• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir çözüm arıyorum.

Tam olarak öyle değil ama liseye kadar çok basariliydim.3 Türkiye 1.liğim var.Ortaokul ortalamalarim hep 98 kusurluydu

Ben de 8. sınıfa kadar okul birincisiydim hatta derslere çalışmadığım halde, çevremde beni de çok çok överlerdi. Ama önemli olan aklı kullanmakmış bu devir öyle gider sandım ama öyle olmuyormuş. Hatta hiç unutmam ortaokulda bir hocam durumunu görünce “Filden büyük fil avcısı var” demişti. Tabii yıllar sonra anladım.
Sizin şu an kendinize sinirlenme nedeniniz aslında sizden çok çok daha iyilerin olduğunu farketmeniz ve bunu kabullenme süreci şu anki gibi sancılı oluyor. Kabullendiğinizde ya gerçekten hırs yapıp çalışmaya başlayacaksınız ya da ortalama biri olmayı seçeceksiniz.

Sen kendini övme bir kaç sayfa yazdıktan sonra biz seni övelim aaaa ne kadar da zekisin diyelim. Şımarıklığı gelince kitap okumanı öneririm kitap insanı doldurur doldurdukça da ne kadar da boşmuşum demeye başlarsın hayatı sorgularsın kendini değerlendirirsin vs... Bence yani.

Ben inandırmadim.Cevremdekiler inandırdı.
Düzelmek istiyorsan onu işte bi sileceksin kafanda. Denemede birinci olmak bir şey ifade etmez hele de ortaokulda. Benim de kpss derecem var hem de gerçek sınavda. Zeka ile alakası yok eşek gibi soru çözdüm. Piyasada kitap kalmadı. Onu bir kere geç yani. Hiç bir deneme zekayı ölçmez. Lisede hele de üniversitede gerçekten zeki insanlarla tanışınca anlayacaksın ne kadar şişirilmiş olduğunu.

Bipolarite,okb ve anksiyete teshisim var
Peki tedavi oluyor musunuz?
Bir de zeka ve çalışkanlık farklı şeyler. Yani her başaran sırf zeki diye başarmıyor. Elbette herkesin belli düzeyde zekası vardır. Kimi parlak/üstün zekalidir. Bu kişiler de zaten farkedilir.
Zeki olduğunuza dair örnekler sunabilir misiniz?
Anladığım kadarıyla çalışkan olmayı birakmissiniz. Birincilikleriniz çalışkanlık göstergesi olarak görünüyor.

Ben de 8. sınıfa kadar okul birincisiydim hatta derslere çalışmadığım halde, çevremde beni de çok çok överlerdi. Ama önemli olan aklı kullanmakmış bu devir öyle gider sandım ama öyle olmuyormuş. Hatta hiç unutmam ortaokulda bir hocam durumunu görünce “Filden büyük fil avcısı var” demişti. Tabii yıllar sonra anladım.
Sizin şu an kendinize sinirlenme nedeniniz aslında sizden çok çok daha iyilerin olduğunu farketmeniz ve bunu kabullenme süreci şu anki gibi sancılı oluyor. Kabullendiğinizde ya gerçekten hırs yapıp çalışmaya başlayacaksınız ya da ortalama biri olmayı seseçeceksiniz.
Kaç yıldır bunu kabullenemedim bir turlu hala kendimi ortaokuldan başarıda goruyorum

Peki tedavi oluyor musunuz?
Bir de zeka ve çalışkanlık farklı şeyler. Yani her başaran sırf zeki diye başarmıyor. Elbette herkesin belli düzeyde zekası vardır. Kimi parlak/üstün zekalidir. Bu kişiler de zaten farkedilir.
Zeki olduğunuza dair örnekler sunabilir misiniz?
Anladığım kadarıyla çalışkan olmayı birakmissiniz. Birincilikleriniz çalışkanlık göstergesi olarak görünüyor.
Mesela psikiyatrim ben başarılarından bahsetmeden sadece konuşmadan çok zeki olduğumu söylemişti.Ama matematik çözerken beni görse asla zeki demezdi

Mesela psikiyatrim ben başarılarından bahsetmeden sadece konuşmadan çok zeki olduğumu söylemişti.Ama matematik çözerken beni görse asla zeki demezdi
Size tavsiyem zekilik vs çokta takılmadan direkt derslerinize odaklanın, çalışın. Zeka işlenmediği sürece bir anlam ifade etmez. Akıllı ve çalışkan olan kazanır daima. Neden isteksiz olduğunuzu bulun yeter.

Önemli olan kimin size zekisin demesi değil sizin başarılı olup olmamanız.
Başka bir ülkede olsaydık mutlu olduğun şeyi yap önemli olan yola devam etmek derdik ama bu ülkede başaramadıysan yolda çektiğin çilenin bir önemi yok. Kendinizi zekiyim hemen anlarım çalışsaydım kesin süper olurdum diye avutmayın çünkü çalışmadıkça bir önemi yook.

Ortada düzelmesi gereken bir şey göremiyorum. Ben de sizin gibi şımarık ve uçlarda yaşamayı seven biriyim

Şımarık birini ne kendine getirir?Mesela hakkımda çok zekisin diyen bir sürü kişi var ama zekamı kullanıyorum.Ayriyeten hayatı hep uçlarda yaşama isteğim ve eğilimim var.Bne nasil duzelicem?
Hayatımı uçlarda yaşalama eğilimi var diyince aklıma borderline geldi. Bu konu hakkında bir uzmanla görüştünüz mü

Back
X