekli. Hiçbir belirtisi olmayan taşıyıcılar hastalığı sürekli yayacak kimseyi suçlamıyorum çünkü anlaşılmıyor bu durum. Korona olmasakda psikolojik olarak iyi olacağımızı düşünmüyorum zorlu bir süreç bekliyor hepimizi Allah yardımcımız olsun.

Yani burada yetkililere mi bilinçsiz halka mı kızmak doğru, inanın bilemiyorum.
Beni 2 özel hastane acilden çıkardı test yok diye devlete gönderdi müdahale edemeyeceğini söyleyip.
Velev ki pozitif olsaydım fellik fellik gezebilirdim, keza tomografide pozitifler zaten geziyor.

Bilinç oluşturamadılar insanlarda, maskesiz, mesafesiz, bize bir şey olmazla bugünlere geldik.
Ank da pozitif eve gelen filyasyon ekibi evde 25 kişilik toplanma tespit etti hepsini karantinaya aldı, şaka değil bu.
Şimdi devlet ne yapsın daha kısmı da var, bir yandan da basacak cezayı bak bakalım kim uymuyor diyorsunuz.

Bayağı keşmekeş bir durum oluştu artık.
Artık zaten bu saatten sonra önünü almaları mümkün değil

O virüs yayıldı iyice iki üç çeşidi var diyorlar arkası da gelecek tedavisi de yok
Burada tek yapılacak şey bağışıklık sistemini güçlü tutmak mesafe koymak vs
Pozitif Çıkan bile insan arasına karışıyorsa , herseye test yapmıyorlarsa zaten anlaşılmaz ki
Bir de taşıyıcı olanlar var

Hem nezle hem grip hem de alerji mevsimine girdik.
Yüzde 80 kişi de suan nezle alerji var zaten olağan olarak
Kişi kendinin doktoru gecen gün burnum kaşınmaya başladı Gözlerim sulandı (alerji var bende bu mevsimde sıradan bir durum )
bir an ben de panik oldum sonra hafifledi geçti ha zaten dikkat ediyoruz maskesiz çıkmıyorum ya da temas etmiyorum ama insan ister istekez acaba diyor psikolojimiz gitti hepimizin

Böyle bir uygulama yok.
Temaslıya da yok.
Yakın temaslı yani hane halkından biri pozitif ise karantina mevcut.
Şehirden şehire fark olabilir mi ?
500 kişilik bir kamu kurumunda çalışıyorum ayrıca epey bi çevrem var. Test yaptıran kim varsa negatif olsa bile 14 gün ev karantinası verip her gün aradılar.

Şehirden şehire fark olabilir mi ?
500 kişilik bir kamu kurumunda çalışıyorum ayrıca epey bi çevrem var. Test yaptıran kim varsa negatif olsa bile 14 gün ev karantinası verip her gün aradılar.
Mümkündür.
3 büyükşehirde karantina olsa, herkes evinde olur diye düşünüyorum.
Ben negatifim, hiçbir şekilde karantinam ya da bilgilendirmem yok mesela.
Heste her gün takip ediyorum var mı diye, yok.

Geçtiğimiz hafta yine arkadaşım yaptırdı, negatifler.
Gayet hes kodu alarak uçakla seyahat ettiler.

Mümkündür.
3 büyükşehirde karantina olsa, herkes evinde olur diye düşünüyorum.
Ben negatifim, hiçbir şekilde karantinam ya da bilgilendirmem yok mesela.
Heste her gün takip ediyorum var mı diye, yok.

Geçtiğimiz hafta yine arkadaşım yaptırdı, negatifler.
Gayet hes kodu alarak uçakla seyahat ettiler.
İlginç gerçekten. Zaten bulunduğum şehirde çok çok nadir test yapılıyor.
Abim temaslı olduğu halde bir kaç belirtisi olduğu halde ateşi yükselmediği için test yapmadılar mesela.
Büyük ihtimal yoğunluğa göre uygulama var

Herkese sağlıklı günler
Özellikle geçirenlere soruyorum malum mevsim geçişlerinde de insanlar sık nezle oluyor doktora gittiğinde covid mi nezle mi nasıl anlaşılıyor doğrudan test mi yapıyor?
Bir de belirtiler varsa test negatif çıksa da karantinaya mı alınıyor ?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler
Canım beni hatırlarsın geçen gün konu açtım öksürük vardı tamamen müdürümün zoruyla gittim hastaneye doktor bile gelip bişe konuşmadan bizi izole odasi a alıp hemen test aldılar.Bide pozitif çıktıktan sonra grip gibi oldum burnumda yanma felan hissettim ayrımı zor bence gidip yaptırın

Valla ablacim Ankara'da hastaneye gitme pozitif degilsen de kapar donersin valla hastaneler dolup tasiyor

Ciddi belirtin yoksa (ates, bogaz agrisi, oksuruk, kas agrisi, bas agrisi, karin agrisi) ... bence degilsindir. Benim de bogazim agridi gecende cami acik koyup yatmisim ama 2 gunde gecti yani. Mevsim gecisinde grip, soguk alginligi normal. :KK76:

Canım beni hatırlarsın geçen gün konu açtım öksürük vardı tamamen müdürümün zoruyla gittim hastaneye doktor bile gelip bişe konuşmadan bizi izole odasi a alıp hemen test aldılar.Bide pozitif çıktıktan sonra grip gibi oldum burnumda yanma felan hissettim ayrımı zor bence gidip yaptırın
Çok geçmiş olsun canım

Şu an karantinada mısın?

Test nasıl yapılıyor

Valla ablacim Ankara'da hastaneye gitme pozitif degilsen de kapar donersin valla hastaneler dolup tasiyor

Ciddi belirtin yoksa (ates, bogaz agrisi, oksuruk, kas agrisi, bas agrisi, karin agrisi) ... bence degilsindir. Benim de bogazim agridi gecende cami acik koyup yatmisim ama 2 gunde gecti yani. Mevsim gecisinde grip, soguk alginligi normal. :KK76:
Boğaz ağrısı ve sırt ağrısı var bende
Ama soğukta kaldım o da var
Ben gitmek istemiyorum da müdürüm falan korkuyor
Ateş vs yok ama
Napsam ya
Hastanelerde çok kalabalık
İstanbuldayım ben Canım
Burada da vaka çok

Back
X